Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cb656

cb656

#7051573 Napisano: 06.10.2022 22:40:29 w Paragony na trwające konkursy
Gdyby ktoś potrzebował paragony na LAYs.. https://www.e-kon...ow-za-pare-slow-lays
Posiadam, odstąpię na warunkach do uzgodnienia emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7051558 Napisano: 06.10.2022 21:28:07 w WC - rozmowy o wszystkim
kachakacha napisał(a):

basiag napisał(a):

...Zbyt często tu czytam: mam pecha, agencja do d..., czas zmienić maila itd, itp.
A może warto się zastanowić kto jest podpalaczem tych pożarów które płoną wokół nas ? może my sami ?
Więcej optymizmu i samokrytycyzmu życzę. Łatwiej się żyje i każdy dzień jest fajny a ludzie wokół są OK

Firma, w której pracuję, złożyła wniosek do sądu o upadłość. Mieliśmy taką kadrę zarządzającą, która twierdziła podobnie: "Trzeba myśleć o dobrych rzeczach, bo wtedy je przyciągamy."
Zamiast ograniczać koszty i zatrudnienie, wychodzili z założenia, że aby coś wyciągnąć, najpierw trzeba coś wsadzić. A jak zaczęło się robić gorąco, to jako pierwsi złożyli wypowiedzenia. Chyba skończyło się ich pozytywne myślenie 😅

Hm. Dziwne. Kadra zarządzająca złożyła wypowiedzenie? emotka Ale przed kim??! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

cb656

#7051462 Napisano: 06.10.2022 13:43:37 w Smolar
maverick napisał(a):

cb656 napisał(a):

Pytałem o coś innego - czy ktoś już dostał esemesa emotka

Czasem tutaj to nie takie oczywiste emotka

Hm... Kiedy dostaję esemesa, to raczej o tym wiem, bo to fakt... emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7051458 Napisano: 06.10.2022 13:37:12 w Smolar
olunka napisał(a):

cb656 napisał(a):

Czy z konkursu w Groszku https://konkursgroszek.pl/#wez-udzial poszły już jakieś powiadomienia?

nie ma jeszcze zakładek, do jutra jest termin z Groszka, Eurosklepu i Stokrotki Bref

Ja to wiem emotka sprawdzałem zakładki, czytałem Regulamin emotka
Pytałem o coś innego - czy ktoś już dostał esemesa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7051455 Napisano: 06.10.2022 13:33:07 w Smolar
Czy z konkursu w Groszku https://konkursgroszek.pl/#wez-udzial poszły już jakieś powiadomienia? emotka
Wg Regulaminu: rozstrzygnięcie w dniu 30 września, powiadomienie max do siedmiu dni od tego terminu...

Nie wiem, czy jeszcze się łudzić i czekać, czy już pozamiatane? emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7051442 Napisano: 06.10.2022 12:49:30 w Smolar
oset napisał(a):

Od kiedy zobaczyłam ten wpis z telefonami do opchnięcia, to się przestałam dziwić agencjom, że ograniczają wygrane na gosodarstwo domowe. Ale co to zmienia to nie wiem, patrząc na tyle używanych telefonów konkursowych na sprzedaż.

emotka Przyznam, że nie nadążam za myślą zawartą w tym wpisie. Co właściwie zarzucasz sprzedającemu?!
W mojej szufladzie leży siedem jeszcze sprawnych aparatów, które są już tak archaiczne, że nikt ich nie chce, bo "wszyscy" teraz muszą mieć oczywiście najnowsze modele, wypasione ajfony i inne z górnych półek. A przecież technicznie sprzęt jest sprawny, może służyć do dzwonienia, esemesowania... Ja to nawet rozumiem, bo sam też używam tych nowszych emotka Mam dwa telefony Dual SIM, w każdym po dwie karty różnych operatorów i WSZYSTKICH używam!!! To wyłącznie prepaid, nie abonament. Dlatego, że różni operatorzy udostępniają przeróżne bonusy - darmowe minuty, pakiety SMS, pakiety gigabajtów do internetu... Weźmy przykładowo akcję Orange "Gigabajty za gole reprezentacji". Korzystam z tego! Taki telefon robi u mnie w domu za router WiFi. Spadło z nieba, to wykorzystuję na full coś, za co nie muszę płacić! A numer, na którym mam w danym czasie najwięcej środków służy do dzwonienia i esemesowania. Środki ważne rok, dane internetowe ważne miesiąc, czego mi więcej trzeba?

