Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika szalcial

szalcial

#7318515 Napisano: 03.12.2025 15:32:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy na platformie joy-pepsico pokazuje Wam konkursy w których bierzecie aktualnie udział? Wydawało mi się, że kiedyś była taka opcja, a teraz widzę tylko konkursy w których brałem udział, ale w przeszłości. Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7318296 Napisano: 03.12.2025 08:01:10 w Żabka
Iarma napisał(a):

Jak wy wygrywacie konkursy pisemne z Żabki? Próbuje od dawna ale jakbym się nie starała z odpowiedzią zawsze nic. Czy robicie po prostu kilka zgłoszeń czy coś?

Konkursy, które są widoczne w aplikacji Żabki są organizowane przez różne agencje (Amooco, Smolar itd.). Warto sprawdzać w regulaminie, która agencja jest "opiekunem" danego konkursu i z czasem odkrywać która i co lubi  Wyświetl w wątku >>
1 Fortella 0

szalcial

#7318080 Napisano: 02.12.2025 13:59:14 w WC - rozmowy o wszystkim
kachakacha napisał(a):

Babcia proponuje, żebyśmy córce kupili na święta aparat instax lub polaroid. Ktoś ma porównanie, który lepszy? W dobie telefonów opłaca się kupować taki gadżet?

U nas jest to gadżet sezonowy emotka  Wykorzystujemy go na wakacjach/podróżach, a później robimy tematyczne ramki z każdej większej wyprawy, wklejając do nich właśnie zdjęcia, bilety, pocztówki itd, które przypominają nam o danym miejscu. Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7317381 Napisano: 29.11.2025 20:03:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jest ktoś chętny na wymianę wygranymi odpowiedziami? Interesuje mnie agencja Amooco. Od siebie mogę zaoferować Smolara, Avanti, Karlsbad lub Kropka Bordo. Moje odpowiedzi pochodzą z 2025 roku i są raczej tymi “drugiego stopnia”, więc oczekuję takich samych emotka jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv. Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7315479 Napisano: 21.11.2025 06:26:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luko922 napisał(a):

Ostatnio zastanawiałem się ile może średnio brać osób w takich konkursach z niskim progiem wejścia (tani zakup) i nie wiem, wyobrażałem sobie, że może KILKASET maksymalnie, ale na podstawie tego konkursu widzę, że moja wyobraźnia nie jest wystarczająco bujna emotka  Prawie 2.000 zgłoszeń, bardzo mnie ciekawi ile jest w innych konkursach, gdzie do wygrania są bardziej wartościowe nagrody. Macie jakieś przykłady? Chcę się pocieszyć, że nie wygrywam zbyt często emotka emotka

https://www.zlapprzerwe.pl/

https://konkursneboa.smolar.pl/regulaminy/Lista%20nagrod.pdf

Tutaj na przykład ponad 11 000 zgłoszeń 😁 Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7313924 Napisano: 15.11.2025 15:41:27 w Paragony na trwające konkursy
Kupię jeden paragon Berlinki Stokrotka Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7305857 Napisano: 15.10.2025 08:48:17 w Czy informują/ informowali?
gosienia8501 napisał(a):

Witam czy karlsbad intermarche informował bo nie widzę aby ktoś się chwalił a z tego co w regulaminie wybór miał być 9 października

W tym samym regulaminie, kilka punktów niżej jest również informacja o terminie informowania. Wyświetl w wątku >>
2 MDL, kumulacja 0

szalcial

#7297092 Napisano: 14.09.2025 11:41:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

niunio napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

atlantydek napisał(a):

synk napisał(a):

zaglądam teraz na loteriadę - i ciekawostka (2 tygodnie różnicy):
TOYOTA Aygo X
nagroda główna
85896e60252
Laureat główny ARKADIUSZ B.

TOYOTA Aygo X
nagroda główna
5e2dd9aef35
Laureat główny ARKADIUSZ B.

Pan Arek urodził się w czepku i  z dwoma kluczykami w ręku, tyle.

