RMF

Gość: errorr

#4375908 Napisano: 18.05.2011 07:23:22
A ten konkurs jest w bazie ? emotka Coś nie mogę znaleźć emotka
0 0

Gość: nocti

#4375910 Napisano: 18.05.2011 07:23:34
Zdziwiło mnie to, że pytali laureatkę 500 zł o pesel dziecka skoro na stronie nie pisze nic o tym. Niby jest wzmianka o dzieciach, rodzicach itp, ale regulaminu nie ma.

Konkurs na dzień dziecka - można mieć małą siostrę, wnuka czy dziecko. Każde obchodzi taki dzień i dla każdego prezent się przyda.

Można też mieć dorosłe dzieci i co? 200 zł to dobry prezent, a zabawka cóż... emotka

Będą pytać to podam, ale nie lubię gdy w konkursie się pytają o kopie dowodów osobistych czy numerów pesel skoro nagroda nie przekracza kwoty opodatkowanej.
0 0

#4375925 Napisano: 18.05.2011 07:25:12
endzi1984 napisał(a):

sunflower napisał(a):

Mam i ja!!!
o dziwo z wczoraj i to nie na siebie, a na tatę. Czyli poszło mega wolno. Zawsze najpierw wysyłałam na siebie, a dopiero potem - odświeżałam i grałam na tatę. Wcześniej mi 100 zł wpadło z szału zakupów ( na swoje dane). A teraz wypełniając dane taty - inny mail, inny telefon podawałam. I się udało!

czyli chyba ci co wygrali w szale zakupow chyba nie moga wygrac ale to by było bezsensu wkońcu to inny konkurs! Jutro zagram na kogoś innego i zobaczymy co z tego bedzie

Jeszcze jest opcja, że za pierwszym razem była źle zaznaczona odpowiedź?

Ja muszę czekać na mail bo nie wiem czy ja to ja, ale jeśli tak to Szał Zakupów nie miał znaczenia.

No i ktoś tu wspomniał o danych. W Szale Zakupów też był ten dopisek, że dane zostaną usunięte po przeprowadzeniu konkursu.
0 0

Gość: iwonciaaa

#4375927 Napisano: 18.05.2011 07:25:28
nocti napisał(a):

Zdziwiło mnie to, że pytali laureatkę 500 zł o pesel dziecka skoro na stronie nie pisze nic o tym. Niby jest wzmianka o dzieciach, rodzicach itp, ale regulaminu nie ma.

Konkurs na dzień dziecka - można mieć małą siostrę, wnuka czy dziecko. Każde obchodzi taki dzień i dla każdego prezent się przyda.

Można też mieć dorosłe dzieci i co? 200 zł to dobry prezent, a zabawka cóż... emotka

Będą pytać to podam, ale nie lubię gdy w konkursie się pytają o kopie dowodów osobistych czy numerów pesel skoro nagroda nie przekracza kwoty opodatkowanej.

Dokładnie, dobry, precyzyjny regulamin rozwiewa wszystkie wątpliwości.
W razie czego nie ma się na czym opierać.
Ale poczekamy, może na dniach wszystko wyjdzie.
0 0

Gość: sunflower

#4375931 Napisano: 18.05.2011 07:27:25
mi wydało się dziwne to, że ja na siebie nie wygrałam ( a wysłałam wcześniej odpowiedzi - a dopiero potem na tatę). Odpowiedzi zaznaczałam te same, więc nie wiem jak to możliwe, że zgłoszenie wcześniej wysłane nie wygrało, a później tak. Niemniej dwoma stóweczkami nie pogardzę emotka
0 0

#4375937 Napisano: 18.05.2011 07:34:02
jedyną opcją jaką rozważam jest to, że faktycznie za 1 razem źle zaznaczyłam, w pośpiechu, nie zauważyłam, a za drugim poprawnie...
0 0

#4375951 Napisano: 18.05.2011 07:40:59
sunflower napisał(a):

jedyną opcją jaką rozważam jest to, że faktycznie za 1 razem źle zaznaczyłam, w pośpiechu, nie zauważyłam, a za drugim poprawnie...

Miejmy nadzieję, że tak jest. Nie byłoby fair gdyby teraz osoby nie mogły wygrać bo wygrały w innym konkursie.
Po raz kolejny - nie ma regulaminu, a to nie daje prawa do wymyślania na bieżąco zasad (moim skromnym zdaniem). Pierwsze 12 osób to pierwsze 12 osób.

