Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika case

case

#6394324 Napisano: 24.08.2017 14:05:57 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
ir napisał(a):

case napisał(a):

A odkopuję, bo nie lubię, jak ktoś generalizuje i bzdury wypisuje... I tak, jestem z agencji, żadna tajemnica. A rezerwy? Są zawsze. Nie opisuje się tego w regulaminach, bo ich przydzielanie wygląda zawsze inaczej i czasami przybiera formę działań ad-hoc, trudno to ubrać w jakieś ramy. Ale są zawsze i dążeniem naszym ZAWSZE jest, żeby wydać wszystkie nagrody. Bo już je kupiliśmy, bo klient w życiu nie chce słyszeć o ich zwrocie, bo nie chcemy syfu na FB, bo płacimy za magazynowanie, bo z góry zapłaciliśmy za pakowanie, konfekcjonowanie i wysyłkę. Wybierz sobie emotka

Błagam, tylko nie uprawiaj tu propagandy. Nie zdradzaj kulisów pracy, to twoja sprawa.
Tu naprawdę jest pełno kumatych ludzi emotka

Nie ma problemu.
Tylko tak sobie poczytałem to forum, jest na nim pełno domysłów, niedomówień i innych tego typu. Myślałem, że pewne rzeczy rozjaśnię, ale jak nie, to nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

case

#6394317 Napisano: 24.08.2017 14:02:06 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
tsubasa napisał(a):

case a kasę też zawsze tak chętnie w rezerwie oddajecie? Obstawiam, że jesteś z najgorszej agencji, czyli Avanti emotka Choć nie najgorsza to G3 emotka

Pudło i pudło emotka

I tak, również emotka chociaż z kasą najczęściej nie ma problemu, po nią się laureaci chętnie zgłaszają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

case

#6394278 Napisano: 24.08.2017 13:30:38 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
A odkopuję, bo nie lubię, jak ktoś generalizuje i bzdury wypisuje...
I tak, jestem z agencji, żadna tajemnica.

A rezerwy? Są zawsze. Nie opisuje się tego w regulaminach, bo ich przydzielanie wygląda zawsze inaczej i czasami przybiera formę działań ad-hoc, trudno to ubrać w jakieś ramy. Ale są zawsze i dążeniem naszym ZAWSZE jest, żeby wydać wszystkie nagrody. Bo już je kupiliśmy, bo klient w życiu nie chce słyszeć o ich zwrocie, bo nie chcemy syfu na FB, bo płacimy za magazynowanie, bo z góry zapłaciliśmy za pakowanie, konfekcjonowanie i wysyłkę. Wybierz sobie emotka Wyświetl w wątku >>

case

#6394243 Napisano: 24.08.2017 12:52:09 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
ir napisał(a):

canti0 napisał(a):

Mam wrazenie że ostatnio wszystkie agencje są przeciwko nam, kiedyś było innaczej czyt. Smolar, Albedo, karlsbad, IQ i inne. Liczne skargi chyba się odbijają echem emotka  Kiedyś wszystko szło załatwić, teraz patrzą tylko aby nie wydać nagrody.

Być może ma na to wpływ także to, że mają wpis: Nagrody przechodzą na rzecz Organizatora.
Łatwiej im "nie wydawać".
Ja zauważyłam (na pewno nie tylko ja) znacznie słabsze nagrody w konkursach niż kiedyś i mniejszą liczbę, nie mówiąc już o konieczności inwestowania (kiedyś np. 1-2 piwa, dziś 4, itd.)

Pozwolę sobie odkopać tę wypowiedź i wyjaśnić - zapis "...przechodzą na rzecz Organizatora" nie oznacza, że Organizator chce je zachować dla siebie - oznacza to, choć nieco mgliście, że będą rozdysponowane osobom rezerwowym a w SKRAJNYCH przypadkach - wykorzystane np podczas innej promocji (w sytuacji, kiedy jest np. dużo nagród a mało zgłoszeń i fizycznie nie ma komu ich wydać).

...przynajmniej u uczciwych Organizatorów pracujących dla uczciwego klienta. Wyświetl w wątku >>
0 0

case

#6393860 Napisano: 23.08.2017 17:03:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
wrrrryyy napisał(a):
aempe napisał(a):

aempe napisał(a):

To chyba powszechna praktyka, ale jaki sens ma następujący sposób przyznawania nagród jak w konkursie Pudliszki, który wygląda następująco:-najlepsze zgłoszenia dnia otrzymują nagrody dnia-jedna osoba nie może wygrać więcej niż jednej nagrody

Wniosek jest taki, że najlepsza nagroda tygodnia i miesiąca nie jest przyznana za najlepsze zgłoszenie w tym okresie, bo najlepsze już otrzymały nagrody dzienne tj. nie opłaca się ich wygrywać, celując wyżej.

Istnieje jeszcze możliwość następującego założenia.
Komisja uważa, że najlepsze w danym dniu jest zgłoszenie A, ale ono jest tak dobre, że nagrodę dzienną otrzyma zgłoszenie B, bo komisja zakłada, że zgłoszenie A zasługuje na nagrodę tygodnia. Jednak następnego dnia przychodzi zgłoszenie jeszcze lepsze niż A, w związku z czym A pozostaje z niczym, pomimo bycia najlepszym w danym dniu. W związku z powyższym założenie jest nietrafne.
Takie tam dywagacje.

Miłego dnia.

Można tez przyjąć założenie, że organizator ma wszystko w 4 literach.
Losuje zgłoszenia i często nawet nie czyta zwycięskich, "najlepszych" zgłoszeń...

Bardzo odważne założenie. Każdy szanujący się organizator, w razie reklamacji, udostępni listę nagrodzonych prac. W metodzie losowej na pewno wśród nich znalazłyby się takie kwiatki jak jednowyrazowe wpisy, rzeczy nie na temat bądź duplikaty. Wyświetl w wątku >>
0 1 maria1980