Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika magdalena-chili

magdalena-chili

#7339760 Napisano: 04.03.2026 11:40:02 w Czy informują/ informowali?
Smolar milkowy biedronkowy za weekend już coś puszczał?
bo widzę same chińskie żabki? Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7339627 Napisano: 03.03.2026 21:26:55 w Żegnamy zmarłych
jokan napisał(a):

Kochani, dziękuję za wszystkie kondolencje i wyrazy współczucia. emotka emotka
Jutro najtrudniejszy dzień bo pożegnanie...emotka  więc bez emotka  się nie obędzie...

Nasze mysli ze wsparciem i serducha będą przy Tobie, przy Was. emotka  Gdyby wsparcie i siłę można było zapakować do paczkomatu... Wyświetl w wątku >>
[*] 0

magdalena-chili

#7339277 Napisano: 02.03.2026 21:05:40 w WC - rozmowy o wszystkim
mczarna napisał(a):

Hej, jest z nami jeszcze @bruce? Jakoś mi dziś wpadły stare rozmowy i nie kojarzę wpisów od jakiegoś czasu...Ktoś coś wie?

Kurczę, masz rację, ten rozkoszny kotełek z gun`em...
Edit: ostatnio aktywna w 2024 emotka Wyświetl w wątku >>
1 mczarna 0

magdalena-chili

#7339204 Napisano: 02.03.2026 17:55:41 w Wkurza mnie...
nanajka81 napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

Justa-zosia napisał(a):

To, ze oblałam praktyczny egzamin, bo uwaga uwaga, próbowałam jechać 2 razy na zaciągniętym ręcznym! Wkurza mnie ręczny i moja głupota emotka

Ech, wspomnień czar... 2 razy uwalilam egzamin praktyczny, na parkowaniu tyłem... teraz w 80% tak parkuję (bezkolizyjnie of course emotka ). 
Zawsze zastanawiało ile osob zginęło podczas parkowania tyłem osobówką, teraz do listy dodaję Twój przypadek....

O ja też dwa razy uwaliłam się na parkowaniu tyłem... Tyle że od kiedy zrobiłam prawko to właściwie jeździłam tylko kilka razy  emotka  Najpierw nie było czym a teraz jakoś nie mogę się przełamac.

jeśli byłoby Ci to do czegoś potrzebne, bo większa niezależność, np. w kwestii zakupów konkursowych emotka  to myślę że warto, 
z drugiej strony jak ma kto Cię wozić i jest to więcej niż 1 osoba, to pytanie czy jest sens się denerwować i wyjeżdżać na drogi "pełne szaleńców" Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7339197 Napisano: 02.03.2026 17:39:11 w Avanti
iwona0103 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Zwrócą nam za mikrofony kasę 453,87 zł brutto emotka

Oh to chyba zapytam co z zestawem ze słuchawkami, bo tam różnica 230 zł

Myślę że warto zapytać emotka  piechotą nie chodzi, zwłaszcza jeśli wykonawca się "pomylił" Wyświetl w wątku >>
1 iwona0103 0

magdalena-chili

#7339191 Napisano: 02.03.2026 17:32:25 w Wkurza mnie...
Justa-zosia napisał(a):

To, ze oblałam praktyczny egzamin, bo uwaga uwaga, próbowałam jechać 2 razy na zaciągniętym ręcznym! Wkurza mnie ręczny i moja głupota emotka

Ech, wspomnień czar... 2 razy uwalilam egzamin praktyczny, na parkowaniu tyłem... teraz w 80% tak parkuję (bezkolizyjnie of course emotka ). 
Zawsze zastanawiało ile osob zginęło podczas parkowania tyłem osobówką, teraz do listy dodaję Twój przypadek.... Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

magdalena-chili

#7338470 Napisano: 27.02.2026 14:14:49 w Smolar
agakaz2 napisał(a):

masza napisał(a):

Laliga dziś z 25? Bi niektórzy piszą że z 2 dnia....

ja mam 2 x  z 24.02 zapomniałam wczoraj wpisac

Ale dziś informowali za 25.02, Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7338053 Napisano: 26.02.2026 11:16:58 w Smolar
sergrazyna napisał(a):

tylko 24 poszedł?

