Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6445464 Napisano: 22.12.2017 21:30:15 w Wkurza mnie...
mugolinka napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie... nie wiem jak to nazwać... ponoć potrzebujący. Wiem, że są naprawdę ludzie, którym się nie przelewa, ale wkur.... mnie źe są i tacy, którzy mogą mieć, nie chcą a jak się im pomoże to jeszcze źle. 
Pracuję w sklepie to słyszę co i jak... u nas jest kilka takich rodzin we wsi, które biorę pieniadze z mopsu bo do pracy niepójdą bo nie.  Bo za małe zarobki, a bo ciezko... No i mops im wypłaca kasę która wiadomo idzie na co...... teraz że święta nasz kochany MOPS dał im paczki, tym potrzebującym.... i co się okazało. W paczkach konserwy, sery, mąka, olej itp. Przychodzi dziś do sklepu gościu i mówi „po ch*** dali mu takie rzeczy, mogli lepiej dać 10 piw to byłby bardziej zadowlony”, kolejna opinia „napier*** jakieś kasze i oleje... mogli lepiej litr spirytusu dać.”. No dosłownie.... aż się nóż w kieszeni otwiera... a ci co potrzebują to albo nie idą do Mopsu bo się wstydzą, albo mają resztki szacunku i jakoś pracują i wiążą koniec z końcem albo nie chcą byc porównywani z nimi,.. 
z tego co wiem, (lista od proboszcza) paczki dostało 14 „rodzin”, z czego tylko 2 wiemy że żyją normalnie.. pozostałe 12 to piją albo mają tak zaniżone dochody na umowach że dostają zapomogi... i wiem , że MOPS o tych przypadkach wie, ale nic z tym nie robi kolejny rok... a nam ludziom, którzy pracują norlamie i żyją tylko się odechciewa pomocy takim osobom... dziękuje....  emotka  musiałem się wygadać. 

Doskonale Cię rozumiem.Do dziś mam przed oczami gówniarzerię, która rozbija jabłka na przystanku o mur z MOPSu właśnie za czasów z roku setek skrzynek rozdawanych na miliony sposobów właśnie tym ,,najbiedniejszym" choć mamusie i tatusie wystawali w tych km kolejkach od świtu. Mi z kolei zdarzyło się być po drugiej stronie lustra- pracowałam w GOPSie i miałam ten przywilej ,żeby wydawać ów żywność. Bitwa o karpie w Lidlu to pikuś właśnie w porównaniu o miejsce w kolejce choć tu akurat każdy dostaje bo lista jest i suma musi się zgadzać. Jednak nie wiem co gorsze czy słyszeć jak element wyklina hojność państwa czy jak pracownicy napierdzielają się ze składu ów żywności po cichu przy kawie. Był czas ,że dawali w puszkach kaszę z warzywami lub takie pulpety z makaronem. Pan pracownik ( doświadczony w średnim wieku, wiele lat pracy w środowisku) czyta skład, po każdym E wyliczanym wybucha jeszcze większym śmiechem po czym mówi ,że wziął jedną puszkę dla psa i ten nie chciał tego jeść. Lub też bierze karton mleka i śmieje się z daty ważności  ( coś koło pół roku) że jak to można mlekiem nazwać. 

No niestety tak jest,.. nie dają to jak to im źle, dają to źle bo dają to a nie to emotka  masakra...  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6445425 Napisano: 22.12.2017 18:42:38 w Wkurza mnie...
Wkurzają mnie ludzie... nie wiem jak to nazwać... ponoć potrzebujący. Wiem, że są naprawdę ludzie, którym się nie przelewa, ale wkur.... mnie źe są i tacy, którzy mogą mieć, nie chcą a jak się im pomoże to jeszcze źle. 
Pracuję w sklepie to słyszę co i jak... u nas jest kilka takich rodzin we wsi, które biorę pieniadze z mopsu bo do pracy niepójdą bo nie.  Bo za małe zarobki, a bo ciezko... No i mops im wypłaca kasę która wiadomo idzie na co...... teraz że święta nasz kochany MOPS dał im paczki, tym potrzebującym.... i co się okazało. W paczkach konserwy, sery, mąka, olej itp. Przychodzi dziś do sklepu gościu i mówi „po ch*** dali mu takie rzeczy, mogli lepiej dać 10 piw to byłby bardziej zadowlony”, kolejna opinia „napier*** jakieś kasze i oleje... mogli lepiej litr spirytusu dać.”. No dosłownie.... aż się nóż w kieszeni otwiera... a ci co potrzebują to albo nie idą do Mopsu bo się wstydzą, albo mają resztki szacunku i jakoś pracują i wiążą koniec z końcem albo nie chcą byc porównywani z nimi,.. 
z tego co wiem, (lista od proboszcza) paczki dostało 14 „rodzin”, z czego tylko 2 wiemy że żyją normalnie.. pozostałe 12 to piją albo mają tak zaniżone dochody na umowach że dostają zapomogi... i wiem , że MOPS o tych przypadkach wie, ale nic z tym nie robi kolejny rok... a nam ludziom, którzy pracują norlamie i żyją tylko się odechciewa pomocy takim osobom... dziękuje.... emotka  musiałem się wygadać.  Wyświetl w wątku >>
2 nkba, margo466 0

