Konkursowiczki w ciąży

Gość: size

#5306845 Napisano: 30.07.2012 09:53:04
benasia napisał(a):

a ja się muszę poskarżyć że Mikołajek przeżywa bunt - cały dzień by chodził tylko, jak siedzieć czy coś od razu marudzi,

Kochana, On sobie już poleżał ostatnio emotka Wypoczął, nabrał sił emotka Będziesz miała po chorobie to co zwykle x 3 emotka

Powodzenia emotka
0 0

beniaminowa

#5306862 Napisano: 30.07.2012 10:19:50
A to nie jest tak że dziecko zaraża zanim mu kopki wyskoczą? emotka Wolałabym pospacerować a nie siedzieć 2 tygodnie w domu emotka
0 0

#5306874 Napisano: 30.07.2012 10:29:22
beniaminowa napisał(a):

A to nie jest tak że dziecko zaraża zanim mu kopki wyskoczą? emotka Wolałabym pospacerować a nie siedzieć 2 tygodnie w domu emotka

Podobno, póki każda krosta nie przyschnie, chory zaraża.
0 0

#5306878 Napisano: 30.07.2012 10:32:34
size napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Z Wiki: okres zaraźliwości zaczyna się około 2-3 dni przed wystąpieniem wysypki i trwa do przyschnięcia wszystkich wykwitów.
0 0

beniaminowa

#5306879 Napisano: 30.07.2012 10:34:31
size napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Faktycznie. Już doczytałam emotka Chyba mnie chłopaki wykończą przez te 2 tygodnie. A jak jeszcze mały złapie emotka emotka
0 0

dolly

#5306883 Napisano: 30.07.2012 10:41:38
beniaminowa napisał(a):

Faktycznie. Już doczytałam emotka Chyba mnie chłopaki wykończą przez te 2 tygodnie. A jak jeszcze mały złapie emotka emotka

Możliwe, że nie złapie, ale mam koleżankę, której cała trójka złapała emotka oczywiście nie na raz, a po kolei.
Dodatkowo dziecko jest osłabione chorobą, także żeby samemu też nic nie załapało.
0 0

#5306892 Napisano: 30.07.2012 11:10:05
beniaminowa napisał(a):

Chyba mnie chłopaki wykończą przez te 2 tygodnie. A jak jeszcze mały złapie

Może nie. Chodzę właśnie po różnych forach i nie ma reguły. Jakaś dziewczyna pisała, ze Młode może mieć przeciwciała od Mamy, więc Twój może się załapie emotka

http://forum.gaze...e_noworodek.html?v=2

Jak jak się wtedy obawiałam to poczytałam, ze niektóre mamy chwaliły sobie wczesną ospę, bo Młode niekumate nadto i da się zapanować nad drapaniem. Więc nie martw się, ale będzie zdrów albo odchorujecie i będzie z głowy emotka

A. I pisano i mówiono mi, ze strasznie trzeba uważać, by nie przeziębić. Wtedy są powikłania, często poważne.

Bądź dobrej myśli emotka
0 0

Gość: grusia

#5306927 Napisano: 31.07.2012 05:28:46
Benasia to mu nie pozwól i tyle i niech się buntuje. Skoro sam nie chodzi to mu nie pomagaj, widać gotowy nie jest a Ty sama na siebie bat kręcisz emotka . Niech sobie sam ćwiczy stanie, jak będzie gotów to pójdzie. Ciesz się ze masz tylko jedno do pilnowania. Wiem co mówię:).

Co do krzesełka kąpielowego-U nas to krzesełko sprawdza się świetnie-pomimo ze mała umie siedzieć to krzesełko daje mi jednak duży komfort, bez strachu mogę się obrócić i sięgnąć po coś itd, w końcu tu tylko dziecko i nie wiadomo co do głowy strzeli zwłaszcza ze ona nie ma czasu siedzieć tylko by po wannie wędrowała. No i u nad jeszcze jedna sprawa-czasem młody chce sie z siostra pobawić więc dla ich bezpieczeństwa krzesełko jest idealnym rozwiązaniem. Człowiek nawet się nie zorientuje kiedy dziecko mu się przychyli czy zechce położyć. Dziecku i wodzie nie ufam;)

A jeśli o ospę chodzi to trzeba pamiętać ze Wy też możecie zarażac choć teraz nie jesteście chorzy. Warto pomyśleć właśnie o innych z którymi możecie mieć kontakt.
0 0

