Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika szalcial

szalcial

#7333271 Napisano: 02.02.2026 11:28:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atlantydek napisał(a):

sergrazyna napisał(a):

mizazu71 napisał(a):

A pisaliście zgłoszenia z polskim znakami do Tchibo? Jeżeli już padało takie pytanie to przepraszam, ale nie mogę się dokopać do odpowiedzi.

Z, to nie ma znaczenia i tak nie było limitu - nie zbiednieję płacąc 1,2 zł więcej emotka

Tu bardziej chodzi o to, jak system odczytuje polskie znaki.  Czasem robi to w postaci krzaczków. Wtedy praca nieoczekiwanie nabiera chińskiego stylu...

W regulaminie jest informacja o tym jak liczone są smsy z polskimi znakami, więc wierzę, że ich systemy są na to przygotowane  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7332427 Napisano: 28.01.2026 12:55:55 w Smolar
Blanc w zakładce. Mnie nie przepuszcza Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7332347 Napisano: 27.01.2026 22:35:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mary18 napisał(a):

Jak odpowiadacie na loteria smsowe typu dokończ zdanie przykładowo z dino .  Moja złota podróż życia wyglądałaby jak…"nie pamiętam czy to pierwsze zdanie się przepisywało czy już tylko swoją odpowiedź

Nie ma to większego znaczenia. W Dino przepisałem bo nie ma limitu znaków. W konkursach gdzie limitem jest sztywno 160 znaków z wiadomych względów nie przepisuję. Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7332137 Napisano: 27.01.2026 11:31:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Agnes napisał(a):

Cytrusek napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

Cytrusek napisał(a):

rufus napisał(a):

edith napisał(a):

Miałam pytać właśnie o nr.paragonu w Tchibo ale już wiem, że dolny obok daty ,to jeszcze pytanie jest limit znaków? Dziękuję za odpowiedź 🙂

Dolny to ten na przeciwko daty po lewej gdzie obok jest # ?😂
Juz sie pogubilem

Dokładnie ten co miał być po prawej u góry, a jest po lewej na dole emotka

Ale zgodnie z regulaminem chcą górny nr wydruku, a że data jest gdzie indziej na paragonie niż twierdzą.....ale chodzi im chyba o ten górny jednak, przynajmniej tak mówi regulamin (powołuje się na nr wydruku)

Odpisali mi, nie wiem jak to zinterpretować, zacytowałam im regulamin:  "Dziękujemy za kontakt.
W takim przypadku w dalszym ciągu jest to numer znajdujący się na linii z datą zakupu pomimo tego, że sekcja ta znajduje się w innym miejscu niż na górze paragonu.  "  emotka

emotka tzn ze dolny? chyba czas na drugą kawę

A czy realnie drugi paragon z kawą przy zgłoszeniu tego samego tekstu coś da? Z ich perspektywy będzie to wyglądało na zdublowane zgłoszenie (ten sam tekst) i pewnie wezmą ten który był zgłoszony jako pierwszy, czyli w moim i zdecydowanej większości biorących udział z "błędnym" numerem paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7330834 Napisano: 22.01.2026 09:55:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mundek2004 napisał(a):

Szukam telefonu do agencji Advalue Sp. z o.o.

Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7330014 Napisano: 19.01.2026 15:42:57 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kalmia86 napisał(a):

Czy tylko ja nie wygrałam nic w Rossmann so flow? 
Zaczynam wierzyć w czarną listę smolara...

Myślę, że w tym przypadku większym problem jest to, że to nie Smolar był odpowiedzialny za ten konkurs emotka Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7329570 Napisano: 17.01.2026 15:05:07 w Avanti
Yolobolo napisał(a):

atlantydek napisał(a):

Yolobolo napisał(a):

atlantydek napisał(a):

Yolobolo napisał(a):

atlantydek napisał(a):

stalowiak1979 napisał(a):

Czy samochód w DC to losują z wygranych dziennych czy ze wszystkich nadesłanych?Wyb

Wybierają metodą czytelniczą  z przeczytanych wygranych  dziennych, tego się trzymajmy  emotka

Przy czym regulamin kompletnie nic o tym nie mówi, więc każde zgłoszenie jest w grze emotka

Dotychczasowa praktyka i logika wskazują, że niektóre zgłoszenia już wypadły z gry  emotka

