Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mietowa

mietowa

#7236515 Napisano: 21.01.2025 20:41:38 w Avanti
mdepfs napisał(a):

gregory napisał(a):

W delikatesach centrum ma szczycie listy pojawiło się nowe imię dzisiaj. Chyba należy przyjąć, że to zwycięzca nagrody głównej. Pawłowi gratuluje.

A może robili porządek i usuwali tych co nie dopełnili formalności, więc się lista zmieniła? emotka

Nie, zwycięzca został dziś poinformowany i podejrzewam, że nie uśnie dziś z wrażenia emotka . Niestety to nie jestem ja emotka Wyświetl w wątku >>

mietowa

#7236375 Napisano: 21.01.2025 12:18:33 w Avanti
radziosny napisał(a):

mietowa napisał(a):

radziosny napisał(a):

monisss napisał(a):

A jako agencja to jest najlepsza! Zawsze uprzejmi, mili, zawsze idący na rękę, przemili i prze profesjonalni ludzie emotka  Myślę, że jeśli serio patrzą na dane to nie jest to jedynie ich decyzja, a jeśli nie patrzą no to może po prostu nie trafiałam w ich gusta, może zmieniły się osoby, które to oceniały, może to zupełny przypadek, że moje prace się gdzieś podwijały i nie były widoczne. Jest taka możliwość emotka  chociaż w głębi duszy nutka zawiedzenia jest sta takie wnioski o patrzeniu na dane  emotka

Ogólnie to myślę, że komisja konkursowa nie powinna widzieć danych osobowych zgłoszenia, by nie być stronniczym. Nawet byłem przekonany, że tak to właśnie działa, ale nigdy ich o to nie pytałem. Może ktoś wie jak to jest?

W końcu i tak muszą je zobaczyć, choćby przy wysyłaniu info o wygranej. Ale musicie zrozumieć też sposób działania agencji. Konkursy mogą być niezłym polem do przekrętów i każdy to wie. Agencje, broniąc się przed podejrzeniami, nie mogą nagradzać pięcioma głównymi pod rząd np. Kasi z Pścimia Dolnego (nawet jeśli ma ona genialne odpowiedzi), bo przecież to od razu śmierdzi.

Przy wysyłaniu to już mogą zobaczyć, czemu nie.. chyba, że wysyłką zajmie się inny dział po prostu itp. Oczywiście w treści odpowiedzi też mogą być wskazówki co do zgłaszającej osoby np. jakieś słowa klucz, ale to już raczej byłoby wtedy jawnym sprzyjaniem osobie zgłaszającej.. ale ukryty mail i  inne dane to już by było dobrze.

Może i nawet tak jest, nie wiemy. Tak czy inaczej, dla mnie to agencja top of the top emotka Wyświetl w wątku >>

mietowa

#7236368 Napisano: 21.01.2025 12:12:03 w Avanti
radziosny napisał(a):

monisss napisał(a):

A jako agencja to jest najlepsza! Zawsze uprzejmi, mili, zawsze idący na rękę, przemili i prze profesjonalni ludzie emotka  Myślę, że jeśli serio patrzą na dane to nie jest to jedynie ich decyzja, a jeśli nie patrzą no to może po prostu nie trafiałam w ich gusta, może zmieniły się osoby, które to oceniały, może to zupełny przypadek, że moje prace się gdzieś podwijały i nie były widoczne. Jest taka możliwość emotka  chociaż w głębi duszy nutka zawiedzenia jest sta takie wnioski o patrzeniu na dane  emotka

Ogólnie to myślę, że komisja konkursowa nie powinna widzieć danych osobowych zgłoszenia, by nie być stronniczym. Nawet byłem przekonany, że tak to właśnie działa, ale nigdy ich o to nie pytałem. Może ktoś wie jak to jest?

