Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika visserarthur

visserarthur

#6806242 Napisano: 06.09.2021 13:00:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Z ubiegłorocznego konkursu Monster w Carrefour ytają, czy chce się zamienić bilety GP Warszawa na bilety na GP w Toruniu, czy ekwiwalent pieniężny- ktoś ma regulamin, żeby sprawdzić ile warte te bilety? Nie mam akurat tego regulaminu... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6806141 Napisano: 06.09.2021 00:00:14 w Co można dostać gratis?
halliday napisał(a):

Do osób które wygrały karty w kauflandzie coca cola karty edenred i jeszcze nie wydały jej mogę się zarejestrować w promocji mastercard i otrzymać bon o wartości 50zł do różnych sklepów internetowych. Wystarczy się zarejestrować, wybrać o jaki bon gramy i robić zakupy, gdy wydamy powyżej 50zł to po tygodniu będziemy mogli odebrać bon który wybraliśmy po rejestracji. https://bezcennechwile.mastercard.pl/

Wchodzą? Bo nie wszystkie Mastercard biorą udział. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6805654 Napisano: 02.09.2021 18:47:16 w SZUKAM....
cleo25 napisał(a):

W zeszłym roku w Odido z Coca Coli, były do wygrania walizki. Ona była opisana jako "kabinowa", ale fizycznie jest trochę wìększa od wymaganych wymiarów.  Czy ktoś ją brał do samolotu, jako "podręczną"? 

Z tego, co kojarzę każda linia ma inne wymiary na kabinówkę Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6805266 Napisano: 01.09.2021 13:17:30 w Smolar
@gnieszka@ chyba nie do końca rozumiesz "problem"- na te paragony, które wygrały przecież nie muszą robić zwrotu, ale na pozostałe np. 200, które nie wygrały. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6805264 Napisano: 01.09.2021 13:15:28 w Smolar
reniii napisał(a):

visserarthur napisał(a):

loteryjny napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

Zastanawiałem się nad wysłaniem jednego zgłoszenia w ostatnim etapie na loterię Nimm2 ale po wynikach z 1 etapu chyba sobie odpuszczę.. (Chociaż wiem, że i jednym zgłoszeniem można wygrać główną - ale czy na pewno?)

Wygrany samochód nr 1046797, wygrane 100zł - numery 1046864, 1046866, 1046704, 1046698 i 1046692
Kolejne wygrane stówy, numery - 113149/1145, 113049/1145 i 113087/1145

Ludzie naprawdę kupują słodyczy na 100 paragonów (a może znacznie więcej bo to przecież tylko te wygrane) i zgłaszają na różne numery telefonów?

Tak się dzieje jak Smolar nie zabezpiecza loterii captchą i automaty idą w ruch  emotka   emotka

A co to ma do rzeczy? Myślisz, że Smolar dopuszcza do losowania zgłoszenia z powtarzającymi się numerami paragonów...? To nie pierwszy raz taka akcja. Ja bardziej upatruję tajemnicę w tym, że jakiś czas temu Carrefour zmienił zapisy regulaminu zwrotów- zapis: "Zwrotowi nie podlegają następujące kategorie towarów:(...) oraz towary, których zakup wraz z dowodem ich zakupu (np. paragonem) umożliwia udział w konkursie, loterii lub promocji organizowanej przez Carrefour Polska sp. z o.o. lub na zlecenie lub we współpracy z Carrefour Polska Sp. z o.o. Carrefour Polska sp. z o.o. zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia zwrotu towaru..."
Pomijam fakt, że pracownik nie musi znać regulaminu dokładnie, nie musi także wpaść na to, że zwrot jest z "akcji", no i mamy jeszcze opcję, że ktoś zna takiego pracownika, a tenże pracownik nie robi problemów...

Ps: Była ostatnio jakaś loteria w innej sieci handlowej, z losowania której jest filmik? Można porównać, jak to się ma- oczywiście musi być to loteria z wieloma nagrodami, tak jak ta.

