Wkurza mnie...

Gość: katleg5613

#5584955 Napisano: 14.02.2013 19:12:21
greggch napisał(a):

A ja polecam podróże Polskim Busem.Jeżdże nim do Zakopanego dwa razy w miesiącu( w tę i z powrotem), bo taką mam pracę. Jeżdże właśnie z Warszawy. Jest punktualny, czysty, komfortowy. Ma wc i internet.Prawie wszyscy podróżują z laptopem na kolanach. I rzeczywiście można nawet kupić za 25-30 zł. Szczerze polecam.

Moja siostra też kilka razy z Wrocławia do Zakopanego jechała PolskimBusem i bardzo sobie chwaliła:)
0 0

asantesana

#5584957 Napisano: 14.02.2013 19:14:57
goralecka napisał(a):

To super emotka w takim razie kupuje bilety

Masz jeszcze opcję trochę droższą od Polskiego Busa, ale szybszą - pociąg TLK z miejscówką 55 zł do Krakowa i w Krakowie przesiadasz się na Szwagropol (autobusy, które bardzo często jeżdżą do Zakopanego) ok. 12 zł. Całość zajmie Ci ok 5 godz. Ale w ferie polecałabym bezpośredni Polski Bus, bo często autobusy są przepełnione w ferie.
0 0

Gość: katleg5613

#5584966 Napisano: 14.02.2013 19:18:26
Wkurza mnie moja własna głupota.Zagrałam w ogólnopolskim Loreal i na rossnecie na 1 paragon, już odesłałam paragon dawno na tą stówkę, a teraz z rossnetu też chcą oryginał,którego już nie mam.No,ale w sumie za tą stówkę z ogólnopolskiego mogę też sobie coś kupić.Wkurza mnie,że,że nic nie wygrałam w Columbicie i to,że gdzieś posiałam starter T-mobile,ech.Oj, nie kocham porządku,hi,hi.
0 0

baxter

#5584981 Napisano: 14.02.2013 19:27:44
ja również polecam PolskiegoBusa
w czasie EURO jechałam polskimbusem z Warszawy do Gdańska, całkiem przyzwoicie sie jechało, były 2 czy 3 postoje na rozprostowanie kosci, toaleta w autobusie(przyzwoita),
jedna uwaga to taka, że między niektórymi siedzeniami jest mały odstep i jak ktos ma dłuższe nogi to troche problem - my akurat siedzieliśmy na pietrze po prawej stronie ale widziałam,że po lewej stronie było dość ciasno ale nie wiem czy to reguła czy po prostu taki egzemp. autobusu sie trafil
0 0

Gość: mikki85

#5584984 Napisano: 14.02.2013 19:28:53
goralecka napisał(a):

PKP emotka
Od dluzszego czasu planuje wybrac sie z Warszawy do Zakopanego ale oczywiscie ferie, zima nic nie znacza dla kolei. Jedyne sensowne polaczenie kosztuje 135 zl w drugiej klasie w jedna strone. Wypad na 3 dni dla dwoch osob to 520 zl za sama podroz emotka za te cene to my mamy weekend w Paryzu - przelot, nocleg i jeszcze na wydatki zostaje. Wkurzona jestem potwornie.

Czy ktos z Was moze polecic lub odradzic podroz Polskim Busem?bo przynajmniej tam bilety sa po 30-40zl. Ale tak dawno nie podrozowalam autokarem, ze zastanawiam sie jak przetrwac tam 8 godzin emotka

ja jeżdżę PKS-em z Dworca Zachodniego i jest OK

ostatni autobus o 23:00, w ferie 5 minut później masz dodatkowy pojazd

przynajmniej 2 razy zatrzymujemy się na "siku" na stacjach paliw

wszystko masz na www.e-podroznik.pl

co do Polskiego Busa, tylko pierwsze bilety są tak tanie - potem w górkę
0 0

Gość: mikki85

#5584985 Napisano: 14.02.2013 19:29:30
mikki85 napisał(a):

goralecka napisał(a):

PKP emotka
Od dluzszego czasu planuje wybrac sie z Warszawy do Zakopanego ale oczywiscie ferie, zima nic nie znacza dla kolei. Jedyne sensowne polaczenie kosztuje 135 zl w drugiej klasie w jedna strone. Wypad na 3 dni dla dwoch osob to 520 zl za sama podroz emotka za te cene to my mamy weekend w Paryzu - przelot, nocleg i jeszcze na wydatki zostaje. Wkurzona jestem potwornie.

