Wkurza mnie...

toka

#6034242 Napisano: 19.06.2015 17:07:46
Activia     emotka   
0 0

slonko365

#6034299 Napisano: 19.06.2015 19:17:11
Takie coś mnie wkurza:
Cytat z wątku "Wymienię na...":
Szukam paragonu z Carrefoura na klocki Lego Star Wars zakupione w dniach: 6.05.2015 - 1.06.2015, w zasadzie tylko dzisiaj.
Na wymianę mam gry nowe dla dzieci (np. Lego Batman na PC lub PS2, Brothers in Arms na PC), książki (np części "Gry o tron"), kosmetyki, filmy na dvd albo zabawki, nowe lub używane ale jak nowe
Proszę o pw jeśli ktoś chętny.

Główna nagroda w tym konkursie to były klocki Lego o wartości ponad 2000 zł, za które mój syn dałby się pokroić, a ja byłam skłonna kupić produkt konkursowy - klocki Lego - dużo drożej niż można gdzie indziej. A tenże ktoś prawdopodobnie zgarnie sobie nagrodę kosztem paru złotych za jakieś niezbyt chodliwe, czy nawet używane pierdoły.
Dlaczegóż są jeszcze organizatorzy, którzy nie wymagają numerów paragonów!  emotka   emotka
0 0

joan

#6034400 Napisano: 19.06.2015 23:30:54
slonko365 napisał(a):

(...) Dlaczegóż są jeszcze organizatorzy, którzy nie wymagają numerów paragonów!  emotka   emotka

To jeszcze nic. Najgenialniejsze są agencje, które robią to celowo, pomimo oczywistej wiedzy wynikającej min. z czytania forum emotka

Wkurza mnie GFK -> a raczej ich pierniczona funkcja Internet Monitor emotka Po zakończeniu ankiety dot. ubezpieczeń samochodowych wszystko odinstalowałam, a ten robal Gfk ciągle się uaktywnia, sam otwiera kartę przeglądarki, nie da się wyłączyć w Menedżerze Zadań i pada mi przez niego Chrome po kilka razy dziennie emotka
0 0

jokan

#6034401 Napisano: 19.06.2015 23:34:13
lonko365 napisał(a):

lonko365 napisał(a):

(...) Dlaczegóż są jeszcze organizatorzy, którzy nie wymagają numerów paragonów!  emotka   emotka

To jeszcze nic. Najgenialniejsze są agencje, które robią to celowo, pomimo oczywistej wiedzy wynikającej min. z czytania forum emotka

Wkurza mnie GFK -> a raczej ich pierniczona funkcja Internet Monitor emotka Po zakończeniu ankiety dot. ubezpieczeń samochodowych wszystko odinstalowałam, a ten robal Gfk ciągle się uaktywnia, sam otwiera kartę przeglądarki, nie da się wyłączyć w Menedżerze Zadań i pada mi przez niego Chrome po kilka razy dziennie emotka

a jak to kasowalas? ja skasowalam calosc z poziomu Panela sterowania (dodaj/usun programy) i nie mam nic takiego
0 0

dolly

#6034404 Napisano: 19.06.2015 23:57:34
slonko365 napisał(a):

Takie coś mnie wkurza:
(...)

Główna nagroda w tym konkursie to były klocki Lego o wartości ponad 2000 zł, za które mój syn dałby się pokroić, a ja byłam skłonna kupić produkt konkursowy - klocki Lego - dużo drożej niż można gdzie indziej. A tenże ktoś prawdopodobnie zgarnie sobie nagrodę kosztem paru złotych za jakieś niezbyt chodliwe, czy nawet używane pierdoły.
Dlaczegóż są jeszcze organizatorzy, którzy nie wymagają numerów paragonów!  emotka   emotka

To co Cię w końcu wkurza? To że ktoś szuka paragonu czy że nie wygrałaś, czy że organizatorzy numerów nie wymagają? emotka
0 0

joan

#6034405 Napisano: 20.06.2015 00:06:05
jokan napisał(a):

a jak to kasowalas? ja skasowalam calosc z poziomu Panela sterowania (dodaj/usun programy) i nie mam nic takiego

Nie pamiętam już, chyba przez odinstaluj. Ale jak widać nadal siedzi w kompie emotka
0 0

slonko365

#6034474 Napisano: 20.06.2015 13:27:05
dolly napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Takie coś mnie wkurza:
(...)

