Pomocy!!!!

malenka89

#1938171 Napisano: 12.11.2008 07:29:43
Bardzo prosiłabym o poprawienie błędów:

In Poland, Christmas Eve is a day first of fasting, then of feasting.
The feast begins with the appearance of the first star; there is no meat in the feast,
and it is followed by the exchange of gifts.

Special tasks carried out during Advent are the baking of the Christmas piernik or honey cake,
and the making of Christmas decorations. Pierniki are made in a great variety of shapes,
including hearts, animals and St Nicholas figures.

On the table is 12 dishes - as a symbol of the 12 apostles.

Dziękuję emotka
0 0

Gość: sandrulcia

#1938207 Napisano: 12.11.2008 07:46:05
In Poland, Christmas Eve is firstly a day of fast/fasting and then a day of feasting. The feast begins with the appearance of the first star, no meet is eaten during the feast which is followed by exchanging/giving gifts.
Special tasks carrying out during the Advent are baking the Christmas piernik/ gingerbread or honey cake and making Christmas decorations. Pierniks are made in a great variety of shapes that includes: hearts, animals and St Nicholas figures.
:)
0 0

#1938215 Napisano: 12.11.2008 07:48:03
oczywiscie powinno byc meat a nie meet jak napisałam emotka
0 0

#1938228 Napisano: 12.11.2008 07:55:27
no tak i jeszcze zapomniałam o ostatnim zdaniu
there are 12 dishes on the table - as a symbol of the 12 apostles
0 0

malenka89

#1938271 Napisano: 12.11.2008 08:05:06
Dziękuję Ci pięknie emotka emotka
Jestem Twoją dłużniczką emotka
0 0

Gość: archidues

#1938294 Napisano: 12.11.2008 08:07:22
postscript napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Mam prosbę, może komuś przyjdzie coś do głowy emotka
Potrzebuję 2 argumenty przemawiające ZA udzieleniem pomocy przez Państwo imigrantom.
Argumentów przeciw mam sporo...

Dziękuję emotka

może spadek bezrobocia.

będzie wzrost bezrobocia dla Polaków emotka

ZA:
1. ratujemy im życie - w przypadku ludzi szukających azylu, poszukiwanych za przestępstwa polityczne w ich kraju. np. Korea Płn, Chiny. jesli nie dostana u nas (lub gdzie indziej) pomocy, azylu, zostana deportowani do swojego kraju, gdzie czeka ich wiezienie lub kara smierci
2. wzrostu bezrobocia wcale nie bedzie. imigranci moga pozajmowac miejsca pracy, ktore i tak nie sa brane przez wybrzydzajacych Polakow. czyt. oni wezma prace, bo chca zarabiac, nawet mniej, ale miec uczciwa prace. my jestesmy kaprysni i nie wszystko juz bierzemy. bezrobocie sie wiec nie powiekszy, a zapelnia sie miejsca pracy, na ktore i tak nie bylo juz chetnych. przyklad: my w Irlandii czy UK, gdzie tak samo sobie z nami poczynano przez lata

Brawo ! emotka Bardzo dobre argumenty.
0 0

Gość: arta

#1938309 Napisano: 12.11.2008 08:09:09
Czy nie wydaje wam się, że w konkursie mikołajkowym na rossmanie jest błąd??
0 0

#1938311 Napisano: 12.11.2008 08:10:00
Nie ma sprawy, głową nie ręcze za ten tekst emotka ale studiuje filologię angielską wiec myśle, ze jest dobrze emotka chociaż najwiekszym spcejalistom zdarzają się błędy emotka
0 0

Gość: postscript

#1938663 Napisano: 12.11.2008 09:22:32
archidues napisał(a):

postscript napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Potrzebuję 2 argumenty przemawiające ZA udzieleniem pomocy przez Państwo imigrantom.

Dziękuję emotka

może spadek bezrobocia.

ZA:
1. ratujemy im życie - w przypadku ludzi szukających azylu, poszukiwanych za przestępstwa polityczne w ich kraju. np. Korea Płn, Chiny. jesli nie dostana u nas (lub gdzie indziej) pomocy, azylu, zostana deportowani do swojego kraju, gdzie czeka ich wiezienie lub kara smierci
2. wzrostu bezrobocia wcale nie bedzie. imigranci moga pozajmowac miejsca pracy, ktore i tak nie sa brane przez wybrzydzajacych Polakow. czyt. oni wezma prace, bo chca zarabiac, nawet mniej, ale miec uczciwa prace. my jestesmy kaprysni i nie wszystko juz bierzemy. bezrobocie sie wiec nie powiekszy, a zapelnia sie miejsca pracy, na ktore i tak nie bylo juz chetnych. przyklad: my w Irlandii czy UK, gdzie tak samo sobie z nami poczynano przez lata

:) dziekuje. taki ze mnie reprezentant wymierajacego gatunku, co dzien musi rozpoczac od lektury kilku gazet. choc ja sie pod tymi argumentami sam podpisuje.
a wlasciwie do jakiego konkursu bylo to potrzebne?
0 0

malenka89

#1938744 Napisano: 12.11.2008 09:58:38
postscript napisał(a):

archidues napisał(a):

postscript napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Dziękuję emotka

może spadek bezrobocia.

