Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mampytanie

mampytanie

#7239605 Napisano: 08.02.2025 13:48:51 w SZUKAM....
Hej, jakie panele badawcze polecacie poza Ariadną i Klubem Kantar? Z tych dwóch jestem bardzo zadowolona, bo dostaję dużo ankiet, ale szukam jeszcze czegoś:) Dajcie znać, co jest warte uwagi. Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7237160 Napisano: 25.01.2025 14:27:57 w Kupię...
Kupię karty do Allegro lub monety, zniżki Allegro - praktycznie każdą ilość obecnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7233936 Napisano: 09.01.2025 19:35:22 w WC - rozmowy o wszystkim
29renata napisał(a):

Szukam, gdzie mogę kupić wsad (wypełnienie) do poduszek?

Na pewno na Allegro znajdziesz, stacjonarnie niestety nie pomogę zbytnio, ale może w sklepach z firanami, czy z tkaninami na metry? Wyświetl w wątku >>
1 29renata 0

mampytanie

#7233935 Napisano: 09.01.2025 19:32:18 w SZUKAM....
Szukam recepty na: Karlsbad, Avanti, Amocoo, Fortunę i wieeelu innych emotka  a tak serio, to szukam konkursowego natchnienia (no i konkursów, bo coś ich brak z początkiem roku), bo ostatnimi czasy nie wygrywam nigdzie poza Smolarem, gdzie jeszcze 4-5 lat temu było kompletnie na odwrót - zero Smolara, za to inni sypali nagrodami. Nie, żebym narzekała, bo Smolar i tak jest naj, ale fajnie byłoby wygrywać też u innych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7233702 Napisano: 08.01.2025 21:14:21 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Milka:(

Nagrody, przybywajcie! Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7232485 Napisano: 01.01.2025 22:09:46 w WC - rozmowy o wszystkim
Zielonaszpilka, ponownie baaardzo Ci dziękuję za wyjaśnienia co i jak, w weekend spróbuję i wystawię to, co mam na sprzedaż  emotka  To targowanie wydaje się być zautomatyzowane, także to już na plus, bo nie zajmie wiele czasu na ogarnianie tego. Co do fotek - dzięki za podpowiedź, faktycznie tak zrobię - z miarką, aby nie musieć odpisywać odnośnie rozmiarów (o ile ktoś się zainteresuje moimi ubraniami emotka ). A cenowo właśnie tak myślałam, by wystawić po 150-180zł, bo obie te rzeczy są w cenach powyżej 1000zł, także ok. 85% taniej za stan bardzo dobry, to chyba uczciwa cena. No nic, spróbuję, zobaczę, czy uda mi się coś sprzedać:) Raz jeszcze Ci dziękuję i jak coś będę chciała podpytać, to napiszę do Ciebie na priv:) Wyświetl w wątku >>

mampytanie

#7232481 Napisano: 01.01.2025 21:44:13 w WC - rozmowy o wszystkim
zielonaszpilka napisał(a):

mampytanie napisał(a):

lilichilimili napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Czy ktoś z Was sprzedaje ubrania na Vinted i może powiedzieć coś więcej na ten temat? Idzie tam sprzedać ciuchy, których już się nie nosi? Czy raczej ciężko, bo mało kto tam kupuje? Oczywiście mowa o ciuchach w bardzo dobrym / idealnym stanie, których po prostu już się nie nosi/ nie lubi. 
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka

Ja sprzedaje i kupuje i tylko raz miałam problem, a mianowicie ubranie było niesamowicie prześwitujące, a nie było o tym informacji, ale dostałam zwrot i odesłałam. Aczkolwiek nie kupuje tam drogich rzeczy.

A jak sprzedajesz, to zazwyczaj faktycznie ktoś daną rzecz kupi, czy ogłoszenie musi wisieć przez przynajmniej 1-2 miesiące, aż ktoś się zainteresuje?

