Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nanajka81

nanajka81

#7115378 Napisano: 09.08.2023 07:49:05 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
jomajd86 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Ja tu miałam nadzieję, że moje dziecko będzie miało super wypasiona wyprawkę do 1 klasy z Kinder i Nestle, a tu same pudla

Dokładnie ta sama sytuacja...

i u mnie... Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7114965 Napisano: 07.08.2023 13:44:04 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nitroo7 napisał(a):

kate86 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

slonecznik1309 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

miata napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

miata napisał(a):

Życzę nam wszystkim powodzenia z Kinderami, u mnie póki co 4 nieudane próby  emotka

U mnie też nieudane 4 próby
a tak bardzo chciałabym 🍀

Trzymam kciuki! U mnie już lista książek do kupienia czeka, pomarzyć zawsze można emotka

Dziękuję i wzajemnie emotka

U mnie ponad 10 zgłoszeń i zero wygranej ;(

u mnie 7 pudeł... Jak pech to pech

U mnie 0/20:/

podbijam 0/60 emotka  nie mam pojęcia jak komukolwiek udaje się więcej niż 1szt i to regularnie..

no widać jest jakaś zasada wygrywania... Albo trzeba mieć szczęście... Wyświetl w wątku >>
1 Malena_ 0

nanajka81

#7114955 Napisano: 07.08.2023 13:30:12 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
slonecznik1309 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

miata napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

miata napisał(a):

Życzę nam wszystkim powodzenia z Kinderami, u mnie póki co 4 nieudane próby  emotka

U mnie też nieudane 4 próby
a tak bardzo chciałabym 🍀

Trzymam kciuki! U mnie już lista książek do kupienia czeka, pomarzyć zawsze można emotka

Dziękuję i wzajemnie emotka

U mnie ponad 10 zgłoszeń i zero wygranej ;(

u mnie 7 pudeł... Jak pech to pech Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7114736 Napisano: 06.08.2023 11:58:36 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
DAIKOKU napisał(a):

emotka Wątku...  ja chyba założę nowy wątek: Moje dzisiejsze niewygrane! emotka

wtedy codziennie bym się wpisywała😆 Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7114693 Napisano: 06.08.2023 08:54:24 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
czarnykot napisał(a):

Ech, i znowu nic... jakiś mega kiepski ten rok, najgorszy jak do tej pory rok konkursowy... nie wiem, czy to brak szczęścia czy aż tyle jest konkursowiczów? Mam wrażenie że moje dane zostały zbanowane. Wątku,  co robic? Pomocy...

I to i to. Plus: znaczna przewaga loterii bramkowych. I drogie zakupy. Dla mnie ten rok też jest marny choć z przypadku jakiegoś wpadło kilka nagród których jeszcze nie miałam. Ale ogólnie zrażona jestem. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7114020 Napisano: 03.08.2023 17:21:48 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
ReneK napisał(a):

Euro Sklep Mega Wakacje nie dla Mnie??? emotka
oj Smolarku!emotka  .
..zafundowałeś mi za to tylko Mega depresje...emotka

ja mam większą... Zrobiłam za dobre zgłoszenie i mam nagrodę I stopnia na którą trzeba wysłać oryginał paragonu, paragon został u mojej siostry u której byłam na wakacjach a ona właśnie wyjeżdża i może znajdzie, może nie emotka taki słaby rok i jeszcze to... Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7113849 Napisano: 03.08.2023 12:09:56 w Wygraj mi / Wygram za...
agakaz2 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

monisss napisał(a):

orbitka napisał(a):

Witam,
Pomoże ktoś wygrać zestaw szkolny Crayola z Nestle? Kilka paragonów mam, kilka zgłosiłam…bez skutku.

Też bym była mega wdzięczna...W zeszłym roku sporo paragonów i nic....

ja w końcu od kogoś ten zestaw odkupiłam. Ileż można było kupować tych drogich płatków i nie trafić..

teraz wystarczy batonik są o wiele tansze

a to nawet nie wiedziałam... Ale i tak mnie w bramkach szczęście wybitnie omija i nawet próbować mi się odechciewa żeby się nie denerwować że znowu nic. PS. Przy poprzednim konkursie z Crayolą też chyba można było batoniki bo sporo razy próbowałam ale i tak zero trafień a batoników nikt jeść nie chciał. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7113797 Napisano: 03.08.2023 10:02:25 w Wygraj mi / Wygram za...
monisss napisał(a):

orbitka napisał(a):

Witam,
Pomoże ktoś wygrać zestaw szkolny Crayola z Nestle? Kilka paragonów mam, kilka zgłosiłam…bez skutku.

