Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cb656

cb656

#6835005 Napisano: 02.01.2022 21:42:58 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
magdalena_g napisał(a):

(...) słowo do osoby powyżej komentującej: zanim napiszesz do kogoś "OGARNIJ SIĘ KOBIETO", "TO JEST PROSTE JAK SIKANIE"  to zastanów się chwilę, bo może nie jesteś alfą i omegą w rozwiązywaniu problemów technicznych na stronie. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku 

Fakt, nie jestem ani Alfą, ani tym bardziej Omegą. emotka
Dzięki za przypomnienie. emotka
...to pionas sprawił, że DOPIERO TERAZ wyszukiwanie jest proste, jak sikanie, bo wystarczy znajomość pisma obrazkowego, bez konieczności umiejętności pisania - wystarczy tylko odfajkować ptaszkiem okienka przy ikonkach emotka
No ale fakt, nie jestem. I nie miałem racji. emotka emotka Przepraszam. Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#6834913 Napisano: 02.01.2022 11:49:59 w Nasze wygrane w minionym roku
pmww napisał(a):

takie pytanie (pół żartem, pół serio  emotka  
Do którego roku zaliczacie wygrane w konkursach, które:

1. To logiczne, że skoro zaczął się i zakończył w 2021 to do tego właśnie roku zaliczam. To tak jak z datownikami na kopertach z wysłanymi paragonami emotka List może dojść z opóźnieniem, ale liczy się regulaminowa data wysłania.
  2. Skoro trwa już w 2022 i w tym też się kończy, to oczywiście 2022.
emotka emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#6834789 Napisano: 01.01.2022 00:12:08 w Życzenia na święta i nie tylko
Oby nam się! emotka Żyło wystrzałowo... emotka ...albo wycieczkowo emotka ...albo jakoś tak. W ogóle - żeby było życie emotka emotka Życie jak sen emotka A jak śnić, to tylko leżąc na materacu wypchanym sianem... najlepiej samymi pięćsetkami emotka
O, taaaaakim duuużym emotka
Wyświetl w wątku >>

cb656

#6834579 Napisano: 30.12.2021 22:32:16 w Avanti
giti napisał(a):

czy w konkursach w których wybiera komisja.. czy oni widzą do kogo należy tekst w momencie wyboru, czy myślicie że wybierają incognito? (...) no to czy jak dana komisja przez kilka miesięcy przewija te same nazwiska, to czy to nie ma negatywnego wpływu na ich wybory (co było by oczywiście nieuczciwością, bo każdy w każdym konkursie powinien startować z równymi szansami) ale... ? 

Biorąc pod uwagę głosy, jakie pojawiły się na forum, stawiam na to, że tak może być emotka
Dlaczego? Bo w komisji zasiadają ZWYCZAJNI ludzie! Tacy sami, jak średni przekrój społeczny. Skoro nawet wśród policjantów, prokuratorów, księży, sędziów trafiają się PRZESTĘPCY emotka to co dopiero mówić o poziomie intelektualnym czy kulturalnym.
Myślę sobie, że te komisje mogą mieć tajne listy i na przykład jak ktoś ma na imię LARYSA, to jest traktowany zgoła odmiennie od takiej na przykład KASI, ZOSI czy JASIA. emotka emotka Wierzę w to głęboko, a jak wiadomo, wiara czyni cuda i góry przenosi, tak że ten... Wiecie co robić. emotka Do USC i zmieniać nazwiska, byle szybkoemotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#6834364 Napisano: 30.12.2021 08:22:30 w Avanti
paula9891 napisał(a):

Też kiedyś wygrywałam bardzo przemyslanymi tekstami, ale (...) U siebie zauważyłam, że zbyt mocno kombinuję, przez co moje teksty robią się skomplikowane. Więc je uprościlam. Zaczęłam pisać lekko i z pomysłem.

O, to, to! emotka Trzeba pamiętać, że zgodnie z tym, co podaje Regulamin, Organizator nabiera prawa do wykorzystania tekstów w swoich kampaniach emotka A tekst z bilboardu musi trafiać do każdego i być zrozumiały nawet dla tych, co nie czytają Dostojewskiego w oryginale. emotka Tak że ten... emotka Dobry pomysł to jedno, jakaś myśl i WARSZTAT. emotka To podstawa emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#6834348 Napisano: 30.12.2021 00:52:58 w Avanti
ewikewikk napisał(a):

Dziś w wynikach jest pani Larysa. Myślicie, że tak świetnie pisze po polsku, z takim pomysłem i tak sprawnie gramatycznie, że bije na głowę starych wyjadaczy? Najwyraźniej...

emotka emotka emotka Błagam, tylko nie to...
Myślisz, że imię wyznacza narodowość?! emotka
Co mają powiedzieć Dżesiki, Brajanki czy choćby dzieci Wiśniewskiego?
Ej, no weź... emotka emotka
...a nawet jeśli Larysa nie jest rodowitą Polką, to równie dobrze może znać język lepiej od niejednego Polaka z dziada pradziada. emotka
A poza tym może być zwykłym słupem konkursowym zdolnego, płodnego Polaka, który ma więcej pomysłów niż osobowości emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#6834294 Napisano: 29.12.2021 20:09:12 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Świąteczny – Waszym/naszym zdaniem"

WYNIKI

Sprawdźcie swoją skrzynkę, bo za kilka minut napiszemy do Was wiadomość w celu przekazania nagrody!

Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#6834179 Napisano: 29.12.2021 14:10:46 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)

cb656

#6833800 Napisano: 28.12.2021 09:54:41 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pawlis11 napisał(a):

Przydałby się wątek na forum pt. "Konkursy, z których można wyrzucać paragony i opakowania promocyjne".W tym wątku konkursowicze wpisywaliby nazwy konkursów zakończonych. I tu uwaga: o tym, czy post się pojawi decyduje ostateczna data konkursu, w którym rozdano już nagrody laureatom, w szczególności rezerwowym, czy data postępowania reklamacyjnego.
Czy Was też wkurzają zalegające opakowania z kodami, paragony itp?

Bez jaj. emotka To może jeszcze idąc tym tokiem rozumowania, specjalny top pod nazwą
"KONKURSY, W KTÓRYCH NADAL MOŻNA BRAĆ UDZIAŁ I GROMADZIĆ PARAGONY"? emotka
Jest mnóstwo tematów martwych, wiele powtórzonych, tylko pod inną nazwą, ale praktycznie mówiących o tym samym.
Chyba jedynym topem, który do dziś zachował swoją świeżość i zgodność z pierwotnymi założeniami, jest POPRAW SOBIE HUMOR.
No, może jeszcze WKURZA MNIE... bo codziennie coś kogoś wkurza.
A pozostałe wątki tworzą galimatias zazębiających się przemiennie tematów.
Moim zdaniem proponowany top jest zbędny jak kwiatek do kożucha. Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#6833707 Napisano: 27.12.2021 17:28:02 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Wygraj czytnik eBooków PocketBook

WYNIKI
nagroda w postaci czytnika PocketBook trafia do Pani, która zebrała pod swoim wpisem 903 lajki emotka
Jednocześnie informujemy, że rezygnujemy z wyłaniania zwycięzców w powyższy sposób w przyszłości.  emotka Wyświetl w wątku >>
1 diabkate 0

cb656

#6833648 Napisano: 27.12.2021 13:36:50 w Wyniki konkursów (tylko wyniki!!!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs fotograficzny "Opowiedz swoją historię"

Święta trwają, wszyscy się lenimy i objadamy pomyślałem więc, że warto się spotkać, pochwalić prezentami i ogólnie pośmiać troszkę jeszcze w tym starym roku. Ten luźny świąteczny live to świetna okazja aby rozstrzygnąć konkurs. Zapraszam serdecznie, wszyscy mile widziani!

Wyświetl w wątku >>

cb656

cb656

#6833591 Napisano: 26.12.2021 23:44:40 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
magdalena_g napisał(a):

Ale mnie nie chodzi o wyszukiwanie tekstu, bo jest oczywiste jak się to robi, tylko o wyszukiwanie przez zaznaczenie obrazka przedstawiającego rodzaj nagrody.  I przy konkursie Walkera widnieje obrazek pt. WYCIECZKI. Więc klikając na niego w wyszukiwarce powinny mi się pokazać wszystkie konkursy, w których jako rodzaj nagrody wybrano ikonę (nie wyraz!!!) WYCIECZKI.

Poddaję się. Nie zrozumiałaś istoty działania wyszukiwarki, mimo mych starań. Istota owa zawiera się w dwóch punktach:
1. szukamy TEKSTU występującego w opisie konkursu
2. określamy obszar wyszukiwania (na przykład Organizator, Nagrody, Opis i tak dalej
To przecież jest proste, jak sikanie. emotka
Może pionas umie to wyjaśnić innymi słowami. Ja nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#6833585 Napisano: 26.12.2021 22:42:57 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
magdalena_g napisał(a):

Nadal nie o to mi chodzi. Wskazanym powyżej sposobem nie pokazało wszystkich konkursów, w których nagrodą są wycieczki, tylko te otagowane słowem WYCIECZKA, WYCIECZKI. Przy takim sposobie wyszukiwania nie pokazało np. konkursu Walkera z Biedronki.  Kiedyś klikając w rodzaj nagrody WYCIECZKI (ten żółty balonik), bez wpisywania frazy,  pokazywało wszystkie konkursy, w których nagrodą były wycieczki.