Do brzegu CeBuś, do brzegu emotka
To, że ktoś sprzedaje telefony nawet w takiej ilości, zupełnie mnie nie rusza. Jak mają zalegać w szufladzie, to lepiej, by wpadło parę groszy.
No i zanim nie wejdziesz w czyjeś buty, nie poznasz jego motywacji i powodów używania wielu numerów, lepiej powstrzymaj się od krytyki emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7051438 Napisano: 06.10.2022 12:29:19 w WC - rozmowy o wszystkim
basiag napisał(a):

rozmawiałam ostatnio z dzieckiem tłumacząc że coś takiego jak pech nie istnieje. To my sami tak tłumaczymy swoją nieudolność, lenistwo, nieuwagę. Aby nie mieć tak przysłowiowego pecha trzeba pracować nad sobą, starać się i po prostu CHCIEĆ !
Tak samo jak mi mówi : Nie potrafię. To ja: Potrafisz, tylko musisz się postarać !

Dlaczego to piszę ? Zbyt często tu czytam: mam pecha, agencja do d..., czas zmienić maila itd, itp.
A może warto się zastanowić kto jest podpalaczem tych pożarów które płoną wokół nas ? może my sami?
Więcej optymizmu i samokrytycyzmu życzę. Łatwiej się żyje i każdy dzień jest fajny a ludzie wokół są OK emotka
Miłego dnia i wielu wygranych życzę !

Przyjemnie wreszcie poczytać kogoś mądrego emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7051337 Napisano: 05.10.2022 20:59:38 w SZUKAM....
agusiamajusia napisał(a):

Pralki i telewizora.

Wybierz sobie i daj znać, którą pralkę wybrałaś... emotka Wszystkie do wzięcia od ręki. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7050872 Napisano: 03.10.2022 19:21:31 w SZUKAM....
aurora81 napisał(a):

Czy Kinley rozsyłał już shakery? 

Wygrany 24 lipca jeszcze nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7050756 Napisano: 03.10.2022 13:24:03 w SZUKAM....
kerocna napisał(a):

Szukam pomocy, może jakaś mądra głowa wie co i jak. emotka Chciałabym uzyskać informację o wynikach mojej matury sprzed 15 lat, czy ktoś może wie jak to ugryźć? Nie mogę znaleźć mojego świadectwa maturalnego i w sumie nie wiem od której strony mam się do tego zabrać.

Zacząłbym od szkoły, w której zdawałaś maturę... Tam na pewno będą wiedzieć, gdzie tego szukać emotka Wyświetl w wątku >>

cb656

#7050723 Napisano: 03.10.2022 11:47:07 w WC - rozmowy o wszystkim
atyde25 napisał(a):

Zastanawiam się serio nad tym jak mugole radzą sobie z tymi wszystkimi formalnościami związanymi z otrzymaniem nagród z konkursów. Tymi oświadczeniami, zdjęciami paragonów, numerami do wpisania różnymi...

Nie istnieje takie pojęcie, jak mugol konkursowy   emotka
Jak już ktoś się bawi w konkursy, to już nie jest mugolem, proste. emotka
Mugol to typowy sąsiad, który robi wielkie oczy i jąka się:
"Panie, ale jak to tak, że WYGRAŁEŚ? Tak sobie, po prostu, kupiłeś i wygrałeś?   emotka
E, nie wierzę, to wszystko dla znajomych kierownika sklepu, nie dam się nabrać, nie gram w żadne konkursy, to ściema!"

Sprawa jest prosta, jak emotka Przecież ludzie mają coś takiego, jak własny rozum. U jednych on działa sprawniej, u innych mniej.
Ten podział już w szkole widać wyraźnie emotka No a później to się tylko kumuluje...
Zwyczajny, średnio ogarnięty człowiek daje sobie radę z dużo trudniejszymi zadaniami niż uczestniczenie w konkursach. Tylko wyjątkowo nieporadne jednostki wymagają ciągłego prowadzenia za rączkę. Takie jest życie i już. emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

cb656

#7050335 Napisano: 30.09.2022 20:30:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
banka-manka napisał(a):

Ja mam paragon z Kaufa, i na dole jest numer paragonu, chyba, że znów to nie ten co chcą emotka
Mam w takim formacie zapis.
Market: xxx   Paragon: xxxx
Kasa: xxxx   Kasjer: xxxxx

Bo to, co konkursowicze (w większości, nie wszyscy) traktują jak numer paragonu, tak naprawdę jest numerem transakcji (numerem kolejnym wydruku).
Taki niuans, jeśli chodzi o sprawy formalne. Wszystko jest określone w normach. Tylko kto by tam się tym przejmował... Alleluja i do przodu! Nawet agencje idą na łatwiznę   emotka emotka i też dla uproszczenia akceptują umownie numer transakcji jako numer paragonu. Oczywiście też nie wszystkie. emotka Dlatego najlepszą metodą jest chyba kontakt z Organizatorem i zapytanie, o ile Regulamin tego nie precyzuje wystarczająco czytelnie (na przykład w postaci obrazkowej) emotka

numer paragonu fiskalnego znajduje się w lewym dolnym rogu paragonu (jest to numer dla celów raportu dobowego), a numer wskazany w prawym górnym rogu to kolejny numer wydruku.