ZA:

:) dziekuje. taki ze mnie reprezentant wymierajacego gatunku, co dzien musi rozpoczac od lektury kilku gazet. choc ja sie pod tymi argumentami sam podpisuje.
a wlasciwie do jakiego konkursu bylo to potrzebne?

Ja potrzebowałam na WOS emotka
Dziękuję emotka
0 0

#1938929 Napisano: 13.11.2008 08:23:08
malenka89, to mnie zaskoczylas emotka ciesze sie, ze moglem pomoc.
0 0

#1938985 Napisano: 13.11.2008 08:51:46
emanuela24 napisał(a):

postscript napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Dziękuję emotka

może spadek bezrobocia.

ZA:

nie zgodzę sie z p-ktem 2 - koleżanka szukała pracy - jakiejkolwiek ( byle nie w domu publicznym) przez 2 miesiące i niestety - nie ma u nas ( Starogard Gdański) pracy - tydzień temu wyjechała za granice. a szukała wszędzie w biurach, makietach , restauracjach itd.
a znam człowieka który zatrudnia spora grupę ludzi (ok 200osob) i już raczki zaciera na tania sile robocza - tylko co wtedy z jego pracownikami??
emotka

przyklady podajemy w skali makro. chodzi o trend, a nie pojedynczy przypadek. Twoja kolezanka mogla nie miec kwalifikacji, nie spodobac sie komus itd. do tego mozna doliczyc aktualny kryzys na swiatowych rynkach, ktorego echo mozna dostrzec takze u nas.
i zawsze jest paru ludzi, ktorzy rece zacieraja z uciechy, ze bedzie tania sila robocza. sam dla takiego pracowalem przez rok, ale to przeszlosc. przy 200 pracownikach moze dojsc do niewielkiej wymiany ludzi. na zwolnienia grupowe sobie facet nie pozwoli, bo placilby za duze kary.
0 0

Gość: agnese87

#1939055 Napisano: 13.11.2008 09:25:32
sandrulcia napisał(a):

Nie ma sprawy, głową nie ręcze za ten tekst emotka ale studiuje filologię angielską wiec myśle, ze jest dobrze emotka chociaż najwiekszym spcejalistom zdarzają się błędy emotka

Tak, jest dobrze emotka
Pozdrawiam koleżankę po fachu emotka
0 0

asiam

#1939683 Napisano: 13.11.2008 05:32:17
Czy ktoś wie do ilu KB można wstawiać zdjęcia bez dodatkowej opłaty na Allegro? Było do 50 KB.Dziś wstawiłam zdjęcie 138 KB i wcale mi nie doliczyło opłaty za duże zdjęcie.
0 0

asiam

#1940608 Napisano: 13.11.2008 09:23:31
asiam napisał(a):

Czy ktoś wie do ilu KB można wstawiać zdjęcia bez dodatkowej opłaty na Allegro? Było do 50 KB.Dziś wstawiłam zdjęcie 138 KB i wcale mi nie doliczyło opłaty za duże zdjęcie.

Ponawiam moje pytanie.
0 0

malenka89

#1940679 Napisano: 13.11.2008 09:31:51
asiam napisał(a):

asiam napisał(a):

Ponawiam moje pytanie.

Z tego co ja wiem to nadal do 50kb.
0 0

#1941314 Napisano: 14.11.2008 08:18:25
asiam napisał(a):

asiam napisał(a):

Ponawiam moje pytanie.

nie wiem, po co, skoro nikt nic innego nie pisal i Twoj post nie zaginal w gaszczu innych...
w regulaminie allegro jest taka informacja
0 0

monia24

#1941315 Napisano: 14.11.2008 08:19:16
malenka89 napisał(a):

asiam napisał(a):

asiam napisał(a):

Ponawiam moje pytanie.

też mi się tak wydaje

0 0

Gość: meeyka

#1941368 Napisano: 14.11.2008 08:59:45
monia24 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

asiam napisał(a):

asiam napisał(a):

Ponawiam moje pytanie.

też mi się tak wydaje

wczoraj wystawialam aukcje i naliczylo mi oplate za zdjecie ktore mialo 52 kb, wiec chyba dalej obowiazuje ograniczenie emotka

0 0

Gość: miriam

#1941662 Napisano: 14.11.2008 12:11:28
arta napisał(a):

Czy nie wydaje wam się, że w konkursie mikołajkowym na rossmanie jest błąd??

gdzie???
0 0