Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

paula9891

#6296551 Napisano: 06.12.2016 09:48:16
cudaczek121 napisał(a):

Czy ktoś z Was wygrał 500 zł z tej loterii Lotos,gdzie trzeba kupić min. 25 litrów paliwa i chyba co godzinę losują kasę emotka Wczoraj dałam Mamie wygrany z Radio Wrocław talon na 150 zł i zaznaczyłam przy tym,że przy kasie ma koniecznie upomnieć się o ulotkę z info o tej loterii i wziąć paragon emotka Ciekawa jestem, czy ktoś z Forum tam wygrał.

Ja wzięłam udział 1 raz i nic emotka
Też jestem ciekawa.
0 0

truskaweczka123

#6296554 Napisano: 06.12.2016 09:50:53
truskaweczka123 napisał(a):

dostalam takiego @ z filmweb emotka
miło nam poinformować, że zdobyłeś/aś nagrodę w konkursie "Filmowy Konkurs Philips PerfectCare". Prosimy o podanie danych niezbędnych
do jej wysyłki oraz sporządzenia deklaracji podatkowej (imię,
nazwisko, adres, numer telefonu, numer i seria dowodu osobistego,
numer PESEL). Jednocześnie zapewniamy, że dane te będą wykorzystane
wyłącznie w celu realizacji wysyłki.

czy myslicie ze faktycznie seria i nr dowadu sa niezbedne? i pesel? nagroda tam bylo zelazko emotka

czy ktos wygral kiedys na filmwebie?? albo czy ktos sie orientuje czy faktycznie musze podawac wszystkie dane tzn seria dowodu i numer?? bo mi sie wydaje ze to do celow podatkowych nie jest potrzebne
prosze o pomoc
0 0

Paula_Paula

#6296556 Napisano: 06.12.2016 09:51:52
defed napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

A ja telefonu nie dostałam ale jestem na liście laureatów

mają kilka dni na informowanie, wczoraj tylko główne
oni informują telefonicznie - nie poprzez hurtową wysyłkę smsów  emotka

Super.też jestem na liście na 99 % ale nie dostałam info od nich.to czekam;)
0 0

jokan

#6296560 Napisano: 06.12.2016 09:55:26
paula9891 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Czy ktoś z Was wygrał 500 zł z tej loterii Lotos,gdzie trzeba kupić min. 25 litrów paliwa i chyba co godzinę losują kasę emotka Wczoraj dałam Mamie wygrany z Radio Wrocław talon na 150 zł i zaznaczyłam przy tym,że przy kasie ma koniecznie upomnieć się o ulotkę z info o tej loterii i wziąć paragon emotka Ciekawa jestem, czy ktoś z Forum tam wygrał.

Też jestem ciekawa.

gralam dwa razy, ale bez rezultatu:(
0 0

jokan

#6296561 Napisano: 06.12.2016 09:56:28
jokan napisał(a):

paula9891 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Też jestem ciekawa.

gralam dwa razy, ale bez rezultatu:(

mysle, ze sporo osob gra bo wystarczy zatankowac woz, lub zrobic zakupy na stacji za 10 zl tylko....
0 0

harnas

#6296562 Napisano: 06.12.2016 09:56:29
cudaczek121 napisał(a):

nie osobiście, ale da się emotka
1 jokan 0

masza

#6296563 Napisano: 06.12.2016 09:56:36
jokan napisał(a):

co pisaliscie na Zott biedronka, raczej jakies opowiadanko czy rysunek? Ciekawa jestem (nie bralam udzialu)

u mnie córka wyrysowała historię obrazkową z podpisami
1 jokan 0

helcia85

#6296564 Napisano: 06.12.2016 09:57:15
paula9891 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a): Czy ktoś z Was wygrał 500 zł z tej loterii Lotos,gdzie trzeba kupić min. 25 litrów paliwa i chyba co godzinę losują kasę Wczoraj dałam Mamie wygrany z Radio Wrocław talon na 150 zł i zaznaczyłam przy tym,że przy kasie ma koniecznie upomnieć się o ulotkę z info o tej loterii i wziąć paragon Ciekawa jestem, czy ktoś z Forum tam wygrał. Ja wzięłam udział 1 raz i nic Też jestem ciekawa.