Też bym była mega wdzięczna...W zeszłym roku sporo paragonów i nic....

ja w końcu od kogoś ten zestaw odkupiłam. Ileż można było kupować tych drogich płatków i nie trafić.. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7113757 Napisano: 03.08.2023 07:27:27 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
czekam, czekam, wciąż czekam... (na wygrane) Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7113492 Napisano: 02.08.2023 07:23:22 w Wkurza mnie...
gosiulka28 napisał(a):

Znajomy dał mi  ponad 100 kapsli z Tyskiego, 0 wygranych , także kupuj i tak nie wygrasz. Z innych po kilka sztuk i też 0 wygranych, piwne to dla mnie porażka

podobnie. Tyle że tyskie teść pije ale na kilkadziesiąt zawleczek - totalnie nic. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7113491 Napisano: 02.08.2023 07:19:16 w WC - rozmowy o wszystkim
halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Kochani, od dawna nie sprzedaję na allegro ze względu na ich prowizję, tylko na allegro lokalnie i dogaduję się bezpośrednio co do odbioru. Dzisiaj ktoś chce, żebym udostępniła opcję "kup teraz". Czy ktoś moze mi wytłumaczyć jak to aktualnie wygląda? Nie mam tam podpiętego konta, więc jak to "zadziała"? I widzę, że trzeba wybrać sposób wysyłki, ale leży ona po mojej stronie, czy tak jak np. w olx dostaję etykietę do wydrukowania i cześć? No i czy zapłacę prowizję mimo, że jest to allegro lokalnie? Ech...

tak, dostaniesz etykietę za którą zapłacisz dopiero jak przesyłka zostanie dostarczona. Prowizję zapłacisz ale ona nie jest jakaś powalająca. Na pewno bezpieczniej handlować na allegro lokalnie niż na OLX...

a to nie tylko przy przesyłce inpost paczkomat?

a tego to nie wiem bo tylko przez paczkomat tam sprzedaje. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7113410 Napisano: 01.08.2023 19:29:31 w WC - rozmowy o wszystkim
asantesana napisał(a):

Kochani, od dawna nie sprzedaję na allegro ze względu na ich prowizję, tylko na allegro lokalnie i dogaduję się bezpośrednio co do odbioru. Dzisiaj ktoś chce, żebym udostępniła opcję "kup teraz". Czy ktoś moze mi wytłumaczyć jak to aktualnie wygląda? Nie mam tam podpiętego konta, więc jak to "zadziała"? I widzę, że trzeba wybrać sposób wysyłki, ale leży ona po mojej stronie, czy tak jak np. w olx dostaję etykietę do wydrukowania i cześć? No i czy zapłacę prowizję mimo, że jest to allegro lokalnie? Ech...

tak, dostaniesz etykietę za którą zapłacisz dopiero jak przesyłka zostanie dostarczona. Prowizję zapłacisz ale ona nie jest jakaś powalająca. Na pewno bezpieczniej handlować na allegro lokalnie niż na OLX... Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7113258 Napisano: 01.08.2023 13:27:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

pioge7 napisał(a):

czeka ktoś jeszcze na leżak z Kupca?
dostałem 2 i nie wiem co z 1 jeszcze emotka

ja czekam na swój 1

też czekam. A jakim kurierem ten leżak wysyłają?? Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

nanajka81

#7113043 Napisano: 31.07.2023 17:42:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

pawelski napisał(a):

W sprawie 100 wygranych z Lublina w loteri Familijne agencja Nav odpisała mi tak: 

"Jeśli chodzi o tę loterię jak i wszystkie w zasadzie „paragonowe”, zdajemy sobie sprawę ze zjawiska i przyznaję, że nie wygląda ono „z zewnątrz” najlepiej . (...) Jest to kolejna, dodatkowa motywacja, żeby nadal próbować znalezienia rozwiązania dla tego typu procederów.  Pozdrawiam, "

Wystarczy robić NORMALNE losowania, a nie zasr* bramki i będzie po problemie. Porada gratis, pozdrawiam emotka

w wielu konkursach bramkowych są jakieś wałki. Ale i w innych też - wystarczy zobaczyć konkurs Kubusia z robloxem. W regulaminie jest że grać może tylko sam zarejestrowany a ni cholery nie jest to możliwe bo żeby zdobyć pierwsze miejsce trzeba grać kilkadziesiąt godzin (jak to obliczyłam to mniej więcej 8-9 dziennie) i nikt samodzielnie nie wytrzyma grania tyle czasu w grę która polega na skakaniu na trampolinie przez 20 sek żeby zdobyć 2 pkt. I tak w kółko. Naprawdę konkursowy syf się zrobił - i te bramki i te paragony i na lajki i na kody z kapsli... Odechciewa się grać. Wyświetl w wątku >>
2 joan, ZetZ 0

nanajka81

#7111761 Napisano: 26.07.2023 14:32:31 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kaktusie, wal się!! familijne - wy też! Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

nanajka81

#7111394 Napisano: 25.07.2023 12:34:55 w WC - rozmowy o wszystkim
radziosny napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

radziosny napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

radziosny napisał(a):

joan napisał(a):

radziosny napisał(a):

Czyli co uważasz, że marketowa karma truje koty czy jak?