To co Cię w końcu wkurza? To że ktoś szuka paragonu czy że nie wygrałaś, czy że organizatorzy numerów nie wymagają? emotka

To, że organizatorzy nie wymagają numerów paragonów, dzięki czemu jest możliwe, że ludzie grają bez paragonów, a potem za marne parę złotych sobie taki paragon kupują, co z jednej strony - znacząco zmniejsza moje szanse na wygraną, z drugiej - mocno mi zaniża rachunek zysków wobec wydatków. Właściwie to nawet ciężko mi jest mieć pretensje do kogoś kto tak robi - no bo skoro się da... ale to po stronie organizatorów jest, żeby oszustwa ukrócać.
Co do wkurzania się na to, że nie wygrałam - czasem się wygrywa, czasem nie, i jakby mnie to miało za każdym razem wkurzać w ciągu tych wszystkich lat, w których biorę udział w konkursach, to już bym poważnej nerwicy dostała i dawno była siwa - a jeszcze nie jestem emotka    emotka   Tylko jakoś tak wolę nie wygrywać przy w miarę uczciwej konkurencji emotka  
0 0

slonko365

#6034475 Napisano: 20.06.2015 13:32:54
joan napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Niestety jestem w stanie zrozumieć taki sposób postępowania - wtedy można się pochwalić przed klientem - o, proszę jacy jesteśmy skuteczni, tyle zgłoszeń przyszło, ze hej... emotka  Tym niemniej dalej mnie to wkurza, szczególnie gdy gram o nagrodę, którą naprawdę chciałabym wygrać i jeszcze wydaję na to niemałą kasę.
0 0

koper

#6034479 Napisano: 20.06.2015 13:39:15
slonko365 napisał(a):

To, że organizatorzy nie wymagają numerów paragonów, dzięki czemu jest możliwe, że ludzie grają bez paragonów, a potem za marne parę złotych sobie taki paragon kupują, co z jednej strony - znacząco zmniejsza moje szanse na wygraną, z drugiej - mocno mi zaniża rachunek zysków wobec wydatków. Właściwie to nawet ciężko mi jest mieć pretensje do kogoś kto tak robi - no bo skoro się da... ale to po stronie organizatorów jest, żeby oszustwa ukrócać.

Ja jednak pozostanę przy tym, że pretensje należy mieć właśnie do kogoś kto tak robi... Granie bez paragonu jest zwykłym oszustwem. A argument "bo się da" zwala z nóg.
Myśląc w ten sposób, to winny kradzieży nieprzypiętego roweru nie jest złodziej, który odjechał nieswoim rowerem, tylko nieroztropny właściciel roweru, który zostawił go w stojaku pod sklepem bez żadnego zabezpieczenia... Przecież "się dało", więc niby czemu złodziej miał nie ukraść... 
0 0

Gość: daryba

#6034498 Napisano: 20.06.2015 14:36:46
koper napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Ja jednak pozostanę przy tym, że pretensje należy mieć właśnie do kogoś kto tak robi... Granie bez paragonu jest zwykłym oszustwem. A argument "bo się da" zwala z nóg.
Myśląc w ten sposób, to winny kradzieży nieprzypiętego roweru nie jest złodziej, który odjechał nieswoim rowerem, tylko nieroztropny właściciel roweru, który zostawił go w stojaku pod sklepem bez żadnego zabezpieczenia... Przecież "się dało", więc niby czemu złodziej miał nie ukraść... 

Tutaj nie ma dobrego wyjścia:
nie trzeba podawać nr paragonu, to ludzie grają bez paragonów
trzeba podawać nr paragonu to znowu hurtownicy i drukarze wkraczają do akcji

Tak czy siak szanse na wygrane są coraz mniejsze. Mnie z kolei denerwuje jak jest konkurs lokalny (nagroda na sklep) , a jakaś dobra osoba chętnie zaoferuje zakupy każdemu z całej Polski.
Moim zdaniem gdy jest nagroda na sklep, powinna być do odbioru w sklepie a nie wysyłana kurierem.
0 0

madzia34

#6034514 Napisano: 20.06.2015 15:33:39
PKP i pociagi widmo-niby sa ale biletu nie mozna kupic:(
0 0

Gość: Ewelajna

#6034515 Napisano: 20.06.2015 15:42:11
... że ciągle przegapiam najlepsze konkursy...
0 0

slonko365

#6034516 Napisano: 20.06.2015 15:44:08
koper napisał(a):

