Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6527108 Napisano: 10.09.2018 13:24:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A co w tym złego że komisja zebrała się wcześniej? Konkurs skończył sie 2.09 wiec po 2.09 mogli się zebrać kiedy chcieli... fajnie że szybciej rozwiązali konkurs.... lepiej żebyśmy czekali dłużej? 
Jaką masz podstawę do żądania zwrotu pieniędzy za kupno żelków? 

No przeca kolega napisał, że składanie reklamacji to dla niego rodzaj "sportu". Ciekawe, jak tam statystyki sportowe w Endomondo emotka

A No faktycznie. emotka  to jak lubi taki sport to niech zatem pisze emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6527102 Napisano: 10.09.2018 13:11:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lukasz6 napisał(a):

helcia85 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Do mnie dziś odpisali, że wszystko ok, dziękują za dokumenty i potwierdzają nagrodę  a wysłałaś tyle paragonów, ile zgłoszeń? Może o to chodzi?

Miałam jedno zgłoszenie wiec odesłałam 1 paragon. A dostałaś powiadomienie smsem czy mailowo, ze dziękują?

skoro laureatów już dawno wybrali i powiadomili w zeszłym tygodniu, to postąpili wbrew regulaminowi, który sami stworzyli

22.
Rozstrzygnięcie Konkursu
a)
K
omisja Konkursowa w dniu
10.09
.2018 r.
zapozna się z treścią wszystkich
kreatywnych odpowiedzi na pytanie konkursowe
, a
następnie przyzna nagrody tym Uczestn
ikom Konkursu, którzy spełnili
wszystkie warunki R
egulaminu Konkursu i
przesłali
najbardziej kreaty
wne
zdaniem Komisji odpowiedzi na pytanie konkursowe.

Zatem chyba sobie dla sportu napiszę reklamację, niech się wytłumaczą, jak macie jakieś wolne paragony, to podsyłajcie mi priv skany, zażądam zwrotu pieniędzy za zakupione żelki, im więcej paragonów, tym lepiej, niech płacą za własną nieuczciwość:)

A co w tym złego że komisja zebrała się wcześniej? Konkurs skończył sie 2.09 wiec po 2.09 mogli się zebrać kiedy chcieli... fajnie że szybciej rozwiązali konkurs.... lepiej żebyśmy czekali dłużej? 
Jaką masz podstawę do żądania zwrotu pieniędzy za kupno żelków?  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6527073 Napisano: 10.09.2018 11:58:15 w WC - rozmowy o wszystkim
delvitto napisał(a):

cb656 napisał(a):

delvitto napisał(a):

Zrobiłam zakupy, i jest mi wszystko jedno, w jakiej formie reszta za nie do mnie trafi. Oby tylko trafiła.

A to już z innej beczki niejako, ale trafiłem na ciekawostkę, z której być może nie wszyscy zdają sobie sprawę, dlatego przy okazji niejako podrzucam temat:

Sprzedawca nie ma obowiązku wydania reszty w każdej sytuacji. Prawo na ten temat tak naprawdę w ogóle się nie
wypowiada. Skoro artykuł 535 kodeksu cywilnego w ogóle się nie wypowiada na temat tego, czy wydanie reszty to obowiązek sprzedawcy, czy też nie, to jednoznacznie należy stwierdzić, że prawo takiego obowiązku nie przewiduje. A skoro tak, to znaczy, że mamy do czynienia z tzw. luką w prawie... Wydawanie reszty podczas zakupów jest po prostu powszechnie przyjętym zwyczajem. 

emotka emotka

otrzymałam wyjaśnienie z centrali:
"Obecnie w naszej sieci funkcjonują dwa rodzaje kart podarunkowych - karty podarunkowe wydawane do 30 września 2017 roku z nadrukowanym nominałem mogą być użyte jednokrotnie i jest z nich wydawana reszta. Bardzo przepraszamy"
Zatem,cb, zanim kogoś potępisz i nazwiesz roszczeniowym klientem (burakiem), pomyśl, że ten klient może mieć trochę racji. Bo gdzieś w tym samym regulaminie, który sugerowałeś, by się zapoznać przed korzystaniem z karty, jest o tym mowa. A jeśli nie ma, to są to wytyczne przedstawiane pracownikom na szkoleniach. 
No i temat uważam za zamknięty.