W końcu i tak muszą je zobaczyć, choćby przy wysyłaniu info o wygranej. Ale musicie zrozumieć też sposób działania agencji. Konkursy mogą być niezłym polem do przekrętów i każdy to wie. Agencje, broniąc się przed podejrzeniami, nie mogą nagradzać pięcioma głównymi pod rząd np. Kasi z Pścimia Dolnego (nawet jeśli ma ona genialne odpowiedzi), bo przecież to od razu śmierdzi. Wyświetl w wątku >>
1 monisss 0

mietowa

#7236366 Napisano: 21.01.2025 12:06:33 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Wkurza mnie, że wczoraj złamałam Dysona za ponad 2,5tys 😪 Wychodzi na to, że nawet do odkurzania się nie nadaje.emotka Wprawdzie ten chiński badziew jest na gwarancji, ale wątpię by uznali...
Poza tym wkurza mnie, mąż, że wydaje kasę na pierdoły, a aktualnie nie mamy oboje pracy 🥺 Przydałoby się wygrać coś cennego, a tu też tylko drobiazgi wpadają...

Trzymam mocno kciuki za znalezienie satysfakcjonującej pracy! Ja też od 13 grudnia wykorzystuję swój zaległy urlop, a od lutego jestem bez umowy. i broń Boże, nie mów, że "nawet do tego się nie nadajesz!". Nadajesz się do wielu rzeczy - serio.

A jeśli już w tym wątku i temat pracy, to wkurza mnie proces rekrutacyjny w korporacjach. Wpasowałam się idealnie w ogłoszenie rekrutacyjne - 10+ pracy w eksporcie z czego 3 lata dokładnie z krajem z ogłoszenia, ich specyfikę i sposób pracy znam na wylot, mówię na co dzień w ich języku, mam 7+ doświadczenia w tej branży, a oni mi mówią, żebym czekała na odpowiedź emotka   emotka . Moje dzieci już nie są małe, potrafią czekać, w konkursach miałam przerwę - moja cierpliwość to już nie tak, jak 4 lata temu. Weźcie mnie do tej pracy i tyle!

Na pocieszenie - mój mąż właśnie przeprowadza rekrutacje i powiem Ci, że od początku ma wybrane jednego kolesia (dopisał do jego CV "super!"), ale procedury są takie, że musi spotkać się ze wszystkimi i dopiero wtedy podjąć ostateczną decyzją. Zatem trzymam kciuki! emotka Wyświetl w wątku >>

mietowa

#7235750 Napisano: 17.01.2025 16:10:06 w moje dzisiejsze wygrane :)
Też będę zapuszczać Netflixa na nowym, wielkim sprzęcie od Avanti emotka Wyświetl w wątku >>

mietowa

#7235618 Napisano: 17.01.2025 11:49:30 w Avanti
isiulka napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

Nuna1210 napisał(a):

pusheen napisał(a):

Nuna1210 napisał(a):

pusheen napisał(a):

Skąd pomysł, że będą dzwonić skoro nie podawało się numeru?  emotka

Na platformie Joy chyba jest podany nr telefonu? Ale już ktoś pisał, że nawet przy autach wysyłają maila, potem dopiero telefoniczne uzgadnianie szczegółów 🙂

Nie trzeba podawać numeru na platformie emotka

A, to widocznie podałam dobrowolnie, przepraszam 😅

Regulamin nie daje podstaw do wątpliwości, co do sposobu powiadamiania:
20. O przyznaniu nagrody głównej i jej rodzaju laureat zostanie powiadomiony poprzez wysłanie przez Organizatora, na adres e-mail podany w trakcie rejestracji, wiadomości e-mail nie później niż do dnia 17.01.2025 roku.

jest prawie 12.00 , wiec pewnie już laureaci powiadomieni emotka

ja tam myślę, że już wcześniej byli, Avanti praktycznie zawsze informuje przed czasem Wyświetl w wątku >>

mietowa

#7235194 Napisano: 15.01.2025 15:38:03 w Avanti
zezowaty_kot napisał(a):

mellowfruit napisał(a):

Z ciekawości - jak Avanti informuje główne typu auta? Zawsze mailowo czy w przypadku tak dużych wygranych dzwonią?

Mailowo, ale później kontakt jest też telefoniczny, bardziej w celu ustalenia szczegółów.

