Pomocy!!!!

Gość: awi

#6065640 Napisano: 02.09.2015 19:38:05
koper napisał(a):

adamaszek napisał(a):

"w jakich miastach w 2015 roku otwarto nowe Hotele A&O"? Szukam, szukam i nie wiem gdzie owe hotele się pojawiły. Może ktoś, coś????

Wpisałam w google nowe hotele A&O wybrałam wyniki z ostatniego roku i mam coś takiego:
http://www.tur-in...iver_winter,a_o.html

Jeszcze chyba w Wiedniu...
Jak znasz niemiecki to poczytaj ich profil na fb https://www.facebook.com/aohostels
0 0

marla

#6065646 Napisano: 02.09.2015 19:47:29
ivaaaaaaa napisał(a):

Wygrałam wycieczkę z konkretna data. Do wylotu zostało kilka dni, a organizator miga się od wydania dokumentów podróży. Kontakt z nim jest utrudniony (moje wiadomosci czyta na biezaco; odpisuje łaskawie raz dziennie po jednym zdaniu). Mało tego- zadzwonilam dzisiaj do biura podrozy, ktore jako jedyne organizuje wycieczki do tego miejsca i okazalo sie, ze nie ma mojego nazwiska na zadnej rezerwacji. Data i godzina wylotu sie zgadza i to jest w zasadzie jedyna informacja jaka dostalam od organizatora. Co zrobic w takiej sytuacji? Zglosic sie do rzecznika praw konsumenta? Napisac pismo z żądaniem wydania nagrody? Ktoś był w podobnej sytuacji? POMOCYYY

A o jakie dokumenty Ci dokładnie chodzi? Bo np. w Tui dokumenty potrzebne na lotnisku pojawiają się na koncie uczestnika wycieczki dopiero na bodajże 48 godzin przed wylotem. Więc może organizator ich jeszcze po prostu nie ma. A czy jesteś na 100% pewna, że tylko jedno biuro podróży organizuje wycieczki do tego miejsca? Bo może wszystko jest zarezerwowane, ale w innym biurze. Nie masz numeru telefonu do tego organizatora? Łatwiej byłoby się wszystkiego telefonicznie dowiedzieć niż mailowo. A jak nie to może spróbuj skontaktować się ze sponsorem nagrody. 
0 0

adamaszek

#6065667 Napisano: 02.09.2015 20:19:46
awi napisał(a):

koper napisał(a):

adamaszek napisał(a):

"w jakich miastach w 2015 roku otwarto nowe Hotele A&O"? Szukam, szukam i nie wiem gdzie owe hotele się pojawiły. Może ktoś, coś????

Wpisałam w google nowe hotele A&O wybrałam wyniki z ostatniego roku i mam coś takiego:
http://www.tur-in...iver_winter,a_o.html

Jeszcze chyba w Wiedniu...
Jak znasz niemiecki to poczytaj ich profil na fb https://www.facebook.com/aohostels

O dzięki wielkieemotka
0 0

rettib

#6065846 Napisano: 03.09.2015 08:21:06
Przyjaciółka potrzebuje szybkiej porady radcy prawnego. Sprawa jest pilna emotka  Gdyby ktoś z Was mógł jakoś pomóc, to bardzo proszę o PW. Będę ogromnie wdzięczna 
0 0

okrysia

#6067634 Napisano: 05.09.2015 14:36:54
rafal100 napisał(a):

Nie wiem w jaki sposób mam dodać konkursy do bazy, próbuje już chyba setny raz, za każdym razem komunikat że konkurs jest już bazie, mimo że sprawdzam od kilku dni i jak ich tam nie było, tak nadal ich tam nie ma, ciągle wyświetla się całkiem inny konkurs jakoby rzekomo ten sam który chce dodać, nie wiem czy macie tam jakiś błąd, kiedyś jak dodawalam dodawałam to nie było takich cyrków..

ja zanim dodam konkurs sprawdzam czy jest w bazie.
link do tego konkursu wklejam do okna SZUKAJ, na samej górze po prawej stronie i wledy mam info, do tej pory mi się to sprawdzało
0 0

rafal100

#6067744 Napisano: 05.09.2015 21:38:02
okrysia napisał(a):

rafal100 napisał(a):