Nie warto się wdawać w dyskusje z tym panem... on ma tylko swoje racje ... 
a byłaś w sklepie? Bo pisałaś że pójdziesz na drugi dzien...  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6526609 Napisano: 07.09.2018 18:54:57 w WC - rozmowy o wszystkim
@gnieszk@ napisał(a):

delvitto napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Nie wiem jak to jest z bonami wydanymi przed zmianą (kiedyś rzeczywiście wydawali resztę, później się to zmieniło i trzeba było wykorzystać całość). Teraz jak są te plastikowe to można zapłacić nim kilka razy do wyczerpania środków. Saldo tych nowych drukuje się razem z paragonem.

no właśnie wiem, dostałam taki wydruk, z saldem 0 zł, ale skoro saldo 0, to gdzieś 28 zł musiało się podziać, no bo paczka kawy by mnie 50 zł wyniosła emotka  

pioge7 u Ciebie z tych pierwszych wydają ciągle resztę? U mnie kiedyś  wydawali a potem już nie. Trzeba było wykorzystać całość albo przepadało.

To znaczy te wykorzystywałem ostatnio jakieś 3 miesiące temu może 4 to bez problemu zapłaciłem i oddali resztę i dowidzenia. Juz ich nie mam. Mam te nowe. Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6526603 Napisano: 07.09.2018 18:44:27 w WC - rozmowy o wszystkim
delvitto napisał(a):

pioge7 napisał(a):

No zmieniło sie
jak masz te takie kolorowe co teraz są na stronie kauflanda to z nich nie wydają reszty.... tam zostaje kasa. 
A te starsze to z nich jeszcze wydawali... 
zmienili to bo dużo osob szło kupiło za 1 zł i resztę wydawali gdzie indziej a dla nich to mało opłacalne było... wiec teraz całość musisz wydać w sklepie a reszta zostaje na karcie na następne zakupy 

no to teraz wszystko jasne. Ale wkurza mnie to, że w jednym sklepie pracownicy są przeszkoleni w różny sposób, i te ich "nigdy", czyli z góry zakładają swoją wyższość i myślą że klient jest głupi:( Tłumaczyłam, że na logikę, skoro na paragonie jest wymieniona reszta 28 zł, to ta reszta powinna być wydana. To się stało automatycznie, bo pani nie spytała nawet, czy chcę resztę w gotówce, czy zostawić na bonie, system sam zdecydował o tej reszcie, i wyzerował saldo na karcie. Takie bony są 4 lata ważna, a więc jeszcze ok 3 lat będą na rynku, i będą takie kłopoty.

A którego bonu używałaś przy tym incydencie ? Starego czy nowego? Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526597 Napisano: 07.09.2018 18:29:11 w WC - rozmowy o wszystkim
 z tych wydają jeszcze

z tych juz nie . Reszta zostaje zapisana na karcie....  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6526595 Napisano: 07.09.2018 18:24:13 w WC - rozmowy o wszystkim
delvitto napisał(a):

