Konkursowiczki w ciąży

Gość: size

#5376703 Napisano: 25.09.2012 11:09:58
katrin22 napisał(a):

size dzięki za komplementy. Talentu jakiegoś specjalnego nie mam, bez przesady emotka ale lubię piec, gorzej ze sprzątniem potem tego bałaganu.
Co do diety to trzymam się twardo emotka i gotuję osobno dla męża a osobno dla siebie. Dziś np. dla męża były schabowe,a dla mnie pieczony kurczak, a co do ciast, to swoich nie lubię jeść, wolę jak ktoś upiecze, więc problem z głowy, zresztą u mnie jeden dzień i ciacha nie ma, mąż jak zasiądzie przy stole, to do kawy pół ciacha zje.

Nie być emotka za skromna. Wszystko wygląda super, pewnie jeszcze lepsze w smaku. Ja nic teraz nie mogę robić, bo czekamy na kuchnię. Twoją siłą jest Twoja pasja emotka I pewnie stąd wszystko wygląda jak smakuje emotka
No, dosyć słodzenia bo się odchudzasz:)
Życzę siły i wytrwałości emotka
I trzymam kciuki za nie kosztowanie ciast emotka
0 0

Gość: dianek

#5376751 Napisano: 26.09.2012 06:46:51
śniło mi się, że mój syn wyskoczył z łóżeczka usiadł, wstał, odbił sie od ramy łóżka i wylądował na naszym

chyba zdecydowanie powinnam odpocząć emotka

0 0

benasia

#5376838 Napisano: 26.09.2012 07:52:41
DZIewczyny macie jakies blokady na szuflady? Bo Mikołaj lubi mi robić porządek w moich... emotka
0 0

#5376907 Napisano: 26.09.2012 08:34:04
benasia napisał(a):

DZIewczyny macie jakies blokady na szuflady? Bo Mikołaj lubi mi robić porządek w moich... emotka

Ja miałam takie i były bardzo skuteczne.

http://allegro.pl...ada-i2651203947.html

A tak ogólnie u nas mononukleoza... Właśnie lekarka wyszła od nas. Jezuuuuu
0 0

Gość: grusia

#5376910 Napisano: 26.09.2012 08:34:55
Kto mnie woła , czego chce emotka
To nie tak ze jestem zawsze mega zadowolona z dnia codziennego, ze wszystko łatwo mi przychodzi itd.
Poczatki byly takie sobie, synek ma juz 5 lat i od tylu jestem w domu, teraz mam drugie dziecko i mam wrazenie ze duzo dojrzalej podchodze do zycia, macierzynstwa. Łatwo nie mam - np maz od dzis do soboty wychodzi z domu o 6 rano a wroci przed 23 wiec nie pomoze przy dzieciach, nie zajmie sie mała, nie odbierze synka z przedszkola czy nie zaprowadzi go na zajecia dodatkowe ( 3 razy w tyg ). Jestem jednak z tych ktorych coraz wiecej obowiazkow motywuje a nie przytłacza. Cieszę sie ze mam co robic, o dziwo im wiecej pracy tym jakbym miala wiecej czasu na wszystko emotka .Mam dni kiedy nie chce mi sie wstac z lozka ale wiem ze musze sie spiac i jak widze efekty z pracy od razu mi lepiej emotka ,nikt mi nie pomoze. Jak mam dola to z kuchni nie wychodze tylko pieke, gotuje itd emotka .A dzis np mlody juz w przedszkolu, ja po zakupach i kawce u siostry, obiadek na kuchence, mala zaraz pojdzie spac to poprasuje pranie z balkonu - fakt moglabym to zostawic na jutro ale wtedy bedzie tego 2 razy wiecej wiec po co roboty sobie dokladac - 30 minut i pranie z glowy emotka nie ma co odkladac na potem emotka Mam jeszcze jedna rzecz ktora mnie motywuje - otoz jak juz jest bardzo zle to mysle sobie ze moja tesciowa miala by satysfakcje ze sobie nie radze - to dziala na mnie jak woda na mlyn emotka .Kto ma sobie poradzic jak nie ja ?Trzeba sie zorganizowac, poplanowac i wychodzi emotka A od czasu do czasu piżamowy dzien czy hamburger zamiast obiadu nikomu nie zaszkodzi emotka

P.S.U nas poki co bez angin z przedszkola ale juz tygodniowa nieobecnosc zaliczona a mloda wciaz ma katar bo zeby idą ,jesc nie chce wiec tez latwo nie ma.