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA FINANSÓW z dnia 29 kwietnia 2019 r. w sprawie kas rejestrujących
§  25. 
1.  W przypadku prowadzenia przez podatnika ewidencji przy użyciu kas z elektronicznym lub papierowym zapisem kopii paragon fiskalny zawiera co najmniej:
1)  imię i nazwisko lub nazwę podatnika, adres punktu sprzedaży, a w przypadku sprzedaży prowadzonej w miejscach niestałych - adres siedziby  lub miejsca zamieszkania podatnika;
2) numer identyfikacji podatkowej (NIP) podatnika;
3) numer kolejny wydruku;
4)  datę oraz godzinę i minutę sprzedaży;
5) oznaczenie "PARAGON FISKALNY";
6) nazwę towaru lub usługi pozwalającą na jednoznaczną ich identyfikację;
7) cenę jednostkową towaru lub usługi;
8) ilość i wartość sumaryczną sprzedaży danego towaru lub usługi z oznaczeniem literowym przypisanej stawki podatku;
9) wartość opustów, obniżek lub narzutów, o ile występują;
10) wartość sprzedaży brutto i wysokość podatku według poszczególnych stawek podatku z oznaczeniem literowym po uwzględnieniu opustów, obniżek lub narzutów;
11) wartość sprzedaży zwolnionej od podatku z oznaczeniem literowym;
12) łączną wysokość podatku;
13) łączną wartość sprzedaży brutto;
14) oznaczenie waluty, w której jest zapisywana sprzedaż, przynajmniej przy łącznej wartości sprzedaży brutto;
15) kolejny numer paragonu fiskalnego;
16) numer kasy i oznaczenie kasjera - przy więcej niż jednym stanowisku kasowym;
17) numer identyfikacji podatkowej (NIP) nabywcy - na żądanie nabywcy;
18) logo fiskalne i numer unikatowy.
(...)
2. Dane zawarte na paragonie fiskalnym powinny znajdować się w kolejności określonej w ust. 1, z wyjątkiem danych o dacie oraz godzinie i minucie sprzedaży, a logo fiskalne i numer unikatowy powinny być umieszczone centralnie w ostatniej linii paragonu fiskalnego.

Tadam! emotka Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

cb656

#7050310 Napisano: 30.09.2022 18:42:16 w Popraw sobie humor...
freyja88 napisał(a):

Zawsze może przecież walić w drzwi nogami emotka Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

cb656

#7050139 Napisano: 30.09.2022 11:59:42 w Wyniki z FACEBOOKA (tylko wyniki!)

cb656

cb656

#7048325 Napisano: 21.09.2022 18:41:40 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
sledzik860 napisał(a):

Aj tam czepiasz się ludzi i nie wiem czym to w Twojej głowie jest spowodowane (...) Więcej wiary w organizatora! Dziś odpowiadam: Więcej wiary w adminów!

Mniam. Dawno nikt tak po ludzku się do mnie nie odezwał, dzięki emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7048310 Napisano: 21.09.2022 17:52:41 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
adamo86 napisał(a):

Procedura i termin są opisane w FAQ emotka ... w razie problemów proszą o kontakt. Kontakt nastąpił...

Otóż nie. Kontakt NIE nastąpił i to jest powodem mojego fą-fą. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656

#7048307 Napisano: 21.09.2022 17:44:33 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!

adamo86 napisał(a):Ja czasem w pracy nie odpisuje na maile przez 2-3 dni. I często jak już odpiszę to okazuje się, że petentowi udało się samemu ogarnąć temat i wcale nie był taki trudny emotka

Helou, Ziemia do satelity!
User na e-konkach NIE JEST w stanie SAM ogarnąć tematu karniaków, no weź... 
PRZYPOMNĘ:Pytałem o procedurę i termin zdjęcia punktu karnego za dodane konkursy... I ZERO ODZEWU. Takie sobie to jest.. Wyświetl w wątku >>
0 0

cb656