pioge7

#6445405 Napisano: 22.12.2017 17:27:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
violka88 napisał(a):

można sprawdzić wyniki z Heinekena z wczorajszego dnia? - bo mi się nie udaje otworzyć
możecie przesłać mi linka z wczorajszymi laureatami- z góry dziękuję emotka

Nie da się. Są tylko Podziękowania za udział w konkursie. Ale podobno już są emaile, więc jeśli nie masz to się niestety ci nie udało.  Wyświetl w wątku >>
1 violka88 0

pioge7

#6445254 Napisano: 22.12.2017 11:20:45 w Wkurza mnie...
androm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

dostałem info od ALLEGRO:

Wkrótce ruszymy z promocją darmowej dostawy dla wybranej grupy
klientów kupujących na Allegro. Wybierając Twoją ofertę -
spełniającą opisane niżej warunki promocji - kupujący
otrzyma kupon, którym opłaci dostawę. Koszt dostawy pokrywa
Allegro, Ty otrzymasz pełną kwotę (za towar i za dostawę

tylko co mi po tym jak niby ustawię wszystko co oni chcą w parametrach a i tak nie poinformują o tym ludzi o takim czymś ... i jak mają akurat wybrać moją ofertę jak nie będą wiedzieli że mają darmową dostawę!

dlaczego zakłądasz że nie poinformują tej wybranej grupy?

chodzi mi o informowanie typu jakiś baner na danej aukcji jak osttanio w przypadku promowania dostarczania paczek przez paczkomaty... nie o emaila... Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6445237 Napisano: 22.12.2017 10:44:36 w Informują
Szanowni Państwo uprzejmie informujemy, iż w dniu 21.12.2017 została nadana do Państwa nagroda w postaci karty
podarunkowej CINEMA CITY UNLIMITED wygrana w  konkursie „Filmowy Konkurs
Lay’s Krótka Piłka” w ramach Filmowej Promocji Lay’s.
tylko nie wiem ktory etap: 8 czy 9 bo nie wiem w którym wygrałem emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6445234 Napisano: 22.12.2017 10:42:59 w Wkurza mnie...
dostałem info od ALLEGRO:

Wkrótce ruszymy z promocją darmowej dostawy dla wybranej grupy
klientów kupujących na Allegro. Wybierając Twoją ofertę -
spełniającą opisane niżej warunki promocji - kupujący
otrzyma kupon, którym opłaci dostawę. Koszt dostawy pokrywa
Allegro, Ty otrzymasz pełną kwotę (za towar i za dostawę

tylko co mi po tym jak niby ustawię wszystko co oni chcą w parametrach a i tak nie poinformują o tym ludzi o takim czymś ... i jak mają akurat wybrać moją ofertę jak nie będą wiedzieli że mają darmową dostawę! Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6444327 Napisano: 20.12.2017 10:47:22 w Oddam za darmo
jak ktoś chce kod na film lays to proszę wejść do bazarku z kodami emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6444301 Napisano: 20.12.2017 09:51:34 w Lay's
agniehaha89 napisał(a):

Szukam pomocy w konkursie pepsi w lidlu .  Mam tylko jeden paragon - dostałam od babci, ale nie wiem co napisać. Nie jestem fanem pepsi i nie umiem zbytnio kłamać. Ten temat mi nie podchodzi kompletnie. Może ktoś coś podpowie?

Jeśli ci to coś pomóże nie pisałem kompletnie nic o pepsi, zwykły jeden prezent, który pomoże komuś w życiu i wygrałem ... także chyba nie musi być nic o pepsi emotka   Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6444115 Napisano: 19.12.2017 19:29:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

darog napisał(a):

Stokrotka woda żywiec.
Oni informują tylko smsem czy jeśli ktoś wysyłał formularz przez stronę to mail?

https://www.e-kon...ta.html#.Wjkm1N_iZPY

to również sms

i wszystkie nagrody już powiadomili SMSem?

z tego co widać w MDW...to niestety, ale tak 

dzięki edzia21 za odp. 
A te wafle Prince Polo jest jakaś rezerwa? Czy trzymać ten worek z opakowaniem?

