Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5596626 Napisano: 26.02.2013 23:54:51
lilithbb tak myśle od kiedy ja swoje maliny zbieram, o ile dobrze kojarzę to zaczynają się tak w okolicach lipca, a kończą jak już jest chłodno czyli koło końca września.
Musiałabym zobaczyć na wiosne jak mi pędy popuszczały, bo co roku mimo, że rozsadzam sobie, to coś mi zostaje do rozdania - a kurierem na bank wytrzymają emotka

Ogólnie musze mamuśki spytać się jaka to odmiana, bo dosyć,że pięknie owocują ( po rozsadzeniu w maju w tym samym roku już są owoce) to są duże i pyszne.
W tamtym roku przesadziłam, bo porobiłam zapasy słoiczków takie,że na 2 lata starczą, a wcale dużo krzaków nie mam. W tym roku będę chyba mroziła.
i najważniejesze to są niskie krzaczki, więc nie potrzebują oparcia
0 0

Gość: katrin22

#5596627 Napisano: 27.02.2013 00:02:06
lilithbb napisał(a):

Tak 3 CC powinna być ostatnia - zwłaszcza że dwie miałam poprzeczne a teraz pionową. Więcej dzieci nie planuję emotka

Co do bólu mi porodowy wydawał się lżejszy ponieważ mogłam coś ze sobą zrobić, oddychać, kulić się itp po CC leżysz nieruchomo i jedynie co możesz to prosić o środki przeciwbólowe emotka
Koło mnie leżała dziewczyna po pn i patrzyłam na nią z zazdrością jak jeszcze tego samego dnia śmigała, jadła itp

Oczywiście nie mówię tu o skrajnych przypadkach bo niektóre dziewczyny mają naprawdę straszne porody, widziałam na przykładzie mojej siostry która z miesiąc nie mogła się wyprostować... wtedy cieszyłam się z mojej cc emotka

W sumie to słyszałam kiedyś że dużo się dziedziczy, a jak było u was?
Moja mama miała ciężkie porody np po 1 miała 16 szwów. I każda moja siostra też ciężko rodziła - tylko ja miałam CC emotka

To tak jak u mnie. Ja po cc leżałam jak placek i jeszcze telefon mi wypadł wtedy na podłogę, a tu ani się ruszyć, bo wszystko boli, ani wołać o pomoc i przywieźli dziewczynę po sn i Ona tak patrzy, że moja komórka leży i mówi, że mi poda, a ja że nie nie trzeba, bo przecież widzę, że też ledwo żywa, a Ona podeszła, jakoś się schyliła jęcząc przy tym (bidulka) i mi podała. Do dziś piszemy ze sobą. Jej synek, to też Kubuś emotka
0 0

dolly

#5596639 Napisano: 27.02.2013 01:19:44
Rachel, zdrówka dla maleństwa
Dianek- jak mały?
Kalisto - co do Twojej wypowiedzi na temat CC to jakby to ja napisała normalnie. Bardziej się bałam ewentualnego CC jak samego porodu

Narobiłyście smaku tymi fasolkami- mniam, mniam
0 0

kalisto1986

#5596645 Napisano: 27.02.2013 01:38:04
dolly napisał(a):

Rachel, zdrówka dla maleństwa
Dianek- jak mały?
Kalisto - co do Twojej wypowiedzi na temat CC to jakby to ja napisała normalnie. Bardziej się bałam ewentualnego CC jak samego porodu

Narobiłyście smaku tymi fasolkami- mniam, mniam

Dolly, też wyhodujesz własną ? emotka
0 0

abodak

#5596744 Napisano: 27.02.2013 09:37:03
dziewczyny pomocy.
Maly zlapal grype zoladkowa.Jak mu podac te lekarstwa zeby nie było zwrotow i co mu dac jesc zeby rozruszac ten zoladek?
Wiem ze musi duzo pic ale co dac mu do jedzenia?
0 0

benasia

#5596782 Napisano: 27.02.2013 10:00:14
a ile abodak mały ma?

