Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pikawka

pikawka

#6699530 Napisano: 27.04.2020 17:04:15 w moje dzisiejsze wygrane :)

pikawka

#6699390 Napisano: 27.04.2020 11:16:53 w Czy informują/ informowali?
Tymbark polomarket ?emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699269 Napisano: 26.04.2020 20:13:52 w Paragony na trwające konkursy
bezaczek7 napisał(a):

Po ile wychodzi paragon na Poczuj wiosne Hebe?

Wiesz co zależy od perfumu. Tam masz spory wybór jeśli chodzi o marki. Mnie wyszedł jeden stówę ale brałam mężowi mexx, który on używa. Tam chyba jest Adidas a one dużo tańsze, koło 40 zł chyba.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699268 Napisano: 26.04.2020 20:10:15 w Dziś cieszę się z.....
anaesth napisał(a):

Pikawka, narobiłaś mi ochoty na powrót do diety bebio i sprawdzenie, czy zmieniła się na lepsze  emotka  Tylko kiedy mam gotować, skoro nawet nie mam czasu zjeść? Moje życie to ostatnio karmienie małej i spanie, kiedy ona śpi. Aż się dziwię, że waga nie spada od takiego głodzenia się + karmienia dziecka. Ani drgnie! A zostało mi 10kg po ciąży. Na szczęście niedługo będę mogła wrócić do fitnessu, tylko... skąd wziąć czas na trening?  emotka

Spokojnie, daj sobie czas z tym chudnieciem. Każdy po ciąży dochodzi w swoim tempie. Z treningami u mnie też ciężko. Wracam do chodakowskiej z ćwiczeniami ale ciężko...  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699267 Napisano: 26.04.2020 20:06:44 w Popraw sobie humor...
dala napisał(a):

Stawka większa niż życie   emotka

Słynne podziemie fryzjerskie emotka  dobrze, że zapuszczam.emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pikawka

#6699242 Napisano: 26.04.2020 16:04:49 w Dziś cieszę się z.....
anaesth napisał(a):

Pikawka, narobiłaś mi ochoty na powrót do diety bebio i sprawdzenie, czy zmieniła się na lepsze  emotka  Tylko kiedy mam gotować, skoro nawet nie mam czasu zjeść? Moje życie to ostatnio karmienie małej i spanie, kiedy ona śpi. Aż się dziwię, że waga nie spada od takiego głodzenia się + karmienia dziecka. Ani drgnie! A zostało mi 10kg po ciąży. Na szczęście niedługo będę mogła wrócić do fitnessu, tylko... skąd wziąć czas na trening?  emotka

Ja w ciąży bliźniaczej przytylam 9 kg. A tydzień po urodzenia miałam 20 kg mniej niż przed ciąża  emotka  Karmiłam 8 miesięcy i waga mi strasznie leciała w dół. 
Co do bebio my sobie chwalimy. Z tym, że ja dużo rzeczy w niej modyfikuje. Podmieniam produkty w zależności co nam lepiej smakuje.  Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

pikawka

#6699217 Napisano: 26.04.2020 13:23:27 w Dziś cieszę się z.....
asantesana napisał(a):

pikawka napisał(a):

asantesana napisał(a):

A gdzie kupujesz tempeh? Tylko sklepy internetowe, czy da się kupić stacjonarnie?
Ja od wielu miesięcy jestem na czymś, co się nazywa dieta postna, ale ani z dietą ani z postem nie ma nic wspólnego emotka  To znaczy je się w 8-godzinnym oknie żywieniowym, mnie najbardziej pasuje 10-18:00. W tym czasie jem co chcę i ile chcę, oczywiście staram się zdrowo, bo nie ma czasu na cenzurarele i niepotrzebne przekąski emotka  Zaczęłam bardziej testowo i tak mi zostało, bo po prostu czuję się z tym bardzo dobrze - nie opycham się na noc, śpię lepiej, czuje czego mój organizm potrzebuje i w dodatku nie łapią mnie żadne poważniejsze infekcje, a małe trwają 2-3 dni, bo organizm ma czas na samoleczenie zamiast trawić. Pierwszy tydzień jest trudny, potem organizm tak się przyzwyczaja, ze niczego mu nie brakuje. 

