Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6620368 Napisano: 15.07.2019 17:16:17 w Wkurza mnie...
filemon02c napisał(a):

Sprzedałam na olx zabawkę za 25 zł z przesyłką i dzisiaj otrzymałam zwrot od poczty polskiej za którą zapłaciłam 13 zł, bo odbiorca nie odebrał paczki. Więc 26 zł poszło na samą pocztę polską..;/Poinformowałam odbiorcę o zwrocie paczki i zrobił mi jazdę, że on w tym czasie był na wczasach, że znajomi przychodzili i że nie było żadnego awizo... i że chce żebym znowu wysłała zabawkę, ale kurierem. No śmiech na sali! Kurier kosztuje 30 zł , a kto mi odda pieniądze za zwrot paczki 13zł ? Bo on nie raczy, bo to wina poczty polskiej..;/ No wariat..;/ Już nie chodzi mi o te sprawy groszowe, ale ten facet mógł mnie chociaż przeprosić, a tu nic.. bo on chce tą zabawkę, bo to wina poczty..
Tragedia z tymi ludźmi...

Kurier przez sendit.pl kosztuje ok. 16 zł emotka  czasami paczki taniej wychodzą kurierem niż pocztą emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6620106 Napisano: 14.07.2019 21:08:18 w SZUKAM....
edzia21 napisał(a):

pini napisał(a):

Szukam info jakie dane podawało się w konkursie Cillit Bang, w formularzu, bo chyba takowy był?  emotka  oprócz nr. tel...

A to nie był konkurs stricte esemesowy? Raczej żadnego formularza nie było emotka

tak SMSowy, nie było nic podawane tylko Prefix i numer paragonu emotka Wyświetl w wątku >>
1 pini 0

pioge7

#6620009 Napisano: 14.07.2019 12:15:28 w Dziś cieszę się z.....
rene napisał(a):

Az Ci zazdroszcze ze tyle masz polskich pyszności w ogrodku!bo w sklepach coraz wiecej "unijnych" warzyw"chemia naszpikowanych!
To i ja Sie Ciesze. TWOICH UPRAW emotka

trochę tego jest emotka ale wiesz, działka nie jest duża, więc każdego po trochu,
ziemniaczków jedna linia, buraków też
cebulka połowa lini
fasolka szparagowa 2 krzaczki, dynia 2 krzaczki, cukinia też
słonecznik to posiany obok, agrest 4 krzaczki też obok, porzeczki też, ale już zebrane,
reszta też tak posiana po 1 linii albo połowie, tak żeby wystrarczyło dla rodziny.
Zapomniałem, że jeszcze jest PORA emotka jeszcze cieniutka, ale ją super podlało, to może będzie szybciej rosła.
Ale za to wiśni nie mamy emotka ja taki dobroduszny, budki lęgowe powiesiłem w ogródku, poidełko dałem, to teraz szpaki przylatują i jedzą nam nasze wiśnie emotka ale cóż. Za rok kup się siatkę na drzewko i może będzie lepiej emotka
dziś też leje emotka beczki na deszczówkę już prawie pełne, więc będzie jak znalazł, malinki widzę że już o wiele wiele lepsze niż dwa dni temu emotka
a kwiatki to jak nie te, emotka dwa dni temu jeszcze to takie omdlałe wszystko, a dziś tak wyprostowane, widać że chce się im żyć emotka
jeszcze muszę poszukać domku dla owadów, żeby pszczółki miały miejsce dla siebie i zapylały za rok jeszcze lepiej emotka
ale się rozpisałem emotka
ale ten deszcz mnie tak cieszy, jak nigdy emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6620004 Napisano: 14.07.2019 11:55:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sylwika76 napisał(a):

sylwika76 napisał(a):

czy na konkurs z tukanami Intermarche może być paragon z 2 mydełkami Fa?

pomoże Ktoś???

regulamin nie zabrania, wiec chyba można. ... Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6619911 Napisano: 13.07.2019 21:07:46 w Dziś cieszę się z.....
Deszcz emotka emotka emotka  dużo deszczu emotka  moje malinki odżyją, kwiatki też, pomidorki, ogórki, buraczki, pietruszka, marchewki, cebulka, slonecznik, fasolka szparagowa, ziemniaczki, rzodkiewka, cukinia, dynia... . jejejejej  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6619887 Napisano: 13.07.2019 18:30:56 w Allegro.pl - bez linków
kolorowekredki napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nie mam w swojej sprzedaży opcji smart, bo tak jak większość nie udostępniłam zwrotu, zakładając że zrobię ofertę smart to kto pokrywa wysyłkę? z automatu jest inpost gratis dla sprzedającego i tylko drukuję etykietę? czy ja coś płacę a potem allegro zwraca jak to jest

jak kupi ktoś u ciebie coś z opcją Smart to dostajesz kasę normalnie jak by on płacił. W tym samym momencie jak płaci za towar dostajesz kase za przesyłkę. I odbywa się to samo jak w przypadku płatności bez smarta. Tyle tylko że twój klient nie płaci za przesyłkę tylko allegro. emotka

