Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nanajka81

nanajka81

#7124726 Napisano: 19.09.2023 15:07:52 w Wkurza mnie...
southlander napisał(a):

Przez ostatnie miesiące byłem pewien że teksty generowane przez AI to incydentalne przypadki bez większego znaczenia dla przebiegów konkursów, ale od kiedy poznałem detektor AI i zacząłem skanować podejrzane zgłoszenia, wkurzyła mnie skala nieuczciwości. emotka  A właściwie to miesza się we mnie rozczarowanie i poczucie braku sensu konkursowania...

Żeby jeszcze przyłapani się wstydzili nieuczciwości... ale nie. Bronią do upadłego. To przecież nie oni kopiują z AI, to AI kopiuje z nich.

Jak patrzę po zgłoszeniach na fejsie pod różnymi konkursami to ZAWSZE widzę jakieś , które przynajmniej po części pisał ChatAI emotka I się odechciewa brać udział... Szczególnie iż w wielu przypadkach wygrywają ESEJE a nie takie "z życia wzięte" odpowiedzi... Ciekawe czy organizatorzy rzeczywiście czytają te eseje czy patrzą "o ten długi to weź niech wygra". Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

nanajka81

#7124086 Napisano: 16.09.2023 11:29:13 w WC - rozmowy o wszystkim
koniczynka123 napisał(a):

radosna - Beko, Electrolux , Whirlpool działa do teraz czyli ponad 20 lat, za to indesit i Bosch szybko poległy. Teraz robią badziew bez względu jaką to firma. Dawniej poleciałbym też Philips, dzisiaj  nie za bardzo. Niech wybierze to co jej się wizualnie podoba, sprzęt i tak wytrzyma raptem z 5 lat😐

a u mnie super się sprawdza pralka Bosch logixx (14 lat - 2 razy poszedł silnik naprawa 200 zł - ale pierze dla Wielkiej ilości osób) lodówka Bosch (12lat) i zmywarka Whirlpool. Wyświetl w wątku >>
1 radosna 0

nanajka81

#7123796 Napisano: 15.09.2023 09:10:10 w WC - rozmowy o wszystkim
dwaburekoty napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

Czy wy też się tak kłócicie o wszystko na zebraniach/grupach whatsup ? U mnie jest armagedon. Jeden w prawo, drugi w lewo. Ten chce róże, a ten wrzosy na Dzień Edukacji… i tak o każdą pierdołę..,

Ja w czerwcu na zakończenie przedszkola zrobiłam g*w*oburze na grupie i nie traktuje tego jako ujmę. Mieliśmy się składać po 20zl na prezenty dla dzieciaków, które miały dostać.... ołówki i długopis z chińczyka za 2zl (ostatecznie dostały gry planszowe za 20zl)... poprosiłam o rozliczenie, przez 3 dni jakoś nie potrafił się tym zająć. Na tydzień przed zakończeniem roku nikt nie był w stanie podjąć decyzji dla kogo kwiaty, jakie kwiaty i po ile. Lubię porządek, szanuje swój czas, zwłaszcza ten, który poświęcam na pracę najemną. Do dziś matka, która chciała zorganizować ołówki jest na mnie obrażona. Trudno, przeżyje. 
Jeśli trzeba i widzę, że ludzie nie ogarniaja, jestem pierwsza do robienia g*wnoburzy na tych grupach.

To może trzeba było zostać przewodniczącą klasy i samej ogarniać prezenty i rozliczenia? Ceny głupich gadżetów są straszne, dzieci też są wymagające - tak naprawdę najlepiej im chyba kupować mazaki, kredki, jajko niespodziankę itp. bo te gry planszowe za 20 zł to też są słabe (miałam takie pamiątki z przedszkola i dziecko nigdy w nie grać nie chciało) Oczywiście, jeżeli składacie się po 20 zł to wypadałoby aby cała ta kasa poszła rzeczywiście na prezent a nie komuś do kieszeni ale kupowanie wszelkich prezentów jest trudne. Wyświetl w wątku >>
1 kimberly 0

nanajka81

#7123691 Napisano: 14.09.2023 17:02:33 w WC - rozmowy o wszystkim
rainbowdash napisał(a):

Czy wy też się tak kłócicie o wszystko na zebraniach/grupach whatsup ? U mnie jest armagedon. Jeden w prawo, drugi w lewo. Ten chce róże, a ten wrzosy na Dzień Edukacji… i tak o każdą pierdołę..,

ojej, u nas to wszyscy mają na to wyrąbane, oby przewodnicząca coś kupiła a reszta się cieszy że załatwione. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7123288 Napisano: 13.09.2023 12:22:39 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

