Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
oczywiście auto się roztrzaskało, a ja ryczałam przez 2 dni, ale już nigdy niczym nie rzuciłam
beniaminowa - spróbuj młodemu jechać po ambicji, teksty, że Ci przykro właśnie raczej będą mało działać.. takiego malucha nadal interesuje przede wszystkim jego ego
w wolnej chwili rzucę okiem do mądrej książki, może są tam jakieś cuda to napiszę
Gość: emilka1705
ja obie dziewczynki chrzciłam w różowych sukienkach:)
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale poradziłam sobie z napadami szału. Jak czegoś jej zabraniałam, to potrafiła rzucić się na ziemię i rozpaczać. Ja na to po prostu nie zwracałam uwagi. Mówiłam, tylko raz, że jak tak krzyczy, to mamie się wyłączają uszy i nic nie słyszy i jak tylko się uspokoi to niech do mnie przyjdzie i powie na spokojnie o co jej chodzi.
Potem nawet na nią nie patrzyłam, tylko zajmowałam się czymś innym. W domu nie ma z tym problemu, w miejscach publicznych jest trochę trudniej, ale nie można odpuścić, dziecko musi mieć jasny komunikat, że takie zachowania nie przynoszą rezultatów, jak raz odpuścimy, to dziecko będzie testować granice naszej wytrzymałości. Moja córka zrobiła 4 takie akcje. Dwie w domu i dwie poza domem, ponieważ nic to nie dało, więc odpuściła szczęśliwie...
Oduczyłam ją też bicia i kopania. Jak tylko kogoś specjalnie uderzyła, brałam ją i mówiłam, że w tym domu nikt nikogo nie bije, nikt nie bije Iguni i Igunia też nie może nikogo bić. Nigdy!
Kazałam też jej iść za karę do kącika- dla niej to jest naprawdę dotkliwa kara i właściwie jedyna stosowana przez nas. Ale nie za często, żeby nie straciła na sile
Konsekwencja, konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja.
Na szczęście bunt dwulatka nie trwa wiecznie
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
podobno stado ludzi stało juz przed otwarciem sklepu i się rzucili
Na szczęście ciocia w innym mieście poszłam na otwarcie i kupiła ostatnie 3 szt 2.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
Gość: allice
Rzucanie kubkami przerabiałam (polecam dawać plastikowe
Teraz jest na etapie plucia na kogoś kto mu coś zabroni, a jak to nie pomoże to próbuje szczypać.
Potwierdzam, że ignorowanie dośc pomaga, najgorzej jest jak się ostro zareaguje, krzyknie to już dla niego sygnał, że jest efekt to trzeba tak robic.
Oj mam nadzieję, że to już długo nie potrwa bo sie wykończę.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chyba u nas nie ma takiej możliwości
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie chcialam brać śliczne polo tylko mi ktoś sprzątnął
A co do buntu 2 latka - cieszcie się i rozkoszujcie - bo z każdym rokiem bunt będzie gorszy
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My byliśmy wczoraj u lekarza. Benio już może jeść wszystko i generalnie z nim wszystko ok, tylko o buty mu muszę dbać.
A małemu już niedługo będę rozszerzać dietę
Dziewczyny mam pytanko... Benio wstał z gorączką, troszeczkę zwymiotował w nocy. Pojechaliśmy do lekarza. Niby nic mu nie jest. Gardło i osłuchowo jest czysty. Ale na urodzinach były dzieci które miały ospę (tzn były już niby po). Myślicie że się zaraził? Lekarz powiedział żeby go obserwować a ja nie mam pojęcia jak wygląda ospa?! Jak to rozpoznać? Chyba że macie jakiś pomysł od czego gorączka...
fryteczka
Postów 4252
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też to słyszałam... Wolałabym żeby to nie była ospa bo za tydzień mamy jechać nad morze
Tylko nie mam pojęcia od czego taka gorączka... zobaczymy co będzie jutro...
A jak tam egzamin? Mgr farmacji fryteczka?
Gość: katrin22
U nas dziś pierwszy normalny od 3 dni dzień, uff, ząbki nie dokuczały, tzn. dziąsełka i mogłam coś upichcić, tak mi się bułeczek chciało
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja córka zaraziła się ospą od dziecka, które wg niektórych lekarzy zarażać nie powinno - sama końcówka choroby. Jednak moja lekarka powiedziała, że dopóki krostki nie przyschną - chory nadal zaraża.
Tym objawem chyba jest głównie gorączka, a na 3 dzień wysypka, coś mi się tak kojarzy. Gorączkę możesz jedynie zbijać i obserwować. Teraz w powietrzu są różne świństwa, sama miałam 3 dniową ostrą biegunkę i gorączkę, nigdzie nie wychodziłam i mnie dopadło w domu! REszta rodziny była zdrowa.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Będę obserwować i zobaczymy co to za cholerstwo
fryteczka
Postów 4252
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
e tam , techniczka jak dobrze pojdzie
1 czesc 70% , 2 praktyczna -31 sierpnia wyniki.
Z tego co wiem nie obnizylam dawki leku i dobrze. Oby bylo ok