Gość: dianek

#5306940 Napisano: 31.07.2012 05:52:15
beniaminowa i radzę sobie przypomnieć czy oboje z mężem chorowaliście

znajomi się nieźle przez ospę urządzili - dzieciaki im się pochorowały, szło łagodnie i szybko, chyba po tygodniu było po wszystkim... tylko się okazało po kilku dniach że tatuś nie chorował i złapał oczywiście emotka
bidul męczył się chyba miesiąc (bardzo długo go w pracy nie było, chyba z 1,5 mies, bo pół wakacji studenckich mi uciekło wtedy na robieniu za niego emotka ), były szpitale, małe powikłania itp

a wystarczyło się zgłosić do lekarza przed chorobą o leki 'na zaś' i by albo się nie zaraził albo łagodniej przeszedł

0 0

Gość: rachel

#5306957 Napisano: 31.07.2012 06:22:21
jakaś masakra z tą ospą teraz. Ja wczoraj byłam u mamy na urodzinach i jedna ciocia nie przyszła bo się zajmuje chorym na ospę wnuczkiem. Podobno u nich całe przedszkole złapało.
W sumie dobrze ze nie przyszła bo bym się bała o małą. Jutro ma mieć szczepienie

A na nauki przedchrzcielne nie musisz przeciez brac dziecka. Choc ono wytrzyma wiecej niz Ci sie zdaje emotka .Wiekszosc dzieci msze chrzcielna spokojnie przetrzymuje.
Grusia wiem że małej nie muszę brać, ale nie mamy jej z kim zostawić więc innej opcji nie ma. Planujemy wziąć wózek i w razie czego zmieniać się w kościele.
A na chrzcinach to nie wiem jak...mam nadzieje ze się uda wszystko łądne.
0 0

#5306978 Napisano: 31.07.2012 06:39:35
Nauki, przynajmniej u nas, trwają krótko i nie trzeba stawiać się w komplecie. Może brakować chrzestnej czy taty-ksiądz i tak fajnie mówi na mszy co teraz, no i sa inni rodzice po których się papuguje jakby co emotka
0 0

benasia

#5306989 Napisano: 31.07.2012 06:47:26
no tylko z małym nie ma innej opcji - jest ze mną tylko cały czas, łapie sie mnie wszystkimi możliwymi sposobami i wstaje, ja nie mam jak uciekać emotka
nawet czasami nie chce by się łapał bo za wszystkie części próbuje by sie podciągnąć a on wtedy od razu marudzenie i jego złość... Teraz coś po chorobie się zmienił bo potrafi sie juz kłócic o swoje i korzysta emotka ale spróbujemy opanowac bunt 9-miesieczny bo co na głowe nie moze mi wejsc emotka
0 0

#5307012 Napisano: 31.07.2012 07:10:13
Zrobisz jak zechcesz. Ja uważam ze nie ma czegoś takiego jak nie ma innej opcji. Wystarczy nie dawać mu możliwości wspinania się po tobie. No ale tak to ja bym zrobiła. Ty zrobisz po swojemu;)
0 0

lilithbb

#5307062 Napisano: 31.07.2012 07:53:31
Ja już do mojego syna nie mam sił.
Ma 2 lata i nie przespał ani jednej nocy.
Co ja mam z nim robić? Przecież to już nienormalne.
Ma fazę na picie. JUż dziś rano wypił 3 szklanki herbaty. Przez cały dzień wypija 4 litry chyba.
I myślę że dlatego się w nocy budzi. Przez noc wypija 2 szklanki z tym nie mogę mu ich odmówić bo nie zaśnie. Dziś z nim od 3 w nocy siedziałam 2 godziny. W końcu mu dałam to picie ale jestem bezsilna.
Urodzi się teraz kolejna kruszynka a ja będę w nocy do dwulatka wstawać O_o

Macie jakieś pomysły w tym temacie?
0 0

#5307074 Napisano: 31.07.2012 08:00:18
lilithbb... a on to picie ma od dłuższego czasu czy to tylko chwilowe?
0 0

#5307094 Napisano: 31.07.2012 08:12:11
no właśnie też pytam bo zaburzenia pragnienia są jednym z objawów kilku chorób... i jeśli jest to przez dłuższy czas to trzeba skonsultować z lekarzem...
0 0

