Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika tadziuuu

tadziuuu

#6563372 Napisano: 14.01.2019 09:14:13 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
na dobry tydzień się tutaj wpisuję... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6562776 Napisano: 11.01.2019 11:25:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magie1982 napisał(a):

Captain Jack informuje na raty?

w zeszłym tygodniu na 3 raty emotka Wyświetl w wątku >>

tadziuuu

#6562736 Napisano: 11.01.2019 09:22:32 w WC - rozmowy o wszystkim
onka37 napisał(a):

Pisze tu bo nie wiem gdzie, czy zdarzyło Wam się przy próbie sprzedaży jakiejś rzeczy powyżej 1000 zł że ktoś chciał umowę sprzedaży? można taką zawrzeć czy lepiej nie?

tutaj wchodzą kwestie podatkowe. Kupujący chce mieć spokój od fiskusa emotka
-na kupującym ciąży obowiązek zapłaty podatku od czynności cywilnoprawnej. Podatek ten w przypadku rzeczy ruchomych wynosi 2%
wartości rynkowej podstawy opodatkowania (którą z reguły jest cena
ustalona przez podpisujących umowy, pod warunkiem, że nie odbiega ona
znacząco od ceny rynkowej, a w przypadku gdyby odbiegała – strony
posiadają podstawy ustalenia jej w takiej odmiennej wartości).

edit. dlatego częstą praktyką jest, że w umowie pisze się niższą niż 1000zł  Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6562555 Napisano: 10.01.2019 14:49:07 w Czy informują/ informowali?
termitek99 napisał(a):

hrabinka napisał(a):

xyzxyx napisał(a):

estrelitta napisał(a):

Captain Jack kiedy zamierza nas uszczęśliwiać?

Czy w ostatnim tygodniu nie informowali czasami w piątek? 

informowali w zeszły czwartek emotka  

No chyba że główne w czwartek, ale w piątek były piwa na 100%.

mają czas 5 dni roboczych od zakończenia etapu. więc najpewniej jutro będzie info emotka Wyświetl w wątku >>
1 xyzxyx 0

tadziuuu

#6562515 Napisano: 10.01.2019 13:48:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
do wygranych konkursowiczów z Milki emotka

jakby ktoś chciał się podzielić, podpowiedzieć to co wpada w gusta jury to proszę o info ma priv emotka
nie będę Was zarzucać privami bo tego macie pewnie dziesiątki od chwili pochwalenia się na forum emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6562512 Napisano: 10.01.2019 13:45:11 w SZUKAM....
szukam osoby która na priv podeśle wskazówkę dzięki której udało się trafić w gusta Jury w Milce emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6562352 Napisano: 10.01.2019 09:13:03 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Pomyliłem w zgłoszeniu milki Jakuba Wolnego z Tomkiem Wolnym z Pytania na śniadanie  emotka
na początku pisałem o Kubie a na sam koniec napisałem że będę Tomkowi kibicować... makabra emotka  

Nie martw się...  emotka A nóż-widelec ma tak na drugie? emotka  Poza tym przekonana jestem, że jest sporo zgłoszeń z większymi błędami.  emotka

to mi przypomniało błąd jak w konkursie WEDLA pisałem jaki to WAWEL jest najlepszy i najwspanialszy emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, pioge7 0

tadziuuu

#6562142 Napisano: 09.01.2019 14:14:08 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
0 0

tadziuuu

#6562011 Napisano: 09.01.2019 09:40:37 w WC - rozmowy o wszystkim
andziulka21 napisał(a):

Szukam sprawdzonej gry planszowej dla 3-4 latka,puzzle i memory już nam się znudziły emotka

La Cucaracha

dla 4 latka się sprawdziło. fajna zabawa nawet dla dorosłych Wyświetl w wątku >>

tadziuuu

#6561820 Napisano: 08.01.2019 15:15:12 w SZUKAM....
basiag napisał(a):