Czy ktos z Was moze polecic lub odradzic podroz Polskim Busem?bo przynajmniej tam bilety sa po 30-40zl. Ale tak dawno nie podrozowalam autokarem, ze zastanawiam sie jak przetrwac tam 8 godzin emotka

ja jeżdżę PKS-em z Dworca Zachodniego i jest OK

ostatni autobus o 23:00, w ferie 5 minut później masz dodatkowy pojazd (na miejscu 6 lub 7 rano)

przynajmniej 2 razy zatrzymujemy się na "siku" na stacjach paliw

wszystko masz na www.e-podroznik.pl

co do Polskiego Busa, tylko pierwsze bilety są tak tanie - potem w górkę

0 0

Gość: goralecka

#5584994 Napisano: 14.02.2013 19:39:59
Bardzo Wam dziekuje emotka
0 0

wanderlust

#5585036 Napisano: 14.02.2013 20:21:22
Wkurza mnie, że dopiero teraz napaliłem się na święta w Rzymie emotka Była promocja w Wizzair na bilety termin 26-31 marca, a teraz już idą w górę. W Ryanair ceny zmienne termin 30 marca-2 kwietnia wyloty w godzinach późno popołudniowych. Czy 2,5 dnia wystarczy na zwiedzenie najważniejszych atrakcji Rzymu?
0 0

tereniagno

#5585080 Napisano: 14.02.2013 20:57:08
antylopia napisał(a):

mikki85 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

wkurza mnie,bo nie tak szybko ogarnę ta nową stronę.Nie wiem gdzie szukać PW do napisania wiadomości emotka ((Gdzie są emotki emotka (((

podpowie ktoś gdzie te emoty ???

Marielka w którymś wątku zamieściła taki link tu znajdziesz emoty : http://messenger....ource/Emoticons.aspx

Dzięki za pomoc emotka
0 0

asantesana

#5585305 Napisano: 15.02.2013 00:07:40
rosik93 napisał(a):

Wkurza mnie, że dopiero teraz napaliłem się na święta w Rzymie emotka Była promocja w Wizzair na bilety termin 26-31 marca, a teraz już idą w górę. W Ryanair ceny zmienne termin 30 marca-2 kwietnia wyloty w godzinach późno popołudniowych. Czy 2,5 dnia wystarczy na zwiedzenie najważniejszych atrakcji Rzymu?

2,5 dnia wystarczy na przebiegnięcie się po Rzymie, ale na pewno nie na jego zwiedzenie emotka . Ale to kwestia tego co uznajesz za "najważniejsze", bo dla mnie np. być w Rzymie a nie zobaczyć Muzeów Watykańskich, to jak jeść cukierek przez papierek, a one zajmują cały dzień minimum. 2,5 dnia zobaczysz wszystko "z wierzchu", tylko wtedy nie zapomnij wrzucić monety do Fontanny di Trevi, żeby wrócić i zobaczyć Rzym od środka emotka
0 0

asantesana

#5585309 Napisano: 15.02.2013 00:13:17
asante napisał(a):

rosik93 napisał(a):

2,5 dnia wystarczy na przebiegnięcie się po Rzymie, ale na pewno nie na jego zwiedzenie emotka . Ale to kwestia tego co uznajesz za "najważniejsze", bo dla mnie np. być w Rzymie a nie zobaczyć Muzeów Watykańskich, to jak jeść cukierek przez papierek, a one zajmują cały dzień minimum. 2,5 dnia zobaczysz wszystko "z wierzchu", tylko wtedy nie zapomnij wrzucić monety do Fontanny di Trevi, żeby wrócić i zobaczyć Rzym od środka emotka