Wy o cenach przed tym szałem z plandemią i inflacją musztarda na S kosztowała 1,89 zł pamiętam to dokładnie a dziś 3,49 zł.
Serio taka przebitka tylko na głupiej musztardzie:(
I to wkurza bo kasy coraz mniej a jeszcze się kupuje tyle drogich fantów na loterię i promocję:(
Pół zakupów jakie zrobiłam to loteryjne badziewy hahhaha

Dlatego ja w tym roku odpuściłam wiele, wiele loterii bo mnie zwyczajnie nie stać na kupowanie i "próbowanie" szczególnie że mnie i otwartym bramkom po drodze nie jest. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7122952 Napisano: 12.09.2023 07:30:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
niewyspanamama napisał(a):

Przyszedł już komuś zestaw z Nestle Crayola i przeszedł pozytywną weryfikacje? Kupilam płatki mam nazwe na paragonie płat.CornFlakes  , bez napisania marki Nestle .Przejdzie , czy lecieć po pieczątke? Nie ukrywam że troche mi nie po drodze bo na 2 końcu miasta sklep emotka  Jak Avanti do tego podchodzi ?

ja mam "Baton FitneCzek" (Biedronka) i liczę że wszystko będzie okej. Z tego co pamiętam nigdy nie było problemów z Avanti a sporo konkursów Nestle już zrobili. A kiedy wygrałaś? Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7122821 Napisano: 11.09.2023 14:18:34 w WC - rozmowy o wszystkim
southlander napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

organizatorzy wybierają przeważnie dopieszczone, idealne zgłoszenia (widać po FB). Wierszyk, esej, reklama organizatora...

To intrygujące jak różne perspektywy mamy, bo gram najwięcej na FB i mam zupełnie odwrotne wrażenia. Kiedyś wygrywały typowo "konkursowe" odpicowane zgłoszenia, wystarczyło się przyłożyć, poświęcić czas i wymyślić coś ciekawego, ładnie ubrać myśli w ładne słowa i efekty zwykle były. Teraz są docenia się maksymalnie zwyczajne prace. Grażynkowy wierszyk który niezbyt się klei ale jest naturalny, średniej długości niechlujne teksty z lekkimi błędami, czy różne "kreatywne" sztuczki które świeże to były dawno dawno temu (np. zdania rozpoczynające się od liter związanych z nazwą sponsora). Chyba bardziej opłaca się iść w ilość niż w jakość.

Bardzo bym chciał żeby powróciły czasy na dopieszczone zgłoszenia, bo inwestując czas wiedziałem że ma to jakiś sens, że prędzej czy później się to zwróci w postaci nagród. Obecnie poświęcony czas nie jest już żadną gwarancją, a organizator często nie jest zainteresowany przyznaniem nagrody typowemu konkursowiczowi-hobbyście, raczej wybiera coś naturalnego i mniej dopracowanego. 

Tak czy inaczej, niektórzy zapewne będą twierdzić że czasy są takie same, to tylko my bardziej marudzimy albo wypadamy z formy. emotka

Widocznie gramy w innych konkursach bo ja zawsze przeglądam odpowiedzi, które wygrały i bynajmniej nie są to "zwykłe" prace emotka Są przemyślane, rymowane, długie, dodane zdjęcia/filmy... No i znane nazwiska... To co mnie mega w takich konkursach zaczęło irytować to to że jak tylko zostaną ogłoszone wyniki to ludzie, którzy wygrali w dużej mierze usuwają swoje zgłoszenia i jak chce sobie poczytać po kilku godzinach czym ktoś wygrał to odpowiedzi takiej wcale nie ma emotka Wygrany jest, śladu po odpowiedzi zero.

PS. Polecam przejrzeć odpowiedzi z tego konkursu: https://www.faceb...t=a.661597462679040.

Śpiewak forumowy też wygrał... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7122816 Napisano: 11.09.2023 14:10:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ita1987 napisał(a):

nawrotkatv napisał(a):

Ktoś wie jak wygląda "opaska Lion"? Bo nie wiem czy warto fatygować kuriera

O tak:

I to niby warte jest prawie 100 zł??? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7122722 Napisano: 11.09.2023 09:14:06 w moje dzisiejsze wygrane :)
o równiutkiej 9:00 po wielu próbach zestaw Crayola z nestle emotka Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7122567 Napisano: 10.09.2023 09:33:43 w Wkurza mnie...
ilonaxx5 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Wkurza mnie ta krowa Muller. Klikam z zegarem rowno na 10 i już pula wyczerpana . Wygra mi ,ktoś 2 krówki dla moich czortow ,bo już nie mam cierpliwości do tego

A to tylko o 10 można?

