Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nanajka81

nanajka81

#6778105 Napisano: 28.04.2021 15:54:25 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

superloser - ależ ja lubię mojego chrześniaka... On nie jest niczemu winien, że jego rodzice zachowują się tak, jak się zachowują. 
Tylko nie lubię być tam, gdzie mnie ktoś ewidentnie nie chce. A matka małego toleruje tylko swoją rodzinę i znajomych. Rodzinę męża stara się zrazić. I doskonale jej się to udaje... Mąż (chyba) nie ma nic przeciwko temu... 
Mam małemu wysyłać prezenty? Do tego sprowadza się chrzestna w obecnych czasach?
Wolałabym go zobaczyć, żeby widział, że ma chrzestną i ciocię. Ale jak pomyślę o tej gęstej atmosferze, to mi się odechciewa... 

Na weselu w ub roku z nikim nie rozmawiali (obojętnie, czy ze swoją rodziną - sztuk 4, czy rodziną panny młodej-ok 20 osób), jak chciałam zrobić im zdjęcie, to się odwróciła tyłem. Wyjątek - zdjęcia grupowe. Łaskawie pozowali do kilku. 
On był świadkiem młodego (to jego brat), ja robiłam zdjęcia (hobbystycznie, żeby młodzi mieli pamiątkę). Podczas jazdy samochodem czy podczas robienia zdjęć - nie odezwał się słowem do nikogo. 
I ja mam na siłę napraszać się, żeby łaskawie wpuścili mnie do domu?? I żeby patrzyli z dziwnym uśmieszkiem na prezenty, jakie daję małemu? Żebym chociaż znała powód, dla którego tak się zachowują, to co innego. 

Dodam, że może dzieciak nie wybierał chrzestnych, ale wybierali jego rodzice.
Skoro ja im nie pasowałam od początku, to po kiego grzyba mnie wybrali???
Nie napraszałam się, dla żartu zastanawiałam się z mężem, kogo wybiorą i siebie stawiałam na ostatnim miejscu. Po jej siostrze, przyjaciółce, jego jednej kuzynce i jeszcze jednej osobie. Wiesz, jakie było moje zaskoczenie, że jednak ich wybór padł na mnie?

to jak to się stało że nie odmówiłas??? Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6778104 Napisano: 28.04.2021 15:52:24 w Pomocy!!!!
sssylwiaaa napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wsrod osob pomsgsjacych zostanie rozlosowany kod do empiku 50 zl oraz pyszne.pl 30 zl- osóbka, ktora to przekazala chce pozostac anoninowa. Bardzo Jej dziekuje z tego miejsca.

obawiam się że w tym roku trudniej będzie ci tu cokolwiek nazbierać. Na FB inna konkursowiczka zbiera na aparaty słuchowe i leczenie słuchu i tam są i licytacje i różne akcje i im nawet to zbieranie dobrze idzie ale głównie przez te licytacje bo tak samo z siebie to zrzutka stoi. Czasy nadal marne niestety.

Niestety, ale muszę się z tym zgodzić. Życzę Ci, aby wszystko się ułożyło po Twojej myśli. nanajka81 poproszę o link do licytacji, o której piszesz. 

grupa na FB nazywa się "pomagamy naszej koleżance Marlena Czerwik bazarek" Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#6778098 Napisano: 28.04.2021 15:27:21 w Pomocy!!!!
chochliczka napisał(a):

Wsrod osob pomsgsjacych zostanie rozlosowany kod do empiku 50 zl oraz pyszne.pl 30 zl- osóbka, ktora to przekazala chce pozostac anoninowa. Bardzo Jej dziekuje z tego miejsca.

obawiam się że w tym roku trudniej będzie ci tu cokolwiek nazbierać. Na FB inna konkursowiczka zbiera na aparaty słuchowe i leczenie słuchu i tam są i licytacje i różne akcje i im nawet to zbieranie dobrze idzie ale głównie przez te licytacje bo tak samo z siebie to zrzutka stoi. Czasy nadal marne niestety. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6778047 Napisano: 28.04.2021 11:10:02 w WC - rozmowy o wszystkim
superloser napisał(a):

ziolko napisał(a):

nanajka81 szkoda, że rodzice mojego chrześniaka chyba mają inne podejście do sprawy...  emotka
Nie dawałam bogatych prezentów, ale przemyślane. Na poprzednie urodziny wysłałam kartkę, to nawet nie podziękowali i nie dali znać, że doszła...
Kartkę wysłałam dlatego, że niespodziewanie nasze kontakty się rozluźniły, nie wiem z jakiego powodu. 
A chciałam dać sygnał, że pamiętam o urodzinach małego. 
Jak widać prezenty złe, kartka jeszcze gorsza... W tym roku nic nie wysłałam. 
Za 4 lata komunia. Pewno wtedy nasze kontakty się ocieplą...  emotka

