Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5298632 Napisano: 23.07.2012 06:58:28
dejzi musisz kilka razy każde spróbować bo wiesz napewno maja inny smak niż twoje i mały musi się przyzwyczaić. A ile on juz ma?
0 0

dejzi

#5298663 Napisano: 23.07.2012 07:30:43
Benasia mały ma 7,5 miesiąca waży 7300 ostatnio za 6 tyg przybrał tylko 100g.
0 0

Gość: grusia

#5298676 Napisano: 23.07.2012 07:36:42
Mówi sie ze Bebiko jest najsłodsze z mlek - moze warto sprobowac? Jednak ja radze przetrzymac z jednym mlekiem i twardo podawac.Nie masz wyjscia, mały sie przekona ,potrzebuje czasu.
0 0

Gość: eywa

#5298699 Napisano: 23.07.2012 07:56:33
jak nie będzie miał wyjścia, to złapie i wypije, zmienianie chyba nie pomoże, a może spróbuj mieszać sztuczne z Twoim? najpierw troszkę,potem coraz więcej
0 0

agusia147

#5298715 Napisano: 23.07.2012 08:10:52
dejzi spróbuj mieszać ze swoim, może na początek da się nabrać, a potem coraz mniej coraz mniej i jakoś to będzie.

A u nas dziś słoneczko, poplażowaliśmy troszkę, nawet nogi zamoczyliśmy. Wakacje trwają w najlepsze. Do domu wracamy we wrześniu dopiero, do soboty jesteśmy nad morzem, potem pod Wrocławiem 3 tygodnie i potem 3 w Częstochowie emotka
0 0

benasia

#5298723 Napisano: 23.07.2012 08:16:02
dejzi tak jak mowia dziewczyny podawaj mu kilka dni jedno mleko - po jednym razie trudno stwierdzic czy bedzie je pił. My gdy wybieralismy dla małego kupowalismy rozne i dawalismy aczkolwiek był malutki i widac bylo ktore przyswaja najlepiej zwłaszcza ze miał kolki.
Do dziś stosujemy Enfamil - wg mnie jedno z najlepszych mlek.

I faktycznie możesz troche dawac swojego na poczatek do modyfikowanego - napewno się nauczy
emotka

A co do wakacji to my mamy zamiar koniec sierpnia jechać na morze i przy okazji do rodziny emotka
0 0

agusia147

#5298738 Napisano: 23.07.2012 08:26:00
Nasz malutki np. źle reagował na NAN i to się nie zmieniło, po tym mleczku zaraz ból brzuszka i kupki zielono brązowe. Słyszałam, że to częste po tym mleczku u dzieciaczków. U nas najlepiej się sprawdził Bebilon.

Benasia, fajnie, że macie rodzinę nad morzem. My niestety nie mamy i musimy za wszystko bulić.
0 0

#5298751 Napisano: 23.07.2012 08:40:01
a ja wam powiem,że u wielu mam słyszę,że Bebilon najlepszy dla większości dzieci, nan niby ma dużo żelaza,stąd czasem problemy, my zaczęliśmy od nan jak była maleńka i na noc dostawala jedną butlę,było ok,potem do 9 miesiąca nie piła żadnego, jak odstawiłam od piersi do na bebiko,jakoś dziwnie było, zaczęliśmy bebilon i o niebo lepiej, np na bebiko teraz ,jak wypije na noc ,to poytrafi mi 5 razy w nocy chcieć mleko, wypije trochę i śpi a po bebilonie nie je wcale(to nie znaczy,że się nie budzi,ale nie je chociaż) dżizas ile to niespanie będzie trwało?;) straszyli,że do roku, ale rok dawno minął...
0 0

Gość: katrin22

#5298771 Napisano: 23.07.2012 09:15:10
eywa masz głodomorka emotka Nie zagęszczasz niczym mleczka? może by lepiej spała.

U nas po ryżu z marchewką było lepiej, kupki nie było ze 3h, ale po spaniu znów odrobinka wystrzeliła, pojechałam do apteki kupić coś na zatrzymanie, ale aptekarka poradziła, by jednak nie lekceważyć i pojechać do lekarza. Wyszłam z apteki z niczym z myślą, że pojadę jednak. Przyjechałam do domku, a tu już dwie kupy były emotka , a jadł drugi raz ten ryż i po nim wyczyściło, eh, wystraszyłam się i zadzwoniłam do lekarki. Po wywiadzie, zaleciła:
- smectę, Dicoflor, zaupki jarzynowe bez mięsa, kaszka ryżowa na wodzie, chrupki kukurydziane i dużo picia.
Zjadł kaszkę ryżowo- jabłkową, bo kleiku nie ruszył emotka popił smectą, zjadł chrupka i jak na złość gdzieś mu kawałeczek poleciał i trochę zwymiotował....i na dodatek słyszę znów wystrzał, a tam na szczęście zbita kupka emotka ufff, oby przeszło, bo jak do jutra nie przejdzie to mamy pojechać do lekarki.
0 0

