Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kiwiwi

kiwiwi

#7343220 Napisano: 19.03.2026 09:28:39 w WC - rozmowy o wszystkim
Diana02 napisał(a):

czy jest tu posiadacz SodaStream? mam różowy nabój, a w całym mieście nie ma różowego, są różowo niebieskie, to to samo??? Mogę wymienić różowy na różowo niebieski??

Ten różowo-niebieski jest różowy i się go montuje na wcisk (quick connect). Niebieskie są całe niebieskie i są wkręcane, mają gwint. Wyświetl w wątku >>
1 Diana02 0

kiwiwi

#7343111 Napisano: 18.03.2026 18:04:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malwina2006 napisał(a):

Wygrałam kartę przedpłaconą w 7days. Po dodaniu jej do aplikacji widzę, że saldo to 0,00 zł. Czy mieliście może tak? Czy trzeba najpierw aktywować kartę czy już teraz powinnam widzieć jakieś środki na niej? Imho powinnam, ale nie chce mi się wierzyć, że dostałam ją niedoładowaną 🤔

Zerknij do regulaminu, tam jest wszystko wyjaśnione emotka Wyświetl w wątku >>
1 agakaz2 0

kiwiwi

#7342898 Napisano: 17.03.2026 18:14:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
emi napisał(a):

Co w Waszych Biedronkach jest ciekawego (niedrogie i przydatne) z Ambition ?

Tłuczek do ziemniaków emotka Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7342556 Napisano: 16.03.2026 09:03:40 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

Moderacja to nie działa, jeśli się palcem nie pokaże, gdzie posprzątać? Serio?

Tak, chociaż i to nie zawsze pomoże.
Strona prowadzona jest hobbistycznie a jak wiadomo w dorosłym życiu poza pracą jest również dom i rodzina czy przyjaciele dlatego najlepiej zgłosić post.

W związku z powyższym zastanawiam się nad automatycznym ukrywaniem treści postów które mają np. 5 zgłoszeń lub minimum 10 łapek w dół, ale to do rozważenia.
Niestety mamy dwie szaty graficzne i dodawanie zmian jest problematyczne.

Rozumiem, że forum prowadzisz hobbystycznie i nie wszystko da się ogarniać na bieżąco. Zamiast modyfikować kod i szaty graficzne pod automatyczne ukrywanie postów, wystarczy uszczelnić to, co już funkcjonuje.
Po pierwsze: ograniczenie czasowe w pisaniu postów dla nowych kont. Wątek "Pomoc" nie ma tej blokady. Proponuję zablokować ten dział dla nowych kont tak samo jak resztę. Z tego wątku obecnie coraz mniej osób korzysta we właściwym celu, a o samej luce wiedzą tylko ci, którzy przypadkowo to odkryli. 
Po drugie, przyznawanie trollowi jednego karniaka zbiorczo za kilka wpisów jest bezcelowe. Jest to też krzywdzące wobec normalnych użytkowników, którzy dostają karniaki za każdy pojedynczy post naruszający zasady, bo siłą rzeczy nie produkują ich masowo. Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7342503 Napisano: 15.03.2026 19:04:05 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Moderacja to nie działa, jeśli się palcem nie pokaże, gdzie posprzątać? Serio? Wyświetl w wątku >>
0 0

kiwiwi

#7341678 Napisano: 11.03.2026 22:26:25 w SZUKAM....
taylors napisał(a):

Napisałam reklamacje i do sklepu i do producenta. Zastanawiam się też nad sanepidem bo tak doradziła sztuczna inteligencja. Bo to ciało obce w końcu.

Jak zapytasz AI, czy powinnaś też z tej okazji odprawić egzorcyzmy, to też Ci przytaknie. Naprawdę lepiej kierować się własną, a nie sztuczną emotka Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7341328 Napisano: 10.03.2026 17:06:18 w Pomocy!!!!
joan napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

joan napisał(a):

Tylko dodam, że dotyczy to darmowych skrzynek mejlowych na przeróżnych portalach, WP również...

Z WP akurat nie korzystam, ale nie słyszałam, żeby inne portale wprowadzały płatny IMAP.