Wiesz, to trochę jak zapytać, czy żywienie dziecka chipsami, batonikami i colą je truje, czy nie. Można je legalnie nabyć w każdym sklepie z żywnością! W sumie to "tylko" warzywa (ziemniaki), przyprawy, tłuszcze (olej), kakao z magnezem, słodziutki cukier z roślin i życiodajna woda. I teraz dasz dziecku cukinię z ogrodu, kalafior ugotowany na parze plus kompot z grejpfruta... nie zawsze się spotkasz z entuzjazmem.

Karmy marketowe = shit. To odpowiednik najtańszych produktów dla ludzi, tych najgorszej jakości. Czy można coś takiego jeść całe życie? Można. Czy warto to robić z premedytacją? Sobie? Kotu? W mojej opinii: nie.

PS: Nawet schroniska (oprócz tych najbiedniejszych) wskazują, jakich karm absolutnie nie kupować. Szczególnie w okresie ślubów, bo goście weselni kupują najtańszy towar i przywożą do schronisk na zasadzie "kto kupił większy wór".

Wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą. Trochę przesadziłeś z tą colą, chipsami.. gdyby tak było to moje koty już dawno nie miałyby zębów (koty nie myją ich pastami jak człowiek po spożywaniu syfu)  emotka  Ta karma w odróżnieniu od niektórych konserw w puszkach dla człowieka całkiem przyzwoicie pachnie. Poza tym duże firmy, mają dużą kontrolę nad procesem produkcji, wiem bo trochę pisałem z tymi firmami. A to, że nie daję im droższej karmy nie wynika z chęci oszczędzenia na kocie. Sam jem bułki z carrefoura za 35 groszy za sztukę i nie mogę sobie pozwolić na bułeczkę z piekarni.

No i fakt są karmy podejrzane, jak te z biedronki, lidla itp., ale ten Winston uważam, że jest całkiem ok.

Tylko, że to akurat nie jest oszczędność  a przekręt stulecia. Winston zawiera np. "Mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego (m.in. 4% drób), zboża, substancje mineralne, cukier". Produkty pochodzenia zwierzęcego czyli po prostu odpady. Cena pewnie z 4 zł za 100g? Kilogram w takim razie 40 zł. A ile kosztuje teraz kg piersi z kurczaka? Tanie karmy to McDonald's  dla kota. Ładnie pachnie i większości smakuje, a cena tak naprawdę wysoka.

1,29 zł za 100g

To faktycznie niska cena. Widzę natomiast, że jest jakiś Winston Nature, który ma nieco lepszy skład i też jest tanihttps://www.rossm...iem-85-g,411882,8379
To może chociaż ten emotka ?
A odnośnie bułek z marketu (tych z mrożonego ciasta) warto poczytać z czego pozyskiwana jest cysteina.
https://hipoalerg...zym-jest-l-cysteina/

Zbadam temat składu. Wiadomo ta nature widać, że ma lepszy..  emotka

Winston niemiecki a ten co obecnie jest w Rossmannie (bodajże czeski) widocznie ma różnice bo niemiecki mój kot je, tego z Rossmanna - nie. A niby to samo? Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7111273 Napisano: 25.07.2023 09:18:00 w WC - rozmowy o wszystkim
banka-manka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

banka-manka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Możecie polecić jakieś strony lub konta na IG/FB, gdzie rzetelnie opisane są karmy dla kotów?
Mamy kota przybłędę, do tej pory jadła wygraną karmę Royal Canin.
Przyszedł czas by zacząć coś kupować i nie mam pojęcia na co postawić, żeby jej nie dawać najgorszego syfu, ale też w rozsądnej cenie.
Ostatnio kota miałam za dzieciaka i wtedy karmiło się je całkiem inaczej.

Royal to akurat kiepska choć nietania karma. Np. Orijen, Acana mają dobry skład

No właśnie tak słyszałam. Ale jak wygrane 15 kg, to trzeba było zużyć.
Nie chciałabym teraz jej wybrać jak mam możliwość kupić cokolwiek. 
Dzięki, zapisuje te dwie marki.

Jeśli chodzi o dobre mokre karmy to taniej niż one wychodzi ugotowanie np. piersi z kurczaka z niewielkim dodatkiem warzyw.

Jak dostaje mokrą to wyliże sos i resztę zostawi.
Z domowym jedzeniem jest jeszcze więcej cyrków. Próbowałam i surowe i gotowane. Mięsa, podroby. W różnej postaci i konsystencji i nic. Powącha, pomarudzi i nie zje. 
Bardzo bym się cieszyła jakbym mogła coś dla niej ugotować   
Nie wiem czy jakby od małego ją mieć i inaczej ukształtować to jadłaby inaczej.

