Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#6268503 Napisano: 12.10.2016 18:29:30
aurorcia napisał(a):

A to nie jest loteria tylko dla osób pełnoletnich?

EEEEE, no aż takie młode nie jesteśmy emotka

No tak, ale jednemu organizatorowi zaznaczasz okienko, że masz powyżej 18 lat, innemu podajesz datę urodzenia przy wejściu na stronę, a może tutaj po to właśnie chcą znać Wasz wiek emotka
0 0

mirai

#6268504 Napisano: 12.10.2016 18:34:30
Czy odzywali się z loterii " Wygraj z Coca-Cola rok tankowania na Orlen"emotka .
0 0

nkba

#6268518 Napisano: 12.10.2016 18:56:35
egzotyczna21 napisał(a):

Witam.Chciałabym się was zapytać czy spotkałyście się z takim przypadkiem że przy wygranej w konkursie musicie rozliczyć PIT .w
REGULAMINIE PISZE:

Po otrzymaniu przez Uczestnika Nagrody, w terminie do dnia 28.02.2017 r. zostanie wysłana do
niego pocztą deklaracja podatkowa PIT-8C, a uzyskany przychód z tytułu
otrzymanej Nagrody zobowiązany będzie samodzielnie rozliczyć w rocznym
zeznaniu podatkowym..Organizator oświadcza, że nie jest płatnikiem
podatku z tytułu przychodu osiągniętego przez Uczestika w związku z
otrzymaniem Nagrody.7.Warunkiem przekazania przez Organizatora Nagrody
wskazanej w § 5 ust 1 i 2 Regulaminu jest przekazanie przez niego danych
osobowych niezbędnych do wypełnienia deklaracji podatkowej PIT-8C,
tj. adresu zamieszkania, nr PESEL, siedziby właściwego urzędu
skarbowego dla składania rocznych zeznań podatkowycH.

CZY KTOS MIAŁ PODOBNIE ? PIERWSZY RAZ SIĘ Z TYM SPOTKAŁAM,ABYM TO JA ROZLICZAŁA SIĘ Z URZĘDEM SKARBOWYM.

W końcu porządny regulamin jeśli chodzi o kwestie podatkowe emotka Nie wiem czyj to regulamin ale brawo emotka Dokładnie tak jest jeśli organizator "nie funduje" podatku od nagrody  o ile obowiązek podatkowy powstanie emotka . Podajesz dane (właśnie takie są naprawdę niezbędne jak napisali), dostaniesz PIT i ujmiesz przychód w rozliczeniu rocznym emotka
0 0

stokrotka33

#6268520 Napisano: 12.10.2016 18:58:20
mirai napisał(a):

Czy odzywali się z loterii " Wygraj z Coca-Cola rok tankowania na Orlen" emotka .

O to samo chciałam zapytać ?
0 0

monia676

#6268529 Napisano: 12.10.2016 19:16:05
czeka ktoś jeszcze na słuchawki z batonów Milka -sklepy abc ?
0 0

kalf

#6268574 Napisano: 12.10.2016 20:12:08

nkba napisał(a):

egzotyczna21 napisał(a):

Witam.Chciałabym się was zapytać czy spotkałyście się z takim przypadkiem że przy wygranej w konkursie musicie rozliczyć PIT .w
REGULAMINIE PISZE:

Po otrzymaniu przez Uczestnika Nagrody, w terminie do dnia 28.02.2017 r. zostanie wysłana do

CZY KTOS MIAŁ PODOBNIE ? PIERWSZY RAZ SIĘ Z TYM SPOTKAŁAM,ABYM TO JA ROZLICZAŁA SIĘ Z URZĘDEM SKARBOWYM.

W końcu porządny regulamin jeśli chodzi o kwestie podatkowe emotka Nie wiem czyj to regulamin ale brawo emotka Dokładnie tak jest jeśli organizator "nie funduje" podatku od nagrody  o ile obowiązek podatkowy powstanie emotka . Podajesz dane (właśnie takie są naprawdę niezbędne jak napisali), dostaniesz PIT i ujmiesz przychód w rozliczeniu rocznym emotka