Gość: nineczka17

#5307096 Napisano: 31.07.2012 08:12:37
emanuela24 napisał(a):

lilithbb napisał(a):

Ja już do mojego syna nie mam sił.
Ma 2 lata i nie przespał ani jednej nocy.
Co ja mam z nim robić? Przecież to już nienormalne.
Ma fazę na picie. JUż dziś rano wypił 3 szklanki herbaty. Przez cały dzień wypija 4 litry chyba.
I myślę że dlatego się w nocy budzi. Przez noc wypija 2 szklanki z tym nie mogę mu ich odmówić bo nie zaśnie. Dziś z nim od 3 w nocy siedziałam 2 godziny. W końcu mu dałam to picie ale jestem bezsilna.
Urodzi się teraz kolejna kruszynka a ja będę w nocy do dwulatka wstawać O_o

Macie jakieś pomysły w tym temacie?

miał badany poziom cukru ?
bo dużo wypija hm...

a jak ma ustawine spanie o której wstaje emotka jakieś drzemnki w dzień ma emotka o której zasypia emotka
0 0

beniaminowa

#5307136 Napisano: 31.07.2012 08:37:12
Dzwoniłam do mojego lekarza (wczoraj byliśmy w przychodni a dziś dzwoniłam tam gdzie chodzimy prywatnie) i:
-absolutny zakaz wychodzenia na zewnątrz a wręcz mam pilnować żeby w domu nie było przeciągu
- jak będzie miał więcej krostek to konieczna jest wizyta bo prawdopodobnie trzeba będzie podać leki przeciwwirusowe
-nie przegrzewać, często zmieniać koszulkę (jeśli się spoci)
-zamiast kąpieli szybki prysznic
I jeśli będzie miał tylko te parę krostek co ma to tylko 10 dni siedzenia w domu.
A co do małego to wiem że nie ma reguły, nawet mi to lekarz mówił ale będzie ciężko emotka Benio co chwilę całuje małego po rączkach, przytula się etc... No i jak zachoruje konieczna i natychmiastowa wizyta.
Powiedziała że mam małe te dzieci i trzeba uważać.
Co do odwiedzin to wiem że nie wolno i mam zamiar się tego trzymać (a mam urodziny siostrzenicy emotka ) ale jakby mi wolno było pospacerować (chodzimy a nie siedzimy na placu zabaw) to wydaje mi się że nikogo by nie zaraził. No ale mogę sobie tylko gdybać bo i tak siedzimy w domu i kropka.
Chorować na szczęście obydwoje z mężem chorowaliśmy. Ja jako niemowlak a mąż jak chodził do szkoły i ciężko to przeszedł. Podobno lepiej przejść za młodu bo później się ciężej przechodzi i częściej występują powikłania. A my możemy się teraz zarazić i mieć połpaśiec emotka Generalnie mam uważać emotka
No i z jednej strony się cieszę że będę mieć to już za sobą, ale z drugiej strony jestem przerażona emotka i włączyło mi się panikowanie emotka
A epidemia to faktycznie chyba jest bo u mojej bratowej też całe przedszkole chorowało a ja mam od jej córki emotka
0 0

Gość: bubulina

#5307152 Napisano: 31.07.2012 08:43:06
Wczoraj dostałam pocztą próbkę kaszki bananowej Nestle dla Alanka.W kopercie była też książeczka z rabatami na zakup kaszek,soczków i obiadków w Rossmanie emotka Bardzo się z tego ucieszyłam,tym bardziej,że otzymałam dwie jednakowe koperty emotka zdublowały im się moje dane emotka
czy któraś z Was też taką próbkę otrzymała?
może z innych firm też jakieś próbki przyślą?
lubie takie bonusy emotka
0 0

Gość: rachel

#5307157 Napisano: 31.07.2012 08:45:38
bubulina napisał(a):

Wczoraj dostałam pocztą próbkę kaszki bananowej Nestle dla Alanka.W kopercie była też książeczka z rabatami na zakup kaszek,soczków i obiadków w Rossmanie emotka Bardzo się z tego ucieszyłam,tym bardziej,że otzymałam dwie jednakowe koperty emotka zdublowały im się moje dane emotka
czy któraś z Was też taką próbkę otrzymała?
może z innych firm też jakieś próbki przyślą?
lubie takie bonusy emotka

JA TEZ TO DOTALAM ALE Z MLEKIEM nan OD 6 MISEIACA
0 0