Tylko 24 Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7337652 Napisano: 25.02.2026 10:28:06 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
uzuri napisał(a):

Co wysyła Avanti DPD?

Z tego konkursu gdzie laysów były 3 rodzaje smaków i każdego rodzaju nagrody po 50 sztuk.... emotka
Edit: https://www.e-kon...-it-or-lose-it-zabka Wyświetl w wątku >>
1 uzuri 0

magdalena-chili

#7337633 Napisano: 25.02.2026 10:02:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lasiglasty napisał(a):

sergrazyna napisał(a):

kusi mnie napisanie do sponsora emotka  jak nikt nic nie zrobi, to dalej jechać będą z ofertą tego podejrzanego biura w kolejnych konkach

Mnie kusi, aby napisać do agencji z prośbą o podanie co dokładnie ile kosztuje w tym voucherze, bo chciałabym porównać z innymi ofertami rynkowymi, bo przebitka jest ponad 50% i nawet jak tam sobie wliczą jakąś "pomoc" czy "konsultacje" to chyba to też musi zgodne z cenami rynkowymi, a nie że sobie dopiszą niewiadomo ile.

Macie 100% racji, 
Koszta przesadzone. 
Niemniej, wydaje mi się, że stracicie czas, bo wiecie, Organizator, czy sponsor, czy biuro wycieczkowe, mogą mieć swoje układy, ktoś tam też chce przepalić budżet, ktoś tam chcę zarobić... oni mają prawo ustalać sobie wyceny kosztów, nawet jesli nam sie wydają przesadzone. Rajaner czy inny wizzair zawiozą Was za 500, lot sobie za to samo policzy 3500. Na tej samej zasadzie pewnie tu jest opracowanie tego budżetu. Grajcie, wygrywajcie, ale ja bym była daleka od wyliczania im każdego centa za taką nagrodę. Bo i tak coraz słabiej z konkursami. 

Inna sprawa,gdy się skarpety, apaszki czy klapki wycenia na 300-400. A za chwilę będziemy grać o majtki za pińcset. Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7337476 Napisano: 24.02.2026 14:47:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

FBagnieszka12 napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

monsun napisał(a):

pikawka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Czy jakaś dobra dusza mogłaby napisać co lubi Fortis? Chyba nigdy nic u nich nie wygrałam a siostra podrzuciła paragon z Wawel i nie wiem czy warto poświęcać czas na jakieś poematu i wiersze czy po prostu pisać po ludzku.

Ale Wawel organizuje Fortuna, nie Fortis.

Z tego co ja wiem, to jest ta sama agencja emotka

Kochana, na jakiej podstawi tak wnioskujesz? emotka  Temat ciekawy. W życiu nie powiązałabym tych agencji.

no kurczaki wydaje mi się, że wieki temu ktoś to napisał i ja tak o tym byłam przekonana  emotka

Na KRS te agencje mają zupełnie innych właścicieli, zarządy, itp... zero powiązań.

Dokladnie tak, kompletnie 2 różne agencje. Obie z Wwy, może dlatego ktoś wrzucił do 1 worka. 🫣

A nie mają przypadkiem tego samego adresu?

A jak Ci google pokazuje?

Chyba nie pokazuje. Łatwiej zapytać na forum i czekać pół godziny na odpowiedź emotka

challenge accepted: ten sam adres, jeśli chodzi o miasto. 
Ale to dwie różne dzielnice, mimo iż sąsiadujące ze sobą, w linii prostej jakiś 3.5-4km od siebie, zależy jak patrzeć, w skali globalnej to różnica nicnieznacząca, jednak jakby iść z buta, to proponuję wygodny obuw.emotka Wyświetl w wątku >>
1 edzia21 0

magdalena-chili

#7337454 Napisano: 24.02.2026 12:25:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monsun napisał(a):

pikawka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Czy jakaś dobra dusza mogłaby napisać co lubi Fortis? Chyba nigdy nic u nich nie wygrałam a siostra podrzuciła paragon z Wawel i nie wiem czy warto poświęcać czas na jakieś poematu i wiersze czy po prostu pisać po ludzku.