Przyczyniłam się dziś do przykrej sytuacji w Kauflandzie, i źle mi z tym, dlatego proszę, uświadomcie mnie, jak teraz wygląda sytuacja z realizacją bonów. Nie jestem na czasie, bo mój Kaufland funkcjonuje niecały rok, wcześniej jeździłam do najbliższych miejscowości, wtedy zawsze wygrywałam, w swoim nigdy jeszcze nie trafiłam bonu emotka  Zostało mi trochę bonów sprzed roku, które czasem na coś wydawałam, lecz zostawiłam sobie rezerwę, 3 sztuki  na "czarną godzinę", lub ciekawy konkurs, a ten właśnie się pojawił, i kupuję kapsułki Dolce Gusto do loterii. Wczoraj bez problemu zapłaciłam bonem, dostałam do ręki resztę którą przeznaczyłam na kolejny paragon:) Dziś pojechałam znów, i było tak:
Kasjerka wbiła bon, nowy, oderwany od tekturki, oddaje mi go z paragonem, mówiąc " na karcie jest już zero środków" Jak to zero? Poproszę o resztę. "My reszty z bonów nie wydajemy". Proszę pani, wczoraj mi wydano bez problemu. Na paragonie jest napisane wyraźnie, suma 22 zł, reszta 28 zł. "My nie wydajemy". Chwilę dyskutujemy, po czym woła kierowniczkę, a ta mi zarzuca, że wczoraj na pewno nikt mi reszty nie wydał z bonu, bo oni NIGDY nie wydają. Tłumaczę że od dawna obracam takimi bonami, i że również w tym sklepie miałam okazję nimi płacić, i brać resztę, odkąd się pojawili. Na nic, oczywiście to ja jestem jakaś nawiedzona i na pewno chcę ich oszukać. Puściły mi nerwy, zaczęłam również niegrzecznie odpowiadać, by się podszkolili. Kolejka urosła duża, stres emotka  Kierowniczka widząc że nie ustępuję, kazała mi oddać te 28 zł i poszła. Zatem kasjerka prawie rzuca mi te pieniądze, i zabiera paragon, do rozliczenia. Na to ja, że paragon mi potrzebny, bo jest moją własnością, a pańcia cała purpurowa znów woła szefową, i tamta z wściekłością zabrała paragon, by zrobić sobie ksero. Oddała mi go z taką złością, po czym siadła do kasy obok, bo kolejka już była niemożliwa, bo to była jedyna normalna pracująca kasa, plus kilka tych samoobsługowych (ok. godz. 15 !)
Gdy odeszłam, sprawdziłam w telefonie regulamin kart Kaufland, no i zrobiło mi się głupio, bo doczytałam się, że z bonów i kart podarunkowych reszty faktycznie nie wydają. Ale do licha! przecież sami wiecie, że resztę wydawano, a wczoraj zwidów też nie miałam. Chcę iść jutro się upewnić, że kasjerce nie naliczono manka, bo nie chcę jej mieć na sumieniu. Może są jakieś zmiany w kartach, o których nie wiem, bo teraz nie wygrywam? 
Dla jasności, dane z paragonu wyglądają w ten sposób: Suma - 22 zł, Voucher -50 zł, Reszta - 28 zł., i kolejny wydruk to informacja, wartość bon upom.: stan konta 0,00 zł.
Został mi jeszcze jeden bon, i boję się kolejnych problemów:(

No zmieniło sie
jak masz te takie kolorowe co teraz są na stronie kauflanda to z nich nie wydają reszty.... tam zostaje kasa. 
A te starsze to z nich jeszcze wydawali... 
zmienili to bo dużo osob szło kupiło za 1 zł i resztę wydawali gdzie indziej a dla nich to mało opłacalne było... wiec teraz całość musisz wydać w sklepie a reszta zostaje na karcie na następne zakupy  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6526590 Napisano: 07.09.2018 18:10:33 w SZUKAM....
szejknaftowy napisał(a):

pioge7 napisał(a):

szejknaftowy napisał(a):

andii napisał(a):

szejknaftowy napisał(a):

Czy w kopercie z loterii Winiary moge wysłać swój,teściowej i sąsiada oswiadczenia+paragon+itp czy jedna koperta
=jeden laureat???

emotka emotka  i wszyscy z jednym paragonem?

To był przykład dla poruszenia Wasw streszczeniu czy w jednej kopercie mogę wysłać całą papierologie 3 osób?czy ta agencja jest anty na takie zagrywki?     

Rok temu (albo dwa)  na noże z kamisa wysyłałem 3 koperty z 3 oświadczeniami w 1 dużej i obyło się bez problemu. Noże dotarły na każdego laureata 

Dziękuję Tobie za odpowiedź.wkoncu ktoś zaczaił moją bazę

Ale nie gwarantuje ze albedo dalej tak postępuje emotka  wypowiedziałem się do noży emotka  czy do zwrotów tez tak będzie podchodził... myśle że tak ale o tylko moje zdanie...  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526585 Napisano: 07.09.2018 17:46:47 w SZUKAM....
szejknaftowy napisał(a):

andii napisał(a):

szejknaftowy napisał(a):

Czy w kopercie z loterii Winiary moge wysłać swój,teściowej i sąsiada oswiadczenia+paragon+itp czy jedna koperta
=jeden laureat???

emotka emotka  i wszyscy z jednym paragonem?

To był przykład dla poruszenia Wasw streszczeniu czy w jednej kopercie mogę wysłać całą papierologie 3 osób?czy ta agencja jest anty na takie zagrywki?     