Z tymi zwrotami towaru to macie rację. Pamiętam jak niedawno w sklepie jakiś gościu wykłócał się z biurem obsługi klienta o to, że niby to żona kazała mu kupić jakieś tam tabletki do zmywarki, a on kupił nie te co trzeba i chciał je zwrócić, jakby to było najważniejszą życiową potrzebą. Pomysłowość ludzka nie zna granic. Najlepiej gdyby agencje ponownie chciały oryginalny paragon, oczywiście nie za wygraną drobnicę, żeby się nie okazało, iż koszt wysyłki paragonu przewyższa wartość samej nagrody, ale dla tych wartościowszych.

Jak na forum jest ktoś ze Smolara, to sposób jest bardzo prosty- robić losowanie (w przypadku Carrefoura) po min. 30 dniach od zakończenia loterii. Wyświetl w wątku >>
1 ktosiu 0

visserarthur

#6804866 Napisano: 31.08.2021 02:43:46 w Smolar
loteryjny napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

Zastanawiałem się nad wysłaniem jednego zgłoszenia w ostatnim etapie na loterię Nimm2 ale po wynikach z 1 etapu chyba sobie odpuszczę.. (Chociaż wiem, że i jednym zgłoszeniem można wygrać główną - ale czy na pewno?)

Wygrany samochód nr 1046797, wygrane 100zł - numery 1046864, 1046866, 1046704, 1046698 i 1046692
Kolejne wygrane stówy, numery - 113149/1145, 113049/1145 i 113087/1145

Ludzie naprawdę kupują słodyczy na 100 paragonów (a może znacznie więcej bo to przecież tylko te wygrane) i zgłaszają na różne numery telefonów?

Tak się dzieje jak Smolar nie zabezpiecza loterii captchą i automaty idą w ruch  emotka   emotka

A co to ma do rzeczy? Myślisz, że Smolar dopuszcza do losowania zgłoszenia z powtarzającymi się numerami paragonów...? To nie pierwszy raz taka akcja. Ja bardziej upatruję tajemnicę w tym, że jakiś czas temu Carrefour zmienił zapisy regulaminu zwrotów- zapis: "Zwrotowi nie podlegają następujące kategorie towarów:(...) oraz towary, których zakup wraz z dowodem ich zakupu (np. paragonem) umożliwia udział w konkursie, loterii lub promocji organizowanej przez Carrefour Polska sp. z o.o. lub na zlecenie lub we współpracy z Carrefour Polska Sp. z o.o. Carrefour Polska sp. z o.o. zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia zwrotu towaru..."
Pomijam fakt, że pracownik nie musi znać regulaminu dokładnie, nie musi także wpaść na to, że zwrot jest z "akcji", no i mamy jeszcze opcję, że ktoś zna takiego pracownika, a tenże pracownik nie robi problemów...

Ps: Była ostatnio jakaś loteria w innej sieci handlowej, z losowania której jest filmik? Można porównać, jak to się ma- oczywiście musi być to loteria z wieloma nagrodami, tak jak ta. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6804282 Napisano: 27.08.2021 17:43:47 w SNICKERS
soulfly napisał(a):

A kto pamięta takie Nokie jako glowne w Snickersie?Za ilosc wyslanych opakowań  emotka 

Wiem, że „kto pamięta”, ale ja nie pamiętam, może to jeszcze daaawniej było- nie za „moich” czasów. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6804268 Napisano: 27.08.2021 17:10:53 w SNICKERS
emanuela24 napisał(a):

barcza napisał(a):

kreatia napisał(a):

a pamiętacie konkurs, w którym dla ostatniej osoby w danej minucie był telefon z klapką? już nie wiem czy to był konkurs jakiejś sieci, czy telewizji. sms kosztował jakieś 2 zł + VAT i całe forum zgarniało samsungi w szampańskim kolorze. ah, to były czasy.
edit: jeżu, nie ten wątek, ale dobra emotka

Może to był ten konkurs w TV chyba Polsat na Sylwestra co 15 minut był telefon, chyba całe forum wygrało te telefony 

Nie. To jakiś festiwal był. Pamiętam zaskoczona byłam że konkurs zrobili. A kto sunsilka pamięta? 