Ja po prostu cieszę sie z tego co mam bo mogłabym nie mieć nic. A chwila słabosci ? Zdarza sie najlepszym emotka W koncu jestesmy ludzmi a nie cyborgami emotka
0 0

#5376924 Napisano: 26.09.2012 08:42:26
grusia napisał(a):

To nie tak ze jestem zawsze mega zadowolona z dnia codziennego, ze wszystko łatwo mi przychodzi itd.
Poczatki byly takie sobie, synek ma juz 5 lat i od tylu jestem w domu, teraz mam drugie dziecko i mam wrazenie ze duzo dojrzalej podchodze do zycia, macierzynstwa. Łatwo nie mam - np maz od dzis do soboty wychodzi z domu o 6 rano a wroci przed 23 wiec nie pomoze przy dzieciach, nie zajmie sie mała, nie odbierze synka z przedszkola czy nie zaprowadzi go na zajecia dodatkowe ( 3 razy w tyg ). Jestem jednak z tych ktorych coraz wiecej obowiazkow motywuje a nie przytłacza. Cieszę sie ze mam co robic, o dziwo im wiecej pracy tym jakbym miala wiecej czasu na wszystko emotka .Mam dni kiedy nie chce mi sie wstac z lozka ale wiem ze musze sie spiac i jak widze efekty z pracy od razu mi lepiej emotka ,nikt mi nie pomoze. Jak mam dola to z kuchni nie wychodze tylko pieke, gotuje itd emotka .A dzis np mlody juz w przedszkolu, ja po zakupach i kawce u siostry, obiadek na kuchence, mala zaraz pojdzie spac to poprasuje pranie z balkonu - fakt moglabym to zostawic na jutro ale wtedy bedzie tego 2 razy wiecej wiec po co roboty sobie dokladac - 30 minut i pranie z glowy emotka nie ma co odkladac na potem emotka Mam jeszcze jedna rzecz ktora mnie motywuje - otoz jak juz jest bardzo zle to mysle sobie ze moja tesciowa miala by satysfakcje ze sobie nie radze - to dziala na mnie jak woda na mlyn emotka .Kto ma sobie poradzic jak nie ja ?Trzeba sie zorganizowac, poplanowac i wychodzi emotka A od czasu do czasu piżamowy dzien czy hamburger zamiast obiadu nikomu nie zaszkodzi emotka

P.S.U nas poki co bez angin z przedszkola ale juz tygodniowa nieobecnosc zaliczona a mloda wciaz ma katar bo zeby idą ,jesc nie chce wiec tez latwo nie ma.

Ja po prostu cieszę sie z tego co mam bo mogłabym nie mieć nic. A chwila słabosci ? Zdarza sie najlepszym emotka W koncu jestesmy ludzmi a nie cyborgami emotka

No i to jest imponujące emotka Dajesz radę i masz znakomitą organizację. Do tego ja muszę jeszcze dojść emotka Ale starań nie zaprzestanę emotka
Choć kłód mogłabym mieć mniej ostatnimi czasy. No, ale byle do przodu emotka :):)
0 0

Gość: katrin22

#5376932 Napisano: 26.09.2012 08:48:11
size ja też muszę do tego dojść, bo mi kiepsko wychodzi emotka
0 0

#5376938 Napisano: 26.09.2012 08:50:57
U mnie z racji przedszkola tez nastapila reorganizacja, zajecia dodatkowe i male dziecko komplikuja sprawe ale co zrobic emotka .Nie ukrywam ze na poczatku,gdy urodzila sie corka mialam na kartce spisane co i kiedy - jak sie człowiek wdroży jest łatwiej emotka .A uzalanie i tak nic nie da, problemy nie znikn a, pranie samo sie nie zrobi a dziecko samo nie odbierze sie z przedszkola.

Kłody kiedys ustawią sie w kładkę ktora pozwoli Ci łatwiej przejsc przez zycie emotka . Co nas nie zabije to nas wzmocni emotka
0 0

#5376940 Napisano: 26.09.2012 08:51:47
Co do przysłowia to się zgadza emotka
0 0

Gość: ewachem

#5376971 Napisano: 26.09.2012 09:02:23
grusia napisał(a):

No ja tak sobie myślę, że Grusia to moja siostra bliźniaczka
emotka Mam takie samo podejście do obowiązkow, zorganizowania sobie dnia pracy w pracy i pracy w domu, a nawet prasowania ( emotka )...z roznica jednak odnosnie postawy wzgledem tesciowej emotka
0 0

#5376990 Napisano: 26.09.2012 09:16:59
grusia napisał(a):

U mnie z racji przedszkola tez nastapila reorganizacja, zajecia dodatkowe i male dziecko komplikuja sprawe ale co zrobic emotka .Nie ukrywam ze na poczatku,gdy urodzila sie corka mialam na kartce spisane co i kiedy - jak sie człowiek wdroży jest łatwiej emotka .A uzalanie i tak nic nie da, problemy nie znikn a, pranie samo sie nie zrobi a dziecko samo nie odbierze sie z przedszkola.