Ale to raczej właśnie w przypadku aut. Jeśli chodzi o kasę, nawet bardzo duże wygrane, to tylko maile emotka . Wyświetl w wątku >>

mietowa

#7235180 Napisano: 15.01.2025 15:22:14 w Czy informują/ informowali?
1 adamo86 0

mietowa

#7235152 Napisano: 15.01.2025 13:58:25 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
majka1141 napisał(a):

mietowa napisał(a):

edzia21 napisał(a):

mietowa napisał(a):

majka1141 napisał(a):

Może ktoś z Was miał podobny przypadek?
Wygrałam auto w Albedo, które miało być wydane w styczniu.
Dzisiaj dostała maila z informacją, że dealer auta nie ma i szacuje że będzie pod koniec kwietnia, więc Albedo zakłada , że wydanie nagrody będzie w maju.
I taka retoryka w piśmie podpisanym przez Zarząd szacują i zakładają czyli żadnej pewności, że to ostateczny termin wydania auta.
Jako zadośćuczynienie dają kartę podarunkową na 1000 zł.
Czy ktoś miał może podobny problem?
Można coś w tej kwestii zrobić?
Poradźcie
Dzięki

Albedo to nie mała agencyjka, która kombinuje. Problemy z dostępnością auta mogą się zdarzyć, mój tata sam czekał na swoje 2 lata, a miało być krócej. Co z tym zrobić? Nic, uzbrój się w cierpliwość - wiadomo, że chciałoby się już i teraz, zwłaszcza że taki był plan, ale doczekasz się emotka .

Na jakie marki czeka się teraz tyle czasu? 🧐 omg

Kia. Śmieliśmy się z niego już, że wymyślił sobie to auto i kiedy o nim mówił, odpowiadaliśmy kpiąco: "Tak, tak, tato, wiemy, zamówiłeś samochód, a teraz idź sobie odpocząć" emotka . Sama nigdy nie kupowałam z salonu, więc było dla mnie szokiem, że na samochód za 200 koła trzeba w ogóle czekać.

No właśnie tego się obawiam.
Myślicie, że można wystąpić o ekwiwalent pieniężny mimo iż w regulaminie jest zapisane że nie wypłacają za auto ekwiwalentu?

Niestety nie znam się na tym. Ale zawsze warto próbować. Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7235147 Napisano: 15.01.2025 13:49:35 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
edzia21 napisał(a):

mietowa napisał(a):

majka1141 napisał(a):

Dzisiaj dostała maila z informacją, że dealer auta nie ma i szacuje że będzie pod koniec kwietnia, więc Albedo zakłada , że wydanie nagrody będzie w maju.
I taka retoryka w piśmie podpisanym przez Zarząd szacują i zakładają czyli żadnej pewności, że to ostateczny termin wydania auta.
Poradźcie
Dzięki

Albedo to nie mała agencyjka, która kombinuje. Problemy z dostępnością auta mogą się zdarzyć, mój tata sam czekał na swoje 2 lata, a miało być krócej. Co z tym zrobić? Nic, uzbrój się w cierpliwość - wiadomo, że chciałoby się już i teraz, zwłaszcza że taki był plan, ale doczekasz się emotka .

Na jakie marki czeka się teraz tyle czasu? 🧐 omg

Kia. Śmieliśmy się z niego już, że wymyślił sobie to auto i kiedy o nim mówił, odpowiadaliśmy kpiąco: "Tak, tak, tato, wiemy, zamówiłeś samochód, a teraz idź sobie odpocząć" emotka . Sama nigdy nie kupowałam z salonu, więc było dla mnie szokiem, że na samochód za 200 koła trzeba w ogóle czekać. Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7235138 Napisano: 15.01.2025 13:28:16 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
majka1141 napisał(a):

Poradźcie
Dzięki

Albedo to nie mała agencyjka, która kombinuje. Problemy z dostępnością auta mogą się zdarzyć, mój tata sam czekał na swoje 2 lata, a miało być krócej. Co z tym zrobić? Nic, uzbrój się w cierpliwość - wiadomo, że chciałoby się już i teraz, zwłaszcza że taki był plan, ale doczekasz się emotka . Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7235081 Napisano: 15.01.2025 11:10:22 w Czy informują/ informowali?
adamo86 napisał(a):

wziumbadam napisał(a):

isiulka napisał(a):

mietowa napisał(a):

otter napisał(a):

Główne w Konkurs Lay's "Pstryknij sobie święta" Carrefour już informowali?