Co te trzy sprzęty do włosów były...? Chyba co godzinę 3 osoby wygrywały- była suszarka, prostownica i gofrownica chyba
Już wspominałem, że przelew ze Snickersa był w poniedziałek? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6804149 Napisano: 27.08.2021 12:31:29 w SNICKERS
karolkas napisał(a):

A ja zadam może głupie pytanie, gdzie to widać jakie ID ma zgłoszenie?

Jak wyślesz zgłoszenie, to na dole białymi cyframi. Wyświetl w wątku >>
1 karolkas 0

visserarthur

#6804143 Napisano: 27.08.2021 12:22:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atyde25 napisał(a):

Tak wszystko to pamiętam stety  lub niestety:)To  był wtedy szał na wygrywanie tych "wypasionych" telefonów.Niektórzy po kilkanaście i więcej zgarniali.Nie ja dla jasności:)

Tak, bo na Polsacie trzeba było wysyłać sms jeszcze zanim plansza się pojawiła, więc tak siedziałem z zegarem atomowym i wysyłałem co minutę sms (szczególnie między 18, a 19, bo wtedy plansza 3 razy się pojawiała). Na TVN był na hasło konkurs, więc tylko raz mnie docenili. Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

visserarthur

#6804141 Napisano: 27.08.2021 12:19:18 w SNICKERS
I jeszcze "100" lat temu była akcja, że jak pocztą się wysłało 3 opakowania po Snickersie i było się w pierwszej setce w danym tygodniu, to voucher na buty Adidas się wygrywało emotka  (co za czasy, poczta i rozkminianie, kiedy wysłać list, żeby dotarł na poniedziałek emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6804137 Napisano: 27.08.2021 12:16:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kreatia napisał(a):a pamiętacie konkurs, w którym dla ostatniej osoby w danej minucie był telefon z klapką? już nie wiem czy to był konkurs jakiejś sieci, czy telewizji. sms kosztował jakieś 2 zł + VAT i całe forum zgarniało samsungi w szampańskim kolorze. ah, to były czasy.
edit: jeżu, nie ten wątek, ale dobra emotka

Mam taki złoty z klapką, ale nie pamiętam, skąd to... Bardziej pamiętam akcję z Motorolami na 10 lat Plusa, co na Polsacie i TVN-ie wygrywało się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6804121 Napisano: 27.08.2021 11:47:45 w SNICKERS
Jedna z akcji (były z 3-4 podobne) nazywała się "wybory batonów" i google podpowiada, że to było chyba w 2007  emotka Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6804108 Napisano: 27.08.2021 11:20:35 w SNICKERS
Przypomniały mi się loterie (m.in.) Snickers sprzed lat, gdy batony były do wygrania i te słupki białych ofoliowanych kartoników stojące za drzwiami w pokoju, które PP przywoziła  emotka Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6803987 Napisano: 26.08.2021 18:03:52 w SNICKERS
soulfly napisał(a):

Może mają problemy z systemem który wysyła Blik, podobnie było w Tchibo. 

W Tchibo nie było Blików, tylko wypłata bez karty... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6803973 Napisano: 26.08.2021 17:16:22 w SNICKERS
freyja88 napisał(a):

soulfly napisał(a):

freyja88 napisał(a):

23.08 info 10:50 za dzień 21.08. Wybrany BLIK a przelewu wciąż brak.

Zdecydowanie nie ogarniaja tematu.

ale żeby było śmieszniej moja znajoma podała nr konta z wygranej wczoraj i przelew był dziś o 15tej

To prawda, podałem dane w nocy z niedzieli na poniedziałek i w poniedziałek przelew już był. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6803742 Napisano: 25.08.2021 20:13:15 w Wkurza mnie...
No skoro wykręcają się odrzucając reklamacje, to dlaczego ja mam im na tacy podawać. Poprzednie uszkodzenie odrzucili, bo niby przesyłka była źle zabezpieczona, więc się wyrównało.
Jak w sklepie kupuję kilka takich samych rzeczy i nabiją mi ich za mało, nigdy nie wracam "prosić" by mi dobili, bo sklepy również niejednokrotnie nabijają wyższe ceny, niż te na półce, co innego, gdy odpowiedzialność ponosi pracownik- raz kasjerka wydała mi za dużo 50 zł, więc wróciłem i oddałem, kasjerka była zszokowana i zamiast "dziękuję" powiedziała "przepraszam", innym razem w Auchan kasjerka na terminalu zamiast nabić 105,xx nie docisnęła "1" nacisnęła 05xx i wyszło 5,xx, idąc do samochodu zorientowałem się, że taka sytuacja, więc wróciłem, kasjerka przeżywała, że dziękuje, bo by ze swoich musiała oddać, także...
niech każdy dba o swoją moralność i stawia jej granice.... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6803664 Napisano: 25.08.2021 16:06:21 w Wkurza mnie...
dzidziapiernik napisał(a):

