Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nanajka81

nanajka81

#7087416 Napisano: 07.04.2023 13:02:37 w moje dzisiejsze wygrane :)
Oczko08 napisał(a):

Voucher na zakupy w Develey 😉

u mnie również emotka Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7087409 Napisano: 07.04.2023 12:34:00 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
bramki... ach te puste bramki... emotka Wyświetl w wątku >>
2 mia, ewikewikk 0

nanajka81

#7086900 Napisano: 03.04.2023 20:46:13 w moje dzisiejsze wygrane :)
LOL, przed momentem trafiłam Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7086487 Napisano: 31.03.2023 13:08:43 w Wkurza mnie...
zielonaszpilka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również.

Odnoszę się tylko do przekłamania a propos 6 miesięcy. Każda nagrodę możesz sprzedać sekundę po jej otrzymaniu. Po prostu trzeba to wykazać w zeznaniu podatkowym, nawet jeśli nie było dochodu. Gdy mamy rzecz powyżej 6 miesięcy to wtedy nie musimy się z tego spowiadać skarbówce.

no to ciekawe kto taką sprzedaż wykazuje w zeznaniu podatkowym? Myślę że 99% konkursowiczów - nie.

Myślę, że mało kto emotka  Ale póki jesteś drobną konkursowa mrówką i sprzedajesz kilkanaście nagród rocznie za niedużą kasę to nikt się nie będzie bawił w kontrolowanie ciebie, chyba że wyjdzie to przy okazji kontroli US z innego tytułu. Bardziej uważni powinni być konkursowicze, którzy wygrywają dużo wartościowych nagród, ale myślę, że duża część z nich na to uważa i albo rozlicza te sprzedaże w pit albo odczekuje te pół roku. Przy czym nawet jeśli musimy taką sprzedaż wykazać w zeznaniu to jeszcze nie znaczy, że będzie od tego podatek, bo jeśli sprzedamy taniej niż wartość regulaminowa to nie ma dochodu, a to dochodu jest naliczany ewentualny podatek.

dzięki za wyjaśnienia, w sumie nie do końca wiedziałam jak to jest ale chyba głównie dlatego że rzadko mi się zdarza sprzedawać konkursowe rzeczy. Nie bardzo mi się chce użerać z potencjalnymi klientami więc albo rozdaje wygrane po rodzinie albo w ogóle nie gram. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7086482 Napisano: 31.03.2023 12:43:06 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas
Faktycznie jest problem z formularzem… nie da się cytować, nie ma emotek, nie da się dodać zdjęć itp.

emotka  
U mnie działa.

Dziwne...
Na telefonie też działa

Na kompie nie emotka

powinno już wszędzie działać - były zmiany a jak wiadomo stara szata graficzna jest już nie wspierana, przez co musiałem cofnąć zmianę...
Chyba czas na wymyślenie nowej szaty graficznej i wyłączenie wszystkich, bo wspieranie wielu jak widać jest problematyczne

Mnie się podoba stara szata graficzna. Prosta i przejrzysta, nowej niestety nie polubiłam. Wyświetl w wątku >>
2 sabaka, pioge7 0

nanajka81

#7086479 Napisano: 31.03.2023 12:25:43 w Wkurza mnie...

nanajka81 napisał(a):

sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również.

Odnoszę się tylko do przekłamania a propos 6 miesięcy. Każda nagrodę możesz sprzedać sekundę po jej otrzymaniu. Po prostu trzeba to wykazać w zeznaniu podatkowym, nawet jeśli nie było dochodu. Gdy mamy rzecz powyżej 6 miesięcy to wtedy nie musimy się z tego spowiadać skarbówce.