Na 99% nie.

jak dobrze liczę, to mają czas do jutra. Zakładam, że pojawią się nowe nazwiska.

W sensie, że nagrody główne nie będą wybierane spośród nagród dziennych? Czy AVANTI tak praktykuje?

Zwykle tak praktykują, ale tu była jedna dzienna. Głównych jest 10.
Może się zdarzyć, że w jakimś dniu były dwa super świetne zgłoszenia, ale dzienną mogło wygrać tylko jedno.
Wtedy myślę, że wypadałoby, żeby to drugie miało jednak szansę wygrać główną  emotka

Jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby Avanti tak wybierało - zawsze główne były z dziennych. Teraz bankowo też tak będzie. Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7235070 Napisano: 15.01.2025 11:01:39 w Czy informują/ informowali?
isiulka napisał(a):

mietowa napisał(a):

otter napisał(a):

Na 99% nie.

jak dobrze liczę, to mają czas do jutra. Zakładam, że pojawią się nowe nazwiska.

O przyznaniu nagrody i jej rodzaju laureat zostanie powiadomiony poprzez wysłanie przez Organizatora, na adres e-mail podany w trakcie rejestracji, wiadomości e-mail w ciągu 5 dni roboczych od momentu przyznania nagrody, czyli nie później niż do dnia 23.01.2025 roku. Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7235061 Napisano: 15.01.2025 10:38:54 w Czy informują/ informowali?
otter napisał(a):

Na 99% nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7234968 Napisano: 14.01.2025 20:38:43 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
angel119 napisał(a):

-Pstryknij sobie święta (Lays Carrefour) - drukarka Instax ?

- Święta na bogato (Wedel Leclerc) - bon Leclerc?

-Poczuj święta, graj o nagrody (Jacobs w lidlu - kawy? 

Będę wdzięczna za informację! emotka

Nie, nie i nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7234373 Napisano: 12.01.2025 20:19:50 w Wkurza mnie...
notta napisał(a):

tormenta77 napisał(a):

mima napisał(a):

tormenta77 napisał(a):

Z tymi lekarzami to tak jest...
Mnie kiedyś opie.... lekarka na SOR bo przyjechałam z dwulatka z wysoką tem i bólem brzucha. Ile ja się nasłuchałam przytyków o matkach - wariatkach. W nosie miała moje zapewnienia, że znam moje dziecko i to nie jest zwykły ból brzucha, tylko coś się dzieje niedobrego.
Zleciła córce z wielką łaską badanie krwi. Po wynikach od razu byłyśmy na oddziale. CRP powyżej 150. Leczenie dożylne antybiotykiem w szpitalu...
Żeby nie było jest wielu super fachowców ale przez takich konowałów wszyscy tracą.
Ja z ospa trafiłam do szpitala bo mi lekarz pierwszego kontaktu nie chciał wypisać leku. Jak trafiłam do zakaźnego to ile ja się od tamtejszych lekarzy nasłuchałam, że lekarze pierwszego kontaktu się nie kształcą i nie potrafią leczyć chorób dziecięcych u dorosłych.
I tak się kręci...

A ja mam fantastyczną lekarkę rodzinną. To ona wygrzebała mnie z niedoczynności tarczycy, endokrynolog nie dał rady. Żaden kardiolog nie mógł ustawić mi ciśnienia, moja Pani dr dała radę. Mogę wyliczać w niskonczonosc. Ale faktem jest,że mocno angażuje w swoją pracę i ciągle na jakieś wykłady jeździ.

Teraz też mam świetnego lekarza rodzinnego. Zupełnie inna jakość!

moim zdaniem.. trwa burza w necie o myśliwych, że mają przechodzić testy, uwalono ten temat myślę, że powinni tak jak kierowcy zawodowi systematycznie pezechodzą testy. Też mi się wydaje, że lekarzy też powinno się wysyłać na testy sprawdzające ich aktualny stan wiedzy. Ja miałam ostatnio w ciąży problem z trądzikiem. Hormony i te sprawy. Wybrałam się do specjalisty z 20-letnim stażem.. który mówi do mnie, że mam pokazać piersi (se myślę co jest?!). Mówię do niego, że trądzik to ja mam na twarzy, to mi wykład dał, że źle go zrozumiałam, bo mam się wyprostować, bo mam problem z kręgami, a nie z trądzikiem.. I na trądzik nie pomoże dermatolog, tylko neurolog. Dodam, że nawet nie podszedł, nie obejrzał, tylko dziwne komentarze rzucał... Dlatego moim zdaniem takich specjalistów trzeba weryfikować..  