LOL! Ciekawe czy to prawda czy jakiś "ich" podstawiony...

Jeśli ktoś miałby takie dojścia do bycia podstawionym, to nie potrzebowałby być podstawionym do samochodu o wartości 70k. 
Już pomijając, że w Polsce jest przecież tylko jeden Arkadiusz B...

Dziwi fakt, że niektóre myślą, że to jeden i ten sam gościu. Nie twierdzę, że nie, ale w Polsce jest gro Arkadiuszow B.

Ja mam babcie Anna Prorok. We wsi, w której mieszkam są 4 inne Anny Prorok, z czego 3 mieszkają w odstępie od siebie o 100m.
Także ten Arkadiusz B. Może być jeden z Zakopanego a drugi z Gdańska... Nie szukajcie sensacji.

Po ostatnich konkursach w których nagrody są przyznawane tajemniczym zwycięzcom upatruję oszustwo w co którymś konkursie. Dziwne zrządzenie losu, że akurat w loteriadzie przy 2 nagrodach głównych wylosowano 2 różnych ludzi ale o tych samych inicjałach.

Gdybym był sobie takim totalizatorem i przykładowo próbował ustawiać wyniki losowań, to ostatnią rzeczą, jaką bym zrobił, byłoby celowe wybranie zwycięzców o tych samych inicjałach. Podejrzewam, że nawet dla organizatora taki zbieg okoliczności jest kłopotliwy - między innymi przez podejrzenia, jakie pojawiają się tutaj na forum. Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7296874 Napisano: 12.09.2025 23:19:10 w Konkursy to ... ciężka praca!
makra napisał(a):

rufus napisał(a):

joan napisał(a):

coccinelle napisał(a):

leia napisał(a):

Zastanawia mnie skąd organizatorzy wiedzą czy odpowiedź jest samodzielna czy z AI? 🧐🤔

Można rozpoznać dzięki narzędziom do wykrywania AI, a także po np. znakach czy typowych określeniach.

A o jakich konkretnie znakach mówimy? Bo - z tego, co czytałam na FB dot. owych mitycznych "znaków" - zwolennicy tej teorii spiskowej prawdopodobnie nigdy nie korzystali z Worda i nie oddali stworzonej w nim pracy dyplomowej itp. To np. osoby pracujące fizycznie całe życie albo post-młodzież scrollująca telefon. Albo... kosmici! emotka Jeśli ktoś tworzy pracę na konkurs np. w Wordzie i potem wkleja ją jako zgłoszenie, to czasem się może pokazać znak, co to go niektórzy od razu do Watykanu chcą zgłaszać. Ale serio luzik, to żadne AI. Człowiek, co pracuje w biurze, nawet na to nie zwróci uwagi emotka

Co do "typowych dla AI określeń" - zgadzam się, to się w oczy rzuca. Chociaż najbardziej po oczach wali kontrast między tym, co już znamy, a AI. Dostałam w tym roku po raz pierwszy życzenia urodzinowe ewidentnie przez AI napisane, przykra sprawa, bo od bliskiej osoby... emotka A wystarczyło napisać jedno zdanie od serca emotka

Sam myslnik nie jest wyznacznikiem napisania odpowiedzi przez AI, ale odkad funkcjonuje sztuczna inteligencja takich zgloszen jest proporcjonalnie baaardzo duzo i zeby to zauwazyc wcale nie trzeba wyzszego wyksztalcenia. :P
I to nie chodzi tylko o ten myslnik a calokształt tekstu, składni i wielu innych czynników.