#5298776 Napisano: 23.07.2012 09:23:06
katrin przeciwnie,mam niejadka:) pobudki z głodem nie mają nic wspólnego, tu akurat o bebiko pisałam,że jadła ,ale normalnie jest od kilku do kilkunastu,odkąd skończyła 3 miesiące...konsultowaliśmy z neurologiem, maiła róznorakie badania robione, możliwe,że ma bardzo krótkie fazy snu i jak np jedne dzieci mają kilka w ciągu nocy i nie iodczuwają zmian tych faz,tzn nie wybudzają się, to ona ma ich kilkanaście i bardzo gwałtownie je przechodzi..taka natura..
0 0

#5298779 Napisano: 23.07.2012 09:27:32
eywa to jak się budzi, to od razu zasypia, czy musisz bawić?
0 0

#5298788 Napisano: 23.07.2012 09:51:08
ona się budzi i płacze przez sen, nie otwiera oczu,muszę utulić itp,czasem sama dalej zasypia jak poplacze,ale przez to śpi z nami, nie dawałam rady wstawać;)
no ale nic jej nie dolega,przycyzny żadnej to nie ma, taka uroda podobno..
0 0

#5298791 Napisano: 23.07.2012 09:53:08
najgorsze były pierwsze miesiace tych pobudek,wtedy potrafiła calutką noc budzić się co 15-20 min bez żadnej dłuższej fazy
0 0

clearka

#5298817 Napisano: 23.07.2012 11:18:30
Poszukuję fotelika Maxi-Cosi PEBBLE ~ z bazą lub bez.
Może akurat ma ktoś do sprzedania? Oferty wraz z ceną proszę na PW emotka
0 0

Gość: dianek

#5298836 Napisano: 24.07.2012 05:41:03
dejzi - my właśnie przerabiamy problem mleka modyfikowanego (tak, u nas też to niestety problem emotka ) z tym że młody musi jeść Pepti lub Nutramigen. Nutramigenem pluje strasznie, przy Pepti beczał, ale osatecznie po zupełnym odstawieniu z dnia na dzień od cyca zaczął jeść to mleko
dodaje mu odrobinę kaszki ryżowej smakowej (pół łyżeczki - tylko dla smaku), zjada mi po 50-100ml za jednym razem, więc karmię go dość często, raz mu się zdarzyło zjeść na raz 150ml... mam nadzieje że zacznie w końcu jeść normalnie
no i my jemy z niekapka akuku z miękkim ustnikiem - przy butelce beczał po kilku łykach

eywa - a czy u Was w rodzinie przypadkiem nie ma lunatyków lub osób które gadają po nocach? pytam bo nasz Benio akurat nie płacze ale gaworzy i śmieje się przez sen
ale u nas sprawa jest jasna - mąż jest lunatykiem (nie wyrósł z tej dolegliwości), co prawda od jakiegoś czasu to leczy, ale najlepszym lekarstwem okazała się niedawno przez niego wypróbowana opaska na oczy - odkąd śpi z zasłoniętymi oczami to śpi spokojnie (u niego zaburzenia faz snu okazało się że były wywoływane odrobinami światła które drażniły nerwy wzrokowe)
może spróbujcie młodej zasłonić oczy czymś jak już zaśnie? nie mówie że pomoże, bo bo u różnych osób różne bodźce zaburzają sen, ale może akurat (my byliśmy zaskoczeni skutecznością tej metody - dzięki niej mężu pierwszy raz w życiu przespał całą noc nawet bez gadania emotka ) chociaż to dorosły facet...

i jedno pytanko kobitki, bo porobiły mi się zastoje w jednej piersi emotka lewa spokojnie, już się tam prawie nic nie zbiera, a prawa pozatykana... i teraz nie wiem - ściągać raz a porządnie, czy ściągać po trochu? trochę nie mogę tego poodblokowywać i już boli emotka
0 0

benasia

#5298902 Napisano: 24.07.2012 07:19:35
agusia bo może wy macie dużo kasy to możecie płacic emotka
A co do rozdzinki to faktycznie mamy w Koszalinie ale w tym roku nie bardzo gdzie z małym by było się pomieścić u nas - na przyszły rok beda mieszkac w nowym domu to wtedy pojedziemy emotka

Teraz to póki co objazdowo zahaczymy może o Mielno, Grzybowo, Międzyzdroje - a nocować będziemy prawdopodobnie albo gdzieś wynajmniemy może 1-2 noclegi a reszta napewno to u rodzinki w Nowogardzie i Szczecinie. Na szczęście jeszcze skoczymy po drodze znów do rodzinki gdzie mają na miejscu wspaniałe czyste jeziora - wiec trochę wakacji będzie emotka

A co do mleczka to mogę stwierdzić że Bebilon jest smaczniejsze niż Nan. Jak mały był juz wiekszy nawet chciałam zmienić Enfamila ale szcze mówiąc koszty porównywalne więc bez sensu byłoby skoro to dla nas jest najlepsze i zostaliśmy na Enfamilu.
Ale Mikołajek pije tylko 150ml mleka nad ranem, i rano tylko na mleku je kaszkę ryzowa - tak to poza tym nie pije.

