Wkurza mnie...

Gość: nocti

#5251657 Napisano: 22.06.2012 12:37:33
alaalex40 napisał(a):

cb656 napisał(a):

alaalex40 napisał(a):

....kart prezentowych empik na 50zł z konkursu heinekena... nie można łączyć

To dziwne. Też mam karty prezentowe (z Żywca co prawda, niebieskie, po 100 zł) Na jednej z posiadanych kart zbliżam się do limitu, ale druga jest jeszcze pełna, więc zapytałem o to kasjerkę.
Nie dalej jak wczoraj - byłem w EMPIKU i uzyskałem zapewnienie, że MOŻNA łączyć.

ale to są ekarty....do wykorzystania wyłącznie w sklepie internetowym...no chyba,że się mylę- może ktoś realizował zamówienia przez te karty i wie lepiej ?:)

Tych kart do empik.com na pewno nie można łączyć co mają również opisane w regulaminie na swojej stronie.

Podobno można łączyć karty prezentowe, te o których wspomina cb656. Z drugiej jednak strony gdy ja pytałam o możliwość łączenia kart podkreślając wielokrotnie, że chodzi o karty EMPIK a nie empik.com to otrzymałam informacje, że tych też nie może łączyć. Tak się dowiedziałam to nie próbowałam. Może w praktyce by się udało.
0 0

zarania

#5251690 Napisano: 22.06.2012 12:56:58
cb656 napisał(a):

zarania napisał(a):

budzi moje zaskoczenie to, że siostra jest lepsza w quizie ode mnie.

Od zarania dziejów wiadomo, ze z rodziną wychodzi się najlepiej na zdjęciu.
O quizach kronikarze nie wspominają emotka

emotka dzięki za przypomnienie. W sumie nie zazdroszczę jej tylko sobie się dziwię, że nie staram się wskoczyć do rankingu. Ale jako kobieta ciężarna mogę sobie pofolgować w lenistwie. emotka
0 0

Gość: cb656Old

#5251784 Napisano: 22.06.2012 01:54:28
nocti napisał(a):

Podobno można łączyć karty prezentowe, te o których wspomina cb656. Z drugiej jednak strony gdy ja pytałam o możliwość łączenia kart podkreślając wielokrotnie, że chodzi o karty EMPIK a nie empik.com to otrzymałam informacje, że tych też nie może łączyć.

W przypadku zakupów przez internet nie ma nawet takiego narzędzia, które pozwoliłoby użyć więcej niż jednej karty do zapłaty. Można zrobić albo przelew z rachunku, albo płatność online.
W sklepie EMPIK takim z ulicy są inne możliwości na kasie fiskalnej. Może ta różnica z tego wynika?
0 0

Gość: moniaainom

#5251860 Napisano: 22.06.2012 02:44:47
No jak się dziś wkurzyłam. W rossmannie są wybrane dni promocji na jakieś tam różne produkty (w gazetce wszystko pokazane). Niedawno byłam i lipa- nie ma Loreala. Byłam przy otwarciu. Dziś z Perwolem to samo. Byłam pierwsza (razem z dwiema paniami) przy półce, a ekspedientka mówi bezczelnie, że się skończyły... Jak to się skończyły, skoro nikt ich nawet nie zdążył wziąć z półki??? Loreal przebolałam, dziś niby też wielkiej straty nie ma, ale wkurzyłam się, bo straciłam czas. Zadzwoniłam na obsługę i oznajmiłam, że to zwykłe oszustwo! W gazetce jest, ale w sprzedaży już nie ma. Czy tak samo będzie z następnymi promocjami zapowiedzianymi na kolejne dni? Sprawa podobno jest w toku wyjaśniania.
U Was też tak jest?
0 0

#5251882 Napisano: 22.06.2012 02:56:12
cb656 napisał(a):

nocti napisał(a):

Podobno można łączyć karty prezentowe, te o których wspomina cb656. Z drugiej jednak strony gdy ja pytałam o możliwość łączenia kart podkreślając wielokrotnie, że chodzi o karty EMPIK a nie empik.com to otrzymałam informacje, że tych też nie może łączyć.

W przypadku zakupów przez internet nie ma nawet takiego narzędzia, które pozwoliłoby użyć więcej niż jednej karty do zapłaty. Można zrobić albo przelew z rachunku, albo płatność online.
W sklepie EMPIK takim z ulicy są inne możliwości na kasie fiskalnej. Może ta różnica z tego wynika?

