Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5630301 Napisano: 08.04.2013 14:56:23
a ja mam urodziny na dzień Matki 26 maja, a moja najstarsza siostra też ma w ten sam dzień co ja, a nasz tata 27 maja ma urodziny emotka
0 0

emotka

#5630308 Napisano: 08.04.2013 15:01:22
Okropny taki zwyczaj - niektóre imiona są straszne.Dziś np. są imieniny Sieciesławy i Cezaryny... Z drugiej strony jak sobie przypomnę nasz 6-cio miesięczny bój o imię dla dziewczynki... Mam nadzieję, że drugi będzie chłopczyk, w tym temacie byliśmy bardziej zgodniemotka

Ja mam ogromną rodzinę i wszyscy obchodzą urodziny. Kilka dat nakłada się na siebie (szczególnie, że następne pokolenia zakładają rodziny i przybywa solenizantów) więc kilka razy w roku bywa tak, że całe weekendy schodzą nam na przyjęciach urodzinowych. Nawet w pierwszy i drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia idziemy na urodziny brata i siostry mojej mamy. Tak sobie uzgodnili i tak robią, bo naprawdę przyszli na świat 24.12. 1962 i 1964 roku. Ale oboje dali babci jeszcze zjeść wigilijną kolację więc byli dobrymi noworodkami:-)
0 0

Gość: quaqua

#5630323 Napisano: 08.04.2013 15:20:44
Oj też nie mogłam słuchać, że może urodzi się wtedy a wtedy, bo ktoś ma urodziny. U mnie doszło do tego, że teściowa, jak akurat tego dnia nikt z rodziny nie miał urodzin, że może urodzi się w ostatni dzień pontyfikatu Benedykta XVI emotka Pierwszą córcię o mały włos nie urodziłam 10-10-2010 - taka fajna data, ale oczywiście - ojej, jak fajnie, wtedy ktoś tam ma urodziny. No i poród się przeciągnął na 11.10 emotka I moje dzieciaki mają własne święta. Z drugiej strony dnia porodu się nie wybiera, ale to gadanie emotka
0 0

Gość: minia

#5630360 Napisano: 08.04.2013 15:50:49
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

beniaminowa ale to mieliście od płynu Dzidziusia ta reakcje alergiczna czy od innego? Te inne nie pachną za ładnie, ale ostatnio płyn z Jelpa był w promocji to wziełam i nie jest najgorszy - wg mnie najgorzej pachnie płyn z Loveli.
No i skład Dzidziusia wydaje mi się dobry.

Ja miałam z Loveli i już nie używam emotka

minia bo może bardziej zaszkodzić niż pomóc emotka

czemu tak uwazaz - czy cos sie działo po jego zastosowaniu?
0 0

kalisto1986

#5630367 Napisano: 08.04.2013 15:56:50
My Dominikowi raz zrobiliśmy urodziny w bawialni właśnie w dniu urodzin 1.06 - dzieci poza urodzinowymi było tyle,że powiedziałam, że to ostatni raz. Teraz będziemy robić jakoś 2 dni później, ale musimy dogadywać się dodatkowo z siostrą, bo jej syn jest starszy od Dominika o 3 dni, więc zazwyczaj urodziny robione w weekendy muszą być wcześniej ustalone,żeby nie zrobić w ten sam dzień emotka

6 miesięczny bój o imie ? emotka U nas dopiero od tygodnia w miare ustalone, tzn jeśli nie odwidzi nam się po porodzie emotka I ja i mąż poszliśmy na ugodę, zrezygnowaliśmy ze swoich "faworytów" i poszliśmy za pomysłem Domisia - imie zdradzę chyba dopiero jak junior urodzi się emotka
Przesada pakuje ciuszki i rzeczy małego do komody ( duuużej) a tam miejsce już się kończy emotka
0 0

agusia147

#5630397 Napisano: 08.04.2013 16:21:46
A u nas będzie Jagoda i już emotka Postawiłam na swoim, kosztem drugiego imienia...

0 0

beniaminowa

#5630405 Napisano: 08.04.2013 16:28:21
minia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

beniaminowa ale to mieliście od płynu Dzidziusia ta reakcje alergiczna czy od innego? Te inne nie pachną za ładnie, ale ostatnio płyn z Jelpa był w promocji to wziełam i nie jest najgorszy - wg mnie najgorzej pachnie płyn z Loveli.

