Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5718879 Napisano: 13.08.2013 23:09:59
bridget napisał(a):

dziewczyny jak sie odczuwa skurcze? w 1 ciazy nie miałam zadnych było cc? a dzis jakos tak dziwnie sie czuje i nie wiem czy to czasem nie to? jakie sa oznaki zblizajacego porodu poza czopem i wodami?

Keiti78zg, objawów jest naprawdę wiele- od oczyszczania organizmu, po mdłości. Możesz czuć ucisk w podbrzuszu, rozpieranie, dziecko może byc bardzo spokojnie lub wręcz przeciwnie, szaleć i sie rozpychać. Ja też nie wiedziałam i chyba nadal nie wiem, jak te skurcze się zaczynają, natomiast wiem, żeby wejść sobie do wanny lub pod prysznic i jak sie po nim nie uspokoja tzn, że się zaczyna poród. Zawsze mi mówiono, że jak się zaczną "te" skurcze, to bedę wiedziała emotka Z tego co mi wiadomo, zaczynają się jak skurcze przy miesiączce i potem nasilają, mogą też obejmować krzyż, no ale to już nie pomylisz z czyms innym
0 0

abodak

#5718885 Napisano: 13.08.2013 23:13:25
mi zostalo do ,,terminu"-3 dni i codziennie mysle ze to juz, jak sie mocniej zakreca ale jeszcze sie nie spakowalam wiec pewnie dlatego nie wychodzi
0 0

dolly

#5718887 Napisano: 13.08.2013 23:16:16
abodak napisał(a):

mi zostalo do ,,terminu"-3 dni i codziennie mysle ze to juz, jak sie mocniej zakreca ale jeszcze sie nie spakowalam wiec pewnie dlatego nie wychodzi

myslałam, że tylko ja pakowanie zostawiłam na ostatnią chwile, ale widzę, że sa "lepsi" emotka
0 0

abodak

#5718888 Napisano: 13.08.2013 23:17:23
z synkiem jak zlapaly mnie bole lazilam po domu bez celu -teraz bede miala co robic emotka
0 0

dolly

#5718889 Napisano: 13.08.2013 23:19:18
abodak napisał(a):

z synkiem jak zlapaly mnie bole lazilam po domu bez celu -teraz bede miala co robic emotka

byle się nie okazało, że zamiast się pakować, musisz męża uspokajać emotka
0 0

abodak

#5718890 Napisano: 13.08.2013 23:20:57
dolly napisał(a):

abodak napisał(a):

byle się nie okazało, że zamiast się pakować, musisz męża uspokajać emotka

maz to oaza spokoju,chyba nawet nie chce zeby ze mna szedl-ostatnio mnie wnerwial-zadawal mi pytania jak kurde z bolu nie moglam odpowiadac:D
0 0

dolly

#5718892 Napisano: 13.08.2013 23:24:00
abodak napisał(a):

maz to oaza spokoju,chyba nawet nie chce zeby ze mna szedl-ostatnio mnie wnerwial-zadawal mi pytania jak kurde z bolu nie moglam odpowiadac:D

emotka sorki, chciał chłopina, żebyś na chwilę o bólu zapomniała, a Ty, że Cię wnerwiał emotka Mnie od razu sie przypomina jak jeden będący pozornie spokojny, wziął od żony torbę, zniósł do auta i pojechał do szpitala. Pod szpitalem zorientował sie, że ..... żona została pod drzwiami domu. Na szczęście do szpitala mieli jakieś 5min autem więc spokojnie zdążyli emotka
0 0

bridget

#5718893 Napisano: 13.08.2013 23:24:10
dolly napisał(a):

bridget napisał(a):

dziewczyny jak sie odczuwa skurcze? w 1 ciazy nie miałam zadnych było cc? a dzis jakos tak dziwnie sie czuje i nie wiem czy to czasem nie to? jakie sa oznaki zblizajacego porodu poza czopem i wodami?