Zgadzam się, to że "się da" to taki sarkazm był emotka  Chodzi mi o to, że, idąc analogią rowerową, jeśli jest prawdopodobne, że mi ktoś gwiźnie rower, to go jednak zapinam. Złodzieja możliwość w żaden sposób nie usprawiedliwia, ale skoro mamy rzeczywistość jaką mamy, to dla własnego dobra lepiej stosować przynajmniej minimalne zabezpieczenia. Choć, jak napisał/a daryba, i ten numer paragonu da się ominąć, ale na bezrybiu i rak ryba, więc numer paragonu to już zawsze coś emotka  
Ale, żeby był akcent pozytywny muszę powiedzieć jedną rzecz - wróciłam do konkursów niedawno po ponad 2 latach przerwy, i to co mi się rzuciło w oczy, to właśnie dużo większa ilość konkursów z wymaganym numerem paragonu, takie bez to mam wrażenie już jest jednak mniejszość. I dobrze emotka
0 0

taalvikki

#6034522 Napisano: 20.06.2015 16:04:10
podsumowując powyższe wątki: wkurza mnie w ogóle chamstwo, masa przekrętów konkursowych, handle paragonami i inne tego typu zagrania..
parę razy sama się na takie wymiany nabrałam, po czym stwierdziłam, że to nieco żenujące i wywołujące problemy. no i zabijające radość grania. od pewnego czasu gram więc tylko na swoje paragony, a jak nie mam danego sklepu w mieście, to albo podróżuję, albo odpuszczam. 
no ale niektórzy chcą grać i wygrać wszędzie, nieważne, że sklep jest na drugim końcu Polski. dlatego ciesze się, że niektórzy jeszcze robią choćby odbiory nagród w danym sklepie. 

a co do przykładowej kradzieży roweru to oczywiście winien jest TYLKO złodziej, bo normalny, kulturalny człowiek nie tknie czyjegoś roweru i tyle. dlatego, walcząc z kradzieżami, należy karać złodziei, a nie domagać się od reszty społeczeństwa, by się do złodziejskiej moralności i złodziejskich warunków dostosowywała. o. 
0 0

ultrixx

#6034536 Napisano: 20.06.2015 17:05:34
a mnie wkurza szukanie paragonów na konkursy, gdzie się podawało nr paragonu w zgłoszeniu
0 0

joan

#6034550 Napisano: 20.06.2015 18:58:31
ultrixx napisał(a):

a mnie wkurza szukanie paragonów na konkursy, gdzie się podawało nr paragonu w zgłoszeniu

Coraz więcej tego; nie wiem, na co ludzie liczą: niech napiszą wprost, po co im niewłaściwy paragon, chętnie poczytam emotka
Posiadam paragony zupełnie niekonkursowe, jeśli ktoś ma tytuł Magistra Magii, można od razu do mnie zagadywać na PW emotka
0 0

Gość: polarniczka

#6034573 Napisano: 20.06.2015 21:39:51
dzisiaj znów jakiś zwyrodnialec skatował psa, a potem żywcem zakopał w ziemi...gdy pies zobaczył ponownie swojego pana - oprawcę zamachał ogonem, psa uratowali policjanci...a ja siedzę i wyję, bo jeszcze w pamięci mam jak na moich rękach odchodził mój pies usypiany przez weterynarza z powodu choroby, który patrzył na mnie do samego końca...jak można być tak okrutnym potworem i taką psinkę tak skatować, nie potrafię tego pojąć, nie potrafię...
0 0

adamaszek

#6034580 Napisano: 20.06.2015 22:09:37
To się po prostu w głowie nie mieści, a ten debil powinien dostać równie okrutną karę. Życzę mu wszystkiego najgorszego, obrzydliwy typ. Że też takie coś może nazywać się człowiekiem.
0 0

cudaczek121

#6034582 Napisano: 20.06.2015 22:12:46
ultrixx napisał(a):

tego to już w ogóle nie mogę pojąć.Widocznie osoby szukające paragonu nawet nie zadały sobie trudu,aby przeczytać regulamin, gdzie jest wyraźnie napisane,że numer paragonu jest wymagany.
0 0

dolly

#6034605 Napisano: 21.06.2015 00:16:39
cudaczek121 napisał(a):

ultrixx napisał(a):

tego to już w ogóle nie mogę pojąć.Widocznie osoby szukające paragonu nawet nie zadały sobie trudu,aby przeczytać regulamin, gdzie jest wyraźnie napisane,że numer paragonu jest wymagany.

jakby nie przeczytaly to by nie wygraly, skoro by nie podaly numeru, no chyba ze o czyms nie wiememotka
0 0