Czytałam kilka tygodni temu o tym sposobie żywienie. A powiedz, schudłaś ? Czy nie było to zamierzone? 

Tak, natomiast ja nie miałam za dużo do chudnięcia, ale mimo tego chudłam ok. 0,5-1 kg miesięcznie, w pierwszym miesiącu chyba 2 kg. Czyli idealnie dla organizmu, bo szybkie chudniecie jest bardzo niedobre, powinno się max 2 kg miesięcznie. Podobno chudnie się do momentu Twojej naturalnej, dobrej dla Ciebie wagi. Ja miałam ogromny problem ze słodyczami, potrafiłam o północy zjeść tabliczkę czekolady, a teraz o 18:00 kuchnia jest zamknięta, a w ciągu dnia nie zjem całej czekolady, bo nie będę miała ochoty na obiad czy kolację i mi "przepadnie".  emotka  
Ps. Oczywiście nie podchodzę do tego fanatycznie, jeśli jest np. impreza rodzinna, to od czasu do czasu pozwalam sobie na późniejsze jedzenie, świat sie nie zawali emotka

Ja w mojej diecie mam rozpisanie chudnięcie na 0.7 kg tygodniowo. Wolałabym, żeby szybciej to szło emotka  Ale wiadomo lepiej zdrowo i bez efektu jojo. Choć w tym tyg  2.5 kg w dół.. pewnie już tak dobrze nie będzie. emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6699214 Napisano: 26.04.2020 13:04:24 w Dziś cieszę się z.....
asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

(...) Jedyny minus... robię na cały dzień wg diety posiłki dla męża. Osobno dla siebie no i dla dzieci też co innego. To jest męczące 

A czy to jest tak, że musisz przygotować posiłek wg wytycznych typu "plasterek pomidora, dwie kromki chleba, 10 g masła, 3/4 listka bazylii"? Taka dieta by mnie wykończyła psychicznie emotka

Wczoraj był ostatni dzień mojej diety, ale ona miała charakter eliminacyjny i mogłam jeść dowolne ilości produktów, więc po prostu będę ją kontynuować z małymi wyjątkami - bez wędzonego tempehu, sosu sojowego, strączków i batatów żyć już nie zamierzam emotka

A gdzie kupujesz tempeh? Tylko sklepy internetowe, czy da się kupić stacjonarnie?
Ja od wielu miesięcy jestem na czymś, co się nazywa dieta postna, ale ani z dietą ani z postem nie ma nic wspólnego emotka  To znaczy je się w 8-godzinnym oknie żywieniowym, mnie najbardziej pasuje 10-18:00. W tym czasie jem co chcę i ile chcę, oczywiście staram się zdrowo, bo nie ma czasu na cenzurarele i niepotrzebne przekąski emotka  Zaczęłam bardziej testowo i tak mi zostało, bo po prostu czuję się z tym bardzo dobrze - nie opycham się na noc, śpię lepiej, czuje czego mój organizm potrzebuje i w dodatku nie łapią mnie żadne poważniejsze infekcje, a małe trwają 2-3 dni, bo organizm ma czas na samoleczenie zamiast trawić. Pierwszy tydzień jest trudny, potem organizm tak się przyzwyczaja, ze niczego mu nie brakuje. 

