Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika visserarthur

visserarthur

#6159660 Napisano: 13.02.2016 01:58:58 w Biedronka
@asante napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Wasza interpretacja regulaminu jest błędna. W tym zapisie chodzi o to, byście (np. w Biedronce tak się chyba nawet nie da) do jednego paragonu nie kazali kasjerce ściągać np. po złotówce sto razy (gdy zakupy są za 100), lub żebyście nie płacili kilkoma kartami "za jeden paragon", bo mimo, że regulamin zabrania rejestrowania kilku płatności kartą pochodzących od "jednego paragonu", to zarejestrować je można, ale ewentualnie później to jakoś sprawdzą i może być kłopot z wydaniem nagrody.
Podsumowując: zapis nie dotyczy tego, że robicie sobie zakupy konkursowe na różne paragony i za każdy z nich płacicie tylko jedną płatnością kartą.

Visserarthur, co my byśmy bez Ciebie zrobili? Wszyscy się mylą,a Ty tak bezbłędnie zinterpretowałeś/aś regulamin. A podany na forum przykład konkursu w banku, w którym nie wydano nagrody głównej z powodu podzielenia transakcji (zapis regulaminu brzmiał tak samo) to fikcja literacka. emotka

No właśnie nie wiem, co byście zrobili, ale uważam, że czasem warto posłuchać mądrzejszego- niekoniecznie mnie. Zapytaj sobie w Albedo o co chodzi, skoro nie potraficie zinterpretować słów "transakcja" "zakup/dowód zakupu". Nie znam przykładu banku i opowieści fantasy... No, ale skoro ktoś sobie podzielił jeden zakup na kilka płatności kartą i zgłosił wszystkie, a zapis w regulaminie był taki, jak w tej loterii (tzn. w takim przypadku można zgłosić tylko jedną płatność kartą), o to pech. Poza tym w pierwszy dzień, gdy kupiłem na kilka paragonów takie same ? zakupy i system nie chciał przyjąć, to pani nie powiedziała mi, że nie mogę tego zgłosić, tylko po chwili zmienili numery do wpisywania w formularz. No, ale cóż- ktoś lubi mieć problem, ktoś lubi pomącić na forum, by pozbyć się konkurencji, no i tak rodzą się legendy i niepotrzebne zaśmiecanie forum. Polecam czasem posłuchać siebie, a nie opierać się na tym, co ktoś napisał, niczym pan Kukiz w TV, który coś przeczytał, a skoro przeczytał, znaczy, że to prawda, po czym szybko się zorientował?, że czasem warto samemu pomyśleć, a nie roznosić to, co ktoś napisał. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6159659 Napisano: 13.02.2016 01:49:08 w Biedronka
kalka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Wasza interpretacja regulaminu jest błędna. W tym zapisie chodzi o to, byście (np. w Biedronce tak się chyba nawet nie da) do jednego paragonu nie kazali kasjerce ściągać np. po złotówce sto razy (gdy zakupy są za 100), lub żebyście nie płacili kilkoma kartami "za jeden paragon", bo mimo, że regulamin zabrania rejestrowania kilku płatności kartą pochodzących od "jednego paragonu", to zarejestrować je można, ale ewentualnie później to jakoś sprawdzą i może być kłopot z wydaniem nagrody.
Podsumowując: zapis nie dotyczy tego, że robicie sobie zakupy konkursowe na różne paragony i za każdy z nich płacicie tylko jedną płatnością kartą.

Czy to znaczy, że jak kupię 100 bułeczek po 19 groszy i każę kasjerowi wybić 100 paragonów po 0,19 zł każdy , to ów transakcje nie podlegają  zapisowi w regulaminie o "niezwyczajowym" zwiększaniu  szans w loterii? emotka   Oj, coś mi się wydaje, że w tym zapisie jest mowa również o tego typu działaniach emotka   Ale  w razie wątpliwości zawsze możemy zadzwonić i dopytać.