Ja wygrałam w sklepach abc tablety,a w regulaminie nie ma nic  mowy o odprowadzonym podatku(jest tylko od głównej).I teraz nie wiem czy sama mam złożyć stosowny Pit?Pisałam w tej sprawie do organizatora,ale mi nie odpowiedział.Tablety są już dawno w domu,ale nie chciałabym problemu.Jak myślicie co zrobić?
0 0

anialistopad

#6268579 Napisano: 12.10.2016 20:24:29
czeka ktoś jeszcze na kasę z biedronki Coca cola 1 etap?
0 0

nkba

#6268585 Napisano: 12.10.2016 20:34:12
kalajf napisał(a):

nkba napisał(a):

egzotyczna21 napisał(a):

REGULAMINIE PISZE:

Ja wygrałam w sklepach abc tablety,a w regulaminie nie ma nic  mowy o odprowadzonym podatku(jest tylko od głównej).I teraz nie wiem czy sama mam złożyć stosowny Pit?Pisałam w tej sprawie do organizatora,ale mi nie odpowiedział.Tablety są już dawno w domu,ale nie chciałabym problemu.Jak myślicie co zrobić?

Spokojnie emotka wartość tabletu zapewne jest mniejsza niz 760zeta więc nie powstaje obowiązek podatkowy emotka
0 0

margo96

#6268589 Napisano: 12.10.2016 20:40:59
moniazr napisał(a):

Czy w konkursie Winiar z Biedronki mogę jeszcze liczyć na fartuszek? Dopiero teraz przeczytałam, że nagroda jest dla pierwszych 1000 zgłoszeń.

Przyłączam się do pytania emotka
0 0

wiesia30

#6268590 Napisano: 12.10.2016 20:43:11
margo96 napisał(a):

moniazr napisał(a):

Czy w konkursie Winiar z Biedronki mogę jeszcze liczyć na fartuszek? Dopiero teraz przeczytałam, że nagroda jest dla pierwszych 1000 zgłoszeń.

wszyscy byli informowani o wygranym fartuszku,duzo osób nie odesłało danych między innymi ja,więc może będzie rezerwa

stokrotka238

#6268591 Napisano: 12.10.2016 20:44:24
kadett33 napisał(a):

lolka182 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

lolka182 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

shell napisał(a):

Lay's
Czy ktoś - może jakiś pan - próbował się doliczyć / przewidzieć co to może być za mecz 5.kolejki w listopadzie, o którym mowa w reg. konkursu Lay's jako nagroda główna I etapu?

może Borussia D. - Legia

emotka emotka  jeżeli tak to chciałabym wygrać i żeby mi dali zamiast biletu kasę ze względu na zamknięcie stadionu dla kibiców emotka

ale stadion ma zamknięty Legia, a nie Borussia. A po za tym dają 4000zł na transport/hotel itd. Jak nie pojedziesz na mecz to będziesz miała 4000zł i do sprzedania 2 bilety.

Racja  emotka  moj błąd emotka  poza tym tylko żartowałam tak sobie emotka
Choć z tego co mi wiadomo Borussia postara się za wszelką cenę utrudnić kibicom z polski zakup biletów np. przez internet, gdy nie wiadomo kto go kupuje.

Ale Lay's chyba należy do sponsorów więc zapewne dostaną z puli sponsorskiego bilety, więc bez problemu zdobędą te bilety.

a WIDZIELIŚCIE TO: Organizator ani Fundator nie odpowiada za brakmożliwości realizacji Nagrody spowodowany działaniem siły wyższej, będący następstwem odwołania meczu lub zakazu wstępu
kibiców na stadion, a Laureatowi nie będzie przysługiwał wówczas zwrot jakichkolwiek poniesionych kosztów,
0 0

delvitto

#6268595 Napisano: 12.10.2016 20:46:43
margo96 napisał(a):

moniazr napisał(a):

wątpię:( miało być dla 1000 pierwszych osób, a ja na drugi dzień ok 16 puściłam 1-sze zgłoszenie, i nie dostałam żadnych wieści o fartuszku:(
0 0

kwadracik

#6268605 Napisano: 12.10.2016 20:58:10
stokrotka33 napisał(a):

mirai napisał(a):

Czy odzywali się z loterii " Wygraj z Coca-Cola rok tankowania na Orlen" emotka .

O to samo chciałam zapytać ?