Czytałam kilka tygodni temu o tym sposobie żywienie. A powiedz, schudłaś ? Czy nie było to zamierzone?  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699163 Napisano: 25.04.2020 21:27:18 w Wygraj mi / Wygram za...
nitka310 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Mi się wydaje, że w Warce chodzi o ilość a nie jakość. Moja subiektywne opinia  emotka

Uważasz, że losują? emotka

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że dzień w dzień czytają i wybierają spośród kilkuset zgłoszeń.....  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699155 Napisano: 25.04.2020 19:57:00 w Wygraj mi / Wygram za...
Mi się wydaje, że w Warce chodzi o ilość a nie jakość. Moja subiektywne opinia  emotka Wyświetl w wątku >>
1 wiesia30 0

pikawka

#6699022 Napisano: 24.04.2020 18:54:38 w Dziś cieszę się z.....
rufus napisał(a):

pikawka napisał(a):

joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

(...) Jedyny minus... robię na cały dzień wg diety posiłki dla męża. Osobno dla siebie no i dla dzieci też co innego. To jest męczące 

A czy to jest tak, że musisz przygotować posiłek wg wytycznych typu "plasterek pomidora, dwie kromki chleba, 10 g masła, 3/4 listka bazylii"? Taka dieta by mnie wykończyła psychicznie emotka

Wczoraj był ostatni dzień mojej diety, ale ona miała charakter eliminacyjny i mogłam jeść dowolne ilości produktów, więc po prostu będę ją kontynuować z małymi wyjątkami - bez wędzonego tempehu, sosu sojowego, strączków i batatów żyć już nie zamierzam emotka

Tak. Dokładnie tak. Wszystko wazę. Każdy składnik nawet chleb. Na śniadanie 140g pieczywa  emotka  to jest męczące bo muszę mężowi pudełka szykować do pracy, dzieciom gotuję no i na końcu sobie. 

Aż tak? Wydaje mi się, że 10g w te czy w tamtę strasznej różnicy nie robi. O ile jakąkolwiek. Dla mnie to by było uprzykrzanie sobie życia.  emotka

Ogólnie rzecz biorąc ludzi często odstrasza słowo "dieta", a to jest nic innego jak po prostu to co jemy.. i można chudnąć jedząc nawet najbardziej syfiaste jedzenie o ile mieścimy się w swoim zapotrzebowaniu kalorycznym (kwestia zdrowotna swoją drogą).
Jeśli ktoś przechodzi na "specjalną dietę" i katuje się jedzeniem jakiego nie lubi, to prędzej czy później polegnie - na dłuższą metę tak się nie da. I kilogramy wrócą, bo wrócą też stare nawyki żywieniowe.  emotka
Kluczem jest jedzenie tego co się lubi, ale w odpowiedniej ilości. 
Oczywiście z zachowaniem odpowiednich makro.

No właśnie ta dieta Jest dobra. Ja sobie chwalę  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699010 Napisano: 24.04.2020 17:46:21 w Dziś cieszę się z.....
joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

Tak. Dokładnie tak. Wszystko wazę. Każdy składnik nawet chleb. Na śniadanie 140g pieczywa  emotka  to jest męczące bo muszę mężowi pudełka szykować do pracy, dzieciom gotuję no i na końcu sobie. 

W mordę jeża! emotka Właśnie dlatego nigdy nie byłam na żadnej diecie, najprostsza droga do oujania emotka Chyba musiałabym uprzednio ukończyć jakiś kurs w tematyce zen emotka Gratuluję samozaparcia, Twoja postawa zrobiła na mnie duże wrażenie emotka

Ja lubię bardzo gotować hehe to była moja pasja zawsze. No ale teraz to jak automat lecę.... tylko dzieciom staram się bardziej. Nie jest lekko no ale muszę schudnąć bo przez rok przytylam ponad 10 kg i źle się ze sobą czuje.  Wyświetl w wątku >>
1 ReneK 0

pikawka

#6699008 Napisano: 24.04.2020 17:37:21 w Dziś cieszę się z.....
joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

Tak. Dokładnie tak. Wszystko wazę. Każdy składnik nawet chleb. Na śniadanie 140g pieczywa  emotka  to jest męczące bo muszę mężowi pudełka szykować do pracy, dzieciom gotuję no i na końcu sobie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699003 Napisano: 24.04.2020 17:09:05 w Dziś cieszę się z.....
anaesth napisał(a):

pikawka napisał(a): Polecam Ci dietę bebio.pl chodakowskiej. Mój m prswie 20 kg schudl. Ja dopiero od tygodnia jestem na niej.  

