Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
mampytanie
Postów 969
Data rejestracji 20.09.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co nie zmienia faktu, że konkursy są dla osób fizycznych - konsumentów, a takie zakupy, które są użyte na cele firmowe, to w sumie interpretacji konkursowej nie mają, w końcu ktoś bierze paragon, a nie fakturę. Nie znam się na tym, no ale jestem zdania, że jednak ograniczenia rejestracji zgłoszeń na osobę, są fajne xd Wyświetl w wątku >>
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do leżenia plackiem na wakacjach rozumiem, szczególnie przy trójce dzieci. Ja natomiast to bym chyba z nudów umarła, gdybym tak miała leżeć xD Ale naprawdę rozumiem, "trójpak" to sporo:)
Życzę (naprawdę szczerze) jak najmniej kłopotów z autem!
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co do GAP, nie mam doświadczeń, ale czytałam wsio plus wyłączenia itp. i według mnie opcja dobra, no ale niech każdy sam sobie decyduje, bo jednak trzeba dopłacić do tego. Wyświetl w wątku >>
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szczerze, czy to mercedes, czy chińskie, czy japońskie, amerykańskie auto, to trochę taki jeden pies obecnie, każde będzie miało części z podobnych lub nawet tych samych fabryk. I w każdym będzie mankament. Przykład z mojej rodziny - najnowszy mercedes wersja suv, też z salonu. tapicerka poprzecierana od normalnego użytkowania. Ale jest gwarancja - zostało w jej ramach to wymienione, bo jakaś wada. I tu już jest plus aut nowych, na gwarancji. I nie zapominajmy, że gwarancja zaczyna lecieć na nowo na ten dany element:)
I to trochę jest tak jak z ciuchami z "markowym" znaczkiem i bez. Ja na szczęście wyrosłam z "brandowanych" rzeczy, stawiając na jakość naturalnych materiałów i produkcji europejskiej, a nie naszyty przez dzieci znaczek na plastikowej szmatce ze zrecyklowanych butelek.
A all in na 5 osób, pewnie, że kosztuje. Ale czasem warto samemu zorganizować wyjazd, bo da się. Bądź wybrać przez 1-2 lata coś tańszego niż "allinkluzowe" hotele. Swoją drogą, przy 3ce dzieciaków kamping na pewno też byłby super przygodą dla nich!
A tak bez śmiechów i przechwalania się, sorry pikawka jeśli moja wypowiedź Cię uraziła i rozpętała dziwną burzę.
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko właśnie o tym mówię, że jeśli ktoś jest w stanie wydać 500 zł dodatkowo, to nawet jeśli ma kredyty, nie ma to znaczenia. Bo oni tego nie sprawdzają, oni po prostu sprzedają auto i chcą comiesięcznej, stałej opłaty.
Co do ubezpieczenia - miałam na myśli gap, bo ono gwarantuje, że salon auto odkupi po tej samej wartości, po jakiej się ten samochód kupiło. To jest fajna opcja.
Wiem, że wymiany oleju itp są groszowe. W naszym aucie to koszt 1600 zł plus filtry i oleje. Ale za to mam 3200 w kieszeni, bo dali za darmo i tym samym mam cały czas gwarancję na auto.
Wydaje mi się, że 500 zł dorzucone do budżetu w miarę możliwości, bądź po prostu zrezygnowanie z "głupot" jak np. jedzenie na "mieście" na rzecz tych 500 zł, to nie jest to żadne zaplecze finansowe, a rozsądna decyzja. Ale wiadomo, niech każdy sam sobie decyduje.
Ja się cieszę, że już nie wykładam kupy kasy w auto. Dzwonię, przyjeżdżają, podmieniają samochód na zastępczy, a za 1-2 dni mam auto z powrotem.
Tak gwoli ścisłości dodam, że nie każdy może chcieć "tańsze" auto i przez to też może być temu przeciwny. Wiesz - lepiej kupić starszego merca czy audi, niż nowszego hyundaia czy chińczyka. Tak tylko mówię. Wyświetl w wątku >>
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1. kredyt 0%? Kupując auto teraz czy za 65 czy 100 czy 165, tyś., za te 5 lat wyjdzie to auto taniej, niż teraz. Oszczędzasz, bo inflacja.
2. mieszkam na wsi, gdzie nie ma nawet sklepu. Jakieś 450 km od Wawy. Nie wiem, jak wyglada życie w stolicy, bo mam to głęboko w poważaniu:)
3. Rata 500 zł przy braku jakichkolwiek odsetek, to naprawdę opcja wygodniejsza, niż 5000 jednorazowo.
4. wkład na auto? Wystarczy odpuścić jedne wakacje za 20 tysięcy. Tyle naprawdę wystarczy.
5. wymiany oleju itp jako hahahah? Mi dali gratisowo 2 kolejne przeglądy oraz oleje i filtry za darmo. Do tego na aucie zeszłam ponad 2.5 tysiąca z ceny.
6. Auto i naprawy, ubezpieczenia - wystarczy poczytać o ubezpieczeniu GAP.
Ja naprawdę nie piszę po złości, bo sama byłam po tej drugiej, przeciwnej stronie. Ale teraz widzę, jak dużą mam oszczędność, mimo tego, że mam ratę za auto. Wyświetl w wątku >>
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A 20 tyś na wakacje? Tyle to ja nie wydałam na wakacje w życiu, a po świecie jeździłam i jeżdżę sporo, zdarzały się kilkukrotnie wakacje nawet na ponad miesiąc na drugiej półkuli na końcu świata i jakoś nigdy tyle nie wydałam i nie wydałabym, bo po prostu szkoda by mi było tyle kasy. I mówię o normalnych wakacjach, również z hotelami all in, (choć ich nie lubię).
Ps. nie chciałam nikogo urazić ani nic, po prostu chciałam Cię uświadomić, że teraz naprawdę "można". My w auto przez ostatnie 2 lata wkładaliśmy rocznie po 8-10 tys na naprawy, wymiany oleju, opon itp. co w ogóle było bezsensowne. A teraz zamiast tego mamy auto z ratą miesięczną na poziomie około 900 zł (bo możesz wybrać, na ile lat chcesz taki "kredyt" no i wiadomo, zależy jakie auto), nic mnie nie interesuje, ba, jak coś jest do wymiany, to dzwonię, przyjeżdżają autem zastępczym a to zabierają. I nic nie dopłacam. No i nie muszę się martwić jak coś się zepsuje, bo jest gwarancja.
I przepraszam, jeśli zabrzmiałam niemiło czy coś, nie taki był cel. Sama przy kredycie na dom bałam się jeszcze nowego auta, ale naprawdę, teraz nie odczuwamy tej raty, nie mamy stresu i nerwów co do starego auta (no po za tym, że serio ciężko sprzedać obecnie używany pojazd), także jest komfort psychiczny. I przynajmniej przy aucie nie zaskoczy mnie nagły wydatek na 5000 zł, jak jeszcze w zeszłym roku w grudniu. Wyświetl w wątku >>
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Naprawdę, salony obecnie "za*jają się" o klienta, bo chińczyki robią im mega konkurencję (i w sumie te niektóre chińskie też są naprawdę fajne).
Aha i dodam, że obecnie ludzie nie są zainteresowani zakupem używanych aut... może być wystawione długo i się niestety nie sprzedać. Wyświetl w wątku >>
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mampytanie
Postów 969