Dokładnie o to chodzi, macie zapisy:
Uczestnik nie może ponadto zgłosić więcej niż jednej Transakcji dotyczącej tego samego zakupu, tj. może zgłosić tylko jedną Transakcję odnoszącą się do tego samego rachunku – dowodu sprzedaży, np. paragonu. Jeżeli np. płatność za zakup została dokonana przez Uczestnika dwiema lub większą liczbą pojedynczych Transakcji, Uczestnik może zgłosić w Loterii tylko jedną z tych Transakcji.
oraz wspominany przez was:
generowania przez Uczestników Transakcji w liczbie sprzecznej ze zwyczajowym trybem dokonywania płatności kartą<A NIE: ze zwyczajowym trybem dokonywania zakupów, bo... niby jaki to tryb...> (np. celowego dokonywania wielu drobnych Transakcji składających się łącznie na płatność za jednorazowy zakup towarów lub usług);

Ps: Przytoczone "niezwyczajowe" zwiększanie szans z loterii to również nadinterpretacja- gdyby chcieli ograniczeń, to by wprowadzili takie, jak ma iq marketing. Nikt nie zabroni, abym idąc przez miasto kupił w jednej Biedronce bułkę, w drugiej cukierka na wagę, w trzeciej gumę Turbo. Koniec moich wypocin- każdy zrobi, jak zechce, ja i tak bułek nie kupuję pojedynczo, bo by mnie szlag trafił wpisując tyyyle transakcji. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6159514 Napisano: 12.02.2016 18:28:26 w Biedronka
Podsumowując: zapis nie dotyczy tego, że robicie sobie zakupy konkursowe na różne paragony i za każdy z nich płacicie tylko jedną płatnością kartą. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6157889 Napisano: 09.02.2016 14:01:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ewikewik napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

aleksiak napisał(a):

Dziwne te wyniki dla mnie z Ciachnijselfie, bardzo dziwne... Wygląda to wszystko jakoś do siebie podobnie, jakby styl ten sam, zdjęcie z drugiego i trzeciego dnia ewidentnie autor ten sam... Może agencja smartfony swoim daje.... emotka  

Tez to zauważyłam .emotka

Dzień drugi i trzeci, ta sama technika obróbki - Drzonków to część Zielonej Góry. Może koleżanki razem robiły sesje, razem obrabiały zdjęcia? Takie gdybanie - ja w tej promocji nie biorę udziału!

Coś takiego jak Drzonków nie istnieje już od ponad 13 miesięcy, więc ktoś tu oszukał Organizatora... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6157063 Napisano: 08.02.2016 10:47:36 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Zwrot z Saga, mail z pozytywną weryfikacją był 02.02- przelew z Mbanku, na Mbank. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6156987 Napisano: 08.02.2016 00:35:33 w Kaufland konkursy
luko922 napisał(a):

A co to za święto, że kończył się termin konkursu w Kauflandzie, a tu żadnych dyskusji o braku weny i wysyłaniu zgłoszeń na ostatnią chwilę? emotka  

Mi udało się skończyć wysyłać wszystko już w ubiegłą niedzielę, więc dziś (wczoraj) luz był. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6155191 Napisano: 04.02.2016 14:55:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
norweska20 napisał(a):

norweska20 napisał(a):

O to odp.Grafa na temat zaniżonej wartości nagrody  na śwęta buzia uśmiechnięta
Witam Pani   
Sprawdziliśmy fakturę zakupu zabawek dot. konkursu Bobovity i widnieje na niej suma odpowiadająca wartości rynkowej z regulaminu konkursu. Oferta sklepów internetowych nie zawsze jest rozwiązaniem, ponieważ nie mają odpowiedniej ilości (jaka jest nam potrzebna), dlatego proszę nie sugerować się Internetem, cena może tyczyć się 2 szt. w sklepie. Bardzo niska cena zabawek w okresie wyprzedaży i niskiego asortymentu po Nowym Roku jest do przewidzenia i może odbiegać od wartości rynkowej z okresu rozpoczęcia konkursu.   Nagrodą w konkursie był „zestaw zabawek” i taki zestaw wysłano laureatom, regulamin zawiera zapis o różnicy cechach, kolorze i kształtu zabawek. Artykuły reklamowe nie są wiążące, obrazki były przykładami, które nie stanowiły oferty, dlatego tak ważne jest czytanie regulaminu. Nie spodziewaliśmy się zamieszania w związku z nagrodami, nagrody główne odebrano bardzo pozytywnie, choć nie były przedstawione na art. reklamowych w całości (tylko kołyska).   Przy konkursach związanych z dziećmi będziemy w przyszłości bardziej ostrożniejsi, naszym celem było wywoływanie radości, nie smutku. Widzę, że szczególnie brak misia zabolał najbardziej, za co przepraszamy, zaproponujemy fundatorom taką opcję nagrody w następnych promocjach.   Jeśli nadal chce Pani skorzystać z prawa do reklamacji to procedura wygląda następująco: Reklamacje rozpatruje Komisja. Wszelkie reklamacje dotyczące sposobu przeprowadzenia Konkursu, Uczestnicy powinni zgłaszać na piśmie na adres: Agencja Reklamowa Graf sp. z o.o., Szosa Bydgoska 50, 87-100 Toruń. Reklamacja powinna zawierać: imię, nazwisko, dokładny adres Uczestnika Konkursu, przyczynę reklamacji wraz z jej uzasadnieniem oraz podpis. Reklamacje będą rozpatrywane w terminie 14 dni liczonych od dnia ich doręczenia. Uczestnikowi przysługuje również prawo do dochodzenia nieuwzględnionych roszczeń na drodze sądowej. O decyzji Organizatora w przedmiocie reklamacji Uczestnik zostanie powiadomiony pisemnie na adres korespondencyjny. Decyzje Organizatora są ostateczne.