Ale Wawel organizuje Fortuna, nie Fortis.

Z tego co ja wiem, to jest ta sama agencja emotka

Kochana, na jakiej podstawi tak wnioskujesz? emotka  Temat ciekawy. W życiu nie powiązałabym tych agencji.

no kurczaki wydaje mi się, że wieki temu ktoś to napisał i ja tak o tym byłam przekonana  emotka

Na KRS te agencje mają zupełnie innych właścicieli, zarządy, itp... zero powiązań.

Dokladnie tak, kompletnie 2 różne agencje. Obie z Wwy, może dlatego ktoś wrzucił do 1 worka. 🫣 Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7337084 Napisano: 21.02.2026 18:56:13 w Wkurza mnie...
wiolka252 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

mietowa napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Mój prawie trzy latek ,to diabeł wcielony 🥴 w dzień nie ma chwili bez mamoo,nie robi drzemek,kładzie się po 22 i wstaje przed 6 rano. Proszę Boga by przyjęli go do przedszkola od września ,bo jestem wykończona 🥹

Przytulam! I wspieram myślami. Moja prawie 3 latka też bez drzemek, ale chodzi spać wcześniej...

Czytałam,że dzieci urodzone przed 40 tak mają 😅 Wiem ,że nie ma co narzekać bo to skarby ,ale czasami brak siły już 🥴

Rozumiem doskonale. I masz prawo narzekać! Jesteś czującym człowiekiem.
I tule jeszcze mocniej dlatego!
Moje obie gwiazdy urodzone po 30 i nie ma co oszukiwać... jest to ogromna odpowiedzialność i ogrom zmęczenia. Nie zmieniłabym totalnie nic, ale ...
Daje sobie prawo do zmęczenia, do mówienia o tym i do wszelakich emocji.
Nie czuj się winna. emotka  

I jeszcze w temacie:

Wkurzają mnie niekończące sie choroby moich dzieci.... emotka  a co za tym idzie choroby całej załogi.

Moje dzieci też po 30-tce urodzone i też dawały w kość choć są z tych grzeczniejszych. Teraz już nastolatki i powiem Wam, że nadal jest ciężko... Do spania wcześniej niż o 22:00 nie da się wygnać, o 6:00 nie da się ściągnąć z łóżka, od jakiegoś czasu ich telefony są w domowym więzieniu bo nie idzie ich od nich oderwać. Do nauki - nie, coś w domu - nie, czytać książki - nie, na podwórko to słyszę  "a co ja tam mam robić".  Co to za pokolenie rośnie to ja nie wiem... Dzieci zdolne i co z tego.

Oo jak bym widziała mojego syna ,teraz już 21 latek ...o 5 wstaje do pracy ,a do 2 w nocy siedzi na tel .Zabronić mu nie mogę ( już teraz 😅) twierdzi,że pełnoletni to może .W dzień laptop i granie , weekendy dziewczyna ,a w domu zero pomocy ,śmieci z łaską wyniesie ...zastanawiam się niekiedy gdzie popełniłam błąd ja ,rodzina mówi że brak męskiej ręki za dziecka ,bo sama z nim po porodzie zostałam ,ale czy to prawda starałam się być i ojcem i matką 🤔

Sama, nie sama, dałaś radę i powinnaś być z siebie dumna. Ja Ci biję brawo! Dobrze że Twój choć na tyle ogarnięty, że pracuje bo z tym pokoleniem to różnie jest. A sprzątanie - póki ma mamę to się za to nie weźmie ale jak przyjdzie co do czego to da radę.

Co Ty masz z "tym pokoleniem"? Już w kolejnym poście to powtarzasz i brzmisz jak stara babka, która mówi "za naszych czasów to było..." emotka . To pokolenie, a znam dużo młodych, jest bardzo fajne. Zdarzają się wyjątki, jak w każdym pokoleniu, ale ogólnie to najczęściej super ludzie. I często bardziej świadomi co do wielu spraw niż my byliśmy w ich wieku.

