Pomocy!!!!

Gość: ksantypa

#3763432 Napisano: 08.10.2010 06:54:30
lovcia88 napisał(a):

anka198676 napisał(a):

kochani mam do was pytanie! Wczoraj dzownił do mnie facet z zastrzeżonego że wygrałam biżuterię, za 100zł mam zapłacić jedynie za koszt przesyłki 13zł, nie mam pojęcia co to był za konkurs???? Ktoś podpowie?

A moze to nie konkurs tylko zwykle naciaganie...Moglas zapytac, o jaki konkurs chodzi.

bo to chyba nie jest konkurs-do mnie tez jakis facet dzwonil i tez mowil ze mam tylko zaplacic koszt przesylki
0 0

ziolko

#3763446 Napisano: 08.10.2010 06:59:23
lovcia88 napisał(a):

anka198676 napisał(a):

kochani mam do was pytanie! Wczoraj dzownił do mnie facet z zastrzeżonego że wygrałam biżuterię, za 100zł mam zapłacić jedynie za koszt przesyłki 13zł, nie mam pojęcia co to był za konkurs???? Ktoś podpowie?

A moze to nie konkurs tylko zwykle naciaganie...Moglas zapytac, o jaki konkurs chodzi.

chyba na jakimś portalu jest w reg, że płaci się za przesyłkę.. coś z dziewczynami związane, ale nie pamiętam
0 0

Gość: ivisia

#3763453 Napisano: 08.10.2010 07:01:59
Kochani o co pytają dzwoniąc z ankietą o Dolce Gusto? (chyba streetcom emotka jak mniemam ) Kobitka ma dzwonić do mnie za pół godzinki...
0 0

ziolko

#3763455 Napisano: 08.10.2010 07:03:02
ale niech powie dokładnie co to za biżuteria, skąd itp.
Żeby nie było, że to jakieś oszustwo emotka
teraz w carrefourze biżuteria jest po 2,98 emotka więc może coś w tym stylu? emotka
0 0

Gość: lovcia88

#3763458 Napisano: 08.10.2010 07:03:28
ziolko napisał(a):

lovcia88 napisał(a):

anka198676 napisał(a):

chyba na jakimś portalu jest w reg, że płaci się za przesyłkę.. coś z dziewczynami związane, ale nie pamiętam

zapewne chodzi ci o portal 4girls.pl emotka
0 0

Gość: pola731

#3763459 Napisano: 08.10.2010 07:04:07
ziolko napisał(a):

lovcia88 napisał(a):

anka198676 napisał(a):

Też miałam taki telefon - z zastrzeżonego - nowa firma wchodzi na rynek i przeprowadzają akcję - też miałam zapłacić 13 zł za przesyłkę
0 0

klaudia011

#3763477 Napisano: 08.10.2010 07:10:21
ivisia napisał(a):

Kochani o co pytają dzwoniąc z ankietą o Dolce Gusto? (chyba streetcom emotka jak mniemam ) Kobitka ma dzwonić do mnie za pół godzinki...

o kawy i ekspresy do kawy emotka jakie znasz i jakie masz o nich opinie...itp.
0 0

Gość: becia1973

#3763481 Napisano: 08.10.2010 07:13:34
mam pytanko w sprawie wyników na wole-ole - czy wygrały tylko życzenia zaznaczone na niebiesko?????????? emotka emotka emotka
0 0

Gość: monisia23

#3763521 Napisano: 08.10.2010 07:31:07
becia1973 napisał(a):

mam pytanko w sprawie wyników na wole-ole - czy wygrały tylko życzenia zaznaczone na niebiesko?????????? emotka emotka emotka

z tego co czytałam choć tam nie grałam to TAK
0 0

Gość: ewe85lina

#3763527 Napisano: 08.10.2010 07:33:09
monisia23 napisał(a):

becia1973 napisał(a):

Na niebiesko są osoby,które podały niekompletne dane i muszą je dopisać na maila.Wygrały wszystkie co są w nagrodzonych!
0 0

Gość: becia1973

#3763529 Napisano: 08.10.2010 07:33:37
monisia23 napisał(a):

becia1973 napisał(a):

no własnie już zgłupiałam, bo miało być 200 nagróg , a na niebiesko jest tylko 14 emotka
0 0

Gość: anka198676

#3763606 Napisano: 08.10.2010 08:05:38
emanuela24 napisał(a):

pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

lovcia88 napisał(a):

anka198676 napisał(a):

Też miałam taki telefon - z zastrzeżonego - nowa firma wchodzi na rynek i przeprowadzają akcję - też miałam zapłacić 13 zł za przesyłkę

ta nowa firma - to jest na zasadzie tych maszynek - raz się zgodzisz (rozmowa nagrywana) i już masz z nimi umowę na biżuterie bodajże co 3 miesiące w pełni odpłatną emotka będą nękać i stękać i straszyć komornikiem (strasznie wysokie kary mają za te późniejsze nieodebrane przesyłki)
poszukaj sobie o maszynkach - później majtki wciskali a teraz biżuterię - do mnie też ten facet dzwonił i mu powiedziałam że nagroda to nagroda przysyłają bez żadnych kosztów i ukrytych umów bo te umowy to niezgodne z prawem są - takie oszustwo - Pan przeprosił za zawracanie głowy

kurcze a skad facet znał moje dane imie nazwisko adres...
tel nie jest na mnie wiec juz nic z tego nie rozumiem...
To sie wpakowałam widze... emotka
0 0

mia

#3763747 Napisano: 08.10.2010 09:02:25
anka198676 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

lovcia88 napisał(a):

anka198676 napisał(a):

ta nowa firma - to jest na zasadzie tych maszynek - raz się zgodzisz (rozmowa nagrywana) i już masz z nimi umowę na biżuterie bodajże co 3 miesiące w pełni odpłatną emotka będą nękać i stękać i straszyć komornikiem (strasznie wysokie kary mają za te późniejsze nieodebrane przesyłki)
poszukaj sobie o maszynkach - później majtki wciskali a teraz biżuterię - do mnie też ten facet dzwonił i mu powiedziałam że nagroda to nagroda przysyłają bez żadnych kosztów i ukrytych umów bo te umowy to niezgodne z prawem są - takie oszustwo - Pan przeprosił za zawracanie głowy