ja i tak złożę reklamacje. Gdzie przy 30 sztukach zabawek ceny będą jeszcze wyższe niż w sklepach stacjonarnych czy Internecie..bujdy i tyle ..napisze jeszcze żeby przesłali mi scan tej  faktury

Gdzie oni napisali, że droższe niż w sklepie stacjonarnym? Pewnie sami w takim kupili. Sponsor dał kasę, to kupili w pierwszym lepszym, więc watpie, byś coś wskorala. Nie wiem o jakim konkursie mowa, ale jeśli nie napisali w regulaminie, jakie zabawki, to nie wiem, czy coś ugrasz... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6154775 Napisano: 04.02.2016 01:30:42 w Biedronka
tereniagno napisał(a):

mia napisał(a):

Plus ostatnio daje po garach z numerami 71-coś tam. emotka
Dzisiaj oczywiście też mi nie wysłał. Na inne numery działa bez problemu.

na 661,663 też mi nie działał emotka

Rzeczywiście plus nie wysyłał, ale po chwili poszlo Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6154116 Napisano: 02.02.2016 23:26:05 w Biedronka
shell napisał(a):

Jak mam na paragonie 3 pasty Colgate to mam mozliwosc wyslac 3 oddzielne smsy z jednego numeru kom czy moge 1 dlugi ale na 480znaków (160x3)? emotka

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6154096 Napisano: 02.02.2016 22:38:11 w Biedronka
E, tych aut jest tyle, że dla każdego wystarczy do kolekcji... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6153968 Napisano: 02.02.2016 18:49:39 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
Odnośnie kombinowania z regulaminami: Radzę wam pisać reklamacje- zawsze, gdy uważam, że mam rację, to piszę i w sumie nie przypominam sobie, by któraś nie została uznana. Np. ostatnio w Koral na selfie moje selfie było drugie (pomijam, że ktoś nabił głosy w ostatniej godzinie- to nie było przedmiotem mojej reklamacji), ale złożyłem reklamację, gdyż wygrało normalne zdjęcie (które według mojej opinii nie powinno w ogóle zostać dodane do bazy zgłoszeń) i reklamację uznali- tzn. nie odebrali tamtej osobie nagrody, ale mi przyznali też. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6153709 Napisano: 02.02.2016 12:07:37 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
norweska20 napisał(a):

grandprix napisał(a):

Może lepiej by się ten dziennikarz wziął za Aleksandrów, więcej pożytku by z tego było...

Dobry pomysł. Trzeba mu podsunąć w komentarzach.

o ja mu mogę podąć linki do wyników gdzie królował Aleksandrów łódzki

Niech zgadnę... Same OGÓLNOPOLSKIE (a na pewno w większości) loterie...? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6153685 Napisano: 02.02.2016 11:53:38 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
giulietta napisał(a):

grandprix napisał(a):

Może lepiej by się ten dziennikarz wziął za Aleksandrów, więcej pożytku by z tego było...

Dobry pomysł. Trzeba mu podsunąć w komentarzach.

już złożymy mu się na jakiś voucher jak to rozpracuje, przedstawi nawet graficznie i nagłośni tu i tam  emotka   ma dane od 2011 to by akcja z Milką podeszła nawet 

No właśnie, co było z tą Milką, że usunęli ich z listy??? Pamiętam to, bo do mnie też agencja wydzwaniała sugerując, że dane były podawane przez inną osobę, ale nic nie "ugrali", bo nie mieli jak udowodnić. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6152973 Napisano: 01.02.2016 04:12:41 w Biedronka
ziomal102 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziomal102 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziomal102 napisał(a):

Czy wiecie może co wpisać w pola: "numer rachunku", "numer urządzenia" dla transakcji w sklepach internetowych MediaMarkt / Saturn? 
Nie ma o tym informacji w regulaminie - jest tylko napisane, że w przypadku tych transakcji nie są wymagane te informacje (ale w formularzu na stronie www pola te są obowiązkowe)

Jako numer transakcji wpisujesz numer, który jest na potwierdzeniu, które wygenerujesz w banku- jako numer terminala, czy tam urządzenia 0. Tak mi odpowiedzieli i telefonicznie i mailowo:

No to ja nie rozumiem, bo w regulaminie jest informacja, że nie trzeba podawać tych dwóch numerów. Poza tym, jak kupię dziś, to potwierdzenie będę mógł wygenerować dopiero za 3-4 dni... więc to chyba nie do końca tak powinno funkcjonować...? 

