Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika escarola

escarola

#7285479 Napisano: 07.08.2025 14:53:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atyde25 napisał(a):

Zdałam sobie sprawę ,że ja jestem z pokolenia dzieci chowanych w zimnym chowie. Zero uczuć okazywanych przez rodziców, zero chwalenia, sama krytyka. To się nie mogło udać i wyjść na plus dla psychiki przykre:( Tak Joasia ładniejsza bo ma kręcone włosy i długie rzęsy. A matka uważała ,że jak coś wygrywam to mi dają z litości lub ,że już znają moje nazwisko bo gram często.

Wysyłam ciepełko, bo destrukcyjnym jest brak wsparcia pasji wśród najbliższych. Niektórzy własną frustrację przelewają na dzieci. Twoje pokolenie jest szczególnie pokrzywdzone - jedną nogą w komunie, drugą w systemie kapitalistycznym. Wielu dopiero teraz trafia na terapię, aby zaopiekować się swoim wewnętrznym dzieckiem i zdystansować się od słów rodziców. Nie chcę stawiać diagnozy, ale mówienie dziecku, że jego wygląd nam się nie podoba, jest niedojrzałe. Rodzicowi może się oczywiście wygląd nie podobać, ale czy lubimy inne osoby za ich walory? 
Kanony urody też się zmieniają. Teraz mogłabym wrócić do szkoły, bo kręcone włosy nie są wyśmiewane, a kilkanaście lat temu wymagały trzymania w domu prostownicy.
PS. Dzięki Twojej wypowiedzi zdałam sobie sprawę, jak skrajnie różne doświadczenia mogą mieć osoby z jednego pokolenia. Znam kilka osób, lekko 50+, wyśmiewane w szkole za kręcone włosy. Niekoniecznie sobie z tym poradziły, więc mają kolejny kompleks. Wyświetl w wątku >>
0 0

escarola

#7089328 Napisano: 21.04.2023 09:44:39 w co chcielibyście wygrać?
Miło byłoby otrzymać wiadomość o wygranym rowerze, bo trudno mi się zdecydować w tej kwestii. emotka Wyświetl w wątku >>