Dlaczego z karty przedpłaconej na 100 zł nie mogę tej 100 pobrać w bankomacie mimo że taka opcja w informacji dołączonej do tej karty istnieje, a jak sprawdzam jej status na stronie w necie to jest aktywna i zasilona tą stówą ? Macie jakieś doświadczenia ? pobierają jakąś prowizję za wypłatę co powoduje że tej stówki już tam nie będzie ?
Mam jeszcze kartę z Ferrero, to też nie da mi bankomat pełnej kwoty ?
Miałam dłuższą przerwę w graniu i trochę wypadłam z wiedzy emotka

prawdopodobnie w regulaminie użytkowania karty czy jak to tam ładnie nazwać każda czynność jest opatrzona opłatą manipulacyjną. np. 50 gr za wypłatę. warto poczytać  Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6561699 Napisano: 08.01.2019 10:11:40 w Informują
estrelitta napisał(a):

monkakk napisał(a):

estrelitta napisał(a):

Dzwoni Milka emotka

Jaki dzień emotka

3 lub 4 stycznia. Nie zapisałam sobie emotka

to z 4 bo z 3 chyba wyniki były emotka gratulacje!  Wyświetl w wątku >>

tadziuuu

#6561661 Napisano: 08.01.2019 08:22:38 w co chcielibyście wygrać?
vouchery turystyczne z chęcią bo jeszcze nie miałem tej przyjemności zaplanować podróż z wygranych voucherów.
start w maratonie albo innej imprezie sportowej np. OCR czy ultra ale za granicą
laptop
i wreszcie autko emotka by mieć tę wisienkę na konkursowym torcie!~emotka Wyświetl w wątku >>
2 andii, noska81 0

tadziuuu

#6561500 Napisano: 07.01.2019 14:26:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

magie1982 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Z ciekawości, ile zgłoszeń na Milkę wysyłacie dziennie? emotka

jedno, tzn. do tej pory dwa, każdego z dni po jednym. domyślam się, że jestem w mniejszości i że ludzie grają na całe powiaty. dlatego na wygraną nie liczę. 

Ja wysyłam po dwa, także tez niewiele

Proszę napiszcie, czy w tym konkursie Milki (o skoczkach) wyświetla się jakieś potwierdzenie? U mnie wszystko zniknęło i nie było żadnego potwierdzenia, to moje jedynie zgłoszenie i chyba paragon zmarnowany.

Przepraszam, jednak przyszło na maila emotka Gapcio ze mnie.

u mnie poszedł jeden paragon  emotka więcej nie planuję

U mnie też jeden paragon w piątek.Czy powiadamiali już z 4 stycznia z Milki? Pewnie tak emotka

jeszcze do mnie nie dzwonili emotka i nikt się nie chwalił na forum więc jest szansa że nie mają jeszcze wyników emotka Wyświetl w wątku >>

tadziuuu

#6561414 Napisano: 07.01.2019 10:26:07 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
na odczarowanie nowego tygodnia! emotka wątku zadziałaj! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6560887 Napisano: 04.01.2019 12:31:49 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
  • Milko i Capitanie.... emotka  
Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6560516 Napisano: 03.01.2019 08:19:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luko922 napisał(a):

Mnie bardziej ciekawi, ile dziś dostali zgłoszeń emotka .

coś czuję że masa ludzi skoczyła po milkę! emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6559856 Napisano: 31.12.2018 10:44:50 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Wkurza mnie, że ekipa budowlana wycofała nam się w dniu, w którym mieliśmy pisać umowę. Teraz jesteśmy w cimnej... Jak znaleźć nową ekipę w trzy miesiące?  emotka emotka

obdzwoń inne ekipy. Ekipom też wypadają zlecenia z różnych powodów. Śmiało można im się zadeklarować że mogą dzwonić jak im coś wypadnie emotka tak właśnie trafiłem z remontem mieszkania w tym roku na przełomie lipca i sierpnia czyli w środku sezonu. Wyświetl w wątku >>

tadziuuu

#6559660 Napisano: 29.12.2018 19:23:10 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

isiulka napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Przeszukalam caly dom i nie ma mojego kolczyka. Prezent od meza na gwiazdke. Pudeleczko jest, lancuszek i 1 kolczyk.a drugiego wcielo. Moj maly gdzies go rzucil,nawet nie wiem kiedy mi go pociągnął.  Na chwilke zostawilam na stole,doslownie sekundy i amba,wcielo.wkurzylam sie jak ..........

sprawdzaj kupkę dziecka emotka

w temacie wkurzają mnie kierowcy w korkach, którzy na widok rowerzysty który ich ominie i szybciej dojedzie do domu zajeżdżają drogę ;