Kłody kiedys ustawią sie w kładkę ktora pozwoli Ci łatwiej przejsc przez zycie emotka . Co nas nie zabije to nas wzmocni emotka

Liczę na to emotka

Póki co boję się tej mononukleozy bardzo...
I chciałabym mieć pewność, ze moje dziecko jest pod właściwą opieką i dobrze zdiagnozowane. Trzeci antybiotyk idzie w ruch w ciągu miesiąca... A miało być tak pięknie...
0 0

dolly

#5376996 Napisano: 26.09.2012 09:18:41
ło matko, ależ poważnie się tu zrobiło, idę się schować do szafy emotka
a tak serio, to może sobie też teściową postawię przed oczami w chwilach słabości emotka albo lepiej bratową emotka

Size, cholercia, leczycie w domu?
0 0

#5377003 Napisano: 26.09.2012 09:21:53
dolly napisał(a):

a tak serio, to może sobie też teściową postawię przed oczami w chwilach słabości emotka albo lepiej bratową emotka

No w domu, jutro mamy podjechać po skierowanie na badania i upewnić się ostatecznie. Szkarlatyna odrzucona a Ola całą w bladoróżowych plamkach... Wszystko mnie swędzi...
A rano ponad 39 i ręczniki w ruchu.
Dobrze, ze ta lekarka mogła wpaść tak rano....
0 0

kalisto1986

#5377008 Napisano: 26.09.2012 09:24:18
dolly napisał(a):

Dolly my to jesteśmy zorganizowane nie? emotka emotka

Ja tam w chwilach słabosci powtarzam słowa teściowej dom jest dla Ciebie, nie dla ludzi emotka
0 0

#5377019 Napisano: 26.09.2012 09:30:06
kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

Ja tam w chwilach słabosci powtarzam słowa teściowej dom jest dla Ciebie, nie dla ludzi emotka

A ja sobie powtarzam słowa mojego kolegi : Dom ma służyć Tobie,a nie Ty jemu

size macie dobrą lekarkę. Trzymam mocno kciuki, by wyniki były negatywne.
0 0

benasia

#5377023 Napisano: 26.09.2012 09:31:21
No dziewczyny żeby rozjaśnić waszą ponurą atmosferę pochwalę się że dziś Mikołajek ma 11 miesięcy emotka

Waży już 10,80kg czyli trzykrotność wagi urodzeniowej emotka

No i wstawiłam nowe dzisiejsze foto - możecie obejrzeć emotka

https://www.faceb...p;type=1&theater
0 0

kalisto1986

#5377027 Napisano: 26.09.2012 09:32:48
katrin, dokladnie emotka

Benasia, masz zablokowaną galerię? Bo niestety nie mogę zobaczyć
0 0

#5377028 Napisano: 26.09.2012 09:32:51
Katrin wiesz jak by mnie nie draznila sterta prania do prasowania czy gora naczyn w zlewie pewnie bym ja zostawila emotka . W domu chce sie czuc dobrze - co ja na to poradze ze lubie życ w porzadku, tylko w takim otoczeniu umiem odpocząc emotka no i lubie miec cos do roboty emotka inaczej mnie nosi emotka
0 0

dolly

#5377030 Napisano: 26.09.2012 09:33:19
kalisto1986 napisał(a):

Tiaa, żebyśmy chociaż udawać potrafiły, to nieeee, też za trudne emotka emotka emotka
Ostatnio w rozmowie z moją mama, coś mówię, że przecież ja mam posprzątane, na co mama tak?, to ja biorę aparat i lecę zdjecia porobićemotka

Size, to daj znać, jak po badaniach...
0 0

benasia

#5377040 Napisano: 26.09.2012 09:35:54
kalisto1986 napisał(a):

katrin, dokladnie emotka

Benasia, masz zablokowaną galerię? Bo niestety nie mogę zobaczyć

chyba nie, ale może dlatego nie możesz bo pewnie w znajomych cię nie mam kalisto1986? wyślij mi zaproszenie to zaraz cię dodam.
0 0