Świetny wynik! Ta dieta jest naprawdę pomocna dla osób, które chcą zacząć odchudzanie. Niemniej jednak jak już się wejdzie w temat i zrozumie, jak powinno się komponować posiłki, to dostrzega się niedociągnięcia w przepisach z bebio.pl emotka  Wiele obiadów w mojej diecie było złożone praktycznie z samych węglowodanów, przez co natychmiast po ich zjedzeniu byłam głodna. Mam nadzieję, że od tego czasu dieta się poprawiła emotka

Wiesz co, nie wgłebiałam się w to  emotka  Ale mój mąż był na niej 2 lata temu i był bardzo zadowolony.  Ja jestem tak w ciągu dnia zalatana przy dzieciach, że głodu nie czuje. Śniadanie jadłam dziś o 10. Drugie po 13 a obiad po 16. Dopiero miałam chwilę spokoju by zjeść. Ja sobie chwalę. Głośna nie jestem a bardzo się tego bałam. No i plus taki, że tam można sobie modyfikować składniki  emotka  
Jedyny minus... robię na cały dzień wg diety posiłki dla męża. Osobno dla siebie no i dla dzieci też co innego. To jest męczące  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6698972 Napisano: 24.04.2020 15:06:05 w Popraw sobie humor...
bajm napisał(a):

Zawsze można iść wyrzucić śmieci emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pikawka

pikawka

#6698832 Napisano: 23.04.2020 20:39:40 w Wkurza mnie...
Claudia77 napisał(a):

bajm, mój starszy syn miał rewelacyjną panią w przedszkolu, która właśnie była przeciwna dzieleniem się na siłę, mówiła zawsze, że jak dziecko samo podejmie taką decyzję, to ok, a nic na siłę, a jak któryś z rodziców wszczynał dyskusje w tym temacie, to zawsze się pytała: a czy pan podzieli się swoją żoną lub odda koledze swój telefon?  emotka

Hihihi no ma to sens... ja się moim mężem nie podzielę emotka   Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6698743 Napisano: 23.04.2020 13:34:34 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
misiamarysia napisał(a):

Kosmetyki Rimmel, kurier DPD, niestety trzeba podpisywać dokumenty zwrotne, musiałam też otwierać zafoliowany dokument nożem, bo kurier w rękawiczkach nie dawał rady:(     Był równie spanikowany jak ja, w sumie to współczuję takiej pracy w obecnej sytuacji.

U mnie zależy od kuriera. Do mnie przyniósł. Sam wypisał i podpisał emotka  u mojej mamy natomiast, inny kurier wyjął dokumenty Ale musiała wypisać sama  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6698732 Napisano: 23.04.2020 12:32:48 w Zdjęcia naszych wygranych
Kosmetyki do makijażu Rimmel hebe. Te kolory...emotka  i ten różowy eyelineremotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6698730 Napisano: 23.04.2020 12:30:23 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wkurza mnie, że moje dzieci non stop się kłócą i biją. Nie wiem już jak reagować,  co robić...... emotka  2x 4 lata....czy to minie? emotka

Znajdz im jakies najprostsze zadanie do wykonania. Niech poscieraja kurze, umyja podloge scierka kafelek po kafelku, zamiota podloge.4 letnie dzieci juz chyba cos potrafia.Najwyzej po nich poprawisz albo powiesz, ze niedokladnie umyte i trzeba poprawic:)

Aach myślisz, że nie wymyślam. Obiady robią ze mną nawet. Ale jak mają czas zabawy w pokoju to zaraz kłótnia o klocek, czy ludzika... zawsze pretekst znajdą  Wyświetl w wątku >>
0 0