11 grudnia dostałem od nich taką informację:

Szanowny Panie, 
Dzisiaj odbędzie się losowanie dodatkowe niewydanych nagród więc prosimy wstrzymać się jeszcze z wyrzuceniem opakowań.Laureaci będą informowani o wylosowaniu drogą mailową najprawdopodobniej w dniu jutrzejszym. 

Po tym czasie będzie mógł Pan spokojnie pozbyć się opakowań J

czyli już po losowaniu dodatkowym Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6443854 Napisano: 19.12.2017 11:09:43 w SZUKAM....
defed napisał(a):

Szukam informacji do czego służą elosy znalezione na wydruku z Carrefour Market? Robiłam zakupy z aplikacją mobilną. Info o ilości elosów jest wydrukowana pod sumą zgromadzonych punktów. emotka

Najlepiej zapytać o to na profilu carrefour na Facebooku. Ja będę dzis w c4 ciekawe czy u mnie jest coś takiego...   Wyświetl w wątku >>
1 defed 0

pioge7

#6442954 Napisano: 16.12.2017 12:12:31 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
bruce napisał(a):

Widzę, że teraz są bardziej obostrzone zasady przyjmowania konkursów do bazy, po wysłaniu zgłoszenia pojawia się komunikat: "Zgłoszenie zostało przyjęte. Nie oznacza to jednak, że informacja o konkursie zostanie opublikowana pod Twoim pseudonimem. Zgłoszenie musi przejść dodatkową weryfikację przez administratorów". Takie to jest lekko dołujące. emotka

Może sie zdarzyć ze pare minut prąd tobą ktoś go zgłosił. 
Osttanio miałem taką sytyuację. Na fb pojawił się konkurs, dodałem go do bazy po 10 minutach od pojawienia się i odrzucono b chwilę przede mną ktoś już go zgłosił. Pojawił się w bazie ale niepod moim pseudonimem emotka   Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6442803 Napisano: 15.12.2017 18:45:13 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

uwaga jest słuszna: "nikomu się nie chciało". No to ja wyjdę przed szereg: proponuję zmianę TYTUŁU TOPU na bliższy aktualnej prawdy. Zostawiając LAYS na początku, by nie zaburzać poczucia bezpieczeństwa dotychczasowych użytkowników emotka proponuję rozwinąć do postaci takiej:
LAYS, PEPSI i inne konkursy AVANTI

https://www.e-kon...strona/378/#p6442682

Pozwolę sie wtrącić bo to ja jestem cytowany emotka  
ja bym zmienił „konkursy Avanti”, ten co proponujesz jest za długi  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6442685 Napisano: 15.12.2017 15:02:12 w Lay's
biokoo napisał(a):

pioge7 napisał(a):

biokoo napisał(a):

buziolek napisał(a):

biokoo napisał(a):

o jakim konkursie mowa?

https://swietazpepsi.pl/

ale czemu w temacie lay's emotka

bo ten temat to nie Lays tylko Avanti ale nikomu się nazwy zmienić nie chce emotka i się przyjęło że to avanti emotka

aaa czyli ogólnie temat Lays to temat o agencji Avanti - hehe ok emotka

może ni etyle o agencji Avanti a organizowanych przez nich konkursach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6442682 Napisano: 15.12.2017 14:59:20 w Lay's
biokoo napisał(a):

buziolek napisał(a):

biokoo napisał(a):

o jakim konkursie mowa?

https://swietazpepsi.pl/

ale czemu w temacie lay's emotka

bo ten temat to nie Lays tylko Avanti ale nikomu się nazwy zmienić nie chce emotka i się przyjęło że to avanti emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6442656 Napisano: 15.12.2017 14:29:45 w Lay's
olunka napisał(a):

defed napisał(a):

olunka napisał(a):

buziolek napisał(a):

masza napisał(a):

Lidl też Lidka by mogła dać dziś.... emotka

już są wyniki

z filmowego? mnie się nie wyświetla nic

mowa o Lidl

aha:)