Ale o co chodzi? emotka
0 0

agusia147

#5630434 Napisano: 08.04.2013 17:06:22
beniaminowa napisał(a):

minia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

Ale o co chodzi? emotka

Chyba o PULNEO emotka

BTW. Na AGito wyprzedaż zabawek z darmową wysyłką i niektóre mega tanie:
http://www.agito....onditionaloverride=1
0 0

dolly

#5630474 Napisano: 08.04.2013 17:45:14
beniaminowa napisał(a):

minia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Ale o co chodzi? emotka

Pewnie o to, że Minia podajeemotka
Jak jesteś pewna, że chcesz znać możliwe reakcje to poszperaj w necie i poczytaj. Niektóre mamy zachwycone działaniem, niektóre nie. Jak masz przepisany i podajesz, a nie wiesz co robić, to zadaj pytanie lekarzowi z tej strony http://dziecko24.pl/ może potwierdzą, a może zaprzeczą. Beniaminowa i ja powiedziałyśmy swoje zdanie, Agusia147 napisała, ze podawała...
0 0

agusia147

#5630506 Napisano: 08.04.2013 18:18:46
dolly napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

minia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Ale o co chodzi? emotka

Pewnie o to, że Minia podajeemotka
Jak jesteś pewna, że chcesz znać możliwe reakcje to poszperaj w necie i poczytaj. Niektóre mamy zachwycone działaniem, niektóre nie. Jak masz przepisany i podajesz, a nie wiesz co robić, to zadaj pytanie lekarzowi z tej strony http://dziecko24.pl/ może potwierdzą, a może zaprzeczą. Beniaminowa i ja powiedziałyśmy swoje zdanie, Agusia147 napisała, ze podawała...

Nam przepisała moja ciotka pediatra, a ja jej ufam, zwłaszcza, że ciotka ma córkę dwa lata starszą od Kamilka i ją też tym leczyła.
0 0

Gość: prodiament

#5630673 Napisano: 08.04.2013 22:27:47
Muszę kupić koszulę nocną do karmienia, ale nie bardzo wiem, które się sprawdzają - podrzucicie mi jakieś linki z Allegro do takich, które powinny być ok, a nie są przesadnie drogie? emotka
0 0

bobilcia

#5630697 Napisano: 08.04.2013 23:05:28
Prodiament z własnego doswiadczenia nie polecam koszul zapinanych na 4 guziczki, guziczki są malutkie, ciężko je rozpinać w środku nocy.
Moje wymagania spełnia np taka http://allegro.pl...-44-i3100656584.html

Uważam że najwazniejsze aby koszula była wykonana ze 100% bawełny.
0 0

Gość: size

#5630716 Napisano: 08.04.2013 23:56:04
bobilcia napisał(a):

Uważam że najwazniejsze aby koszula była wykonana ze 100% bawełny.

A jak ma domieszkę elastanu, to co? emotka Straci się pokarm, nie da się karmić? Bawełna jest owszem przyjazna - piersi oddychają i lepiej się regenerują. Ale przy nawale pokarmu i tak nosi się biustonosz ciążowy plus wkładki laktacyjne - tutaj bawełniana piżamka wesprze, ale mało pomoże. W domu można powietrzyć to i owo.

U mnie na sali dziewczyny miały fajne, normalne topy plus doły spodniowe. Tylko ja dedykowaną bawełnę na cztery guziki emotka Żal.pl...

Ta piżamka co poleciłaś jest fajna, bo wygodna, ale jakby miała domieszkę czegoś tam, to niczemu by nie zaszkodziło.
Uważam, że najważniejsza jest wygoda użytkowania emotka

0 0

#5630718 Napisano: 08.04.2013 23:59:52
Kalisto - myślałam, ze jakimś cudem Ty już nie w dwupaku emotka
Czekamy jutro na wieści czy Młodzież ułożyła się zgodnie z życzeniem Mamy emotka
0 0

kalisto1986

#5630722 Napisano: 09.04.2013 00:14:36
size napisał(a):

Kalisto - myślałam, ze jakimś cudem Ty już nie w dwupaku emotka
Czekamy jutro na wieści czy Młodzież ułożyła się zgodnie z życzeniem Mamy emotka

a no nadal się kulam, nie rusza małego nawet to,że zasuwam równo.
Teraz kończę dodatkową pracę, której się podjełam, bo mam obawy,że w szpitalu już nie będę myśleć o takich rzeczach emotka

A co do koszul ( w większości szpitali niestety nie pozwalają na piżamy ze spodniami) moim zdaniem te rozsuwane na piersiach są okropne, dziękuje za możliwośc wyskoczenia piersi, podczas odwiedzin emotka
Z Dominikiem miałam zwykłą na ramiączkach i super się sprawdzało, teraz mam coś podobnego http://allegro.pl...z-m-i3094719960.html
Przesadziłam z rozmiarem, bo mam L i delikatnie się w nich topie, ale to i tak tylko do szpitala, jeśli zdążę to kupie sobie jedną zwykłą na ramiączkach, bo moim zdaniem najwygodniejsza i później jeszcze taką założę w domu
0 0

#5630727 Napisano: 09.04.2013 00:49:24
kalisto1986 napisał(a):

Teraz kończę dodatkową pracę, której się podjełam, bo mam obawy,że w szpitalu już nie będę myśleć o takich rzeczach emotka

A co do koszul ( w większości szpitali niestety nie pozwalają na piżamy ze spodniami) moim zdaniem te rozsuwane na piersiach są okropne, dziękuje za możliwośc wyskoczenia piersi, podczas odwiedzin emotka
u

No szalałaś ostatnio, myślałam, ze pękniesz emotka Ale spoko, poczekamy emotka

U nas też był wymóg koszuli stricte ciążowej - zatem zakupiłam, ale wymóg był taki chyba teoretyczny... Ja miałam z Italian Fashion, jakoś bawełny idealna, ale czułam się jak w worku na kartofle. I pewnie wyglądałam podobnie emotka Guziki mi nie przeszkadzały. Ale czułam się jak z innej epoki emotka Nigdy nie kupiłabym już takiej. Wzięłabym top (z domieszką czegoś elastycznego - szybki myk i już:)) i założyłabym nielegalnie dół emotka

Wiesz co, miałam koszulki nocne na ramiączkach i ciężko mi było mi karmić w nich (żal koszulek) - dużo rozciągania bo też 100 procent bawełna. Laska obok mnie miała elastyczną - zero problemów od tej strony.