Ale są dzieci które bez problemów piją Nan czy inne od początku i nic im nie jest emotka
0 0

Gość: allice

#5299179 Napisano: 24.07.2012 11:10:59
Mój prawie trzylatek przerobił chyba wszystkie mleka i wszystkie były dla niego dobre. Do 6 m-ca był na Enfamilu, potem do roku na NAN, potem było Bebiko, a teraz najczęściej Nestle Junior.
Wszystkie mleka wypijał chętnie i nic mu nie było.
Jednak to mleczarz jest straszny. Jeszcze teraz musi rano i wieczorem wypic ze 250ml mleka, w ciągu dnia kaszka lub coś innego gotowanego na mleku i jeszcze kakao lub zwykłe mleko prosto od krowy emotka
0 0

Gość: agasiam

#5299275 Napisano: 24.07.2012 12:40:16
szukam ekologicznego mięsa drobiowego w Krakowie i okolicach i wszystkie namiary jakie miałam okazały się nietrafione. Nawet przez pomyłke zadzwoniłam do sklepu dla wegetarian emotka bo przeczytałam w necie że prowadzi sprzedaż ekologicznej żywności.
dianek ściągaj tylko tyle aby poczuć ulge. ja ostatnio miałam zastój w trakcie urlopu i mi pomogły wymachy rąk-ćwiczenia-krew szybciej zaczęła krążyć i puściło>( nadmiar sam wypłynął)
0 0

#5299296 Napisano: 24.07.2012 12:52:01
agasiam fajnie, że jeszcze karmisz emotka
Ja właśnie dałam Kubie w niedzielę pierś z kurczaka (zakupioną w zwykłym spożywczaku) i dostał biegunki i też przez myśl przeszło mi, że może przez to i dlatego wracamy do króliczka i muszę przejść się do sąsiada, bo ma kurki swoje. Może sprzeda mi dla Kubusia, miałabym na długo taką swojską kurkę lub kurczaka.

Za rok już będę sobie swoje kury hodowała, bo wiejskie jaja w cenie są, a mi tygodniowo 30 idzie i przynajmniej wiem co jem, bo te kupne to porażaka. Teraz mamy od teściów jajca i wiadomo czym są karmione.

U nas takie upały, ale wiaterek wieje i jest fajnie. Kubuś jak tylko wyjadę z wózkiem od razu zasypia. Na szczęście biegunka minęła emotka
Nadal karmię ostrożnie, ale już mleczko wypił i nic się nie dzieje, oby tak już zostało.
W nocy miałam schizę i co 2h godziny sprawdzałam Kubusiowi skórę brzuszka, czy się nie odwodnił emotka choć po każdej kupce nawet tej małej dawałam pić 120 herbatki to i tak mało sikał.
0 0

agusia147

#5299398 Napisano: 24.07.2012 02:35:30
benasia napisał(a):

agusia bo może wy macie dużo kasy to możecie płacic emotka
A co do rozdzinki to faktycznie mamy w Koszalinie ale w tym roku nie bardzo gdzie z małym by było się pomieścić u nas - na przyszły rok beda mieszkac w nowym domu to wtedy pojedziemy emotka

Teraz to póki co objazdowo zahaczymy może o Mielno, Grzybowo, Międzyzdroje - a nocować będziemy prawdopodobnie albo gdzieś wynajmniemy może 1-2 noclegi a reszta napewno to u rodzinki w Nowogardzie i Szczecinie. Na szczęście jeszcze skoczymy po drodze znów do rodzinki gdzie mają na miejscu wspaniałe czyste jeziora - wiec trochę wakacji będzie emotka

A co do mleczka to mogę stwierdzić że Bebilon jest smaczniejsze niż Nan. Jak mały był juz wiekszy nawet chciałam zmienić Enfamila ale szcze mówiąc koszty porównywalne więc bez sensu byłoby skoro to dla nas jest najlepsze i zostaliśmy na Enfamilu.
Ale Mikołajek pije tylko 150ml mleka nad ranem, i rano tylko na mleku je kaszkę ryzowa - tak to poza tym nie pije.

Ale są dzieci które bez problemów piją Nan czy inne od początku i nic im nie jest emotka

Co ty, kasy nie ma, gdyby teściowie nie dokładali do czynszu to byśmy dawno zginęli. Jesteśmy mało samodzielni finansowo, nie umiemy oszczędzać ani odmawiać sobie przyjemności. Tak nas wychowali i teraz pokutujemy za to w sumie.
0 0