O 10:00 i kto pierwszy ten lepszy... Na ogół 10:00:10 sek pula nagród wyczerpana... emotka Wyświetl w wątku >>
1 ilonaxx5 0

nanajka81

#7122557 Napisano: 10.09.2023 08:17:35 w WC - rozmowy o wszystkim
alienistka napisał(a):

Z ciekawości : Ile czasu dziennie poświęcacie na konkursy?
Mam wrażenie, że moje życie stało się jednym wielkim konkursem  emotka

kiedyś przechodziłam ten etap ale mi przeszło. Konkursy się zeszmaciły, konkursowiczów przybyło a nagród fajnych ubyło, doszło więcej cwaniaków a organizatorzy wybierają przeważnie dopieszczone, idealne zgłoszenia (widać po FB). Wierszyk, esej, reklama organizatora... W loteriach trzeba coraz więcej wydać aby spróbować a czasy drogie. Sprzedaż nagród też trudna choć ja zawsze grałam aby mieć a nie sprzedawać ale zdarzyły się nagrody, których nie potrzebowałam a kasa była mi niezbędna. Gram bo lubię spróbować ale już bardzo z umiarem bo nie stać mnie na wiele z nich. (np. piwo, nie pije, nie kupuję) Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7122347 Napisano: 08.09.2023 16:33:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ktosiek1 napisał(a):

A mnie zastanawia sposób wyboru laureatów w Schaumie. nagrody dzienne bon 200 zł.  A tygodniowa niby niższego rzędu a warta ponad 300 zł? (zestaw kosmetyków)....

pewnie stare zapasy, stara grafika i to co się nie sprzedało więc się pozbywają... emotka PS. Wolałabym 200... Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7122334 Napisano: 08.09.2023 16:15:04 w moje dzisiejsze wygrane :)
illillilllia napisał(a):

Kosmetyki Schauma 😊 jak miło ❣️

również choć trochę jestem zawiedziona bo starałam się być stylowa... Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7122327 Napisano: 08.09.2023 16:09:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
flinta_13 napisał(a):

roksana2802 napisał(a):

Kogoś przepuszcza formularz -Oszczędzaj stylowo??

Taaak

ja również emotka już wiem... kosmetyki... za mało stylowo się zaprezentowałam i za mało zaprezentowałam produkt, który kupiłam... Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7122163 Napisano: 08.09.2023 07:35:42 w Paragony na trwające konkursy
Dołączam do chętnych na zakup paragonu z Lewiatana wybrane sklepy... Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7122105 Napisano: 07.09.2023 19:32:55 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
delfinka101 napisał(a):

tyle zmarnowanych paragonów i ani 1 zestawu z nestle. POMOCYYYY

Nestle, Kinder, Haribo, orbit, dare... nic, ciągle nic... Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7122104 Napisano: 07.09.2023 19:30:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Yazpik napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

Sprawdzał ktoś wyniki Schaumy,Fa - oszczędności - z Biedry u Albedo ?

a są?

Są, wpisywane na takiej samej zasadzie jak u Smolara. Ale u mnie - póki co wygranej brak.

sprawdziłam... u mnie też brak wygranej. będzie mi mega smutno jak nie wygram tam nic. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7122102 Napisano: 07.09.2023 19:26:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

Sprawdzał ktoś wyniki Schaumy,Fa - oszczędności - z Biedry u Albedo ?

a są? Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7121686 Napisano: 06.09.2023 07:07:42 w SZUKAM....
androm napisał(a):

atyde25 napisał(a):

W Biedrze wyprzedają stare opakowanie czekolady Kinder nie te co teraz bony do all można wygrać.Idę do Lidla ale wątpię by tam już z kodami mieli.Tak wiem ta godzina,początek nowego roku szkolnego mam cocconas jak Supermen.

w lidlu nie ma, ani w auchan

w biedrze wczoraj kupiłam z talentami 150g więc jak najbardziej są dostępne. Tylko leżą w innym miejscu niż zwykle (u mnie przy mobilnych regałach) Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7121381 Napisano: 04.09.2023 18:01:07 w Wkurza mnie...
sledzik860 napisał(a):

Wkurza mnie loteria Kinder. Nie dość, że moja skuteczność w tej loterii to 0/50 to jeszcze łudząc się na wygraną w ostatnim dniu dokupiłem dziś 7 batonów a tu błąd serwera i formularz nie działa. Czy zadziała?A kto to wie. Pozostaje się łudzić, że zadziała, a potem, że się wygra. Marne szanse.

powodzenia! ja ostatecznie spasowałam dziś rano. wal się Kinder! Wyświetl w wątku >>