Chcialbym zeby duza czesc tych zgloszen byla pisana  w wordzie przez magistrów przy bezglutenowym latte na mleku sojowym w klimatyzowanym biurze, ale zazwyczaj czar pryska gdy wejdzie sie na profil "konkursowicza" i zdjecie tez jest sztucznie wygenerowane, albo autorem jest "szlachta nie pracuje" lub mama Dżesiki "na pelen etat". emotka

Da sie od razu zauważyć co jest napisane przez chat.
Chyba, że ktoś przez niego jeszcze nie stracił wszystkich szarych komórek, modyfikuje i służy mu jako pomoc a nie robi samo kopiuj wklej. emotka

rufus napisał(a):

joan napisał(a):

coccinelle napisał(a):

leia napisał(a):

Zastanawia mnie skąd organizatorzy wiedzą czy odpowiedź jest samodzielna czy z AI? 🧐🤔

Można rozpoznać dzięki narzędziom do wykrywania AI, a także po np. znakach czy typowych określeniach.

A o jakich konkretnie znakach mówimy? Bo - z tego, co czytałam na FB dot. owych mitycznych "znaków" - zwolennicy tej teorii spiskowej prawdopodobnie nigdy nie korzystali z Worda i nie oddali stworzonej w nim pracy dyplomowej itp. To np. osoby pracujące fizycznie całe życie albo post-młodzież scrollująca telefon. Albo... kosmici! emotka Jeśli ktoś tworzy pracę na konkurs np. w Wordzie i potem wkleja ją jako zgłoszenie, to czasem się może pokazać znak, co to go niektórzy od razu do Watykanu chcą zgłaszać. Ale serio luzik, to żadne AI. Człowiek, co pracuje w biurze, nawet na to nie zwróci uwagi emotka

Co do "typowych dla AI określeń" - zgadzam się, to się w oczy rzuca. Chociaż najbardziej po oczach wali kontrast między tym, co już znamy, a AI. Dostałam w tym roku po raz pierwszy życzenia urodzinowe ewidentnie przez AI napisane, przykra sprawa, bo od bliskiej osoby... emotka A wystarczyło napisać jedno zdanie od serca emotka

Sam myslnik nie jest wyznacznikiem napisania odpowiedzi przez AI, ale odkad funkcjonuje sztuczna inteligencja takich zgloszen jest proporcjonalnie baaardzo duzo i zeby to zauwazyc wcale nie trzeba wyzszego wyksztalcenia. :P
I to nie chodzi tylko o ten myslnik a calokształt tekstu, składni i wielu innych czynników.

Chcialbym zeby duza czesc tych zgloszen byla pisana  w wordzie przez magistrów przy bezglutenowym latte na mleku sojowym w klimatyzowanym biurze, ale zazwyczaj czar pryska gdy wejdzie sie na profil "konkursowicza" i zdjecie tez jest sztucznie wygenerowane, albo autorem jest "szlachta nie pracuje" lub mama Dżesiki "na pelen etat". emotka

Da sie od razu zauważyć co jest napisane przez chat.
Chyba, że ktoś przez niego jeszcze nie stracił wszystkich szarych komórek, modyfikuje i służy mu jako pomoc a nie robi samo kopiuj wklej. emotka

Ja się zastanawiam czy jak napisze sama w potem wklejam by AI sprawdziło mi poprawność czy to "narzędzie weryfikujące" wychwyci to jako napisane przez AI. Ja lubię w ten sposób sprawdzać poprawność lub liczyć znaki.b

Samo wrzucenie i poprawienie błędów (np. ortograficznych) przez AI nie ma w tym przypadku znaczenia. Większym problemem są “narzędzia” do wykrywania, czy dany tekst został napisany przez sztuczną inteligencję. Swego czasu wrzuciłem kilka - w 100% napisanych przeze mnie tekstów do jednego z takich detektorów, żeby dowiedzieć się, że parę z nich zostało stworzone przy pomocy AI emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7296548 Napisano: 12.09.2025 07:45:14 w Gdzie najtaniej kupić produkt konkursowy?
kalmia86 napisał(a):

stalowiak1979 napisał(a):

Gdzie najtaniej kupię kawe do konkursu Lavazzy

podbijam pytanie (jeszcze żeby była dobrze opisana... bo w dino koleżanka wczoraj kupiła i... "kawa ziarnista 500g")