ja sprzedaję i sprzedaję dużo, ale sprzedaję bardzo określone rzeczy - konkretne marki, konkretne materiały. Ciuchy zwyczajne, takie standardowe, jak hm, reserved, mohito, new look, itp. sprzedają się, ale musisz mieć dobre zdjęcia, dobre opisy dobre ceny. Jeśli nowa bluzka w sklepiej kosztuje 50 zł, to nową z metką na vinted puścisz maksymalnie za połowę tej ceny. Więc używaną, nawet w bardzo dobrym stanie sprzedasz za kilka, maks kilkanaście złotych. Weź to pod uwagę. Dodatkowo większość kupujących raczej się targuje. Wystawiasz za 15, ale z myślą, że sprzedaż za 10 albo 8 zł. Dziecięce rzeczy, jeśli nie są to chodliwe marki typu newbie, lepiej wystawiać w zestawach, bo inaczej sprzedasz je w cenach od 1 zł do kilku, w potywach do kilkunastu złotych. Dużo osób frustruje się sprzedażą na vinted, bo ciuchy wiszą im miesiącami i nikt się nimi nie interesuje. Niestety to często wina ceny. Widzę po profiu mojej przyjaciółki, która zwykłe, często już niezbyt modne, bawełniane czy nawet poliestrowe bluzki, sukienki czy sweterki próbuje sprzedać po 20-40 zł. No nie ma opcji, że ktoś to w tej cenie kupi, bo doliczając ochronę kupujących i przesyłkę wychodzi mu cena nowej rzeczy na wyprzedaży. Możesz spróbować wystawić te rzeczy, ale miej świadomość, że majątku na tym nie zbijesz, a rzeczywiście jest sporo roboty z wystawianiem aukcji. Jeśli chcesz je szybko sprzedać to licz kilka złotych, maks 10 złotych za sztukę.

Ooo dziękuję Ci bardzo za rozbudowaną odpowiedź! Akurat ciuchy nie są z sieciówek, bo tam są w większości z poliestru (nie dla mnie), wieki w takich sklepach nie byłam i nie kupowałam emotka   Te, co chcę sprzedać są jakościowo bardzo dobre i materiałowo też (bo mam uczulenie na poliester, także wszystko naturalne, bądź to, co nienaturalne, nie było nawet zbytnio noszone, bo mnie uczula, więc jest jak nowe). Ale nie wiedziałam, że tam można się targować, co mnie trochę zniechęca, bo pewnie na to też trzeba czasu, by odpisywać czy coś? A wystawiać po 10 zł też mi się nie widzi, bo mam tylko kilka rzeczy do sprzedania i są to raczej rzeczy droższe (np. kurtka czy płaszcz zimowy), więc liczyłam, że może udałoby się sprzedać za np. 150 - 180 zł. 
A powiedz, kto płaci za przesyłkę? Czy to ja muszę ewentualnie doliczyć koszt wysyłki? I rozumiem, że kupujący płaci zawsze z góry? Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7232409 Napisano: 01.01.2025 14:35:56 w Nasze wygrane w minionym roku
Czytając o Waszych wygranych, mam wrażenie, że większość z Was, to tacy konkursowi wyjadacze (przynajmniej w moim odczuciu), a ze mnie to taki prawdziwy szarak konkursowy  emotka
 W 2024 roku wpadło łącznie około 50 nagród, ale większość to drobnica, choć trafiły się bony zakupowe, odkurzacz bezprzewodowy i zestaw żeliwnych patelni o wartości prawie 1000 zł, z których bardzo się cieszę, bo uwielbiam żeliwne naczynia (choć te wygrane jeszcze nie są przeze mnie używane, czekają na przeprowadzkę). Ogólnie wartość nagród niewielka, natomiast gram tylko na siebie, także i tak każda wygrana cieszy. Dodatkowo odpuściłam konkursy w lipcu i sierpniu, bo zwyczajnie nie miałam na nie czasu.
Oby ten rok był jeszcze bardziej obfity w nagrody, dla nas wszystkich! Wyświetl w wątku >>

mampytanie

#7232406 Napisano: 01.01.2025 14:23:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agasen napisał(a):

W konkursie Lavazzy ktoś chyba układał regulamin na zasadzie „kopiuj wklej”. Inne zadanie jest opisane na stronie konkursu a inne w regulaminie….

W tamtym roku przy tym konkursie było podobnie - w regulaminie też było inne pytanie, niż widniejące stronie. Odpowiedziałam na to z regulaminu (bo jakby nie patrzeć, regulamin zobowiązuje) i jakiś drobiazg wygrałam, natomiast faktycznie wygląda na to, że mają coś tam namieszane... W tym roku sama nie wiem, na które bym odpowiedziała, bo jednak te dwa pytania są totalnie różne, a to z regulaminu niewiele ma wspólnego z WOŚP. Z tego co kojarzę, to w zeszłym roku oba nawiązywały do WOŚP, choć były kompletnie różne. Wyświetl w wątku >>
1 agasen 0

mampytanie

#7232404 Napisano: 01.01.2025 14:17:55 w co chcielibyście wygrać?
Mój plan na 2025 rok, to:
- wszelkie bony na zakupy (to jedne z moich ulubionych wygranych)
- większa gotóweczka
- voucher na jakiś wyjazd, bo taki nigdy jeszcze mi się nie trafił, a w sumie fajnie byłoby wygrać wycieczkę, nawet jeśli nie lubi się zorganizowanych wczasów  emotka  
- voucher na jakieś sprzęty do domu, bo powoli chcemy się zacząć urządzać w nowym gniazdku.