visserarthur napisał(a):

...co mi będzie o moralności pisał ktoś ze słabą historią na forum.

Fakt - możesz być z pewnością autorytetem dla wielu... sobie podobnych emotka Zaciekawiasz mnie...
Tą uwagą potwierdzasz tylko to, co tak często ganili Admini - pisanie nie na temat. emotka Zaimponowałeś mi osiągami klik 

No i właśnie o tym mowa... kozaczysz, bo po twoich komentarzach nie można wiele o tobie powiedzieć, ale na pewno to, że jesteś zakompleksiona. Gdyby napisała to osoba z forum z dłuższym stażem, która mnie zna, może bym się zastanowił, ale jak widzę nudzącą się hejterkę to niczego konstruktywnego spodziewać się nie mogę. 
Widać poziom- admin stwierdził, że nie na temat, ale skoro nie widziałaś, co tam było znaczy nie wpadłaś na to, by jakoś to zweryfikować, znaczy łykasz bez sprawdzenia. Jakbyś była bystra, to byś zauważyła, że karniaki daje mi tylko jeden admin. Widocznie „władza” robi swoje- inni jakoś potrafią załatwiać sprawy inaczej, bo prostowanie nieprawdziwych wpisów, mimo że nie jest w temacie danego wątku, to rozwiewa wątpliwości. Skoro cię zaciekawiam, to jakoś mnie nie zaskoczyłaś, bo jestem ciekawą osobą. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6803600 Napisano: 25.08.2021 12:44:09 w Wkurza mnie...
dzidziapiernik napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Jak tak cwaniakują, to nie mam wyrzutów, że z siostrą i my zacwaniakowaliśmy. Zamówienie ze sklepu przyszło w 4 paczkach, ale zaginęła tylko jedna, no ale jak dostali fakturę i dowód wpłaty na kwotę z faktury, to zwrócili całość emotka

Zdecydowanie naganne zachowanie. NIC nie usprawiedliwia nieuczciwości. emotka
Słonimski sformułował ironiczne "minimum moralne":

Jeśli nie wiesz, jak się zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie

Proponuję nie kierować fałszywych oskarżeń- nie mój problem, że formularz był skonstruowany bez możliwości swobodnej wypowiedzi, zresztą co mi będzie o moralności pisał ktoś ze słabą historią na forum. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6803493 Napisano: 24.08.2021 22:58:00 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

inpost. uszkodzili i zalali moją paczkę (bylam nadawcą). w paczce towar za 500zł emotka jest protokuł szkody i przyznają się do winy. czy ktoś tak miał? czy w reklamacji oddzadzą mi te 500zł? czy rzucą jakiś ochłap???? emotka

In post jest najgorszy jeśli chodzi o reklamację... kupilam na allegro zestaw obiadowy na 6 osob, 3 talerze zostaly zbite w czasie dostawy. Po zlozeniu reklamacji, oddali mi 30 zl za 3 zbite talerze... wycenili je na podstawie rachunku za zastawę, myślałam, ze sie wścieknę bo musialam kupic i tak nowy zestaw bo co mi po tym ze zbitymi talerzami emotka  

Jak tak cwaniakują, to nie mam wyrzutów, że z siostrą i my zacwaniakowaliśmy. Zamówienie ze sklepu przyszło w 4 paczkach, ale zaginęła tylko jedna, no ale jak dostali fakturę i dowód wpłaty na kwotę z faktury, to zwrócili całość emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 cb656