Chyba mnie źle zrozumiałeś. Pytałam wtedy o płatność w sklepie. Oni mają dwa typy kart - jedną tylko na empik.com, a drugą prezentową, która działa i tu i tu. Wg regulaminu karty prezentowe można w sklepie łączyć. Chcąc się upewnić przed zamówieniem towaru (odbiór w sklepie, płatność w kasie) dowiedziałam się, że nie mogę połączyć dwóch kart. Pytałam kilka razy i podkreślałam o jaką kartę chodzi.
Fakt, że nie poszłam i nie spróbowałam. Może po prostu ja mówiłam o jednym, a pani o drugim...
0 0

asantesana

#5251914 Napisano: 22.06.2012 03:25:18
moniaainom napisał(a):

W gazetce jest, ale w sprzedaży już nie ma. Czy tak samo będzie z następnymi promocjami zapowiedzianymi na kolejne dni? Sprawa podobno jest w toku wyjaśniania.
U Was też tak jest?

Tak, ja byłam koło południa chyba 2 dni temu, bo zależało mi na pudrze. Pani powiedziała, ze był jeszcze jeden, ale się skończył. A na polce miejsca na niego było tyle, ze chyba w ogóle mieli jeden. Herbatki które miały być za polowe ceny wcale nie były przecenione. tylko się wkurzyłam strata czasu.
0 0

Gość: kamila10001

#5251923 Napisano: 22.06.2012 03:36:45
moniaainom napisał(a):

No jak się dziś wkurzyłam. W rossmannie są wybrane dni promocji na jakieś tam różne produkty (w gazetce wszystko pokazane). Niedawno byłam i lipa- nie ma Loreala. Byłam przy otwarciu. Dziś z Perwolem to samo. Byłam pierwsza (razem z dwiema paniami) przy półce, a ekspedientka mówi bezczelnie, że się skończyły... Jak to się skończyły, skoro nikt ich nawet nie zdążył wziąć z półki??? Loreal przebolałam, dziś niby też wielkiej straty nie ma, ale wkurzyłam się, bo straciłam czas. Zadzwoniłam na obsługę i oznajmiłam, że to zwykłe oszustwo! W gazetce jest, ale w sprzedaży już nie ma. Czy tak samo będzie z następnymi promocjami zapowiedzianymi na kolejne dni? Sprawa podobno jest w toku wyjaśniania.
U Was też tak jest?

Dobrze że nie jechałam po tą promocję do mojego Rossmana bo bym tylko na bilet straciła
0 0

Gość: cb656Old

#5251930 Napisano: 22.06.2012 03:47:44
nocti napisał(a):

Oni mają dwa typy kart - jedną tylko na empik.com, a drugą prezentową, która działa i tu i tu. Chcąc się upewnić przed zamówieniem towaru (odbiór w sklepie, płatność w kasie) dowiedziałam się, że nie mogę połączyć dwóch kart. Pytałam kilka razy i podkreślałam o jaką kartę chodzi.

Dokładnie o tym pisałem! Prezentowe, niebieskie. PŁACIŁEM taką kartą (była w czytniku) i w tym momencie zagadnąłem: Przepraszam, mam jeszcze jedną TAK¡ SAM¡ kartę - czy jeśli kupię coś o wartości większej, niż limit karty, mogę DOPŁACIÆ drugą taką kartą?
Odpowiedź: Tak, oczywiście może pan.
0 0

#5251999 Napisano: 22.06.2012 04:45:13
cb656 napisał(a):

nocti napisał(a):

Oni mają dwa typy kart - jedną tylko na empik.com, a drugą prezentową, która działa i tu i tu. Chcąc się upewnić przed zamówieniem towaru (odbiór w sklepie, płatność w kasie) dowiedziałam się, że nie mogę połączyć dwóch kart. Pytałam kilka razy i podkreślałam o jaką kartę chodzi.

Dokładnie o tym pisałem! Prezentowe, niebieskie. PŁACIŁEM taką kartą (była w czytniku) i w tym momencie zagadnąłem: Przepraszam, mam jeszcze jedną TAK¡ SAM¡ kartę - czy jeśli kupię coś o wartości większej, niż limit karty, mogę DOPŁACIÆ drugą taką kartą?
Odpowiedź: Tak, oczywiście może pan.

No widzisz. Albo ta kobieta, z którą rozmawiałam była niedoinformowana, albo mimo moich tłumaczeń mówiła cały czas o internetowej. Tak czy inaczej w praktyce nie przetestowałam i w najbliższym czasie nie będę mieć okazji emotka
0 0

asiakali

#5252007 Napisano: 22.06.2012 04:49:30
Wkurza mnie ,że koleżanka egoistycznie podeszła do pewnej sprawy....a zawsze się dobrze dogadywałyśmy....waliłam o zlew kubkami ze złości w pracy i odreagowałam na siłowni... w sumie to i tak ja na tym lepiej wyjdę emotka
0 0

dolly

#5252060 Napisano: 22.06.2012 05:22:22
vilemo napisał(a):

ja w ogóle nie miałam listy pytań i dało radę, choć cud, miód i orzeszki to też nie były...tak czy tak promotor był naprawdę kochany i się udało - Wam też się uda emotka

iva napisał(a):

mam nadzieję że będzie to moja wygrana emotka

lucja napisał(a):

obrona to pestka w porównaniu z prawdziwym życiem POTEM...