No i w sumie wszystko inne, co NIE jest z: poliestru tudzież innego plastiku, odzieżą, chińskimi odpadami i innymi śmieciowymi drobiazgami. Wyświetl w wątku >>

mampytanie

#7232332 Napisano: 31.12.2024 20:46:20 w SZUKAM....
karkocka napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Ma ktoś na zbyciu ten kod Ikea 50 zł za zakupy 150 zł? Chętnie przyjmę jeden emotka  Wiem, że są one ważne do dzisiaj, może komuś zalega i chce np. za jakieś małe doładowanie tel czy coś;)

Priv emotka

Bardzo Ci dziękuję! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7232305 Napisano: 31.12.2024 19:24:09 w SZUKAM....
Ma ktoś na zbyciu ten kod Ikea 50 zł za zakupy 150 zł? Chętnie przyjmę jeden emotka  Wiem, że są one ważne do dzisiaj, może komuś zalega i chce np. za jakieś małe doładowanie tel czy coś;) Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7232303 Napisano: 31.12.2024 19:22:14 w WC - rozmowy o wszystkim
lilichilimili napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Czy ktoś z Was sprzedaje ubrania na Vinted i może powiedzieć coś więcej na ten temat? Idzie tam sprzedać ciuchy, których już się nie nosi? Czy raczej ciężko, bo mało kto tam kupuje? Oczywiście mowa o ciuchach w bardzo dobrym / idealnym stanie, których po prostu już się nie nosi/ nie lubi. 
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka

Ja sprzedaje i kupuje i tylko raz miałam problem, a mianowicie ubranie było niesamowicie prześwitujące, a nie było o tym informacji, ale dostałam zwrot i odesłałam. Aczkolwiek nie kupuje tam drogich rzeczy.

A jak sprzedajesz, to zazwyczaj faktycznie ktoś daną rzecz kupi, czy ogłoszenie musi wisieć przez przynajmniej 1-2 miesiące, aż ktoś się zainteresuje? Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7232273 Napisano: 31.12.2024 16:27:45 w WC - rozmowy o wszystkim
A może lepiej wystawić na olx? Czy w ogóle ludzie kupują ciuchy używane z takich prywatnych ogłoszeń? Nie mam pojęcia, czy warto marnować czas na fotki i opisy ubrań (w naprawdę bardzo dobrym stanie), czy po prostu wrzucić ciuchy do kontenera emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7231944 Napisano: 30.12.2024 14:15:36 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
No i klapa. Chyba pora zrobić  sobie przerwę konkursową… Avanti, Los Mejores i inni…
Plus z tego taki, że na dziadowskie chipsy i napoje nie trzeba będzie kasy wydawać, szczególnie, jak tego się nie je / nie pije. Wyświetl w wątku >>
1 radziosny 0

mampytanie

#7231481 Napisano: 27.12.2024 13:36:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Pepsi Lidl już poszedł do końca, czy któreś dni nie są jeszcze rozwiązane? Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7228657 Napisano: 11.12.2024 21:34:46 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Jakaś miła konkursowa niespodzianka na koniec roku by się przydałaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7227308 Napisano: 05.12.2024 20:41:08 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
M&M’s porażka… szkoda było zachodu ze zdjęciami. Na przyszły raz zrobię fotkę „na odwal się”, jak kiedyś z uśmiechem, gdy do wygrania były szczoteczki. Wówczas fotka z marszu zrobiona w 5 sekund wygrała. Wyświetl w wątku >>
1 pawelski 0

mampytanie

#7226941 Napisano: 04.12.2024 21:46:54 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Czy te piwa Namysłów idą w butelkach czy puszkach? Wyświetl w wątku >>
0 0

mampytanie

#7224797 Napisano: 26.11.2024 17:27:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w loterii Gourmet po odesłaniu oświadczenia laureata przychodzi e-mail zwrotny o otrzymaniu przez agencję maila? Wyświetl w wątku >>
0 0