Jasne, możemy bazować na plotkach i historii ale każdy konkurs jest inny, każda komisja jest inna, a jedyne na czym możemy w 100% polegać to regulamin. Logika akurat mówi, żeby słuchać się regulaminu, a nie historii, która może się zmieniać. Tak samo nielogiczne jest nagradzanie kilka razy tej samej osoby za jedną odpowiedź. Chcesz wziąć na siebie odpowiedzialność za te osoby, które wyrzucą paragon po Twojej wiadomości, bo nie miały dziennej, a za tydzień dostaną maila o wygraniu głównej, która przepadła, bo powiedziałeś im że nie mają szans? Zgodnie z regulaminem jest to jak najbardziej prawdopodobny scenariusz

No nie. spokojnie,  proszę trzymać paragony w lodówkowym sejfie, aż nie pojawi się tutaj fotka z odbioru auta  emotka  Nie być najlepszym w etapie dzienny, i wygrać cały konkurs? To ma sens!

Równie dobrze mogli odkładać najlepsze odpowiedzi z których wybiorą finalistę, żeby nie nagradzać ich podwójnie

Według tej logiki jeden wygra samochód, a reszta co była o krok od wygrania auta, nie będzie miała nawet nagrody dziennej. To nie ma sensu. Wyświetl w wątku >>
1 elmas 0

szalcial

#7327850 Napisano: 12.01.2026 19:31:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rudzixon napisał(a):

szalcial napisał(a):

Czy u Was w Biedronkach są dostępne produkty na ten konkurs? https://www.e-konkursy.info/konkurs/orzechowy-konkurs-felix-biedronka

Objechałem 4 biedronki i jedyny produkt z Felixa jaki mogłem znaleźć to orzeszki ziemne

Nie we wszystkich sa. Można sprawdzić w apce dostępność po kodzie. Mogę wyslac w Pw emotka

Byłbym bardzo wdzięczny :) Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7327847 Napisano: 12.01.2026 19:22:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy u Was w Biedronkach są dostępne produkty na ten konkurs? https://www.e-konkursy.info/konkurs/orzechowy-konkurs-felix-biedronka

Objechałem 4 biedronki i jedyny produkt z Felixa jaki mogłem znaleźć to orzeszki ziemne Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7326913 Napisano: 09.01.2026 11:51:25 w Smolar
Z iloma losami przystępujecie do rezerwy? emotka  u mnie ~25 Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7323673 Napisano: 27.12.2025 12:39:50 w Żabka
@gnieszk@ napisał(a):

szalcial napisał(a):

endrjuen napisał(a):

once_again napisał(a):

endrjuen napisał(a):

once_again napisał(a):

Calliope22 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

Może ktoś podpowie jak się wygrywa w tej hard loterii, kupuje regularnie i ale mam totalne 0, może wygrać da się tylko rano? Z góry dziękuję za pomoc, za każdą wskazówkę się odwdzięczę.

Nie tylko rano , 88 tyś padło jakoś o 14 w wigilię emotka

A wcześniej było multum 800, o których publicznie się nie dowiemy, a przez słabe nerwy jednego użytkownika, szybko domyśliłem się co i jak było (i na 100% nadal jest) w kwestii tej wygranej. Tematu nie będę rozwijał, ponieważ nie jestem "psem ogrodnika" i dawno temu odpuściłem dalszy udział w konkursie, z pewnymi rzeczami należy się pogodzić, a kręcenie afery i tak nie spowoduje, że ktoś się zmieni, w tym przypadku byłoby to wybitnie nieopłacalne. emotka

Aż jestem teraz ciekaw, o co chodzi, bo brzmi tak tajemniczo, że niewiele mi wyjaśnia. Ale sam nie wygrałem, mimo kilkudziesięciu losów (pod setkę!), więc musi być coś, o czym nie wiem.

W skrócie chodzi o to, co sam opisałeś, tylko rzeczone kilkadziesiąt losów (POD SETKĘ!), musiałbyś puścić jednego dnia i to w małych odstępach czasowych. Jak Cię stać na taką grę i masz co zrobić z piwem to możesz próbować, raczej skończysz "na plusie". emotka

No nie, to nie ma szans. My to kupiliśmy rodzinnie z rodzeństwem na Sylwestra, a i tak mi zostanie na pewno tych piw - na szczęście mają długie daty. Poza tym skąd ktoś ma tyle aplikacji i skąd bierze tyle piw w Żabce? U mnie wiecznie brakuje. To już chyba jakiś wyższy poziom wtajemniczenia. Pewnie nie ma szans z takimi wyjadaczami.

Jeżeli zależy Ci na losach a nie piwach to idzie się dogadać w Żabce, żeby takiego Tuborga zeskanowano x20 nawet gdy nie ma ich tyle fizycznie w lodówce.