Kobieto, OGARNIJ SIĘ!! Rozumiesz w ogóle, jak działa wyszukiwarka? Ona szuka TEKSTU!!!!!!
PRZYKŁAD: konkurs Walkera z Biedronki w bazie.  Widzisz tu gdzieś (gdziekolwiek) słowo "wycieczka"????
Albo cokolwiek zbliżonego?! "wyczeczk"??
Niby JAK system ma ten konkurs pokazać w wynikach wyszukiwania na hasło "WYCIECZKA"??
No nie da się! emotka

pionas RATUJ!! Mnie już zabrakło argumentów emotka emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#6833550 Napisano: 26.12.2021 16:19:44 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
magdalena_g napisał(a):

Nie o to mi chodzi. Wchodzę w NA SKRÓTY - WYSZUKIWARKA tam zaznaczam ptaszkiem WYCIECZKI przy RODZAJU NAGRÓD i jak zatwierdzam to nie pokazuje konkursów w których nagrodami są wycieczki tylko pojawia się komunikat WYPEŁNIJ TO POLE  (czyli szukaną frazę) a dawniej to pole mogło byc puste 

No a co ja pokazuję wyżej? emotka No przecież wyszukiwarkę z tego "na skróty" właśnie! Wypełniam tylko dwa pola - szukaną frazę i gdzie ma szukać.   Nie rozumiem, w czym problem?   emotka
Pole tekstowe MUSISZ wypełnić! Co z tego, że zaznaczysz kategorie GDZIE ma szukać, skoro system nie wie, CZEGO szukać?! Próbuj także słów w innej formie, na przykład "wycieczka", bo wiadomo, że w opisie nagród nie piszą z reguły o kilku, tylko o jednej wycieczce emotka
"Szukano WYCIECZKI, znaleziono 3 rekordy"
https://www.e-kon...p;where%5B%5D=prices
"Szukano WYCIECZKA, znaleziono 8 rekordów"
https://www.e-kon...p;where%5B%5D=prices

EDIT: Obszar do przeszukiwania nadrzędny, to kategoria NAGRODY. I to w zasadzie mogłoby wystarczyć. Ty zawęziłaś obszar wyszukiwania do podkategorii NAGRODY/WYCIECZKI. Można tak, tylko miałoby to sens wtedy, gdybyś szukała wycieczki w konkretne miejsce, na przykład DOMINIKANA. I właśnie takie słowo powinno się wtedy wpisać w pole tekstowe mówiące wyszukiwarce, CZEGO ma szukać w opisach. Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#6833536 Napisano: 26.12.2021 13:15:57 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
magdalena_g napisał(a):

Nie wiem dlaczego nie mogę wyszukać konkursu po rodzaju nagród. Zaznaczam np. bilety i jak zatwierdzam to wyskakuje komunikat "uzupełnij to pole" i tam mam wpisać szukaną frazę. Po co?  Kiedyś tego nie było, szukało się tylko po rodzaju nagród. Czy tylko ja tak mam? Czy można to jakoś naprawić? 

Wyszukiwarka: https://www.e-kon....info/znajdz-konkurs

Zrobiłem tak, jak piszesz i oto wynik: https://www.e-kon...p;where%5B%5D=prices Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cb656

#6833504 Napisano: 25.12.2021 18:27:28 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Dziwna sprawa z tymi powiadomieniami, nie rozgryzłem jeszcze tego klucza... emotka
Jedne powiadomienia, jak w nie kliknę i potem wracam do skrzynki powiadomień, znikają już po tym kliknięciu, a inne nie. Zostają i trzeba je usuwać ręcznie. O co tu chodzi? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#6833404 Napisano: 24.12.2021 11:11:58 w Życzenia na święta i nie tylko
Oby nam się emotka Zdrowo i radośnie emotka
Bo w końcu o tę dziecięcą radość w nas chodzi - obyśmy długo jeszcze umieli budzić w sobie to dziecko niewinne... emotka
Wyświetl w wątku >>

cb656

#6833374 Napisano: 24.12.2021 00:57:14 w Avanti
diabkate napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Ja to w ogóle uważam, że oni tego wszystkiego nie czytają, bo by im życia nie starczyło...

To ja nie wiem, jak można mieć takiego farta, że akurat jednej osoby zgłoszenia prawie zawsze trafiają do tej puli kilkuset wylosowanych.
Nie znam się, ale takie mam wyobrażenie.emotka

CUD emotka Tej licencji nie sprzedajemy emotka (widocznie ta duszyczka, co wygrywa, ma jakiegoś troskliwego Anioła Stróża) emotka

Wyświetl w wątku >>
1 diabkate 0

cb656

#6833368 Napisano: 23.12.2021 23:53:07 w Avanti
noemi82 napisał(a):

Kasa, jak wiadomo, każdemu się przydaje i chociaż podobno szczęścia nie daje to pomaga spełnić wiele marzeń. Pieniądze wydam na rehabilitację dla teściowej, która jest po ciężkim udarze i jeszcze daleko, żeby doszła do sprawności. 

emotka WYGRAŁAŚ. Nie znalazłaś na chodniku. Nie ukradłaś. Twoje i zrobisz co zechcesz. Brawo. emotka Wyświetl w wątku >>