obrona nie jest taka straszna, jak ją malują emotka Nikomu nie zalezy, żeby oblać studenta, którego przepuścili przez wszystkie lata, także dziewczyny (i chłopaki) nie stresujcie się i nie zapominajcie o uśmiechu wchodząc do komisji emotka
0 0

maria1980

#5252072 Napisano: 22.06.2012 05:33:44
kamila10001 napisał(a):

moniaainom napisał(a):

U Was też tak jest?

Dobrze że nie jechałam po tą promocję do mojego Rossmana bo bym tylko na bilet straciła

ja składfam zamówienie,bo u nas strasznie szybko wszystko sie rozchodzi..pani z ross mojego mowiła ze kapsulki ariel rozeszły sie w pół godziny czyli do 9 :30-u mnie to faza REM ..wiec przychodze dzien wczesniej i prosze o odlozenie czegos tam z gazetki emotka
0 0

Gość: eveliina

#5252077 Napisano: 22.06.2012 05:36:08
ja miałam to samo z deo FA we wtorek- półka pusta emotka
0 0

zarania

#5252088 Napisano: 22.06.2012 05:44:07
moniaainom napisał(a):

U Was też tak jest?

siostra chciała mleko dla syna to w 3 Rossmanach rozeszło się w ciągu kilku minut, ale w innym mieście jej znajomej udało się kupić, bo była trzecia, a dwie osoby przed nią nie kupowały tylko czwarta zza pleców chciała jej podebrać. emotka
0 0

Gość: kasia89tn

#5252205 Napisano: 22.06.2012 06:55:12
cudaczek121 napisał(a):

kasia89tn napisał(a):

Wkurza mnie nasz pies... Właśnie pożarł moje jedyne buty emotka

No to ja Ci bardzo współczuję,że masz tylko 1 parę butów emotka

Mi tam wystarcza jedna para butów na lato, jedna na jesień/wiosnę i jedna na zimę emotka zresztą z kasą bywa różnie, a jak już jestem na + to wolę wydać to na coś innego niż na kolejną parę butów, które potem walałyby się po kątach emotka
0 0

silvia8

#5252211 Napisano: 22.06.2012 06:58:02
A mnie wkurza to, że w kolejnym konkursie rysunkowym dla dzieci rodzice oszukują, podając, w tym przypadku zaniżając wiek dziecka. Mam na myśli konkurs Dzień Dziecka z Disney Junior, gdzie jedna z dziewczynek przy imieniu ma podane lat 7, a na innej stronie internetowej jest zaznaczone, że jest uczennicą III klasy emotka
0 0

anialistopad

#5252217 Napisano: 22.06.2012 06:59:25
wkurza mnie dove nie wiem jak tam wygrac te okulary powie mi ktos czy moj numer caly czas jest w pvli czy tylko w dniu wyslania smsa?
0 0

margo466

#5252564 Napisano: 23.06.2012 04:49:23
kaki76 napisał(a):

wkurza mnie dove nie wiem jak tam wygrac te okulary powie mi ktos czy moj numer caly czas jest w pvli czy tylko w dniu wyslania smsa?

cały czas jest w puli.
0 0

Gość: iskierka

#5252891 Napisano: 23.06.2012 11:41:47
Dzisiaj facet opowiadał u nas, że robi zakupy w Lidlu zwykle na ok 100zł .Ostatnio wyszło mu 180zł patrzy na paragon a tam coś doliczone,kiełbasa która miała być w promocji policzona po normalnej cenie i hit..kapusta za 70zł emotka .Prosi kierowniczkę przedstawia się jako ankieter konsumencki (czy jakoś tak). Kierowniczka zabrała mu ten paragon i przyniosła drugi ..poprawny i nie chciała mu oddać tamtego i się tłumaczy że różne kasy mają .
To kurna co dla swoich mają dobrą kasę a drugą dla obcych gdzie bonusy doliczają? emotka
0 0

Gość: natie

#5252896 Napisano: 23.06.2012 11:45:17
wkurza mnie ing.. zero informacji, że jest jakaś awaria.. płacę kartą, transakcja odrzucona.. drugi raz - to samo! I jeszcze komentarz kasjerki, że zwykle jak po raz pierwszy odrzuca to za drugim też nie wejdzie.. Wrrrrrr a nie miałam przy sobie żadnej gotówki!!!!!
0 0