To chyba tylko u franczyzobiorcy niespełna rozumu. Sklepy Żabka działają wg bardzo szczegółowych reguł sieci. Kontrolowane są m.in. stany magazynowe. W sumie nie wiem jak działa ich program ale możliwe, że nie da się sprzedać czegoś, czego zgodnie ze stanem nie ma na sklepie. Poza tym taki franczyzobiorca nie ma możliwości zakupu towaru poza siecią ( z wyłączeniem określonego asortymentu np. towarów regionalnych). Więc nawet gdyby dało się tak zrobić to musiałby się tłumaczyć z tego jak sprzedał piwo, którego nie zakupił od Żabki i fizycznie go nie miał. A Żabka za wszelkie taki błędy daje im kary.

To że nie ma ich w lodówce, nie oznacza że nie ma ich na zapleczu. Jeżeli podczas nabijania są świadomi stanów gdzieś i sobie to wyprostują we własnym zakresie (np. zabiorą ze sobą)
to raczej nie powinno być problemu. Poza tym jak takie stany magazynowe mają się do kas samoobsługowych? Co by się stało gdybym sam sobie nabił dowolną ilość i sobie poszedł? Przecież nikt tego nie kontroluje. Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7323660 Napisano: 27.12.2025 12:16:41 w Żabka
endrjuen napisał(a):

once_again napisał(a):

endrjuen napisał(a):

once_again napisał(a):

Calliope22 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

Może ktoś podpowie jak się wygrywa w tej hard loterii, kupuje regularnie i ale mam totalne 0, może wygrać da się tylko rano? Z góry dziękuję za pomoc, za każdą wskazówkę się odwdzięczę.

Nie tylko rano , 88 tyś padło jakoś o 14 w wigilię emotka

A wcześniej było multum 800, o których publicznie się nie dowiemy, a przez słabe nerwy jednego użytkownika, szybko domyśliłem się co i jak było (i na 100% nadal jest) w kwestii tej wygranej. Tematu nie będę rozwijał, ponieważ nie jestem "psem ogrodnika" i dawno temu odpuściłem dalszy udział w konkursie, z pewnymi rzeczami należy się pogodzić, a kręcenie afery i tak nie spowoduje, że ktoś się zmieni, w tym przypadku byłoby to wybitnie nieopłacalne. emotka

Aż jestem teraz ciekaw, o co chodzi, bo brzmi tak tajemniczo, że niewiele mi wyjaśnia. Ale sam nie wygrałem, mimo kilkudziesięciu losów (pod setkę!), więc musi być coś, o czym nie wiem.

W skrócie chodzi o to, co sam opisałeś, tylko rzeczone kilkadziesiąt losów (POD SETKĘ!), musiałbyś puścić jednego dnia i to w małych odstępach czasowych. Jak Cię stać na taką grę i masz co zrobić z piwem to możesz próbować, raczej skończysz "na plusie". emotka

No nie, to nie ma szans. My to kupiliśmy rodzinnie z rodzeństwem na Sylwestra, a i tak mi zostanie na pewno tych piw - na szczęście mają długie daty. Poza tym skąd ktoś ma tyle aplikacji i skąd bierze tyle piw w Żabce? U mnie wiecznie brakuje. To już chyba jakiś wyższy poziom wtajemniczenia. Pewnie nie ma szans z takimi wyjadaczami.

Jeżeli zależy Ci na losach a nie piwach to idzie się dogadać w Żabce, żeby takiego Tuborga zeskanowano x20 nawet gdy nie ma ich tyle fizycznie w lodówce. Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7323459 Napisano: 25.12.2025 20:15:39 w Żabka
darog napisał(a):

szalcial napisał(a):

miikka napisał(a):

Czekajcie to jak z tą rezerwą z hard loterii, nie będą to wszystkie losowane nieodebrane czyli wszystkie te co ludzie kupują bez apki? Tak myslalm że to będzie wyglądać i liczyłam na rezerwę za ten ogrom losów emotka

Jak na moje dopiero zeskanowanie apki nadaje numer porządkowy, do którego jest przypisana wygrana lub jej brak. Nie widzę możliwości, aby była rezerwa z zakupów które ktoś robił bez użycia apki. Ale na pewno będzie trochę “zwykłych normików”, którzy są smakoaszami piwa a nie losów (🙈) i odruchowo skanują aplikację nie wiedząc nawet, że przysługuje im jakiś kod do loterii

Tyle że losy / KODY/ naliczają się dopiero PO zarejestrowaniu do loterii.
- więc świadome zaakceptowanie zgód, etc. 

