Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika visserarthur

visserarthur

#7080703 Napisano: 20.02.2023 21:08:46 w Podatkowo-konkursowe know how
zielonaszpilka napisał(a):

notta napisał(a):

Edit. I oczywiście o ile nie spodziewasz się kontroli z US w najbliższym czasie emotka  Ja się spodziewam, więc pilnuję, żeby wszystko bylo ok emotka

spodziewasz się ze względu na obroty czy wcześniejsze kontrole?

Spodziewam się ze względu, że za chwilę będziemy robić odbiór domu, który wybudowaliśmy bez kredytu, emotka  Widzę, że Ty już zaprawiona w bojach kontrolnych emotka  udało się Wam wyjaśnić wszystko, tak żeby już się nie czepiali?

Hmmm, jeśli nikt im nie zasugeruje, to oni nie zorientują się, że wybudowaliście dom… Mi kontrolowali dochód dopiero jak sprzedałem mieszkanie, bo wtedy kupujący zapłacił podatek. Mimo, że w chwili zakupu jakieś tam info szło od dewelopera do US, to chyba na podobnej zasadzie jak z podatkami odprowadzanymi od nagród- idą do US, ale nie są sprawdzane pod kątem konkretnej osoby. Po prostu w chwili sprzedaży i zapłaty podatku przez kupującego weryfikowali dopiero obie strony. Chyba, że coś się zmieniło. Pamiętam, że pani w US była spoko i można było sobie z nią na luzie pogadać, więc pozwoliłem sobie na uwagę: „to co, jak te karki jeżdżą tymi bmw/ audi, to jesteście ich w stanie sprawdzić dopiero w chwili sprzedaży?”. Odpowiedziała, że tak (chyba, że ktoś wcześniej z jakimś donosem uderzy, to mogą wtedy już zweryfikować).
Ps: Nie kwestia konkursowa, ale może komuś się przyda, bo jeszcze miałem wezwanie, że nie zgłosiłem „kasy ze sprzedaży nieruchomości”. Wiedziałem, że jak wydam te pieniądze na podobny cel w ciągu pół roku (?), to nie muszę tego zgłaszać, to samo powiedział notariusz sam od siebie, a jednak i tak trzeba było zgłosić. Poinformowałem, że środki wydałem na podobny cel, pokazałem Akt Notarialny i pani w US kazała wypełnić formularz, gdzie wpisałem 0 (zero)- czyli ile mi zostało ze sprzedaży😀.

Kiedyś jak wszystkie protokoły szły w kąt, tak teraz mam w teczkach oznaczonych latami- zawsze łatwiej odnaleźć, a jak już wiem, może się to przydać. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7080546 Napisano: 19.02.2023 23:47:03 w Podatkowo-konkursowe know how
„Sąsiada” było ze znakiem zapytania, bo tego nie wiem- był donos, bo go widziałem, ale równie dobrze mógł to być ktoś z zazdrosnych znajomych czy nawet (dalszej) rodziny. Wąskie grono osób wie o konkursach, więc tym bardziej kogoś bolała niewiedza, skąd „tyle” mam… Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

visserarthur

#7080478 Napisano: 19.02.2023 15:07:37 w Podatkowo-konkursowe know how
Jeśli o te 6 miesięcy chodzi, to nie do końca mam pewność, czy liczy się data wygranej, czy data wejścia w posiadanie, czyli data fizycznego otrzymania nagrody…? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7080475 Napisano: 19.02.2023 14:41:44 w Podatkowo-konkursowe know how
Mi kiedyś pani w US, jak i kuzyn wtedy tam pracujący, powiedzieli, że jakby co, to na wszystkie wygrane rzeczy, nie tylko samochody, można powołać się na te interpretacje krążące po internecie (skoro kilku naczelników wydało takie interpretacje, wątpliwe by naczelnik US X wychylał się z czymś innym). Oczywiście wiadomo, że najlepiej zawsze mieć interpretację dla siebie, ale ja się w to nie bawię- przedstawiam w PIT stratę (sprzedaż wygranych poniżej wartości) i nikt tego nie weryfikował jak do tej pory. Myślę, że teraz jak portale mają przekazywać te informacje, to w US zobaczą „no ma coś wpisane w tym roku, to pewnie chodzi o tę sprzedaż z portalu” i nie będą weryfikować, bo szkoda tracić czas- lepiej przeznaczyć ten czas na kogoś, z kogo na pewno można ściągnąć karę.
Raz miałem kontrolę „z donosu sąsiada?”, że w jednym roku zakupiłem dwie nieruchomości. Moje dochody z PIT wskazywały, że tylko jedną mógłbym kupić, ale przedstawiłem dokumenty i dostałem „postępowanie umorzone jako bezprzedmiotowe”, wtedy np. dowiedziałem się, że te podatki odprowadzane przez organizatorów (tzn. informacje o nich) nie trafiają na nasze „konta” w US (nasze nipy, teraz pesele), tylko na konto US, więc z automatu nie widzą, że np. wygrałeś 300 000 zł. Nie gromadzą tak informacji, więc warto trzymać jakieś regulaminy, dowody przelewów, …, choć mi pani kontrolująca powiedziała, że gdybym tego nie miał, to sama po zdawkowych informacjach pisałaby do firm, agencji i by tam szukała. Pamiętam jak pokazała mi odpowiedź z Unilever (wtedy chyba organizatorami w większości były firmy, a agencje koordynatorami jedynie, więc informacje takie były przechowywane w księgowości tychże firm, a nie agencji), a oni jej listę wszystkich nagród z kilku lat… Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

visserarthur

#7079728 Napisano: 14.02.2023 14:22:58 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
misiamarysia napisał(a):

paulas napisał(a):