Jak sie to czyta, to jedynym poszkodowanym jest dzieciak... nie wybral ani rodzicow, ani chrzestnych ale jak dzieciaki z klasy beda opowiadac o swoich prezentach to usmierci swoich chrzestnych, bo tak latwiej  emotka
Niz tlumaczyc cos czego nie rozumie, bo dzieciak pewnie NIE wie, dlaczego go nie lubisz  emotka

Dzieciak poszkodowany bo chrzestnych nie stać na prezent za tysiąc złotych??? Litości. Ty nawet nie wiesz jak ciężko w ogóle chrzestnych znaleźć - ludzie nimi nie chcą być. A co do obecnych dzieci to na dobrą sprawę mają wszystko - komórkę, laptop, tablet, rower, konsolę... Nie potrafią szanować pieniędzy ani tego co im się daje, ich wymagania typu "chcę klocki" które kosztują 500 czy 600 zł - są chore. Gdy zapytałam córkę co chce na komunie stwierdziła że lalkę (której koszt to 200 zł) i żeby przyjechała jej ciocia (chrzestna) bo dawno jej nie widziała (daleko mieszkamy od siebie). Koniec życzeń. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#6778017 Napisano: 28.04.2021 08:50:05 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

nanajka81 szkoda, że rodzice mojego chrześniaka chyba mają inne podejście do sprawy...  emotka
Nie dawałam bogatych prezentów, ale przemyślane. Na poprzednie urodziny wysłałam kartkę, to nawet nie podziękowali i nie dali znać, że doszła...
Kartkę wysłałam dlatego, że niespodziewanie nasze kontakty się rozluźniły, nie wiem z jakiego powodu. 
A chciałam dać sygnał, że pamiętam o urodzinach małego. 
Jak widać prezenty złe, kartka jeszcze gorsza... W tym roku nic nie wysłałam. 
Za 4 lata komunia. Pewno wtedy nasze kontakty się ocieplą...  emotka

Ja np zostałam w chrzestną wrobiona - mieszkam z teściami, ich córka urodziła 3 syna no i gadka "nie masz chrześniaka a dziecku się nie odmawia". I tyle miałam do powiedzenia. Oczywiście na urodzinach bywam ale prezenty daje takie na jakie mnie stać a nie jakie sobie wymyśli (a on to potrafi np klocki za 500 zł) I nie zamierzam tego zmieniać. Mogli sobie innej chrzestnej szukać - od razu im tłumaczyłam jakie jest moje podejście, ale oczywiście nikt chrzestną zostać nie chciał. Ty się nie przejmuj, dobrze że pamiętasz a komunia to nie przymus a ty nie jesteś bankomatem. Wyświetl w wątku >>
2 nkba, rufus 0

nanajka81

#6777840 Napisano: 27.04.2021 10:43:20 w WC - rozmowy o wszystkim
visserarthur napisał(a):

pikawka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

kermit napisał(a):

slavek napisał(a):

Pomóżcie, ile się teraz daje chrześniakowi na 18-stkę?

Ooo Podpinam się pod pytanie. Ktoś pomoże?

Ja swojej siostrzenicy (nie jest moją chrześnicą) zrobiłem "taki" tort z "10" i "20"- łącznie 1800 zł, tak że niby 18 (*100). Był gwiazdą wieczoru. Moja siostra jako chrzestna dała 1000 zł w kopercie.
https://m.demotywatory.pl/4320301

Rewelacja!! 

