Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
cb656
Postów 2313
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
W życiu porządnego człowieka ważne jest, by nie grzeszyć. Ja na przykład nie grzeszę ani urodą, ani rozumem.
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
PRZEANALIZUJ, jak dotychczas czujesz się w konkursach - czy to Twoja silna strona (dużo i regularnie wygrywasz) czy raczej kwestia przypadku, uśmiechu fortuny. To powinno decydować o ewentualnym przejściu na "zawodowstwo".
Poza tym: konkursy nie dadzą Ci na przykład ubezpieczenia zdrowotnego ani największe nawet dochody z nich nie zasilają funduszu emerytalnego. Do tego dolicz wścibstwo Urzędu Skarbowego, który kiedyś zechce sprawdzić, z czego żyjesz, skoro nie płacisz podatku i mamy niezły pasztet...
Poruszę jeszcze jeden wątek, mianowicie sprzedaż wygranych na OLX czy Allegro. Na forum znajdziesz sporo wpisów o tym, jakimi oszołomami potrafią być potencjalni chętni. Dziś sprzedać cokolwiek z jakimś rozsądnym "zyskiem" to trudne zadanie.
Taka decyzja o przejściu na zawodowstwo to bardzo grząski grunt. Dziś czasy są tak niepewne, a konkursy (właściwie nagrody) to kwestia dość śliska, by nie powiedzieć, mało atrakcyjna, że ja osobiście nigdy bym się na taki krok nie zdecydował. Masz dobrze płatną pracę, to się tego trzymaj.
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Anna Cirocka, „Maja naga’’ czy „Maja ubrana’’? Kim była tajemnicza „Maja’’ z płócien Goi? 30 kwietnia 2017, https://niezlasztuka.net
Francisco Goya, Portret księżnej Alby, ( La duquesa de Alba. Inscripción "Solo Goya. 1797")
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Naprawdę, nic nie poradzę na swą przypadłość, przypominającą nieco synestezję, którą to można zamknąć w zdaniu "no co ja mogę na to, że mnie się wszystko ze wszystkim kojarzy, dosłowność z przenośnią, kolory z zapachami, dźwięki z obrazami, jawa ze snem, wyobraźnia z Niewyobrażalnym..."
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
No ja bardzo przepraszam, ale nie o to mi chodziło.
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
1. Masz rację, poprzednio zaznaczałem jedynie wypowiedź jednej osoby z całego łańcuszka.
Jednakże wychodzę z założenia, że skoro cytowanie "zabiera ze sobą" całe drzewko dialogów (bez wybiórczego zaznaczania), to powinno działać również wtedy, gdy wybieram do cytatu jedynie jakiś fragment tego drzewka. No bo skoro poprawnie działa, gdy cytuję JEDNĄ osobę, to niby dlaczego nie ma działać, gdy wybieram dwie sąsiadujące?
2. Mam zaznaczone autologowanie w przeglądarce w PC i codziennie to działa bez zarzutu. Odpalam przeglądarkę po kilka razy dziennie w różnych sesjach i zawsze jestem zalogowany na swoim koncie. Tylko ten jeden raz, gdy wylogowałem się w komórce, pojawiło się to zjawisko, że później wylogowało mnie także w pececie, czyli blaszaku. A przecież te urządzenia nie są ze sobą powiązane. Przypadek? Dziwny ten "przypadek" i tyle.
3. Tyle razy dostawałem wiadomość "Twoje zgłoszenie zostało odrzucone..." albo informację, że coś, co zgłosiłem, zostało zmienione/przeniesione, że w końcu machnąłem ręką i pomyślałem: "a niech się sam Admin zajmie, gdzie to najlepiej umieścić, czy jako konkurs promocyjny, czy wpis w topie co można dostać GRATIS"
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Nie podoba mi się, że wiadomości o rabatach w OBI, jaką wysłałem 26 lutego do Admina, do dziś nie umiem znaleźć na forum w stosownym topie. A Admin jest w nim aktywny na potęgę. Widocznie sklep się nie spodobał
To mi się nie podoba, ot co!
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Nie chcąc cytować całego, obszernego wpisu rozmowy, zaznaczyłem tylko fragment i kliknąłem "cytuj". Wyskoczyło takie coś, jak poniżej. Niezdefiniowany błąd. Dziwne, bo wcześniej wielokrotnie używałem tej sztuczki z zaznaczeniem fragmentu do cytowania i było wszystko okej.
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Zaznaczam na wstępie, że mam w komputerze (blaszaku) tak stary system, że nie dałoby się nawet użyć tej funkcjonalności, jaką dają nowoczesne przeglądarki, mianowicie logowanie się na swoje konto. Konto przeglądarki, by było jasne.
No i dalej to jest tak. Mam w blaszaku PC Firefox, tam zaglądam praktycznie codziennie, ale teŻ okazjonalnie, dużo rzadziej. zaglądam na e-konki ze smartfona pod Androidem. Loguje się normalnie, a jakże. Korzystam z opcji "zapamiętaj hasło" dla wygody. Ale smartfon nie ma żadnego połączenia z blaszakiem PC.
I teraz tak...
Dziś najpierw w smartfonie wylogowałem się ze swojego konta na ekonkach.
Następnie (kilka godzin później, by była jasność) zajrzałem na ekonki z poziomu blaszaka PC.
I co widzę?!
ZONK!!
Jestem wylogowany!
Jak to możliwe???? Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Czasem może się tak zdarzyć, że od kierunku oświetlenia papieru podczas skanowania zależy wyrazistość rysunku. Zawsze możesz użyć dołączanego z reguły do skanera oprogramowania do zaawansowanej obróbki skanu. Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Że też nikt z tych biedaków nie próbuje zweryfikować tej dziwnej sytuacji w swoim banku?? Dlaczego nie zastanawia go, że w takiej sprawie dzwoni policjant, a nie bankowiec??!
Przecież to idiotyczny argument: "pańskie konto jest zagrożone". Zabezpieczenie konta to sprawa banku. Nosz #@&$?X
Moja opinia o kondycji umysłowej społeczeństwa pozostaje niezmiennie niska. W sumie to smutne, ale nigdy jakoś nie było mi żal tych, którzy nie potrafią myśleć. Możecie na mnie teraz wieszać psy, jestem najedzony, wypoczęty, gotowy...
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Sensem pisania jest nawiązanie relacji. Gdy jej brak, bo na przykład utknęła w korkach, to trza użyć skrótu
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Warto przeanalizować mechanizm/skrypt dodawania konkursów lokalnych.
Czy nie kwalifikuje się do zmiany/poprawki.
Dlatego, że na przykładzie TEGO konkursu widać, że informacja o lokalizacji jest widoczna DOPIERO w opisie, a nie w tytule/temacie konkursu. Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Ja pierdziu, ale czad... Ty tak serio?!
Chyba wątki się pozajączkowały
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
WYNIKI
Wyświetl w wątku >>
cb656
Postów 2313
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Poza tym jestem chyba zdecydowanie nieatrakcyjny dla postronnych. Niezależny, samorządny, pyskaty, z własnym zdaniem i spojrzeniem na świat, hardy, nieustępliwy w kwestii pryncypiów no i najważniejsze - serce mam już zajęte. pełna kumulacja niedopasowania