A było z tym troche zachodu, my też po podpowiedziach na forum zrobiliśmy jak trzeba, zjechać na dół ekranu, wybrać promocje, wejśc w to i zaakceptować - dopiero potem pojawiły się kody.

No ale skoro, najpierw zrobiłem zakupy, a dopiero później zarejestrowałem się w loterii (te wszystkie zgody o których mówisz itp.) i losy dostałem, to oznacza, że gdzieś “w chmurze” były już do moich zakupów przypisane, mimo tego że w momencie zakupów nie byłem jeszcze formalnie uczestnikiem loterii Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7323456 Napisano: 25.12.2025 20:04:28 w Żabka
miikka napisał(a):

Czekajcie to jak z tą rezerwą z hard loterii, nie będą to wszystkie losowane nieodebrane czyli wszystkie te co ludzie kupują bez apki? Tak myslalm że to będzie wyglądać i liczyłam na rezerwę za ten ogrom losów emotka

Jak na moje dopiero zeskanowanie apki nadaje numer porządkowy, do którego jest przypisana wygrana lub jej brak. Nie widzę możliwości, aby była rezerwa z zakupów które ktoś robił bez użycia apki. Ale na pewno będzie trochę “zwykłych normików”, którzy są smakoaszami piwa a nie losów (🙈) i odruchowo skanują aplikację nie wiedząc nawet, że przysługuje im jakiś kod do loterii Wyświetl w wątku >>
1 miikka 0

szalcial

#7323030 Napisano: 23.12.2025 09:35:45 w moje dzisiejsze wygrane :)
500 zł z “Hawajski konkurs Garage” ☺️ Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7318515 Napisano: 03.12.2025 15:32:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy na platformie joy-pepsico pokazuje Wam konkursy w których bierzecie aktualnie udział? Wydawało mi się, że kiedyś była taka opcja, a teraz widzę tylko konkursy w których brałem udział, ale w przeszłości. Wyświetl w wątku >>
0 0

szalcial

#7318296 Napisano: 03.12.2025 08:01:10 w Żabka
Iarma napisał(a):

Jak wy wygrywacie konkursy pisemne z Żabki? Próbuje od dawna ale jakbym się nie starała z odpowiedzią zawsze nic. Czy robicie po prostu kilka zgłoszeń czy coś?

Konkursy, które są widoczne w aplikacji Żabki są organizowane przez różne agencje (Amooco, Smolar itd.). Warto sprawdzać w regulaminie, która agencja jest "opiekunem" danego konkursu i z czasem odkrywać która i co lubi  Wyświetl w wątku >>
1 Fortella 0

szalcial

#7318080 Napisano: 02.12.2025 13:59:14 w WC - rozmowy o wszystkim
kachakacha napisał(a):

Babcia proponuje, żebyśmy córce kupili na święta aparat instax lub polaroid. Ktoś ma porównanie, który lepszy? W dobie telefonów opłaca się kupować taki gadżet?

U nas jest to gadżet sezonowy emotka  Wykorzystujemy go na wakacjach/podróżach, a później robimy tematyczne ramki z każdej większej wyprawy, wklejając do nich właśnie zdjęcia, bilety, pocztówki itd, które przypominają nam o danym miejscu. Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7317381 Napisano: 29.11.2025 20:03:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jest ktoś chętny na wymianę wygranymi odpowiedziami? Interesuje mnie agencja Amooco. Od siebie mogę zaoferować Smolara, Avanti, Karlsbad lub Kropka Bordo. Moje odpowiedzi pochodzą z 2025 roku i są raczej tymi “drugiego stopnia”, więc oczekuję takich samych emotka jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv. Wyświetl w wątku >>

szalcial

#7315479 Napisano: 21.11.2025 06:26:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luko922 napisał(a):

Ostatnio zastanawiałem się ile może średnio brać osób w takich konkursach z niskim progiem wejścia (tani zakup) i nie wiem, wyobrażałem sobie, że może KILKASET maksymalnie, ale na podstawie tego konkursu widzę, że moja wyobraźnia nie jest wystarczająco bujna emotka  Prawie 2.000 zgłoszeń, bardzo mnie ciekawi ile jest w innych konkursach, gdzie do wygrania są bardziej wartościowe nagrody. Macie jakieś przykłady? Chcę się pocieszyć, że nie wygrywam zbyt często emotka emotka

https://www.zlapprzerwe.pl/

https://konkursneboa.smolar.pl/regulaminy/Lista%20nagrod.pdf

Tutaj na przykład ponad 11 000 zgłoszeń 😁 Wyświetl w wątku >>