Kali a powiedz mi obcinasz co roku te maliny i jesli tak to kiedy? ja z malinami dopiero zaczynam a marzy mi się ze bede robic rózne ciasta i desery w nowym domu emotka
A w tamtym roku to były pierwsze takie mini na krzaczku ktory posadzilismy a i krzaczek malutki bardzo... Co prawda mam tez takie ktore wyszły u nas zza płota sasiada tzn pod plotem jakos zaczeły rosnac u nas - ale one maja niby dlugo owoce ale tez jako ze nowe pedy to nie mialy za duzo owockow... A Mikuś lubi malinki emotka
0 0

abodak

#5596790 Napisano: 27.02.2013 10:03:09
prawie 6 lat
0 0

#5596791 Napisano: 27.02.2013 10:03:50
abodak nie napisałaś wieku dziecka, mój jak miał kilka miesięcy, to miał biegunkę. POdawałam wtedy dużo picia (herbatki te glukozowe i soczek marchwiowy), jadł chrupki kukurydziane, biszkopty i kleik na wodzie, ryż z marchewką, ale nie wiem u TWojego z apetytem. Najważniejsze to żeby duuuuuużo pił, możesz zawsze podać jakiś deserek.
0 0

#5596797 Napisano: 27.02.2013 10:10:35
abodak napisał(a):

prawie 6 lat

A ma na coś ochotę?? na rozruszenie żołądka koperek, rumianek i herbatka imbirowa(ale nie wiem jak u takich małych dzieci czy ją można podac)
0 0

abodak

#5596799 Napisano: 27.02.2013 10:10:45
gdzies wyczytylam ze moze jesc jablko potarte z ryzem-czy mam te jabluszko poslodzic-normalnie pierwszy raz mam cos takiego dostal od lekarki smekte i lacidoenter po kazdej dawce jest zwrot-za chwile zoladek wypluje a ma niecale 6 lat
0 0

abodak

#5596800 Napisano: 27.02.2013 10:11:26
taa ma ochote na pizze ale przeciez to zwroci
0 0

monika1985monik

#5596810 Napisano: 27.02.2013 10:19:13
Ugotuj ryż i mu podaj i spróbuj podać mu chrupki kukurydziane

Diana
żyjesz ??

Co do cesarki ja za każdym razem leżałam na sali z dziewczyną po cc i nie mogłam patrzyć jak cierpią emotka ja może i kiedyś bym chciała jeszcze 1 dzidzi ale bardzo bardzo mnie przeraża że najprawdopodobniej musiałabym mieć cesarkę a boje się jej jak diabła
0 0

jorunn2010

#5596820 Napisano: 27.02.2013 10:25:39
Diana chyba żyje bo mi ekspresowo wysłała wylicytowane kalosze na Allegro emotka
0 0

agusia147

#5596824 Napisano: 27.02.2013 10:33:22
katrin22 napisał(a):

ania75 Oby reszta ząbków także wyszła bezobjawowo emotka U nas nie ma lekko niestety, ale może chłopcy gorzej przechodzą ząbkowanie.

agusia147 "niby" drugi poród jest lżejszy i tego się trzymaj.

Mam taką nadzieję, że będzie lżej. Młodemu idą kły i pół nocy jęczał...

Odnośnie CC to ja się liczyłam z CC, bo od razu jak chodziłam na kontrole do szpitala po terminie, to lekarz mówił, że bobo duże i kwalifikuje się do CC.
0 0

Gość: rachel

#5596835 Napisano: 27.02.2013 10:44:43
ja dzisiaj stoczyłam walkę z Dominisią w ogóle nie chciała lekarstwa... emotka Czułam sie jak wyrodna matka wpychajać jej ta lyzke do buzi ale tlumacze sobie ze to siła wyższa...mam nadzieje ze z godziny na godzine bedzie lepiej choć juz słysze jak sie rzuca po łóżeczku a zasnaeła 30 min temu niecałe...
0 0

monika1985monik

#5596837 Napisano: 27.02.2013 10:47:02
U nas idzie górna 2 i też masakra jest.