Raczej powinno. Robiąc zakupy online masz też prawo zwrotu, więc lepiej chyba najpierw odebrać produkt (wtedy już pewnie transakcja będzie na koncie rozliczona) i być pewnym, że się go zostawia, a nie zgłosić się, oddać i później mieć odebraną nagrodę, bo wygrałeś losami, których już "nie ma".

Jak płacisz w sklepie kartą to też masz tę transakcję jako nierozliczoną, dopiero po kilku dniach zmienia się status na zaksięgowaną.

Ale jakie przesłanie wypowiedzi? Nie jest zaksięgowana, ale masz wydruk, a przy płatności online nie. Bawiąc się dalej w "znajdź różnicę", to kupując online nie masz od razu towaru raczej... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6152679 Napisano: 30.01.2016 22:44:36 w Biedronka
Coś w tym newsie niebywałego jest? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6152660 Napisano: 30.01.2016 22:08:15 w Biedronka
ziomal102 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziomal102 napisał(a):

Czy wiecie może co wpisać w pola: "numer rachunku", "numer urządzenia" dla transakcji w sklepach internetowych MediaMarkt / Saturn? 
Nie ma o tym informacji w regulaminie - jest tylko napisane, że w przypadku tych transakcji nie są wymagane te informacje (ale w formularzu na stronie www pola te są obowiązkowe)

Jako numer transakcji wpisujesz numer, który jest na potwierdzeniu, które wygenerujesz w banku- jako numer terminala, czy tam urządzenia 0. Tak mi odpowiedzieli i telefonicznie i mailowo:

No to ja nie rozumiem, bo w regulaminie jest informacja, że nie trzeba podawać tych dwóch numerów. Poza tym, jak kupię dziś, to potwierdzenie będę mógł wygenerować dopiero za 3-4 dni... więc to chyba nie do końca tak powinno funkcjonować...? 

Raczej powinno. Robiąc zakupy online masz też prawo zwrotu, więc lepiej chyba najpierw odebrać produkt (wtedy już pewnie transakcja będzie na koncie rozliczona) i być pewnym, że się go zostawia, a nie zgłosić się, oddać i później mieć odebraną nagrodę, bo wygrałeś losami, których już "nie ma". Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6152581 Napisano: 30.01.2016 17:15:06 w Biedronka
ziomal102 napisał(a):

Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6152346 Napisano: 29.01.2016 20:27:18 w Biedronka
Ale wy jesteście upierdliwi, Albedo nie jest upierdliwe, ale zacznie byc, jak będziecie wydzwaniac i dopytywac. Zarejestrowaliście po staremu, to też jest ok- Jakby co mam screena starego wzoru paragonu z Biedronki. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6152230 Napisano: 29.01.2016 18:00:13 w Biedronka
@asante napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Oj jacy wy prawnicy wszyscy. Nagród wygranych przez siebie też zapewne nie wysyłacie na adresy rodziny i znajomych... W takim razie chodząc z siostrzenicą (nieletnią) na zakupy i pozwalając jej wbijać pin, ona też ma problem...

Ale Ty kompletnie nie rozumiesz w czym rzecz. Nie w tym, czy to jest uczciwe czy nie, tylko w tym, że organizator będzie miał prawo nie wydać Ci nagrody, bo jak widnieje w regulaminie - to Ty masz osobiście zrobić zakupy, nawet na cudza kartę, a to z kolei jest niezgodne z prawem. Rób sobie co chcesz, ale nie namawiaj do tego innych! 

Bla bla bla, dokładnie, zrobię po swojemu. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6152147 Napisano: 29.01.2016 15:30:50 w Biedronka
Oj jacy wy prawnicy wszyscy. Nagród wygranych przez siebie też zapewne nie wysyłacie na adresy rodziny i znajomych... W takim razie chodząc z siostrzenicą (nieletnią) na zakupy i pozwalając jej wbijać pin, ona też ma problem... Wyświetl w wątku >>
0 0