3 razy i nic...
0 0

ziolko

#6296567 Napisano: 06.12.2016 10:01:31

miło nam poinformować, że zdobyłeś/aś nagrodę w konkursie "Filmowy Konkurs Philips PerfectCare". Prosimy o podanie danych niezbędnych

czy myslicie ze faktycznie seria i nr dowadu sa niezbedne? i pesel? nagroda tam bylo zelazko emotka

czy ktos wygral kiedys na filmwebie?? albo czy ktos sie orientuje czy faktycznie musze podawac wszystkie dane tzn seria dowodu i numer?? bo mi sie wydaje ze to do celow podatkowych nie jest potrzebne
prosze o pomoc

jeśli nagroda nie przekracza wartości 760 zł, to nie mają prawa żądać od Ciebie takich danych. 
Zaś w kwestii podatku to oni się rozliczają w swoim US. Jako organizator i płatnik płacą 11,11% wartości nagrody, niezależnie od jej wartości.
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji od bardziej wiarygodnych osób, to zadzwoń do Krajowej Informacji Podatkowej. 

Z regulaminu innego konkursu na filmweb:
"1. W przypadku przyznania Nagrody o wartości przekraczającej kwotę zwolnioną z podatku dochodowego odbiór i prawo do Nagrody uzależniony jest od podania przez Zwycięzcę wraz z danymi adresowymi, w terminie do 14 dni od dnia powiadomienia go o jej przyznaniu, wszelkich danych niezbędnych do sporządzenia deklaracji podatkowej (imię, nazwisko, adres zameldowania, numer i seria dowodu osobistego, nr PESEL) oraz od wpłaty kwoty podatku przez Zwycięzcę na konto bankowe Organizatora wskazane w w/w powiadomieniu.
2. Kwota podatku określonego w punkcie H.1 powyżej zostanie rozliczona i odprowadzona, zgodnie z obowiązującymi przepisami przez Organizatora jako płatnika podatku, na konto bankowe właściwego Urzędu Skarbowego."

Więc teraz pytanie - ile jest warta Twoja nagroda?? pisali coś o tym, że masz zapłacić 10% wartości nagrody? 

ps. żeby nie było.. nie wygrałam nic na filmweb
0 0

violka88

#6296568 Napisano: 06.12.2016 10:01:55
helcia85 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a): Czy ktoś z Was wygrał 500 zł z tej loterii Lotos,gdzie trzeba kupić min. 25 litrów paliwa i chyba co godzinę losują kasę Wczoraj dałam Mamie wygrany z Radio Wrocław talon na 150 zł i zaznaczyłam przy tym,że przy kasie ma koniecznie upomnieć się o ulotkę z info o tej loterii i wziąć paragon Ciekawa jestem, czy ktoś z Forum tam wygrał. Ja wzięłam udział 1 raz i nic Też jestem ciekawa.

3 razy i nic...

u mnie nic  emotka  tradycyjnie nic nie wygrałam
0 0

cudaczek121

#6296584 Napisano: 06.12.2016 10:14:09
violka88 napisał(a):

helcia85 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

3 razy i nic...

u mnie nic  emotka  tradycyjnie nic nie wygrałam

Dzięki.Moi rodzice zwykle tankują na innych stacjach, no ale skoro talon jest i okazja,aby zaoszczędzić parę złotych, to przy okazji zagram emotka
0 0

truskaweczka123

#6296589 Napisano: 06.12.2016 10:20:40
ziolko napisał(a):

prosze o pomoc

jeśli nagroda nie przekracza wartości 760 zł, to nie mają prawa żądać od Ciebie takich danych. 
Zaś w kwestii podatku to oni się rozliczają w swoim US. Jako organizator i płatnik płacą 11,11% wartości nagrody, niezależnie od jej wartości.
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji od bardziej wiarygodnych osób, to zadzwoń do Krajowej Informacji Podatkowej. 