Mój z Winston je tylko karmy o smaku: kurczak w sosie jogurtowym oraz łosoś w sosie kremowym. Ugotowane - nie, surowe - nie. Kaczka, dzik - zapomnij. W galaretce - nie. Luksusowe - nie. Badziewne z biedronki - nie. Sucha Felix - innej nie... Znam więc ból posiadania marudnego kota. Z moim tak od 13 lat mam. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7111190 Napisano: 24.07.2023 20:15:20 w WC - rozmowy o wszystkim
@gnieszk@ napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

banka-manka napisał(a):

joan napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Możecie polecić jakieś strony lub konta na IG/FB, gdzie rzetelnie opisane są karmy dla kotów?
Przyszedł czas by zacząć coś kupować i nie mam pojęcia na co postawić, żeby jej nie dawać najgorszego syfu, ale też w rozsądnej cenie.

Mam takie notatki sprzed lat / dostępne były w Zooplusie:
Acana,
Almo Nature,
Applaws,
Bozita,
Catz Finefood,
Feline Porta,
Gimpet,
GranataPet,
Miamor,
Natures Menu,
Princess Premium,
Schesir,
Schmusy
Thrive,
ZiwiPeak.

Bardzo dziękuje emotka
To już duża wskazówka, będę czytać.

mój kot jedyną karmę jaką je to Winston - tyle że niemiecką (ta co obecnie jest w Rossmanie to robiona w Czechach - i jej nie tknie) oraz Felixa. Kiedyś kilka razy kupiłam mu mokrą z "górnej półki" i po prostu się na nią wypiął. A wygranej, dość luksusowej karmy też nie tknął (oddałam do schroniska) Podobno najgorszy jest whiskas i te biedronkowe dziwności.

No niestety Winston i Felix to taki sam dramat jak Whiskas. Koty je lubią, ale skład jest delikatnie mówiąc fatalny. No ale ludzie też uwielbiają fast foody i inne śmieciowe jedzenie.
Choć namówić kota do jedzenia którego nie chce to wyczyn 🙂

no niestety, mój nic innego nie chciał i nie chce. Tylko niemiecki Winston. I jak był młody i jak już jest starszy - luksusowe karmy mu wybitnie nie smakują. Kilkanaście razy próbowałam i dałam se spokój - szkoda wywalonej kasy na coś co on powącha i oleje. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7111183 Napisano: 24.07.2023 19:54:16 w WC - rozmowy o wszystkim
banka-manka napisał(a):

joan napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Mam takie notatki sprzed lat / dostępne były w Zooplusie:
Acana,
Almo Nature,
Applaws,
Bozita,
Catz Finefood,
Feline Porta,
Gimpet,
GranataPet,
Miamor,
Natures Menu,
Princess Premium,
Schesir,
Schmusy
Thrive,
ZiwiPeak.

Bardzo dziękuje emotka
To już duża wskazówka, będę czytać.

mój kot jedyną karmę jaką je to Winston - tyle że niemiecką (ta co obecnie jest w Rossmanie to robiona w Czechach - i jej nie tknie) oraz Felixa. Kiedyś kilka razy kupiłam mu mokrą z "górnej półki" i po prostu się na nią wypiął. A wygranej, dość luksusowej karmy też nie tknął (oddałam do schroniska) Podobno najgorszy jest whiskas i te biedronkowe dziwności. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7111030 Napisano: 24.07.2023 13:07:28 w Avanti
adamo86 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Prosta zasada: nie odpowiadają nagrody - nie gramy emotka

A i tak pół forum będzie grało o te "łachy", a potem trzymało w szafie albo wystawiało na OLX, zamiast dać wygrać zwykłemu człowiekowi, który by się ucieszył z wygranej...

co masz na myśli pisząc "zwykły człowiek"? Zwykły człowiek nawet nie wie że taki konkurs jest. Poza tym... no kto normalny będzie grał o takie dzikie ciuchy? Tylko konkursowicz emotka PS. Tak, grałam o perfumy. Oddałam teściowi bo mu się podobały, o więcej nie grałam bo więcej chętnych na taki zapach nie było.

No to nawet lepiej! Jak mało osób weźmie udział to może przekonają Sponsora, że to nie tędy droga emotka
Chociaz... to nie promocyjny - za darmo (bezpłatnie) rozdają, a nam się jeszcze nie podoba emotka

Ten sponsor co roku po prostu musi wprowadzić coś badziewnego od siebie. Może to i brzydkie ale jakie wartościowe! emotka Wyświetl w wątku >>
1 ilonaxx5 0