Dlaczego się wpakowałaś?
Podpisałaś coś przez telefon? Nie!
A odebrania przesyłki, jak przyjdzie możesz po prostu odmówić!
emotka
No chyba, że chcesz spróbować co to za biżuteria - to już wtedy Twoja sprawa emotka
0 0

ziolko

#3763783 Napisano: 08.10.2010 09:14:07
mia napisał(a):

anka198676 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

lovcia88 napisał(a):

anka198676 napisał(a):

Dlaczego się wpakowałaś?
Podpisałaś coś przez telefon? Nie!
A odebrania przesyłki, jak przyjdzie możesz po prostu odmówić!
emotka
No chyba, że chcesz spróbować co to za biżuteria - to już wtedy Twoja sprawa emotka

taaa... przyjdzie jako przesyłka reklamowa i co?? nikt jej nie udowodni, że nie odebrała, a ona nie udowodni, że było wysłane. Za to za jakiś czas przyjdzie rachunek do zapłacenia emotka

jeśli masz jakiś kontakt do nich - numer telefonu albo adres mailowy/stronę internetową, to postaraj się z nimi skontaktować i zrezygnuj z zamówienia...

MASZ PRAWO DO ODST¡PIENIA OD UMOWY BEZ PODAWANIA PRZYCZYN, W CI¡GU 10 DNI
0 0

yuliya25

#3763851 Napisano: 08.10.2010 09:43:55
Pomocy! Jak pisze w Wordzie to literz sa ok, a jak tu (na forum lub wiadomosci prywatne) to litery y+z i inne znaki poprzestawiane - co mam zrobic???????
0 0

katmich

#3763852 Napisano: 08.10.2010 09:44:07
do mnie do domu kilka dni temu przyszedł list z NIEMIEC (pisany w j. polskim) , adres poprawny, nazwisko też, tyle że zaadresowany na Tadeusza (a ja Kasia jestem ) . W liście tym pisano, że dziękują za zamówienie, za kilka dni przyślą paczkę. Dzisiaj na poczcie poszłam odebrać awizo (pakiet) i to była ta paczka na Tadeusza z firmy ATLAS. Odmówiłam przyjęcia i poprosiłam o zwrot do nadawcy. Pan w okienku na poczcie namawiał mnie do przyjęcia bo ponoć pakiety nie są rejestrowanymi przesyłkami więc nie będzie śladu, że to odebrałam. Postanowiłam jednak nie odbierać.. Teraz czytam to co piszecie i się martwię, że będą mi rachunki na tego Tadeusza przychodzić emotka
0 0

Gość: jaspeer

#3763906 Napisano: 08.10.2010 10:02:43
yuliya25 napisał(a):

Pomocy! Jak pisze w Wordzie to literz sa ok, a jak tu (na forum lub wiadomosci prywatne) to litery y+z i inne znaki poprzestawiane - co mam zrobic???????

wciśnij ctrl + shift, a potem usuń 'polski (214)' z zainstalowanych języków emotka
0 0

mia

#3764094 Napisano: 08.10.2010 10:59:48
emanuela24 napisał(a):

nasze dane są wszędzie na necie
mio - przychodzi to jako reklamowa przesyłka - a rachunek później
moja teściowa się tak z gatkami wplątała - ale jakoś udało jej się z tego wyplątać
oni głównie koczują na tym że ktoś się przestraszy tych rachunków rosnących w piorunującym tempie i zapłaci - bo nie ma podstaw prawnych aby mogli te pieniądze ściągać komornikiem, sądem itd min dlatego że nie mają pokwitowania że przesyłka dotarła, że umowę się podpisuje na papierze a nie słownie przez telefon nie znając wszystkich warunków itd ale widać że większość ludzi zobaczy że rachunek rośnie, słówko komornik i woli zapłacić niż mieć problemy i im się ten proceder opłaca bo wiecznie z czymś wyskakują (maszynki, gatki męskie potem damskie nie pamiętam co jeszcze było a teraz biżuteria)

poszukajcie na necie sporo naciągniętych opisuje jak to wygląda

No i dokładnie o to mi chodziło, że nie ma podstaw prawnych! Nie ma umowy, więc nikt jej nie zmusi do płacenia, chyba, że sama będzie chciała...
A że ludzie się boją, to inna sprawa i dzięki temu tylko taka firma sobie egzystuje, pewnie całkiem nieźle emotka
0 0

Gość: karlotta

#3764419 Napisano: 08.10.2010 12:51:55
karlotta napisał(a):

czy ktoś mógłby mi pomóc z (już wczorajszym emotka ) hasłem z Discovery? - wydawało mi się, że dobrze sobie zapisałam, a jednak okazało się, że to nie to.

0 0

enia2007

#3765415 Napisano: 08.10.2010 06:25:16
może ma ktoś paragon z wczoraj z Almy na kawę Tchibo i chciałby odsprzedać?bardzo proszę emotka
0 0