A... i pamiętaj, ze w marcu jest przewidywane konklawe, nie wiadomo jakie utrudnienia w ruchu i zwiedzaniu Watykanu zastaniesz.
0 0

Gość: goralecka

#5585313 Napisano: 15.02.2013 00:27:43
rosik93 napisał(a):

W Rzymie nie bylam ale...zawsze cos zobacysz emotka wiadomo, ze pewnie nie da sie zobaczyc wszystkiego i bardzo dokladnie. Jednak bedzie pretekst do powrotu, poza tym kazda podroz przynosi cos nowego emotka a bilety lotnicze sa naprawde tanie, wystarczy poszukac.
Tyle tylko, ze jesli bedzie juz nowy Papiez to na pewno beda tam tlumy wiec i wszedzie tlok i kolejki.
0 0

skarb888

#5585466 Napisano: 15.02.2013 10:36:44
goralecka napisał(a):

rosik93 napisał(a):

W Rzymie nie bylam ale...zawsze cos zobacysz emotka wiadomo, ze pewnie nie da sie zobaczyc wszystkiego i bardzo dokladnie. Jednak bedzie pretekst do powrotu, poza tym kazda podroz przynosi cos nowego emotka a bilety lotnicze sa naprawde tanie, wystarczy poszukac.
Tyle tylko, ze jesli bedzie juz nowy Papiez to na pewno beda tam tlumy wiec i wszedzie tlok i kolejki.

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu;) A najlepiej wybrać się tam we wrześniu, kiedy są bezpłatne wstępy do wszystkich muzeów:)
0 0

anialistopad

#5585476 Napisano: 15.02.2013 10:47:14
mój mężuś 5 dzień milczy , obrażony tylko nie wiem o co?
0 0

antylopia

#5585500 Napisano: 15.02.2013 10:58:03
anialistopad napisał(a):

nawet w Walentynki nie zmiękł?
0 0

anialistopad

#5585512 Napisano: 15.02.2013 11:07:18
antylopia napisał(a):

anialistopad napisał(a):

nawet w Walentynki nie zmiękł?

nie , milczał jak zaklęty
0 0

ziolko

#5585518 Napisano: 15.02.2013 11:09:32
anialistopad napisał(a):

szkoda czasu i życia na takie demonstracyjne milczenie.. lepiej sobie wyjaśnić od razu o co poszło i co zraniło, a nie takie coś.
Później niewyjaśnione kwestie narastają i robią się nie do pokonania
Przerabiałam to swego czasu z eksem.. emotka
0 0

abodak

#5585521 Napisano: 15.02.2013 11:10:30
ziolko napisał(a):

anialistopad napisał(a):

szkoda czasu i życia na takie demonstracyjne milczenie.. lepiej sobie wyjaśnić od razu o co poszło i co zraniło, a nie takie coś.
Później niewyjaśnione kwestie narastają i robią się nie do pokonania
Przerabiałam to swego czasu z eksem.. emotka

tylko jak druga strona wybiera milczenie to mozesz tylko chciec i tak nic nie zrobisz......
0 0

ziolko

#5585524 Napisano: 15.02.2013 11:11:52
abodak - wiem
dlatego jest ambaras, żeby dwoje (wyjaśniać problemy) chciało naraz
0 0

anialistopad

#5585530 Napisano: 15.02.2013 11:15:36
No właśnie o to chodzi, że w 1 dzień spytałam o co mu chodzi , nawet nie raczył na mnie spojrzeć i mi łaskawie odpowiedzieć , więc zrezygnowałam z zadawania dalszych pytań.A ja jestem taka, że jak ktoś mnie olewa i mi nie odpowiada na pytania to już się nie odezwę
0 0