Z regulaminu innego konkursu na filmweb:
"1. W przypadku przyznania Nagrody o wartości przekraczającej kwotę zwolnioną z podatku dochodowego odbiór i prawo do Nagrody uzależniony jest od podania przez Zwycięzcę wraz z danymi adresowymi, w terminie do 14 dni od dnia powiadomienia go o jej przyznaniu, wszelkich danych niezbędnych do sporządzenia deklaracji podatkowej (imię, nazwisko, adres zameldowania, numer i seria dowodu osobistego, nr PESEL) oraz od wpłaty kwoty podatku przez Zwycięzcę na konto bankowe Organizatora wskazane w w/w powiadomieniu.
2. Kwota podatku określonego w punkcie H.1 powyżej zostanie rozliczona i odprowadzona, zgodnie z obowiązującymi przepisami przez Organizatora jako płatnika podatku, na konto bankowe właściwego Urzędu Skarbowego."

Więc teraz pytanie - ile jest warta Twoja nagroda?? pisali coś o tym, że masz zapłacić 10% wartości nagrody? 

ps. żeby nie było.. nie wygrałam nic na filmweb

ziolko bardzo serdecznie dziękuje emotka ja też tam wygrałam pierwszy raz. w mailu napisali mi tylko tyle co tutaj wklepilam emotka nie wiem czy bede musiala placic podatek emotka teraz patrze ze to zelazko w sklepach kosztuje ok. 1000 zl  ::::::::::::::
0 0

myszania

#6296593 Napisano: 06.12.2016 10:25:03
Nie, na film web ale gdzies z Edipresse wygrałam podobne. Wartośc ok 1800 PLN.
Podawalam tylko PESEL.
0 0

ziolko

#6296596 Napisano: 06.12.2016 10:30:00
truskaweczka123 jak masz wątpliwości, to zadzwoń do KIP - powinni Ci pomóc.
Jeśli nie masz info o zapłacie podatku to już sama nie wiem, czy podawać te dane, czy nie.
Moim zdaniem powinnaś oprócz  tego skontaktować się z filmweb i zapytać co i jak, żeby nagroda nie przepadła.

0 0

harnas

#6296598 Napisano: 06.12.2016 10:31:08
truskawka - numer i seria dowodu nie jest potrzebna do odprowadzenia podatku od wygranej, ewidentne wyłudzanie danych, pytanie po co im takie szczegółowe - kredyt będą na Ciebie brać?
0 0

truskaweczka123

#6296603 Napisano: 06.12.2016 10:36:04
myszania
harnas
ziolko

bardzo dziekuje za wszystkie informacje,tak mi sei wlasnie wydawalo ze seria i nr dowodu sa wcale niepotrzebne emotka
napisze do nich. mam nadzieje ze mi nagroda nie przepadnie
0 0

aleks1983

#6296645 Napisano: 06.12.2016 11:13:48
A Palma to informuje w dany dzień? Czy na następny?
0 0

joan

#6296654 Napisano: 06.12.2016 11:20:02

bardzo dziekuje za wszystkie informacje,tak mi sei wlasnie wydawalo ze seria i nr dowodu sa wcale niepotrzebne emotka

Zapytaj, do jakiego formularza podatkowego zamierzają wpisać numer Twojego dowodu osobistego i w które pole. To się migiem okaże, że wcale tych danych nie potrzebują do niczego, tylko "bo Pani Jadzia zawsze od wszystkich to chciała" emotka

W Polsce obywatel nie jest identyfikowany po numerze dowodu osobistego, tylko po PESELu (nawet przez US!) - zgodnie z jego przeznaczeniem emotka
0 0

truskaweczka123

#6296667 Napisano: 06.12.2016 11:26:51
joan napisał(a):

Zapytaj, do jakiego formularza podatkowego zamierzają wpisać numer Twojego dowodu osobistego i w które pole. To się migiem okaże, że wcale tych danych nie potrzebują do niczego, tylko "bo Pani Jadzia zawsze od wszystkich to chciała" emotka

W Polsce obywatel nie jest identyfikowany po numerze dowodu osobistego, tylko po PESELu (nawet przez US!) - zgodnie z jego przeznaczeniem emotka

emotka wsyłałam do nich @, zobaczymy co odpiszą odnosnie tego podatku i danych emotka
1 joan 0

mixik

#6296670 Napisano: 06.12.2016 11:30:06
no to ja już nie kumam... zarówno nagroda na ww. filmweb jaki i dr gerard (tablet) są mniej wartościowe niż magiczne 760 zł, ale wszyscy ochoczo na gerarda podają te dane?
0 0