Dostałam info na Gmaila, na którego ściągałam inne skrzynki. Napisali min. tak: "Sprawdzanie poczty z innych kont: pobieranie e-maili z kont w usłudze innej firmy na konto Gmail za pomocą protokołu POP nie będzie już obsługiwane."
Czyli Gmail nie ściągnie mejli ze skrzynki WP; można zrobić automatyczne przekierowanie z WP na Gmaila, ale ta opcja działa tylko przy kontach płatnych.

Tutaj poruszasz trochę inny problem, ściąganie wiadomości z kont zewnętrznych. I tę funkcjonalność też zaczynają wyłączać, Interia dziś takie informacje wysłała. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

kiwiwi

#7341319 Napisano: 10.03.2026 16:41:15 w Pomocy!!!!
joan napisał(a):

Tylko dodam, że dotyczy to darmowych skrzynek mejlowych na przeróżnych portalach, WP również...

Z WP akurat nie korzystam, ale nie słyszałam, żeby inne portale wprowadzały płatny IMAP. Wyświetl w wątku >>
0 0

kiwiwi

#7341315 Napisano: 10.03.2026 16:24:28 w Pomocy!!!!
zezowaty_kot napisał(a):

pikawka napisał(a):

GreenEK napisał(a):

netka2000 napisał(a):

marka1 napisał(a):

Czy Wam też nie działa poczta Onet?

nie działa, a od kwietnia w ogóle przestanie działać, chyba, że będziesz płacić abonament.

śmiga bez problemów, na tel i laptopie; co z tym abonamentem? coś przegapiłam chyba...

Były dziś maile na Onet z informacjami emotka

Jaki mail? U mnie normalnie działa (konto darmowe) i nie miałam maila.

Droga Użytkowniczko / Drogi Użytkowniku,
​chcemy poinformować Cię o ważnej zmianie, która dotknie osoby korzystające z Onet Poczty przez zewnętrzne programy pocztowe.
Od 31 marca 2026 r. dostęp przez programy pocztowe (np. Thunderbird, Outlook) będzie możliwy tylko z użyciem protokołu pocztowego IMAP, w ramach pakietów płatnych.  
W dalszym ciągu możesz korzystać bezpłatnie z Onet Poczty logując się przez naszą stronę lub przez aplikację mobilną.
Upewnij się, że możesz zalogować się do swojej skrzynki przez stronę poczta.onet.pl - pomoże Ci to uniknąć ewentualnych problemów z dostępem do konta po wprowadzeniu zmian.

Ja takich wiadomości dostałam już kilkanaście. Bardzo dziwny mają sposób na powiadamianie, żadnych oficjalnych ogłoszeń na stronie, tylko e-maile, które można wziąć za scam. Ja akurat korzystam z programów pocztowych, więc ich decyzja tylko przyspieszyła moją o pożegnaniu się z tą najbardziej smapowaną skrzynką  emotka Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7339377 Napisano: 03.03.2026 10:50:00 w Pomocy!!!!
boldzio napisał(a):

Hej, czy ma ktoś kod kreskowy rexona advanced?  emotka

Wyświetl w wątku >>
1 boldzio 0

kiwiwi

#7338780 Napisano: 28.02.2026 19:28:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

-Triss- napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

Calliope22 napisał(a):

Moja propozycja , bo maila mogą przeczytać i wyrzucić do kosza - dodać opinię na Google i Facebook . 

Firma wprowadza konsumentów w błąd. Regulamin „Zimowego Konkursu Routines” jasno przewidywał przyznanie 1203 nagród, tymczasem faktycznie rozdano tylko niewielką ich część. Brakuje ponad 1000 nagród, a organizator nie przedstawił rzetelnego wyjaśnienia ani podstawy prawnej takiej decyzji. Zakup produktów był podejmowany m.in. w oparciu o deklarowaną pulę nagród, więc sytuacja budzi poważne wątpliwości co do uczciwości i transparentności działań firmy.