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie, to skuszę się i zrobię kilka aukcji smart. Wydawała mi się skomplikowana ta cała procedura, przeczytałam wasze wpisy i wszystko okazało się proste emotka
dziękuję już wiem o co chodzi z tym allegro smart
a czy ludzie będą zwracać to loteria

też zrobilem kilka ma testy. Zobaczę co będzie jak się uda sprzedać emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6619875 Napisano: 13.07.2019 18:05:13 w Allegro.pl - bez linków

nie mam w swojej sprzedaży opcji smart, bo tak jak większość nie udostępniłam zwrotu, zakładając że zrobię ofertę smart to kto pokrywa wysyłkę? z automatu jest inpost gratis dla sprzedającego i tylko drukuję etykietę? czy ja coś płacę a potem allegro zwraca jak to jest

jak kupi ktoś u ciebie coś z opcją Smart to dostajesz kasę normalnie jak by on płacił. W tym samym momencie jak płaci za towar dostajesz kase za przesyłkę. I odbywa się to samo jak w przypadku płatności bez smarta. Tyle tylko że twój klient nie płaci za przesyłkę tylko allegro. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6619844 Napisano: 13.07.2019 15:40:43 w Allegro.pl - bez linków
zielonaszpilka napisał(a):

pioge7 moim zdaniem będą zwracać, a ja i tak sprzedaję taniej niż sklepy na allegro wiec nie chce mi sięw  to bawić.

właśnie też sprawdzam ceny wystawianych rzeczy przed wystawieniem po innnych sklepach i na allegro i zawsze daję kilka (kilkanaście) złotych taniej, ale ludzie i tak kupują gdzie indziej, bo jest SMART i nie płacą za przesyłkę. emotka a u mnie np. musza dac za ten paczkomat 9 zł to wolą gdzie indziej szukać emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6619841 Napisano: 13.07.2019 15:37:34 w Allegro.pl - bez linków
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Czy jak sprzedajecie coś na allegro udostępniacie opcję Allegro Smart?
Czy raczej nie dajecie takiej opcji kupującym?

Ja mam opcję Smart opłaconą na rok, wielu kupujących chętnie z tego korzysta. emotka

ale to nie to co ty kupujesz. emotka To co kupiłaś to jest dla ciebie emotka
To dla kupujacych to musisz
1- udostępnić dostawę do Paczkomatów lub Punktów odbioru poczty Polskiej, żabka, Orlen itp.
2- udostępnić możliwość zwrotu przez kupującego, żeby mieli za darmo

To co kupiłaś to jest dla ciebie emotka Kupujący twoi nie mają z tego nic emotka

A to mnie zaskoczyłeś.  emotka  Tłumaczono mi, że - jeśli ja mam opcję Smart jako sprzedający - jest to dla kupującego wielkie ułatwienie, bo wtedy chętny kupujący może skorzystać z tej opcji darmowej dostawy (obejmuje paczkomaty), jeżeli oczywiście też ma opcję Smart.  emotka
Aha, edit - i oczywiście mam opcje zwrotu przy każdym przedmiocie, bez tego nie miałabym Smart. 

nie nie
dopóki nie ustawisz przy ofercie opcji zwrotu to nie masz tej opcji udostępnionej emotka

Najlepiej sprawdź sobie, wchodząc w link dowolnej oferty u siebie i zobacz czy obok ceny masz ikonkę SMART emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6619838 Napisano: 13.07.2019 15:35:17 w Allegro.pl - bez linków

pioge7 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A to chyba nie można samemu udostępnić sobie takiej opcji? Taką opcję chyba nadaje allegro, jeżeli masz odpowiednio wysoką ocenę jako sprzedający i o ile udostępniach opcję odbioru w punkcie.

nie allegro nadaje tylko samemu można sobie nadać
właśnie jest kilka opcji żeby to spełnić, te co napisałaś plus możliwość zwrotu przez kupującego produktu.
i tak pytam właśnie czy ktoś z was się na to zdecydował.