no to ciekawe kto taką sprzedaż wykazuje w zeznaniu podatkowym? Myślę że 99% konkursowiczów - nie. Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

nanajka81

#7086442 Napisano: 31.03.2023 07:49:05 w Wkurza mnie...
sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7086312 Napisano: 30.03.2023 07:18:42 w Smolar
Wydaje, nie wydaje, któż to wie? Tylko sam Smolar i inni organizatorzy konkursów. W ostatnim czasie spotkałam się z konkursem na FB gdzie były 3 nagrody - a wybranych tylko dwóch laureatów, mimo iż wpisów konkursowych było 35. Moje pytanie: kim jest tajemniczy 3 laureat zostało olane. Tak więc jeżeli przy 3 nagrodach takie cuda to co przy tych setkach się dzieje? W Berlinkach pewnie wygrywają stali wyjadacze, którzy z uwagi na "zazdrość" nie chwalą się na prawo i lewo, poza tym cóż to jest 5 nagród dziennie? Obecne konkursy niestety wg mnie zeszły na psy... a właściwie bramki, które może są, może nie... Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

nanajka81

#7086291 Napisano: 29.03.2023 20:51:20 w Smolar
Serio, istnieje coś takiego jak ograniczenie na domostwo? W wielu konkursach to niby jest a mimo wszystko wygrywają te same osoby (co widać potem po olx gdy wystawiają na sprzedaż po kilka tych samych nagród z tego samego konkursu) i zawsze mnie zastanawia: jak? Wyświetl w wątku >>
1 kufel98 0

nanajka81

#7085637 Napisano: 25.03.2023 08:48:12 w SZUKAM....
as32572 napisał(a):

danudud napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emi napisał(a):

Czy z tego oleju GRATIS dostał ktoś jakąś informację czy zwrot ?

zgłoszenia wysłane 2 marca u mnie akceptowali 3.03 7.03 i w okolicach 10.03. na jednej stronie piszą że niektórzy do tej pory z 2 marca nie mają.

A otrzymał ktoś informację ,że weryfikacja  negatywna?

W poprzedniej edycji tak, więc jak coś powinni wysyłać i teraz (nie pamiętam jaki był wtedy powód, chyba niezbyt czytelne zdjęcie).

z 2 marca pozytywna weryfikacja mi przyszła 8 marca. Mają porządne opóźnienia. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7085240 Napisano: 22.03.2023 13:36:53 w PODZIĘKOWANIA
cudaczek2002
Dziękuję, w pełni polecam! Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7085131 Napisano: 21.03.2023 17:42:50 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pioge7 napisał(a):

pionas
takie pytanko. czy masz jakieś plany względem aplikacji czy to zakończony projekt?

pytam, bo trochę tam błędów w niej jest i nie wiem czy jest ją usuwać czy trzymać emotka

podpinam się. Bardzo lubiłam aplikację ale coś mi się wykrzaczać zaczęła i częściej używam strony niż jej. Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7085087 Napisano: 21.03.2023 14:43:00 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!

nanajka81

#7084719 Napisano: 19.03.2023 16:08:30 w Dyskusje o loteriach
misiamarysia napisał(a):

kasiulaa napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Pochwalcie się wygranymi czy ktoś już cos super zdrapał bo chce mieć motywację.

Przyszalałam wczoraj na wyprzedażach w Biedronce i dostałam 8 zdrapek - 0 wygranych. Także troche słabo....

Ja nawet chciałam zagrać w loterii Nutella, bo była mi potrzebna do przepisu, więc kupiłam dwa słoiki (jeden mały i jeden największy, za który zapłaciłam aż 27,99 zł) i w dwóch nie byłam w stanie odkleić tej cho....nej naklejki, jedna się porwała, drugą próbowałam zwilżyć wacikiem - jeszcze gorzej, więc nic z tego nie wyszło, tylko złość została i niezdrowa Nutella, więc u mnie z loteriami tak właśnie emotka

nie przejmuj się tylko uznaj że "pudło". Mi siostra przysłała 3 kody i wszystkie zero trafień... Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7084677 Napisano: 19.03.2023 09:00:47 w Dyskusje o loteriach
alexandra_sasa napisał(a):

sledzik860 napisał(a):

alexandra_sasa napisał(a):

marcella napisał(a):

chalabala47 napisał(a):

Czy ktoś z forum wygrał może jakąś nagrodę z loterii balcerzak? Jakoś tak cicho o tej loterii i nie wiem czy jest sens się w to angażować.