Nie wiem w jaki sposób mam dodać konkursy do bazy, próbuje już chyba setny raz, za każdym razem komunikat że konkurs jest już bazie, mimo że sprawdzam od kilku dni i jak ich tam nie było, tak nadal ich tam nie ma, ciągle wyświetla się całkiem inny konkurs jakoby rzekomo ten sam który chce dodać, nie wiem czy macie tam jakiś błąd, kiedyś jak dodawałam dodawałam to nie było takich cyrków..

ja zanim dodam konkurs sprawdzam czy jest w bazie.
link do tego konkursu wklejam do okna SZUKAJ, na samej górze po prawej stronie i wledy mam info, do tej pory mi się to sprawdzało

Dzięki za odpowiedź, no a dajmy na to chciałam dodać nowe konkursy znajdujące się w tesco magazynie, których nie ma tutaj, to nie można ich dodać ze względu na to że link jest wspólny?
0 0

baxter

#6067929 Napisano: 06.09.2015 16:49:59
podpowie mi ktoś jak zapłacić na allegro kartą? jak dochodze do płatności to mam tylko opcję "przelew"  a jak wchodze w zakladke PayU to mam dodana kartę - nic nie rozumiem z tego emotka
0 0

baxter

#6067934 Napisano: 06.09.2015 17:03:00
baxter napisał(a):

podpowie mi ktoś jak zapłacić na allegro kartą? jak dochodze do płatności to mam tylko opcję "przelew"  a jak wchodze w zakladke PayU to mam dodana kartę - nic nie rozumiem z tego emotka

sama znalazłam odpowiedz:
http://faq.allegr...ch-nie-zaplace-karta
0 0

staszek

#6067985 Napisano: 06.09.2015 18:49:38
Szukam kogoś z Będzina lub okolic kto wymieniał się ze mną na Okocim w ABC. Ja dawałam Sadówkę. Paragon jest z 01.08 ze sklepu P.H.U. Paweł
Pszczoła, ul. Żwirki i Wigury Będzin.
Bardzo ważne!!!
0 0

Gość: michałek131

#6072436 Napisano: 13.09.2015 23:57:34
Rozp... mi się aparat fotograficzny Canon, to znaczy przestała działać lampa błyskowa. W związku z tym w domu robi zdjęcia ciemne i do bani.  Już wyczytałam na forum, że lampa pada po zrobieniu 15 000 błysków w Canonach standardowo. Moje pytanie, czy ktoś z was tak miał i ile kosztuje naprawa? A może coś własnym sposobem da się zrobić?
0 0

Gość: zwierzyniec

#6072441 Napisano: 14.09.2015 00:13:09
michałek131 napisał(a):

Rozp... mi się aparat fotograficzny Canon, to znaczy przestała działać lampa błyskowa. W związku z tym w domu robi zdjęcia ciemne i do bani.  Już wyczytałam na forum, że lampa pada po zrobieniu 15 000 błysków w Canonach standardowo. Moje pytanie, czy ktoś z was tak miał i ile kosztuje naprawa? A może coś własnym sposobem da się zrobić?

Nie piszesz jaki to modelemotka , jeśli masz error 005 to domowym sposobem nie naprawisz.
0 0

#6072443 Napisano: 14.09.2015 00:16:03
zwierzyniec napisał(a):

michałek131 napisał(a):

Nie piszesz jaki to modelemotka , jeśli masz error 005 to domowym sposobem nie naprawisz.

Model SX230 nie wyskakuje mi żaden błąd dalej na dworze robi zarąbiste zdjęcia tylko w domu lipa. Właśnie w lipcu skończyła się gwarancja, pewnie też standard, że wraz z końcem gwarancji sprzęt zaczyna padać. Aparat ma 3 lata kosztował ponad 1000 zł dla mnie to strasznie dużo, pewnie teraz ten model chodzi po 300 - 400 zł. ale jestem ciekawa ile może kosztować naprawa.
0 0

#6072444 Napisano: 14.09.2015 00:19:17
baxter napisał(a):

baxter napisał(a):

sama znalazłam odpowiedz:
http://faq.allegr...ch-nie-zaplace-karta

Ja próbowałam zapłacić kartą jak zaczął się ten ostatni konkurs na allegro z 500 zł. Kartę zarejestrowałam itd. Po zrobieniu płatności dostawałam odpowiedź, że transakcja się nie udała. Poszłam do banku stwierdzili, że wszystko jest ok i powinnam swobodnie płacić kartą w necie. Allegro też mi odpisało, że wszystko jest ok. A jak nie mogłam zapłacić kartą tak nie mogę. Niby łączy się w celu zlecenia z banku i na tym staje... I po konkursie...
0 0