A czytałaś ten regulamin? Bo tam w §4 ust. 3 "Organizator zastrzega sobie prawo do zakończenia Konkursu bez wyłonienia Laureatów."
Nie bronię organizatora ani tego zapisu, ale jeśli chcesz walczyć, to odpowiednim orężem, a minimum to zapoznanie się z regulaminem, jeśli chcesz się na niego powoływać.

Jak dla mnie zakończyli konkurs z wyłonieniem laureatów, więc ten punkt trochę się mija z rzeczywistością. Gdyby było w regulaminie "wszystkich* laureatów" to uznaję za zasadne emotka

A mogli nic nie dać, taki konkurs bez nagród  emotka  Zapis jest brzydki i bez "wszystkich", ale był w regulaminie raczej od samego początku.

Najważniejsze, że "Organizator skorzystał z zastrzeżonego prawa do zakończenia procesu wyłaniania Laureatów na powyższych liczbach, uznając, że pozostałe Prace Konkursowe nie spełniły wymaganych kryteriów jakościowych. Decyzja Komisji jest ostateczna."
I tak po 17 latach konkursowania człowiek dowiaduje się, że się do tego nie nadaje.

Nie ma co tak brać do siebie werdyktów komisji  emotka  Konkursy to narzędzia marketingowe i zbyt wiele czynników może decydować o wyniku, nie tylko jakość naszej pracy  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kiwiwi

#7338771 Napisano: 28.02.2026 18:17:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
-Triss- napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

Calliope22 napisał(a):

Moja propozycja , bo maila mogą przeczytać i wyrzucić do kosza - dodać opinię na Google i Facebook . 

Firma wprowadza konsumentów w błąd. Regulamin „Zimowego Konkursu Routines” jasno przewidywał przyznanie 1203 nagród, tymczasem faktycznie rozdano tylko niewielką ich część. Brakuje ponad 1000 nagród, a organizator nie przedstawił rzetelnego wyjaśnienia ani podstawy prawnej takiej decyzji. Zakup produktów był podejmowany m.in. w oparciu o deklarowaną pulę nagród, więc sytuacja budzi poważne wątpliwości co do uczciwości i transparentności działań firmy.

A czytałaś ten regulamin? Bo tam w §4 ust. 3 "Organizator zastrzega sobie prawo do zakończenia Konkursu bez wyłonienia Laureatów."
Nie bronię organizatora ani tego zapisu, ale jeśli chcesz walczyć, to odpowiednim orężem, a minimum to zapoznanie się z regulaminem, jeśli chcesz się na niego powoływać.

Jak dla mnie zakończyli konkurs z wyłonieniem laureatów, więc ten punkt trochę się mija z rzeczywistością. Gdyby było w regulaminie "wszystkich* laureatów" to uznaję za zasadne emotka

A mogli nic nie dać, taki konkurs bez nagród  emotka  Zapis jest brzydki i bez "wszystkich", ale był w regulaminie raczej od samego początku. Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7338764 Napisano: 28.02.2026 17:55:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Calliope22 napisał(a):

Nie bronię organizatora ani tego zapisu, ale jeśli chcesz walczyć, to odpowiednim orężem, a minimum to zapoznanie się z regulaminem, jeśli chcesz się na niego powoływać. Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7338448 Napisano: 27.02.2026 13:29:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Iwaiwa napisał(a):

Dostałam pinate z Kinder karnawał. Pustą bez zawartości. Miały być słodycze i naklejki. Miał ktoś taką sytuację?

Wszystkie są puste, bo zabawa by się mogła skończyć na etapie dostawy  emotka  przeszukaj dokładnie pudełko. Wyświetl w wątku >>
0 0

kiwiwi

#7337144 Napisano: 22.02.2026 12:19:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

Czy ktoś robił zakupy na mokate z kodem rabatowym od minutki i może mi powiedzieć czy zawsze pomimo wartości zamówienia powyżej 100zł dolicza koszt wysyłki 13,99

Jeśli chcesz mieć darmową dostawę, to musisz chyba zrobić dodatkowo zakupy bez rabatu na co najmniej 100 zł przy przesyłce InPost i 150 zł DPD i DHL. Ale za to szklanka gratis emotka Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7336498 Napisano: 18.02.2026 19:10:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lukaszn12 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Chcę podzielić się ciekawostką.