Druga sytuacja wizyta na patologii ciąży — szpital renomowany w Poznaniu. Widziałam co mnie czeka, prześledziłam sobie informacje na temat wirusa, który mnie męczył i wiedziałam, z czym jadę i jakie będą dalsze kroki po otrzymaniu wyników. Wyniki były spoko, wiec wiedziałam, że tylko formalność i wychodzę. Lekarz patrzy na moje wyniki i już zaczyna pisać dalsze badania, antybiotyki i zalecenia. Trzy razy musiałam powtarzać, że moje wyniki są bardzo dobre, aż wreszcie zerknął i stwierdził, że faktycznie, bo źle spojrzał. To dwie historie z ostatnich 6 miesięcy.. Gdybym nie sprawdziła tego wcześniej to ciekawe, na jakim etapie by się pokapowali, że nic mi nie jest.. na karcie z wypisem dostałam informację o tym, że przyjęli mnie i leczyli na zapalenie pęcherza..

Ja byłam kiedyś u pediatry, dziecko z AZS. Okropne zmiany w zgięciach łokci i kolan, ropiejące już rany w dolnych częściach małżowin usznych. Dostałam receptę na maść. Wszystko fajnie, tylko dziecko miało 2 lata, a maść była od 12-roku życia, stężenie substancji leczniczej było praktycznie jak dla dorosłego. Lekarz ogólnie świetny, ale rutyna go zgubiła. Innym razem - sama zwróciłam endokrynologowi uwagę, że moje TSH jest mocno nieprawidłowe. Miał wyniki przed sobą, ale się spieszył, więc rzucił okiem i powiedział, że wszystko ok. Przeprosił, zapisał leki, ale fakt jest taki, że dalej bym się borykała z dolegliwościami, gdybym mu w pełni zaufała. Od tamtych wydarzeń mam spory dystans do lekarskiego "autorytetu". Wyświetl w wątku >>

mietowa

#7234111 Napisano: 10.01.2025 17:38:04 w Wkurza mnie...
tormenta77 napisał(a):

anaesth napisał(a):

mietowa napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Mój 18 latek ma ospę i marudzi gorzej niż młodsze dzieci . Wszystko go boli ,nie ma siły. Skóra głowy pokryta pęcherzami i piecze go . Macie jakieś sprawdzone preparaty na te pieczenie? Idę właśnie do apteki i nie wiem co mu kupić

To już młody mężczyzna, a wszak wiadomo, jak ciężko mężczyźni przechodzą choćby przeziębienia emotka . A tak serio, współczuję, to bardzo upierdliwa choroba. Są teraz różne pudry i pianki łagodzące swędzenie, dobrze byłoby też podać Hascovir (zwłaszcza na początku zachorowania). Myślę, że najlepiej doradzi Ci farmaceuta w dobrej aptece.

Puder w płynie oficjalnie nie jest zalecany, ale z własnego doświadczenia muszę powiedzieć (a chorowałam w wieku 20 lat), że przynosi niesamowitą ulgę.

Ja chorowałam z moim (wtedy) 5cio latkiem i wylądowałam w szpitalu zakaźnym. Absolutnie zabraniali używania pudrów, po nich jest bardzo dużo zakazeń.
Tylko gencjana. Patyczkiem do uszu się kropkowalam. Pięknie wysusza.

Kurcze, nawet nie wiedziałam, że taki puder może sprawić kłopoty. Dzięki za info emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mietowa

#7234074 Napisano: 10.01.2025 15:01:51 w Czy informują/ informowali?
stokrotka238 napisał(a):

mietowa napisał(a):

Loreal Hebe, Kubuś Biedronka - nic a nic? emotka

Czekamy

hebe właśnie informuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0