Gość: zwierzyniec

#6072450 Napisano: 14.09.2015 00:33:35
michałek131 napisał(a):

zwierzyniec napisał(a):

michałek131 napisał(a):

Model SX230 nie wyskakuje mi żaden błąd dalej na dworze robi zarąbiste zdjęcia tylko w domu lipa. Właśnie w lipcu skończyła się gwarancja, pewnie też standard, że wraz z końcem gwarancji sprzęt zaczyna padać. Aparat ma 3 lata kosztował ponad 1000 zł dla mnie to strasznie dużo, pewnie teraz ten model chodzi po 300 - 400 zł. ale jestem ciekawa ile może kosztować naprawa.

Wymiana głowicy flash ok. 230 zł. Poszukaj nieautoryzowanego serwisu - tam może będzie taniej
0 0

#6072452 Napisano: 14.09.2015 00:46:52
zwierzyniec napisał(a):

michałek131 napisał(a):

zwierzyniec napisał(a):

michałek131 napisał(a):

Wymiana głowicy flash ok. 230 zł. Poszukaj nieautoryzowanego serwisu - tam może będzie taniej

Dziękuje za odpowiedź. 
0 0

ziolko

#6072602 Napisano: 14.09.2015 11:31:23
nieautoryzowane serwisy robią taniej, ale różnie z tym może być. 
Kiedyś padł mi mały aparat olympus - silniczek zoomu. W serwisie olympusa chcieli za to ponad 230 zł (aparat za 400 ), więc wysłałam go do nieautoryzowanego serwisu, gdzie mi zrobili za 99 zł plus 10 zł przesyłka. 
Aparat niby działa, ale widzę, że już nie jest taki, jak przed awarią. Jak kiedyś piękne makro robił już od 1 cm, tak teraz musi mieć więcej. Inne zdjęcia też robi jak nie on.. zanim wyostrzy, to trochę czasu mija, a kiedyś ledwo nakierowałam obiektyw na cel, to raz dwa. 
0 0

constanza

#6072838 Napisano: 14.09.2015 14:37:32
czy ta klauzula o ochronie danych osobowych jest aktualna? 
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. z 2014 r. poz. 1182, 1662)"

W wielu ogłoszeniach o prace piszą by dodać wersję Dz. U. 2002 r. I szczerze to nie wiem co robić - wysyłać poprawną czy tą wymaganą przez pracodawcę choć nieaktualna?Zgłupiałam juz ;(
0 0

Gość: spin

#6072846 Napisano: 14.09.2015 15:00:17
constanza napisał(a):

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. z 2014 r. poz. 1182, 1662)"

W wielu ogłoszeniach o prace piszą by dodać wersję Dz. U. 2002 r. I szczerze to nie wiem co robić - wysyłać poprawną czy tą wymaganą przez pracodawcę choć nieaktualna?Zgłupiałam juz ;(

Umieść taką "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, ze zm.)".

na końcu masz dopisek ze zmianami czyli również to co obejmuje Dz.U. z 2014 r.
0 0

constanza

#6072892 Napisano: 14.09.2015 15:41:52
spin napisał(a):

constanza napisał(a):

Umieść taką "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, ze zm.)".

na końcu masz dopisek ze zmianami czyli również to co obejmuje Dz.U. z 2014 r.

Dzieki. Wydawalo mi sie, ze dopisek ze zm. dotyczy zmian nr i poz. Druga sprawa, ze trzeba chyba umieścić dopisek tekst jednolity wiec ta klauzula tez poprawna nie jest. Pamietam, ze w 2014 roku u mnie w pracy odrzucono srednio 90% cv bo mialy zla klauzule i kwestia dotyczyła chyba wlasnie roku dziennika ustaw a nie slow ze zm. ale glowy sobie uciąć nie dam emotka :) 
0 0

Gość: paulam11

#6073005 Napisano: 14.09.2015 16:51:21
Proszę mi napisać czy koszulki z zacydrowani wypadają typowo- rozmiary ??? 
Chcę zamówić męską M, ma ktoś nie za mała??? 
Brat nosi duże M, albo małe L....

Zamawiał ktoś w podobnym rozmiarze?
0 0