To u mnie wręcz odwrotnie, jak widze rowerzystę na drodze aż mnie trzesie . Ja muszę zachować odstęp jak wymijam rowerzystę a Ci najchętniej by mi usiedli na lusterku i maja w nosie wszelkie przepisy. Minie auta , stanie jako 1 na skrzyżowaniu a potem ledwo potrafi się rozkulac zeby ruszyć i tylko blokuje ruch. Pizatym serio nie ma ścieżki ani chodnika? 

wg przepisów rowerzysta może mijać z prawej strony samochody... ba może nawet wyprzedzać. Więc jakie przepisy łamie?
Jesli jest ścieżka to jak tam nie jedzie to powinno się takiemu spuścić powietrze i puścić pieszo... bo z drugiej strony chyba nie wiesz ale jazda po chodniku też nie jest dozwolona chyba że jest tego uzasadnienie, które też jest w przepisach jasno określone.  
w temacie nieznajomość przepisów też mnie wkurza emotka

To się ich naucz chłopcze. Bo aktualne warunki atmisferyczne zezwalają rowerzystom na korzystanie z chodników . A sam fakt ze nie rozróżniasz pojęć mijania ( tudziez omijania) od wyprzedzania, świadczy o tym , ze powinieneś jeździć autobusem albo zwrócić laysom prawo jazdy.

Zacznę od tego że nie pozwolę się obrażać emotka  Wiem że w internecie każdy chce być najmądrzejszy i niektórzy się za takich uważają Jeśli nie potrafisz zrozumieć że jak piszesz o sytuacji na drodze nie mówiąc o warunkach atmosferycznych to generalizujesz emotka  więc nie odwracaj kota ogonem mówiąc o tym że tylko teraz w warunkach pogodowych emotka  Zresztą wystarczy odrobinę pomyśleć by dojść do wniosku że np jak spadnie śnieg to na drodze jest bezpieczniej niż na chodniku emotka  ale co ja wiem przecież mam prawko z laysów. Ale widocznie je chociaż mam i na drodze reaguję odpowiednio bez okazywania frustracji. Niektórzy co jeżdżą po drodze to jeszcze z czasów kiedy prawko można było dostać u egzaminatora za pojechanie na lody emotka więc mnie już nic nie zdziwi emotka  pozdrawiam i życzę większego dystansu w nowym roku emotka  

ps z mijaniem uciekło "O" ale przecież trolle nie pozwolą się pomylić w internecie emotka

ps.2 w temacie wkurzają mnie internetowe trolle emotka Wyświetl w wątku >>

tadziuuu

#6559655 Napisano: 29.12.2018 18:57:47 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
jak miło że Stock przy sobocie przyjechał... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tadziuuu

#6559653 Napisano: 29.12.2018 18:48:43 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Przeszukalam caly dom i nie ma mojego kolczyka. Prezent od meza na gwiazdke. Pudeleczko jest, lancuszek i 1 kolczyk.a drugiego wcielo. Moj maly gdzies go rzucil,nawet nie wiem kiedy mi go pociągnął.  Na chwilke zostawilam na stole,doslownie sekundy i amba,wcielo.wkurzylam sie jak ..........

sprawdzaj kupkę dziecka emotka

w temacie wkurzają mnie kierowcy w korkach, którzy na widok rowerzysty który ich ominie i szybciej dojedzie do domu zajeżdżają drogę ;

To u mnie wręcz odwrotnie, jak widze rowerzystę na drodze aż mnie trzesie . Ja muszę zachować odstęp jak wymijam rowerzystę a Ci najchętniej by mi usiedli na lusterku i maja w nosie wszelkie przepisy. Minie auta , stanie jako 1 na skrzyżowaniu a potem ledwo potrafi się rozkulac zeby ruszyć i tylko blokuje ruch. Pizatym serio nie ma ścieżki ani chodnika? 

wg przepisów rowerzysta może mijać z prawej strony samochody... ba może nawet wyprzedzać. Więc jakie przepisy łamie?
Jesli jest ścieżka to jak tam nie jedzie to powinno się takiemu spuścić powietrze i puścić pieszo... bo z drugiej strony chyba nie wiesz ale jazda po chodniku też nie jest dozwolona chyba że jest tego uzasadnienie, które też jest w przepisach jasno określone.  
w temacie nieznajomość przepisów też mnie wkurza emotka Wyświetl w wątku >>
1 myla 0