Każdy z pierwszego etapu Kinder już dostał Piniatę? Moja ,,wisi” w aplikacji InPost już od 3.02. i ma status w trakcie przygotowania. U kogoś podobna sytuacja? 

U mnie identycznie.

Wydrukowali sobie listy przewozowe, a paczki mogą nadać za miesiąc... Wyświetl w wątku >>
1 paulas 0

visserarthur

#7079573 Napisano: 13.02.2023 16:52:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
tereniagno napisał(a):

primo2219 napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

Hej, nie jestem pewna czy pojawil mi sie komunikat przy wyslaniu paragonu na karnawal kinder. Czy wysylal ktos ponownie ? Pojawia sie blokada z informacją, ze ten paragon zostal juz zarejestrowany ?

Tak, też tak miałem. Przy ponownym wysłaniu wyskoczył komunikat, że paragon jest już zarejestrowany. 

Oooo, u mnie to samo było, ale od razu miałam, że paragon wykorzystany emotka
Leży paragon i co patrzę na niego, to wkurzam się emotka

Pewnie kliknęłaś dwa razy… Najprościej zapytać Agencji, czy był zgłoszony… Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7079423 Napisano: 12.02.2023 14:55:31 w SZUKAM....
Pewnie istnieje, bo jak jest "before", to i "after"... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#7079251 Napisano: 10.02.2023 15:14:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Skąd wiadomo, że osoba jest z NAV... Nic interesującego nie napisała. Co do polityki sklepu. Obstawiam Kaufland, Auchan, Carrefour też wchodzi w grę, choć ma "mniej dni" emotka .
Pan autor już nabrał doświadczenia od 2017 roku, czy dalej wierzy w swoje "I dziękuję apoccalipsa - tak, Wy jesteście dla nas. Tak, ale my dla Was, bo bez organizatorów moglibyście sobie najwyżej popisać na forum e-fajniegdybyistnialykonkursy.info "?

Najistotniejszy jest Konsument- jeśli go nie będzie, nie będzie sprzedaży, pieniędzy, akcji marketingowych, więc organizatorzy akcji są później, gdy jakoś się już to toczy, trzeba zwiększyć sprzedaż, wygrać z konkurencją. Produkt sobie może być- jak nie uda się go wcisnąć Konsumentowi, pieniążków nie będzie i musi odejść w zapomnienie, bo się nie przyjął... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7079130 Napisano: 09.02.2023 18:56:20 w SZUKAM....
Jest jakiś konkurs/ loteria, gdzie whisky trzeba kupić? (nie znam nazw, więc nawet poszukać za bardzo nie wiem jak...) Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7079065 Napisano: 09.02.2023 14:32:01 w SZUKAM....
Czy ktoś kupował bilety na alebilet.pl? Legalny portal...? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7078308 Napisano: 05.02.2023 13:10:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agunia666 napisał(a):

Zgłosiłam paragon w loterii merci, wyświetlił się komunikat że nie wygrałam nagrody natychmiastowej, jednak nie dostałam potwierdzenia zgłoszenia na e-maila. Czy pisać do Smolar aby potwierdzić czy zgłoszenie zostało zarejestrowane? Czy nie ma sensu... 

… a jest gdzieś info, że powinnaś coś takiego dostać…? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7077969 Napisano: 03.02.2023 00:28:11 w Kupię...
vickichelm napisał(a):

Kupię piniatę w normalnej cenie emotka

Znaczy 275,3? Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#7076676 Napisano: 26.01.2023 20:33:16 w moje dzisiejsze wygrane :)
sesyjnie1 napisał(a):

Wiecie co, wygrałam piniate… a nie grałam w drugim etapie . Dziwne to… 

emotka  jest coś takiego jak lista rezerwowa...

100 Bref Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#7076454 Napisano: 25.01.2023 21:44:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ewelina1991171 napisał(a):

Jak myślicie Kinder będzie informował całą noc ? Czy reszta poleci jutro ? 

Fajne masz te swoje pytania- tu sami magowie i wróżki... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#7076159 Napisano: 24.01.2023 13:30:39 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
marzanna napisał(a):

Voucher elektroniczny do hotelu Cristal Resort Szklarska Poręba o wartości 2000 zł sprzedam lub wymienię na inny bliżej centrum Polski lub nad morzem lub ewentualnie Travelist, wakacje.pl. Voucher jest ważny do końca marca 2023.