Jestem w stanie zrozumieć, że ta sama osoba nie może 2 razy w jednym konkursie wygrać, ale poprzedniego nie powinno się do tego mieszać.
0 0

efelinkaaa

#4375955 Napisano: 18.05.2011 07:43:38
iwonciaaa napisał(a):

nocti napisał(a):

Dokładnie, dobry, precyzyjny regulamin rozwiewa wszystkie wątpliwości.
W razie czego nie ma się na czym opierać.
Ale poczekamy, może na dniach wszystko wyjdzie.

jeszcze w mailu mogą poprosić o PESEL - wcale bym się nie zdziwiła...
0 0

#4375960 Napisano: 18.05.2011 07:45:04

też myślę, że mogą tak zrobić...
0 0

efelinkaaa

#4375962 Napisano: 18.05.2011 07:45:45
sunflower napisał(a):

Trudno się mówi, ja jednego dwulatka mam.. Jakby co - mogę pożyczyć, hehe emotka
0 0

mia

#4376009 Napisano: 18.05.2011 07:59:23
efelinkaaa napisał(a):

sunflower napisał(a):

Trudno się mówi, ja jednego dwulatka mam.. Jakby co - mogę pożyczyć, hehe emotka

Ale zauważcie, że to wtedy znowu się komplikuje, jak wygrywa dwójka rodziców, którzy mają jedno dziecko. Podają ten sam PESEL... i co? Ok, czy nie? emotka
0 0

#4376011 Napisano: 18.05.2011 08:00:00
efelinkaaa napisał(a):

sunflower napisał(a):

Ja się nie martwię tylko to trochę nie fair bo dziecko dziecku wiekiem nierówne emotka
Poza tym co jak wygram ja i mąż i podamy taki sam pesel? emotka
Za dużo niejasności by było.
0 0

efelinkaaa

#4376012 Napisano: 18.05.2011 08:00:28
mia napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

sunflower napisał(a):

Ale zauważcie, że to wtedy znowu się komplikuje, jak wygrywa dwójka rodziców, którzy mają jedno dziecko. Podają ten sam PESEL... i co? Ok, czy nie? emotka

Rodzic to rodzic - ważne, że ma dziecko emotka

A co jeśli ktoś ma 5 dzieci? Tzn, że może wygrać 5 razy? hehe
0 0

#4376018 Napisano: 18.05.2011 08:01:30
efelinkaaa napisał(a):

mia napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

sunflower napisał(a):

Na te same dane nie wygra pewnie więc będzie musiał dzieci wypożyczać (tzn pesel emotka ) powiedzmy za opłatą połowy wartości nagrody hehehe
0 0

Gość: rashu

#4376038 Napisano: 18.05.2011 08:06:22
nocti napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

mia napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

sunflower napisał(a):

Na te same dane nie wygra pewnie więc będzie musiał dzieci wypożyczać (tzn pesel emotka ) powiedzmy za opłatą połowy wartości nagrody hehehe

albo wymyśleć pesel emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#4376042 Napisano: 18.05.2011 08:07:23
nocti napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

mia napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

sunflower napisał(a):

ciekawe, ciekawe jak to będzie.
Moje maleństwo do rozstrzygnięcia peselu nie dostanie emotka najwyżej nagroda przepadnie
0 0

mia

#4376051 Napisano: 18.05.2011 08:09:37
Dajcie spokój... jeśli brać serio tę zajawkę do konkursu, to zwracam uwagę na dalszy ciąg: którzy z pomocą dzieci poprawnie odpowiedzą na cały zestaw pytań ... No to dla mnie niestety wyklucza nie tylko niemowlęta, ale i dwulatki! emotka emotka emotka
0 0

karolkas

#4376052 Napisano: 18.05.2011 08:10:05
ale sie nakręcacie
0 0

efelinkaaa

#4376055 Napisano: 18.05.2011 08:10:30
iwonciaaa napisał(a):

nocti napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

mia napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

sunflower napisał(a):

ciekawe, ciekawe jak to będzie.
Moje maleństwo do rozstrzygnięcia peselu nie dostanie emotka najwyżej nagroda przepadnie

To ja dzisiaj robię drugiego Syna - dla męża w celach konkursowych emotka
0 0

karolkas

#4376056 Napisano: 18.05.2011 08:10:57
mia napisał(a):

Dajcie spokój... jeśli brać serio tę zajawkę do konkursu, to zwracam uwagę na dalszy ciąg: którzy z pomocą dzieci poprawnie odpowiedzą na cały zestaw pytań ... No to dla mnie niestety wyklucza nie tylko niemowlęta, ale i dwulatki! emotka emotka emotka

dokładnie ja z pomocą google miałam problem, a miałby mi pomóc mój synek?
0 0