Dodam, że moja niespełna 6 letnia bratanica powiedziała "mamo, też chcę taki"- dostała ode mnie na swoje (już wtedy właśnie "6") urodziny, ale taki malutki, a banknoty nie były pozwijane tylko w całości założone jeden na drugi (łącznie 300 zł)

pomysł świetny ale szczerze - daje się tyle ile może się dać. Jak kogoś stać to może i 2 tysiące dać. Ja osobiście od swojej chrzestnej nie dostałam nic poza zegarkiem na komunie świętą i nie mam o to żalu. I od razu chrzestnym moich dzieci zapowiedziałam że nie wymagam od nich kredytów ani bogatych prezentów - oby dali radę odwiedzić nas raz na jakiś czas. Każdy ma sytuację jaką ma, nie rozumiem tego podejścia "chrześniak to trzeba mu kasy kupę dać". Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#6777693 Napisano: 26.04.2021 15:22:31 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
jokan napisał(a):

ola120 napisał(a):

Jedyna nagroda jaką wygrałam w ciągu dwóch miesięcy - to szarfa Bizuu z konkursu na fb. Dzisiaj właśnie dotarła i zastanawiam się, do czego może służyć. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Na zdjęciu wyglądała bardziej okazale i pomyślałam, ze wystawię na licytacji charytatywnej, gdy wygram.  Teraz już sama nie wiem, co można z nią zrobić. 

wysłałam priv
u mnie też ta szarfa, dam córce, niech kombinuje emotka

i u mnie dotarła "szarfa" a właściwie kawałek paska - może córce się przyda do ubierania lalek... Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

nanajka81

#6777179 Napisano: 23.04.2021 09:42:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
onka37 napisał(a):

ziolko napisał(a):

MAM PYTANIE - WOLICIE KONKURSY Z BRAMKAMI CZASOWYMI, CZY TAKIE, GDZIE SĄ LOSOWANIA?
Poproszę o odpowiedzi i dlaczego takie, a nie inne rozwiązanie??

Mnie wkurzają konkursy na bramki, szczególnie, jeśli jest tylko jedna nagroda dziennie. 

mnie w zadnym takim sie nie udało nie mam knifu żadnego

w bramkach rzadko bo rzadko ale mi się udaje a w losowaniach to w ogóle. Jedno gorsze od drugiego - nie wiem co wybrać? Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

nanajka81

#6776907 Napisano: 22.04.2021 08:34:33 w Pomocy!!!!
onka37 napisał(a):

możecie polecić jak najtanszą formę wysyłkę wiekszej paczki? do paczkomatu sie nie zmieści..

hm dpd może? bo poczta polska to liczy w zależności od wagi a nie rozmiaru ale czasy taniości paczek w poczcie polskiej się niestety skończyły. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6776704 Napisano: 21.04.2021 07:12:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

xpac napisał(a):

agni5h napisał(a):

A czy z loterii Visy ktoś coś wygrał w ubiegłym roku?

Losowanie chyba dopiero w maju .

emotka  jasne 

kilka przekąsek z żabki i do amazonu jakiś dziwny bon. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

nanajka81

#6776603 Napisano: 20.04.2021 15:36:01 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
fineessa napisał(a):

jolkahilja napisał(a):

O ludu, już nie mogę jeść Oreo a same pudła, czy ktokolwiek w tym wygrał??

Tez się zastanawiam

na forum ze dwa wpisy były.... Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6776602 Napisano: 20.04.2021 15:35:08 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
voucher YES z rafaello - przychodzi na maila (aktywują go dopiero po potwierdzeniu odbioru mailowo lub smsowo) Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#6776601 Napisano: 20.04.2021 15:33:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nitka310 napisał(a):

onka37 napisał(a):

Rozumiem że w konkursie Visa nie trzeba zbierać paragonów?

Podpinam się pod pytanie i mam jeszcze jedno, czy potwierdzenie platnosci kartą jest potrzebne?

w zeszłym roku żadne paragony ani potwierdzenia potrzebne nie były, ja nie zbieram. Wyświetl w wątku >>
2 mia, silvia8 0

nanajka81

#6776291 Napisano: 19.04.2021 07:04:25 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
puk puk w ten piękny dzionek, czy masz wątku dla mnie jakiś prezencik? Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6776259 Napisano: 18.04.2021 19:44:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
samuraj napisał(a):

izak1000 napisał(a):