Fajny hotelik, byłem kilka razy. Za ile? Jakie warunki? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7075806 Napisano: 22.01.2023 14:55:48 w Smolar
darog napisał(a):

833
1:04
Wyniki samochodzik Inpost
https://www.youtu.../watch?v=eG83gj5rf9c

Jakie to ma znaczenie, ani ja ani Ty nie wygraliśmy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#7075053 Napisano: 17.01.2023 18:59:10 w Wkurza mnie...
A mnie wkurzają Sasiny i inne pi*iory- w sumie jak zawsze, ale teraz jakoś tak konkretnie mnie to dotknęło. Łupią nas z kasy, sobie posadki, pieniądze na wybory z państwowych, a do mnie list nadany z loterii Ferrero szedł od 28.12.2022- szedł i dalej by szedł, gdybym nie udał się dzisiaj w końcu na sortownię w moim mieście, żeby ten list odszukali i mi wydali (pocztą pantoflową po mieście się rozeszło, że jak się czeka na list, to można samemu jechać odebrać). Brakuje listonoszy (ale i na sortowni ludzi), nie chcą pracować za marną kasę, jak są jacyś "desperaci", którzy zostali, to zamiast codziennie obchodzić swój rejon, codziennie idą na inny, więc takim sposobem na każdym rejonie listonosz jest około raz w miesiącu! Spółka państwowa, nie prywatna, a na podwyżki żałuje. Lepiej dawać, tam gdzie wyborcy są, a nie tam, gdzie trzeba zadbać o ogół!!!? List opłacony, ale nie dotrze, bo nie ma kto przynieść.  List odszukali i mi wydali, ufff. Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#7074837 Napisano: 17.01.2023 01:40:46 w Avanti
notta napisał(a):

do avanti można w jednym liście kilka oświadczeń podesłać? Przećwiczył ktoś ten temat z nimi?

Ja, na dwie osoby w jednej przesyłce kurierskiej. Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

visserarthur

#7074833 Napisano: 16.01.2023 23:42:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

gosiak351 napisał(a):

mia napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

https://vm.tiktok.com/ZMYJ8qYm4/
nasz tiktokowy konkursowicz żniw w akcji tym razem kinder

Nie mógł se innego tygodnia na swoje eksperymenty wybrać, niż ten pierwszy? emotka

nie chce mi się ogladać, ile tego kupił?

Kilkadziesiąt paragonów. Zupełnie bez sensu, bo jak sam zauważył, z jednego IP może dziennie zgłosić 20 paragonów, a w całej loterii może wygrać jedną główną i jedną piniatę. Nie wiem jak to podzielił i na ile osób zagra (już mówił, że jego mama też chętnie zagra;), ale pewnie nie przyzna się oficjalnie na ile kont to rozbił i ile piniat wygrał. To, że wygra piniatę jest pewne, ale on ten filmik nakręcił dla wyświetleń, a nie dla piniat;)

Dokładnie, po co to udostępniać (może sam zainteresowany wrzuca tu te linki...), ja bzdur tik tokowych nie śledzę, ale z ciekawości kliknąłem zobaczyć, ile tego kupił- jak ktoś ma tam konto, to niech mu napisze, że kiepskie te jego zakupy (=mało).
Ps: Nick konkursowywyjadacz- on coś wygrał? Chyba założę konto i mu napiszę, że koło wyjadacza, to chyba nawet nie stał, a może on jest zjadacz konkursowych produktów, to i może... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#7074507 Napisano: 15.01.2023 02:40:28 w Wkurza mnie...
fbmonika1966 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Ludzie w sklepach.Jedna pani siedzi na jednej otwartej kasie i musi jeszcze doskakiwać do 3 samoobsługowych.
Grzecznie czekam bo co poradzić rozumiem sytuację ale już za mną stała parka i komentarze czemu tak długo,sratatata.
No i się zagotowałam i znowu rzucałam mięsem w sklepie a serio chciałam zachować spokoj:(
I zawsze sobie powtarzasz będę oazą spokoju a potem stajesz się Etną i to nie uśpioną hahahah

u nas w biedrze to samo

U mnie w Biedrach różnie, czasem jest ktoś, kto oddelegowany jest tylko do obsługi samoobsługowych, a czasem obskakuje je kasjerka, ale (stety lub nie) zazwyczaj podchodzę do kasjerki i pytam, czy może kogoś poprosić (nie określam, kto ma konkretnie podejść- sama najlepiej wie, czy ma kogoś wezwać, czy podejść sama), bo istnienie tych kas mija się z celem, którym było rozładowanie kolejek (kolejki i tak są, bo na 6 samoobsługowych np. 4 zablokowane, bo jeden ma alkohol, drugiemu wagi produktu nie wykrywa, trzeci źle wbił numer telefonu, ..., ...). Czasem, szczególnie jak jest mało ludzi, więc jest w miarę cicho i nikt nie podchodzi, robię głośniej i klikam do znudzenia "wezwij pomoc" i tak napierdzielam. Nie awanturuję się, do ludzi podchodzę neutralnie, ale jak mi podejdzie z tekstem "czego pan taki niecierpliwy", to już jest inna "rozmowa". Wyświetl w wątku >>
0 0