Staszów rządzi... i Lidka coś zmieniła nie publikując nazwisk tylko pierwszą literę...  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6442492 Napisano: 15.12.2017 10:18:36 w Pomoc potrzebującym!
Na Olx jest akcja karmienia psiaka
wystarczy nacisnąć i karma trafi do schronisk dla zwierząt 
https://www.olx.pl/nakarm-psa/ Karmić można przez aplikację mobilną. Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6442332 Napisano: 14.12.2017 20:55:17 w Wkurza mnie...
ace napisał(a):

joan napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... Od dawna marzy mi się blender z prawdziwego zdarzenia. I znalazłam fajną okazję, przeceniony na 999 zł, plus dostałabym za niego 25% zwrotu, czyli wyszedłby jakieś 750 zł... Taki akurat na moje potrzeby do robienie maseł orzechowych, sorbetów i koktajli. Ale oczywiście szkoda mi kasy. Już miałam zamawiać, ale zaraz sobie pomyślałam, a czy potrzebuję tego? A czy to rozsądne? A może dalej męczyć się ze starym blenderem? W końcu orzechy mogę zjeść w całości, sorbet wymęczyć ręcznym blenderem, koktajl zrobić w starym kielichowym (co z tego, że co jakiś czas wszystko się z niego wylewa  emotka  i jak chcę dorzucić mrożoną truskawkę, to muszę poczekać aż się rozmrozi). I ostatecznie pożałowałam sobie tego blendera, bo przecież kasę trzeba na czarną godzinę odkładać. Nie wiem, czy to jeszcze rozsądek czy już przesadne chomikowanie oszczędności. 

To tzw. Zespół napięcia przedkonkursowego -> dopóki nie ogłoszą konkursu na ten blender, nie kupisz go. Normalka emotka

Ja marzyłam o wyciskarce. No i w końcu wygrałam, ale tak patrzę na nią (jeszcze szczelnie zamkniętą w pudełku) i sobie myślę: duża jest, zajmie mi pół blatu, zresztą szczerze, będziesz robić soki? Jak często? Będzie Ci się chciało wstawać 15min wcześniej by napić się soku? A jak wrócisz z pracy to myślisz że sobie powyciskasz? No i się przekonałam, że wcale nie chcę wyciskarki emotka Idzie na sprzedaż emotka ALe marzyłąm o niej z rok, a gdy już mi się spełniło to stwierdziłam, że to nie to emotka I to mi tylko udwoadnia że ja wolę przeżycia niż rzeczy emotka Bo jeszcze mi sie nie zdażyło np. wrócić z wycieczki i powiedzieć, w sumie nie wiem po co jechałam...? emotka

Miałem to samo z wypiekaczem do chleba i frytkownicą. Frytownice wygrałem radość że nie wiem. Zrobiłem raz frytki i doszedłem do wniosku że lepsze są z patelni, a zresztą to jem je raz na ruski rok. Poszła na sprzedaż. Wygrany wypiekacz o którym marzyłem chyba 3 lata przyszedł i pomyślałem że i tak wole kupić chleb pokrojony bo mniej zachodu niż robić go i jeszcze czekac . I gdzie go jeszcze trzymać. Tez sprzedałem. emotka   Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6442209 Napisano: 14.12.2017 17:04:00 w Wkurza mnie...
No i sie wyjaśniło... tata wrócił do domu, paczki były przy wejsciu do domu,... obie,... tak sobie zostawione... No jakbym był chamem to bym teraz aferę mógł zrobić że paczki do mnie nie dotarły .... ale nie będę taki... święta idą.... koniec wkurzania sie i marudzenia emotka   Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6442200 Napisano: 14.12.2017 16:53:58 w Wkurza mnie...
Bardzo dziwne że nie dzowni... w takim razie jak nie wie gdzie jechać bo jedzie pierwszy raz to też nie zadzwoni tylko zostawi paczkę Bóg wie gdzie ... z inpostu już daaaaawo zrezygnowałem z zamawiania, bo na kilka paczek czekałem ponad 2miesiace... teraz chyba też zacznę z kurierów... jak działa poczta każdy wie, ale jak narazie pan Krzysiu z poczty mnie jeszcze nie zawiódł  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6442187 Napisano: 14.12.2017 16:37:44 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Nie No to juz jest szczyt.... drugi kurier także dostarczył przesylke chociaż w domu nikogo dalej nie ma ... odebrał jakis Adam k.... i podpisał się kurier.... a paczka nie wiem gdzie.... 

emotka Musisz to jak najszybciej wyjaśnić. Jeżeli sprawa się powtórzyła, możliwe, że to oszuści/złodzieje. emotka

Nie No ... zawsze dostarczali .. zawsze ci sami. Ale zawsze ktoś w domu był. Dzis taka sytuacja jedynie.... kurier nazywa sie Adam wiec pewnie to on odpisał... alegdzie są paczki... nie wiem emotka  dowiem się czy są gdzieś jak ktoś przyjedzie do domu, ale czemu się nikt niekontaktowal... ja jestem w pracy 2 km od domu i by mogli mi tu przywieźć zwłaszcza że widziałem ich samochody jak przejeżdżali... jakby zadZwonili to na pewno by tu mogli przyjechać ale się im niechcialo...  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0