W ogóle przypominają mi się te chwile - dziewczyny z herbatkami na laktację, przygotowane od a-z, a ja - ostatnia do karmienia - po cc z dzieckiem przy piesi godzinę po, a one biedne walczące o laktację, gdy ja wychodziłam po dwóch dniach. Jakie to durne.
0 0

dolly

#5630728 Napisano: 09.04.2013 00:50:02
EEEE no właśnie dobre te co Bobilcia pokazała- tylko myk i cyc fik - mnie tam nie ruszało w sali- potrzebowałam się przetransportować do łazienki to szurałam kapciami jak chineczka by mi super pielucha z między nóg nie wypadła, cyce co chwila zerkały, kto u kogo siedzi, tatus pacjentki na mnie zerkał, ale nie chce wiedzieć czy dlatego, ze ładnie sie prezentowałam , czy cos mi sie ładnie prezentowało... o brzydkim prezentowaniu czegokolwiek nie myślę emotka
0 0

kalisto1986

#5630730 Napisano: 09.04.2013 01:12:32
dolly napisał(a):

EEEE no właśnie dobre te co Bobilcia pokazała- tylko myk i cyc fik - mnie tam nie ruszało w sali- potrzebowałam się przetransportować do łazienki to szurałam kapciami jak chineczka by mi super pielucha z między nóg nie wypadła, cyce co chwila zerkały, kto u kogo siedzi, tatus pacjentki na mnie zerkał, ale nie chce wiedzieć czy dlatego, ze ładnie sie prezentowałam , czy cos mi sie ładnie prezentowało... o brzydkim prezentowaniu czegokolwiek nie myślę emotka

emotka
Ja wole te na ramiączkach, ale tak jak size napisała elastyczne. Zobacze może spakuje też piżamę, ale wygodnie mi było w koszyli (w domu za to ubóstwiam piżamy).

Jeśli jutro dam radę to podjadę gdzieś po kapcie i bepanthen i kilka pierdół brakujących do szpitala to zerknę za koszulami jeszcze, bo faktycznie chyba wolę nie topić się w tych co mam
0 0

#5630732 Napisano: 09.04.2013 01:14:40
dolly napisał(a):

No i to fajne - myk i już - ale wiem, ze dziewczyny narzekały, że piersi wyskakują emotka

Na ten chód mówią dzisiaj "madagaskarski" - od znanych pingwinów emotka

Facet zerkał, bo Ci się wsio prezentowało emotka
A w ogóle biedni Ci Oni.
Zmykam, jutro odwożę me dziewczę - z reguły je odbieram. Pozdrawiam Was i dobrej nocki emotka
0 0

kalisto1986

#5630733 Napisano: 09.04.2013 01:16:11
size napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

u

No szalałaś ostatnio, myślałam, ze pękniesz emotka Ale spoko, poczekamy emotka

U nas też był wymóg koszuli stricte ciążowej - zatem zakupiłam, ale wymóg był taki chyba teoretyczny... Ja miałam z Italian Fashion, jakoś bawełny idealna, ale czułam się jak w worku na kartofle. I pewnie wyglądałam podobnie emotka Guziki mi nie przeszkadzały. Ale czułam się jak z innej epoki emotka Nigdy nie kupiłabym już takiej. Wzięłabym top (z domieszką czegoś elastycznego - szybki myk i już:)) i założyłabym nielegalnie dół emotka

Wiesz co, miałam koszulki nocne na ramiączkach i ciężko mi było mi karmić w nich (żal koszulek) - dużo rozciągania bo też 100 procent bawełna. Laska obok mnie miała elastyczną - zero problemów od tej strony.

W ogóle przypominają mi się te chwile - dziewczyny z herbatkami na laktację, przygotowane od a-z, a ja - ostatnia do karmienia - po cc z dzieckiem przy piesi godzinę po, a one biedne walczące o laktację, gdy ja wychodziłam po dwóch dniach. Jakie to durne.

Mi przypominają się chwile, jak mnie przywieźli i nie wiedzieli jak mnie skulać na łóżko w takim byłam stanie ( godzinę wcześniej odzyskałam przytomność, do tego nie mogłam się ruszyć itp), a po mnie babeczka myk zeskoczyła z łóżka na łóżko i usiadła po turecku emotka
Z pokarmem to jakbym wypiła herbatkę na laktację to chyba bym pękła emotka jak zaczął się nawał to dopiero maaasakra była
0 0