Jeszcze nie spotkałam promocyjnych opakowań

bardzo ciężko znaleźć promocyjne opakowania, a byłam już w kilku różnych sklepach 😔

Znalazłem Kindziuka w Biedronce w promocyjnych opakowaniach. Nikt jeszcze nie wygrał, bo jeszcze nie nadszedł czas rejestracji zgłoszeń.

Ktoś odpowiedział na pytanie z zeszłego roku emotka

Rejestracja możliwa od 3 kwietnia 2023. Zobaczymy czy wtedy uda nam się łatwiej dostać wędliny w promocyjnych opakowaniach 😏

Balcerzak w promocyjnych opakowaniach jest w biedrze Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7084316 Napisano: 15.03.2023 19:51:03 w Avanti
adamo86 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

ewka.kr napisał(a):

Emememe napisał(a):

rufus napisał(a):

Za ktory etap leci lays?

9 etap

nie wiem może źle patrze widzę listy do etapu 8 . czy listy są poźniej niż maile?

Tak, listy są najczęściej po e-mailach. Idzie na bank etap 9.

ten etap gdzie była tańcząca murzynka w różowym ganierku

Nie! To był 9 etap z Lay’sami zamiast Giewontu

serio? byłam przekonana że ten z murzynką (on był wcześniej?) Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7084295 Napisano: 15.03.2023 16:40:03 w Avanti
FBmarta22 napisał(a):

ewka.kr napisał(a):

Emememe napisał(a):

rufus napisał(a):

Za ktory etap leci lays?

9 etap

nie wiem może źle patrze widzę listy do etapu 8 . czy listy są poźniej niż maile?

Tak, listy są najczęściej po e-mailach. Idzie na bank etap 9.

ten etap gdzie była tańcząca murzynka w różowym ganierku Wyświetl w wątku >>
0 0

nanajka81

#7084248 Napisano: 15.03.2023 10:58:58 w Wkurza mnie...
a mnie wkurzają konkursy na FB i organizatorzy którzy nie rozdają wszystkich nagród. Miały być 3 nagrodzone osoby - są dwie. Miały być krótkie odpowiedzi - wygrywają wiersze i eseje. Miały być oryginalne zdjęcia - wygrywają profesjonalne upstrzone produktami organizatora. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7084130 Napisano: 14.03.2023 13:38:41 w moje dzisiejsze wygrane :)
miałam o nic z Lays nie grać ale siostra wciąż przysyła paragony z nimi to zagrałam. Efekt: Pufa Lays. Jednym paragonem wysłanym na któryś tam etap... No to sobie dzieci siostry posiedzą. Wyświetl w wątku >>

nanajka81

#7083983 Napisano: 13.03.2023 17:25:41 w Dyskusje o loteriach
dala napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Pochwalcie się wygranymi czy ktoś już cos super zdrapał bo chce mieć motywację.

Ja pierwszego dnia zaszalałam i zrobiłam zakupy za nieco ponad 300 zł, w tym kawy, kosmetyki, suszone owoce i słoiki. W sumie odebrałam 9 zdrapek. Wydrapałam Cukierki Skittles 38g oraz Makaron Konjac Asia Style. 7 zdrapek pustych. Bez szału emotka

szczerze? Porażka! Dlatego ja loterię odpuszczam. Jak mi się zdarzy jakąś zdrapkę mieć (bez wyliczania co i za ile muszę kupić aby ją
dostać)  to będę drapać ale z moim szczęściem nie przewiduję żadnych
wygranych. Ewentualnie jakieś badziewia których nie jem i jeść nie będę
(np. chałwa...) Wyświetl w wątku >>
0 0