Przyłączam się do pytania.
0 0

taalvikki

#6268607 Napisano: 12.10.2016 21:06:46
newlevel napisał(a):

http://konkurs.neckermann.pl Co myślicie nt. filmów? Czy nie dziwne, że wyniki są niejawne do samego końca? Przecież jawny licznik przy drobnych różnicach napędzałby konkurencję.

mysle, ze konkursy na glosy to farsa. nie glosuje, a filmikow nie ogladam, bo szkoda czas marnowac, gdy jest tyle dobrych filmow do obejrzenia i tyle fajnej muzyki do posluchania.
0 0

glena

#6268609 Napisano: 12.10.2016 21:09:36
wiesia30 napisał(a):

margo96 napisał(a):

moniazr napisał(a):

wszyscy byli informowani o wygranym fartuszku,duzo osób nie odesłało danych między innymi ja,więc może będzie rezerwa

niestety rezerwy nie ma - wklejam z regulaminu: W przypadku, gdy zgłoszenie, które zostanie wylosowane dla Nagrody IV Stopnia nie spełnia wszystkich warunków określonych w Regulaminie lub Laureat nie spełni wszystkich warunków
wydania mu Nagrody IV Stopnia określonych w Regulaminie, to Nagroda IV Stopnia pozostaje
własnością Organizatora.
0 0

Paula_Paula

#6268614 Napisano: 12.10.2016 21:26:26
konkurs Vitay - czy ktoś miał problem z przesłaniem zgłoszenia? moje spełnia wymagania graficzne ale nie przechodzi emotka
explorer,chrome, opera, nic!
0 0

kalf

#6268615 Napisano: 12.10.2016 21:28:08
nkba napisał(a):

kalajf napisał(a):

nkba napisał(a):

egzotyczna21 napisał(a):

REGULAMINIE PISZE:

Spokojnie emotka wartość tabletu zapewne jest mniejsza niz 760zeta więc nie powstaje obowiązek podatkowy emotka

No,właśnie nie-cena była podana 1340zł
0 1 tad-sol

Gość: giuliettaX

#6268617 Napisano: 12.10.2016 21:30:33
newlevel napisał(a):

http://konkurs.neckermann.pl Co myślicie nt. filmów? Czy nie dziwne, że wyniki są niejawne do samego końca? Przecież jawny licznik przy drobnych różnicach napędzałby konkurencję.

z braku czasu odpowiem w skrócie
1- gdyby profesjonalna komisja wybierała te filmiki to nie wybrałaby filmu z produkcją bimbru, która jest w pl prawnie zabroniona, chyba, że wujek jest przedsiębiorcą, ma koncesję itp. (z filmu to nie wynika) emotka   emotka
2- a nawet jak ma koncesję... poparzenia to raczej nie działanie celowe, a tragedia...
3- papierosy!!! emotka   
4- nie biorę udziału w konkursach na głosy i dziwię się organizatorom takich, kilka lat temu chyba ponad m-c klikaliśmy sobie uczciwie z dziewczynami w naszym wątku i byłam pierwsza... kilka godzin przed końcem osoby z forum.... kupiły głosy wiadomo gdzie, a jedna wygenerowała lewy link i puściła gdzie się dało... efekt? kilkaset głosów w godzinę emotka  a potem jeszcze całe "towarzystwo" w komentarzach upierało się, że głosy zdobyte uczciwie... miałam screenshoty emotka
5-na razie 3 filmik ma najwięcej odsłon na yt
0 0

nkba

#6268620 Napisano: 12.10.2016 21:32:44
kalajf napisał(a):

nkba napisał(a):

kalajf napisał(a):

A jeśli tak to rzeczywiście dziwne emotka Ja, jesli nie dostałabym PIT od organizatora to w rozliczeniu bym nie ujmowała emotka Jak ktoś nie doniesie to oni nie mają możliwości się o tym dowiedzieć  emotka A moze to była loteria? To wtedy kwota nie jest 760 tylko 2280?
0 0

anula81

#6268689 Napisano: 13.10.2016 06:53:00
nkba napisał(a):

kalajf napisał(a):

nkba napisał(a):

kalajf napisał(a):

A jeśli tak to rzeczywiście dziwne emotka Ja, jesli nie dostałabym PIT od organizatora to w rozliczeniu bym nie ujmowała  emotka Jak ktoś nie doniesie to oni nie mają możliwości się o tym dowiedzieć  emotka A moze to była loteria? To wtedy kwota nie jest 760 tylko 2280?

Wtrącę się, bo sama mam pewne watpliwości,  jeśli chodzi o loterie to ta kwota jest zawsze  wyższa ? i jeśli pisze w regulaminie, że to będzie zryczałtowany podatek, to organizator zawsze sam odprowadza ? głównie chodzi mi o Loterie Roche, bo niby tak pisze w regul. będę wdzięczna za odp.
0 0