Keiti78zg, objawów jest naprawdę wiele- od oczyszczania organizmu, po mdłości. Możesz czuć ucisk w podbrzuszu, rozpieranie, dziecko może byc bardzo spokojnie lub wręcz przeciwnie, szaleć i sie rozpychać. Ja też nie wiedziałam i chyba nadal nie wiem, jak te skurcze się zaczynają, natomiast wiem, żeby wejść sobie do wanny lub pod prysznic i jak sie po nim nie uspokoja tzn, że się zaczyna poród. Zawsze mi mówiono, że jak się zaczną "te" skurcze, to bedę wiedziała emotka Z tego co mi wiadomo, zaczynają się jak skurcze przy miesiączce i potem nasilają, mogą też obejmować krzyż, no ale to już nie pomylisz z czyms innym

tylko ze niby ja jeszcze mam czas bo to 36 tydzien, dziś własnie poł dnia miałam biegunkę i ciągneło mnei jakby na wymioty, których nie było. Do tego brzuch mi twardnieje bardziej niz zwykle i bole w podbrzuszku, kroczu w kazdej pozycji, niezaleznie czy siedze, czy leże, czy tez chodze -odczuwam dyskomfort. Moze minie po dniu dzisiejszym... Niby 2 dziecko ale z 1 cc i zadnych oznak nie było, a wskazanie do porodu było inne.
0 0

abodak

#5718895 Napisano: 13.08.2013 23:26:25
dolly napisał(a):

abodak napisał(a):

emotka sorki, chciał chłopina, żebyś na chwilę o bólu zapomniała, a Ty, że Cię wnerwiał emotka Mnie od razu sie przypomina jak jeden będący pozornie spokojny, wziął od żony torbę, zniósł do auta i pojechał do szpitala. Pod szpitalem zorientował sie, że ..... żona została pod drzwiami domu. Na szczęście do szpitala mieli jakieś 5min autem więc spokojnie zdążyli emotka

ja mam do szpitala 5 minut piechota ale nie chcialoby mi sie isc pieszo-zreszta pitu pitu co bedzie to bedzie-pewnie jak mnie zaboli to sie uczepie chlopa jak rzep i nie puszcze emotka
0 0

abodak

#5718896 Napisano: 13.08.2013 23:31:10
bridget napisał(a):

z pierwszego poczatku pamietam,ze nie moglam spac bo co jakis czas bolal strasznie mnie krzyz i te bole nasilaly sie i tak az do konca
0 0

dolly

#5718897 Napisano: 13.08.2013 23:35:30
bridget napisał(a):

tylko ze niby ja jeszcze mam czas bo to 36 tydzien, dziś własnie poł dnia miałam biegunkę i ciągneło mnei jakby na wymioty, których nie było. Do tego brzuch mi twardnieje bardziej niz zwykle i bole w podbrzuszku, kroczu w kazdej pozycji, niezaleznie czy siedze, czy leże, czy tez chodze -odczuwam dyskomfort. Moze minie po dniu dzisiejszym... Niby 2 dziecko ale z 1 cc i zadnych oznak nie było, a wskazanie do porodu było inne.

Czyli masz jakby wrażenie, ze główka juz bardzo nisko... może się uspokoić, albo rozwinąć...
abodak napisał(a):

ja mam do szpitala 5 minut piechota ale nie chcialoby mi sie isc pieszo-zreszta pitu pitu co bedzie to bedzie-pewnie jak mnie zaboli to sie uczepie chlopa jak rzep i nie puszcze emotka

emotka
0 0

bridget

#5718898 Napisano: 13.08.2013 23:35:44
abodak napisał(a):

bridget napisał(a):

z pierwszego poczatku pamietam,ze nie moglam spac bo co jakis czas bolal strasznie mnie krzyz i te bole nasilaly sie i tak az do konca

krzyzowych zadnych boli nie mam, chetnie bym sie podłaczyła pod ktg:D, a na razie pozostaje mi czekac do poniedziałkowej wizyty... a tymczasem oddalam sie do łozka miłej nocki

dolly czuje jak dziecko w doł naciska mocno i kazdy jego obrót pod piersiami ( wypeczanie) przynosi ból dodatkowy i na chwile musze wstrzymac oddech gdy to sie zbliza ( jakby to okreslic w macicy - kroczu??)
0 0

dolly

#5718906 Napisano: 14.08.2013 00:06:57
bridget napisał(a):

dolly czuje jak dziecko w doł naciska mocno i kazdy jego obrót pod piersiami ( wypeczanie) przynosi ból dodatkowy i na chwile musze wstrzymac oddech gdy to sie zbliza ( jakby to okreslic w macicy - kroczu??)