Rok temu (albo dwa)  na noże z kamisa wysyłałem 3 koperty z 3 oświadczeniami w 1 dużej i obyło się bez problemu. Noże dotarły na każdego laureata  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6526554 Napisano: 07.09.2018 15:37:06 w Informują
Develey za sierpień 
u mnie IV stopień, emaile teraz  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526529 Napisano: 07.09.2018 14:43:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy płatność bonem w sklepie za zakupy wyklucza możliwość wzięcia udziału w zwrocie winiary? Czy jednak muszę płacić gotówką? Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526508 Napisano: 07.09.2018 13:27:02 w SZUKAM....
shell napisał(a):

Szukam załącznika nr 2 z regulaminu HARIBO, zeby odeslac dane

https://www.carre.../regulamin_80035.pdf
Na samym końcu regulaminu jest  Wyświetl w wątku >>
1 shell 0

pioge7

#6526382 Napisano: 07.09.2018 08:32:40 w PODZIĘKOWANIA
forget-me-not,
Jesteś wielka!!! Dziękuję za szczęśliwe paragony ze szczęśliwego sklepu !!! Nic tylko polecać polecać i polecać!!!! DZIĘKUJĘ!!! Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526380 Napisano: 07.09.2018 08:29:31 w SZUKAM....
atyde25 napisał(a):

Do tego trzeba wysłać ksero Dowodu Osobistego.
Więc nie ma się co tak rozpędzać niestety:P

trzeba, ale zostawiasz tylko imię nazwisko i datę urodzenia.
Pozostałe dane zamazujesz.... czyli numer DO imiona rodziców, datę ważności dowodu czy zdjęcie... Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526374 Napisano: 07.09.2018 07:34:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
https://www.wirtu...owy-portal-aplikacja

nawet fajnie by było emotka nie trzeba by było w końcu latać po sklepach i wysyłać tylko pyk przez internet emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526259 Napisano: 06.09.2018 15:43:30 w Konkursy firm tytoniowych
mowmiczule napisał(a):

pioge7 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

pioge7 napisał(a):

W takiej nie miał

Mam taką samą, ale prosiłabym o fotkę takiej paczki, w której jest kod...  emotka

w takich znajdujemy kody

paczki z kodami nie sa oznakowane : ) więc na próżno szukać jakiś informacji na zewnątrz. 

może... Ale tak jak pisze... w tych bez oznaczeń kodów nie ma... mama z tatą kupili kilka takich i nie było. natomiast w tych co dziś zdjęcie dodałem kody są. w każdej. Więc nie wiem jak to jest... Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526251 Napisano: 06.09.2018 15:27:07 w Konkursy firm tytoniowych
mariolakal napisał(a):

pioge7 napisał(a):

W takiej nie miał

Mam taką samą, ale prosiłabym o fotkę takiej paczki, w której jest kod... emotka

w takich znajdujemy kody
Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526240 Napisano: 06.09.2018 14:56:03 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
-Violka- napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Bujaczek z Grilluj z pOLOMARKET..... kurier dhl... ale słitaśny emotka

Moi kurierzy to same stare chłopy  emotka  gratuluję słodziaka 
A w temacie leżak itm 

hahah akurat nie było mnie w domu więc nie wiem jak kurier wyglądał, ale przyznam szczerze, w chłopach nie gustuję emotka ale u mnie co prawda kurierzy dość młodzi emotka 20+ maksymalnie 30 emotka hehehe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6526233 Napisano: 06.09.2018 14:40:11 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Bujaczek z Grilluj z pOLOMARKET..... kurier dhl... ale słitaśny emotka Wyświetl w wątku >>
1 masza 0

pioge7

#6526205 Napisano: 06.09.2018 13:50:32 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas mam pytanie. Często korzystam z aplikacji i dziś nasunęło mi się takie spostrzeżenie. Otóż teraz jest tak że wiem o jakimś konkursie, że jest np. w tesco. Jestem w sklepie i chcę na szybko znaleźć info o konkursie. Wchodzę w aplikację w KONKURSY, KONKURSY PROMOCYJNE i tam wpisuję w wyszukiwarkę Tesco i mam listę. Jednak chciałem zapytać, czy byłaby możliwość aby tą możliwość wyszukiwania konkursów przenieść sekcję wcześniej w momencie jak mam do wyboru kategorię konkursu? Bo np. konkurs LEGO, trzeba kupić i zrobić foto, i nie wiem czy szukać w promocyjnych czy w fotograficznych. A tak wpisuję w wyszukiwarkę i mam od razu konkurs, nie tracąc czasu na szukanie go w wybranej kategorii. Czy jest taka możliwość. Sorry za rozpisanie, ale wolałem ująć to tak żeby wiadomo było o co chodzi emotka Wyświetl w wątku >>
1 bubba 0