Jak to można zrobić samemu? Myślałam, że allegro dodaje znaczek automatycznie do ofert sprzedawców, którzy spełniają warunki. Ja sama chętnie korzystam ze smarta, ale do swoich ofert bym go nie włączyła właśnie ze względu na możliwość zwrotu. Nie chce mi się bujać z kupującymi w tym zakresie. Szkoda zachodu moim zdaniem

Jak dasz możliwość zwrotu, czyli tą zakładkę zedytujesz to się SMART pojawi jak masz Paczkomat ustawiony, no i oczywiście jakąś tam średnią od Kupujących ale to nie wiem ile.
Właśnie dlatego pytam, co o tym sądzicie, o tych zwrotach. Czy wg was będą zwracać te przesyłki... Właśnie się zastanawiam czy nie udostępnić tej opcji i nie wiem co robić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6619835 Napisano: 13.07.2019 15:30:09 w Allegro.pl - bez linków
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ja mam opcję Smart opłaconą na rok, wielu kupujących chętnie z tego korzysta. emotka

ale to nie to co ty kupujesz. emotka To co kupiłaś to jest dla ciebie emotka
To dla kupujacych to musisz
1- udostępnić dostawę do Paczkomatów lub Punktów odbioru poczty Polskiej, żabka, Orlen itp.
2- udostępnić możliwość zwrotu przez kupującego, żeby mieli za darmo

To co kupiłaś to jest dla ciebie emotka Kupujący twoi nie mają z tego nic emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6619828 Napisano: 13.07.2019 15:19:45 w Allegro.pl - bez linków

pioge7 napisał(a):

A to chyba nie można samemu udostępnić sobie takiej opcji? Taką opcję chyba nadaje allegro, jeżeli masz odpowiednio wysoką ocenę jako sprzedający i o ile udostępniach opcję odbioru w punkcie.

nie allegro nadaje tylko samemu można sobie nadać
właśnie jest kilka opcji żeby to spełnić, te co napisałaś plus możliwość zwrotu przez kupującego produktu.
i tak pytam właśnie czy ktoś z was się na to zdecydował. Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6619821 Napisano: 13.07.2019 14:50:47 w Allegro.pl - bez linków
Czy raczej nie dajecie takiej opcji kupującym? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6619758 Napisano: 13.07.2019 09:42:25 w Oddam za darmo
0 0

pioge7

#6619517 Napisano: 12.07.2019 11:52:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
moskala22 napisał(a):

Jeśli ktoś z Sosnowca z ul. Studziennej czeka na nagrodę z kropki to kurier stał pod blokiem przed chwila emotka  Podany był mój numer telefonu (okolice Krakowa) - niezle namieszali

U mnie na 5 paczek żadna nie miała dobrego numeru telefonu emotka  w dwóch inne miast, ale dobry kod pocztowy... więc ciężko  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6619290 Napisano: 11.07.2019 17:14:18 w Wygraj mi / Wygram za...
2 kody z lecha wymienię na pomoc w wygraniu w konkursie z bramkami emotka najlepiej 30 zł empik emotka albo coś innego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6619281 Napisano: 11.07.2019 16:40:05 w SZUKAM....
szukam patentu jak rozłożyć "koszyk piknikowy z Profi" daję te usztywniacze po bokach i co...
rączka sobie zjeżdża sama w dół, ni jak nie można jej skręcić ani nic emotka
ktoś coś ? Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6619173 Napisano: 11.07.2019 12:47:06 w Pomocy!!!!
karkocka napisał(a):

andii napisał(a):

karkocka napisał(a):

Pomocy, przez przypadek kliknęłam na telefonie na stronie e-konkursów powrót do starej wersji strony, a teraz nie widzę opcji nowej wersji emotka

najszybciej to --wyczyść ciasteczka  i wrócisz do nowej strony emotka

nic to nie dało emotka  dalej mam starą stronę

A jak zjedziesz na sam dół do tak zwanej STOPKI to nie masz tam może po prawej u dołu : SKÓRKA i tam NOWOCZESNA?  Wyświetl w wątku >>
1 karkocka 0

pioge7

#6619024 Napisano: 11.07.2019 08:35:18 w Pomocy!!!!
może ktoś polecić dobrej jakości aparat fotograficzny ?
taki do max. 1000 zł emotka zupełnie się nie znam co ma być a co nie musi w takich aparatach i ile czego emotka po prostu chcę robić ładne zdjęcia z rodzinnych uroczystości emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7