Keiti78zg
, no to ja bym była jednak czujna, nie chcę Cię stresować na noc, ale wygląda jakby sie zbliżało wielkimi krokami, takie typowe objawy masz...
0 0

kalisto1986

#5718909 Napisano: 14.08.2013 00:12:23
keiti skurczy nie pomylisz, ale można jechać za szybko do szpitala, wiele dziewczyn tak robi i później ją męczą.
Ale co innego w 38 tygodniu, a co innego w 36, uważaj kochana, jak jutro Ci nie przejdzie podjedź gdzieś na ktg lub do lekarza.

0 0

abodak

#5718938 Napisano: 14.08.2013 08:32:35
myje sobie spokojnie okna a tu smsy ,,powodzenia", ,,trzymamy kciuki"-normalnie jeszcze nigdy moja rodzina nie trzymala za mnie kciukow podczas mycia okien emotka
0 0

bridget

#5719066 Napisano: 14.08.2013 11:02:54
mineło , jeszcze w nocy potrzymało troche, przyznam sie ze juz w lekkim strachu byłam, bo czekam na wizyte i ustalenie terminu cc.

Abodak emotka ) pakuj sie bo ja patrze na Ciebie emotka i tez wytarmosze torbe, a jeszcze łozeczko i inne rzeczy u mamy:)
0 0

dolly

#5719102 Napisano: 14.08.2013 11:35:06
abodak napisał(a):

myje sobie spokojnie okna a tu smsy ,,powodzenia", ,,trzymamy kciuki"-normalnie jeszcze nigdy moja rodzina nie trzymala za mnie kciukow podczas mycia okien emotka

buahahahaha emotka

Keiti78zg, no ja sie przyznam, że już pomyslałam, że "za chwilkę, za momencik" pojedziesz na porodówkę
0 0

abodak

#5719127 Napisano: 14.08.2013 11:48:18
eee tam keit mnie tam mozecie wyprzedzać-wczoraj doszla mi nowa sukienka ciazowa wiec chcialabym w niej troche pochodzic:D
0 0

Gość: dianek

#5719265 Napisano: 14.08.2013 14:15:15
rachel napisał(a):

Dziewczyny chce zaprzestać nocnego karmienia...co podać małej na kolacje zeby nie była głodna w nocy?? Mleka modyfikowanego pić nie chce. myslałam o kaszce takiej na noc ale w dzień juz dostaje porcje kaszki przed snem w południe i nie wiem czy to nie bedzie za duzo???
mała jutro kończy 16 miesiecy

Ben ma 17 miesiecy
na kolację zazwyczaj jest jaglanka z owocami/drzemem, jajecznica z chlebem, płatki owsiane/jęczmienne z owocami (zazwyczaj banan, żurawina suszona, daktyle), placki przeróżne, budyń z bananem, amarantusem, kokosem itp.

mleka nie pije już prawie wcale

w sumie możesz jej na kolacje podać dokładnie to co Ty zjadasz, to duży dzieć już emotka (no chyba że jesz bardzo niezdrowo, to niezupełnie emotka )
0 0

bridget

#5719345 Napisano: 14.08.2013 15:34:53
abodak napisał(a):

eee tam keit mnie tam mozecie wyprzedzać-wczoraj doszla mi nowa sukienka ciazowa wiec chcialabym w niej troche pochodzic:D

zawsze na 3 moze sie przydac:))czas na dziewczynke;) wsrod rodzynkow:)

ciut dzis pochodziłam i znow sie napina i stekam:P, ide wiec polezec niech sie uspokoi:)
0 0