Czy przelewy 50zł z Milki już byly? Może o moim zapomnieli.. Nie 

Nie było,mają czas do lipca

łojezu to jak w końcu swoją 50tkę dostanę to się będę zastanawiać za co to przyszło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6776229 Napisano: 18.04.2021 15:00:26 w Wkurza mnie...
ivanotta napisał(a):

kalinea napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

ivanotta napisał(a):

tormenta77 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

wkurza mnie upierdliwy konsultant który wydzwania do mnie 150 razy z różnych numerów (blokowanie kolejnych numerów nic nie daje) i radosnym głosem zachęca do zakupu fotowoltaiki.. to nic że w bloku mieszkam. Nie słuchają i dzwonią kilka razy w tygodniu. Natrętni ludzie. Ponoć dostali namiary od kontrahenta, jestem ciekawa kto znowu handluje telefonami  emotka

Mam dokładnie to samo emotka

czyli to jednak konkursowe. Pan tak szybko dyktował maila gdzie należy napisać że nie zdążyłam sobie zapisać  emotka

Ja też to mam. Zablokowałam 6 numerów i na razie cisza.

Ja jej powiedziałam ze mam stary dach i niestety nie da się u mnie założyć fotowoltaiki, od tamtej pory cisza 

szczęściara.. ja tłumaczę za każdym razem że mieszkam w bloku i nie ma po co montować. A w sobotę to dzwonili z 6 różnych numerów. Jeden blokowałam, dzwonił kolejny inny. Dobrze że teraz na telefonie wyświetla się "podejrzenie spamu" i można z automatu blokować emotka

a ja mówię prawdę że nie jestem właścicielem domu w którym mieszkam i też szybko telefonujący się żegnają. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#6776090 Napisano: 17.04.2021 08:00:01 w Co można dostać gratis?
taalvikki napisał(a):

reniii napisał(a):

iszhara napisał(a):

29renata napisał(a):

„Garnier Płyn Micelarny 3w1 do skóry wrażliwej.Satysfakcja Gwarantowana"

Promocja dotyczy produktu:Garnier Płyn Micelarny 3w1 do skóry wrażliwej o pojemności 400 ml albo 700 ml („Produkt”).4.Promocja trwa w okresie od dnia 1 kwietnia 2021 roku do dnia 30 kwietnia2021 roku albo do wyczerpania puli zwrotów, 1000 sztuk, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej.

Aby otrzymać zwrot należy wrazić niezadowolenie z produktu i wysłać zdjęcia w makijażu i po usunięciu makijażu płynem Garnier: emotka emotka

https://www.garni...sfakcja-gwarantowana

Chyba kogoś pogięło. 

czemu? 

bardziej pogięło ludzi, którzy masowo kupują i domagają się zwrotu mimo, że są zadowoleni, bo po prostu chcą mieć rzecz za fri. 

głupie zasady to czemu by nie korzystać? aczkolwiek tu przegięli z tym makijażem. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6776067 Napisano: 16.04.2021 21:33:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

anaesth napisał(a):

Podobno szczęście jest wtedy, kiedy Twoje auto jest młodsze od Ciebie emotka emotka

Podlasie jest piękne. Bardzo żałuję, że mieszkając tam przez 6 lat, tak mało korzystałam z uroków Białegostoku i okolic. Niestety nie było na to za bardzo czasu, nauka emotka

Ciekawe przysłowie, muszę zapamiętać emotka A Podlasie zawsze możesz odwiedzić, tym razem w roli turystki emotka

kilkanaście lat temu porzuciłam góry dla Podlasia, nie żałuje, dobrze się tu mieszka i widoczki cudne. Jak nie byliście w Arboretum w Kopnej Górze koło Supraśla albo w Poczopku to warto zobaczyć. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#6776020 Napisano: 16.04.2021 17:33:15 w dziś mam urodzinki
domika napisał(a):

marfiusza i aga4553 - STO lat dziewczynki! emotka

81 najlepszy rocznik - za niecały miesiąc i ja do zacnego grona czterdziestolatek dołączę emotka

o kurcze to tak jak i ja! Za miesiąc z kawałkiem 40tka mi stuknie emotka Miło wiedzieć że tu tyle 40tek emotka
Wszystkiego najlepszego 81' !!! Wyświetl w wątku >>
1 fiona25 0

nanajka81

#6775887 Napisano: 16.04.2021 10:13:51 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
mili05 napisał(a):

Wódka z grą z Wygraj nową imprezową grę i Wyborową 0,7 l! 18+ - Fedex 

to samo u mnie tyle że dzisiaj (16.04) wódka super zapakowana. Wyświetl w wątku >>
1 mili05 0