Ja mogę powiedzieć że w moim przypadku 2 poród był 1000 razy gorszy od 1 ale mam na dzieje Aga że u Ciebie tak nie będzie emotka ciekawe czy teraz też będziesz mieć duże dzidzi emotka
0 0

malutka456

#5596855 Napisano: 27.02.2013 11:04:47
czesc dziewczyny emotka wlasnie ogladam projekt albumu slubnego i az sie lezka w oku kreci jak patrze na siebie 14 kg temu emotka emotka ehhhh, mam nadzieje, ze po ciazy wroce do swojej S-ki, bo o XS to raczej moge zapomniec emotka
0 0

agusia147

#5596873 Napisano: 27.02.2013 11:12:52
rachel napisał(a):

ja dzisiaj stoczyłam walkę z Dominisią w ogóle nie chciała lekarstwa... emotka Czułam sie jak wyrodna matka wpychajać jej ta lyzke do buzi ale tlumacze sobie ze to siła wyższa...mam nadzieje ze z godziny na godzine bedzie lepiej choć juz słysze jak sie rzuca po łóżeczku a zasnaeła 30 min temu niecałe...

Rachel łyżka to przynajmniej u nas dość ryzykowna sprawa bo np. młody wypluwał jej zawartość, sprawdziła się strzykawka, jaką dają np. do panadolu dla dzieci i wlewanie mu do buzi po 1ml. Nie miał wtedy czym pluć. Może tak spróbuj.

monika1985monik napisał(a):

U nas idzie górna 2 i też masakra jest.

Ja mogę powiedzieć że w moim przypadku 2 poród był 1000 razy gorszy od 1 ale mam na dzieje Aga że u Ciebie tak nie będzie emotka ciekawe czy teraz też będziesz mieć duże dzidzi emotka

Mam nadzieję, że będzie mniejsze, i że nie urodzi się 2 tygodnie po terminie.

PS. Nie mogę się doczekać kolejnego USG, żeby dowiedzieć się kto brzuś zamieszkuje emotka
0 0

Gość: rachel

#5596881 Napisano: 27.02.2013 11:19:26
agusia147 u nas wypluwania nie ma ale problem z zamkniętą szczelnie buzią! za nic nie chce otworzyć. Rano ładnie wypiła wapno, potem musiałam podac antybiotyk i tragednia normalnie. Chciała mi "uciec" z kolan i buzia za nic w świecie nie chciała sie otworzyć...a zawiesina która dostaje wydaje się być smaczna tak po zapachu sadzac choc moze dla niej za słodka

a swoją droga Pani doktor kazała nam kupić wapno bezsmakowe zeby z cukrem nie przesaadzac i mąż wczoraj zjechał cale miasto i nigdzie nie było:/ Co za kraj czy teraz juz dla bezpieczeństwa wszedzie wala cukier?
0 0

agusia147

#5596889 Napisano: 27.02.2013 11:27:15
rachel napisał(a):

agusia147 u nas wypluwania nie ma ale problem z zamkniętą szczelnie buzią! za nic nie chce otworzyć. Rano ładnie wypiła wapno, potem musiałam podac antybiotyk i tragednia normalnie. Chciała mi "uciec" z kolan i buzia za nic w świecie nie chciała sie otworzyć...a zawiesina która dostaje wydaje się być smaczna tak po zapachu sadzac choc moze dla niej za słodka

a swoją droga Pani doktor kazała nam kupić wapno bezsmakowe zeby z cukrem nie przesaadzac i mąż wczoraj zjechał cale miasto i nigdzie nie było:/ Co za kraj czy teraz juz dla bezpieczeństwa wszedzie wala cukier?

Antybiotyk z tego co słyszałam podobno można dodać do mleka. A jaki macie? My mieliśmy Ospamox i on miał gorzki posmak, weź sama spróbuj smak. Bo na prawdę antybiotyki nie są raczej smaczne. Nie wiedziałam, że jest coś takiego jak wapno bezsmakowe - zawsze jakiś smak ma.
0 0