Młoda już nie jestem a w pamięci wciąż mam trudności z lat nastoletnich. I tak, za moich czasów było inaczej. Ludzie spotykali się żeby pogadać a nie siedzieć każdy w swoim telefonie. Co do świadomości to trudno aby nie byli świadomi skoro internet zapewnia wszelką wiedzę i to w każdej dziedzinie ale to nie zmienia faktu że wiele dzieciaków nie potrafi z tej wiedzy korzystać.

Tak i tu się z tobą zgodzę ,ja w wieku mojego syna ,tzn trzy lata mniej niż on teraz, miałam inne podejście do życia ,bo to właśnie były inne czasy .Miałam już mieszkanie i jak to się mówi byłam na swoim garnuszku ...a teraz te właśnie ,,pokolenie ,,znam praktycznie wszystkich znajomych syna i siedzą dalej u rodziców nie garną się by się bardziej usamodzielnić.Nie wiem jak Wy ale ja jak najszybciej chciałam uciekać ze swojego rodzinnego domu ,żeby być na swoim

Szanowna Młodzież ma teraz "za dobrze", a my uciekaliśmy żeby sobie "poprawić"... Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7336134 Napisano: 17.02.2026 07:25:05 w Żabka
karoxxa napisał(a):

BingoJa napisał(a):

Jak zgłaszacie w 🐸 rym z frazą „rogalik 7days” w regulaminie max 1000 znaków?  Piszecie krótkie rymowane hasla czy długie rymowanki?

Tez sie zastanawiam. Niby ma byc zdanie a tam 1000 znakow 😆

Moim zdaniem "dokończ zdanie" jest poleceniem uniwersalnym, zwyczajowo przyjętym. Nie znaczy że trzeba pisać do pierwszej kropki, moze byc ich nawet i 100 jak się zmieścicie w liczbie znakow przyketej przez organizatora. Nie interpretujcie tego tak dosłownie. Widzę że kolejny raz dyskusja na ten sam temat. Zachwycajcie osobę po drugiej stronie i trzymajcie się liczby znaków. Kropek nie liczcie emotka Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7335926 Napisano: 16.02.2026 11:36:13 w SZUKAM....
maverick napisał(a):

informacji, jakim kurierem wysłać rower w kartonie? Może ktoś w Was wysyłał w ostatnim czasie, jakiego rzędu to są koszty jeśli chodzi o takie przyjemności? emotka emotka

Ja kiedyś (ale nie ostatnio) wysylalam pocztexem. Koszt oscylowal wokół 50pln. Ale to było ze 3, może 4 lata temu. 
Sprawdza się strona internetowa typu furgonetka.pl, gdzie wbijasz wymiary, adresy i pojawiają się dostępni przewoźnicy dla danej uslugi/gabarytu i ich koszty. Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7335917 Napisano: 16.02.2026 11:01:03 w Czy informują/ informowali?
gregory napisał(a):

karoxxa napisał(a):

gregory napisał(a):

to co? czekamy dziś na Tchibo w dino?

Dziś wszyscy odświeżają wątki co pół godziny, w brzuchu fruwają motyle, bo jeden z nas pofrunie prosto do Dubaju. 😀 A dla części z nas bedzie to bardzo przykry dzień.🥹

w życiu bym nie poleciał do dubaju. Czekam tylko i wyłacznie na bon.

Znając życie ktoś właśnie taki, tzn bez napinki, a wręcz z niechęcią do Dubaju (piąteczka), wygra wycieczkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7335806 Napisano: 15.02.2026 16:17:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
W jakim tempie realizowane są zwroty z activii? emotka  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7335656 Napisano: 14.02.2026 09:43:12 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam korzystnie lub wymienię na paragony kody do Max Premium Burgers. Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7335028 Napisano: 11.02.2026 10:48:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darq1991 napisał(a):

Rezerwa z Kinder Bueno poszła cała o jednym czasie?

Wydaje mi się ze tak, bo ja dostałam SMS o 9.58 Wyświetl w wątku >>
0 0