W konkursie Wygraj Apple iPhone 17 Pro 256GB Kosmiczny pomarańcz 
jest już 82900 komentarzy (osiemdziesiąt dwa tysiące) 
Gdzie są Ci, którzy tak wierzą w czytanie przez komisje wszystkich zgłoszeń? 

Konkursowicze, skrzykujemy się i dobijamy masowo zgłoszenia?

Teraz masz podejrzenie, że Twoje zgłoszenie nie zostanie przeczytane, a chcesz mieć taką pewność? Aj geryt! emotka

Po co te złośliwości. Nie myślałem pod tym kątem. Bardziej chodziło mi o to, czy w ogóle jest możliwość przeczytania wszystkiego i wybrania naprawdę najlepszego zgłoszenia.

To już pytanie do organizatorów, jak sobie radzą z taką popularnością. Być może korzystają z dobrodziejstw AI do wyłapywania nieregulaminowych treści i czytają resztę  emotka  No nie wiadomo. Ale jeśli drażni Cię duża konkurencja, no to nie mam dobrych wieści. Wyświetl w wątku >>
1 lukaszn12 0

kiwiwi

#7336494 Napisano: 18.02.2026 18:51:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lukaszn12 napisał(a):

Chcę podzielić się ciekawostką.

W konkursie Wygraj Apple iPhone 17 Pro 256GB Kosmiczny pomarańcz 
jest już 82900 komentarzy (osiemdziesiąt dwa tysiące) 
Gdzie są Ci, którzy tak wierzą w czytanie przez komisje wszystkich zgłoszeń? 

Konkursowicze, skrzykujemy się i dobijamy masowo zgłoszenia?

Teraz masz podejrzenie, że Twoje zgłoszenie nie zostanie przeczytane, a chcesz mieć taką pewność? Aj geryt! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kiwiwi

#7335627 Napisano: 13.02.2026 23:28:38 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
krab24 napisał(a):

Karta 7Days niestety niedoładowana emotka  saldo 0ZŁ.
Ech... piątek trzynastego 
Muszę złożyć reklamację... - co za dzień

Chyba lepiej najpierw przeczytać regulamin emotka
b) Nagrody II-III Stopnia wydawane są w ten sposób, że Laureat Nagrody II-III Stopnia w wybranej przez siebie skrytce paczkowej odbiera kartę przedpłaconą, która zostanie aktywowana w terminie najpóźniej 10 dni, licząc od ostatniego dnia, w którym odbiór przesyłki będzie możliwy; Laureat zostanie poinformowany o aktywacji karty przedpłaconej w formie SMS; Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7335015 Napisano: 11.02.2026 10:13:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Luiza37 napisał(a):

rufus napisał(a):

Jakie jest aktualne pytanie w żubru?

Podbijam pytanie Rufusa. Zdradzi ktoś pytanie na ten tydzień w Żubrze?

Jaki Twój odkładany od dawna plan w końcu ruszy z kopyta dzięki sianu od Żubra? Wyświetl w wątku >>

kiwiwi

#7334510 Napisano: 08.02.2026 16:54:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
banka-manka napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

banka-manka napisał(a):

aska18m napisał(a):

Wysłałam już im paragon do weryfikacji

Udało się uzyskać jakąś pomoc?

Nie przechodzi mi paragon w Żubr.
Sklep dobry, strona załadowana na prawidłowy sklep, bardzo dobrze opisany paragon z widoczną nazwą produktu i siecią sklepu.
Robiłam już fotę na różnym tle, zmieniałam rozszerzenie i rozmiar.
Za każdym razem nieprawidłowy paragon.

A próbowałaś wyczyścić cookies na tej stronie?

Tak. Próbowałam też na różnych urządzeniach na laptopie, telefonach, na wifi, na danych komórkowych. 
Próbowałam na różne adresy @, na nr telefonu. I dalej nic.

To rzeczywiście jakiś błąd nie do obejścia emotka  Trzeba pisać do agencji i mieć nadzieję, że szybko to ogarną  emotka Wyświetl w wątku >>