Czy najtaniej to nie wiem, ale ja swoją (dobrze opisaną emotka ) kupiłem w Carrefourze. Wyświetl w wątku >>
1 kalmia86 0

szalcial

#7293194 Napisano: 02.09.2025 07:37:35 w Konkursy to ... ciężka praca!
coccinelle napisał(a):

leia napisał(a):

Przy rymowankach sprawa jest jeszcze prostsza, bo tam AI to już leży po całości emotka Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7285075 Napisano: 06.08.2025 12:25:15 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Informacja na maila o nadaniu w dniu dzisiejszym vouchera z konkursu "Milka dla Mamy" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7281743 Napisano: 25.07.2025 09:24:41 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam voucher eBilet o nominale 500 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7281625 Napisano: 24.07.2025 17:54:17 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam voucher eBilet o nominale 500 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7275085 Napisano: 02.07.2025 16:21:15 w moje dzisiejsze wygrane :)
Kaktus Carrefour - 500 zł e-bilet 😊 Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7269321 Napisano: 10.06.2025 16:54:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Pytanie do zwycięzców “Milka dla mamy “. Czy też dostaliście tylko maila o sposobie i instrukcji weryfikacji bez jakiś innych maili mówiących wprost o wygranej? 😄 to moja - jak domniemam - pierwsza wygrana w tej agencji i nie jestem zaznajomiony ze sposobem ich informowania. Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7264218 Napisano: 23.05.2025 19:33:42 w Paragony na trwające konkursy
Kupię Coccolino Kaufland - data zakupu na paragonie najpóźniej 21.05 Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7264192 Napisano: 23.05.2025 17:40:49 w Czy informują/ informowali?
samdej napisał(a):

kumulacja napisał(a):

@bad napisał(a):

Ja  mam od nich email że dzisiaj zaczną informować a tu się okazuję że dopiero 26 w poniedziałek no co za ściemniacze 😁dowcip to zrobili nam a nie my im😆

Morti84 napisał(a):

@bad napisał(a):

Olewnik Apetyt rośnie w miarę suszenia? Dzisiaj laureci powinni być informowani ale narazie cisza

Jest też opcja, że pękli ze śmiechu i wyników nie będzie emotka

Jaki jest cel pisania do agencji przed terminem powiadamiania? Przecież w regulaminie jest wyraźnie napisane, że powiadamianie laureatów zacznie się 26 maja. Na miejscu agencji wkurzałabym się przy czytaniu maili z pytaniem o termin. Przecież data jest wyznaczona!

Może to tak w celu nawiązywania relacji z agencją, tylko czy dobrych? Śmiem wątpić.

I jak tu się później dziwić, że agencje nie chcą tudzież nie mają czasu odpisywać na maile...

Ale a przypadku tego konkursu do pewnego czasu były podane dwie różne daty. Na stronie widniała 23.05, a w regulaminie 26.05. Sam też pisałem do nich zapytaniem która data jest wiążąca i dostałem odpowiedź, że 26.05. Chwilę po tym data na stronie również została zmieniona na 26.05 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7264141 Napisano: 23.05.2025 15:47:54 w Żabka
lilichilimili napisał(a):

pikawka napisał(a):

agaluna napisał(a):

rufus napisał(a):

O co chodzi z postacią? emotka

pewnie chodzi o jakąś z bajki itd.

ja tego nie kumam emotka

Dla mnie postać to po prostu zdjęcie osoby - a przynajmniej ja to tak zrozumiałam emotka w ogóle mi przez myśl nie przeszło, że może chodzić o postać np z bajki :D

A czy zdjęcie z człowiekiem nie podchodzi pod 3.12.4 w regulaminie, czyli prawo do ochrony wizerunku? Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7263970 Napisano: 23.05.2025 07:30:54 w Paragony na trwające konkursy
Kupię Coccolino Kaufland - data zakupu na paragonie najpóźniej 21.05 Wyświetl w wątku >>
0 0