Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6408588 Napisano: 27.09.2017 21:05:34 w Lay's
tadziuuu napisał(a):

madlette napisał(a):

Już są! Moc nowych wygranych od 2 października! emotka emotka

a to konkurs kreatywny czy loteria?:P

Podobno kod na vod jest za wpisanie kodów z paczki a grać można o karty jak sie poda odp na pytanie  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408528 Napisano: 27.09.2017 19:11:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Paula_Paula napisał(a):

Nie wierzę. ... emotka 12121 wygralo w graalu ...ja mam 12122 emotka

Uuuuu współczuje emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408299 Napisano: 27.09.2017 13:15:45 w Lay's
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

O może załóżmy taką grupę zamkniętą na fb i będziemy się tam chwalić naszymi nagrodami z konkurów emotka

Tylko po co dublować forum? emotka Jest MDW i wątek ze zdjęciami nagród, czego Ci jeszcze brak? emotka

No wlasnie jak to Napsialem to sie zastanawiałem czy to ma sens emotka   Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

pioge7

#6408229 Napisano: 27.09.2017 11:44:07 w Lay's
delvitto napisał(a):

mika0103 napisał(a):

pingu4 napisał(a):

rufus napisał(a):

Może poza tematem, ale nie wiem gdzie indzie umiescic pytanie.  emotka Jesteście w jakichs grupach na fb, dot konkursow? Jesli tak to jakie?

chętnie bym dołączył, są takie emotka  ?

też chetnie bym się dowiedziała emotka

nie była to grupa, lecz bardzo fajna strona na fb, Konkursowa Loża Szyderców. Lubiłam tam zaglądać, i lubiłam ich ciekawe artykuły z bloga. To były początki mojego konkursowania, i przyznam, że dużo stamtąd wyniosłam emotka  Żałuję, bo przestali dokonywać wpisów, nie wiem, co się stało, że przestali stronkę i blog prowadzić;( Może jest tu osoba związana z tamtą stroną, to proszę, niech przemyśli sprawę, i reaktywuje ten ciekawy profil;)

O może załóżmy taką grupę zamkniętą na fb i będziemy się tam chwalić naszymi nagrodami z konkurów emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6408226 Napisano: 27.09.2017 11:40:00 w Pomocy!!!!
estrelitta napisał(a):

netka2000 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

netka2000 napisał(a):

kinzao napisał(a):

Trochę nie mogłem znaleźć odpowiedniego wątku, więc spróbuje tutaj - jeżeli jednak gdzieś istnieje podobny temat to proszę o przeniesienie.Od razu mówię - jestem laikiem w tych kwestiach, pracuje na normalną umowę, nie prowadzę działalności więc wszystkiego typu podatki interesowały mnie do tej pory jak zeszłoroczny śnieg emotka Kwestia opodatkowania sprzedanych nagród - co jakiś czas wpada nagroda, której wartość spokojnie przekracza 1000-2000zł. Część z tych rzeczy wystawiam na allegro / olx itp i sprzedaje. Pieniądze oczywiście wpływają na moje konto czyli ślad po tych transakcjach pozostaje. Sprzedaż jest oczywiście nieregularna i nie ma nic wspólnego ze sprzedażą 'sklepową'. Co z podatkiem od takiej sprzedaży? Uwzględniacie to potem w waszych PIT'ach? Staracie się sprzedawać poza allegro i pieniądze "do skarpety"? emotka Będę wdzięczny za wypowiedzi osób, które bawią się w to dłużej bo dla mnie to dopiero pierwszy 'rok podatkowy' z konkursami emotka

Jeżeli sprzedajesz po pół roku od wygrania - nie ma podatku. W przeciwnym przypadku należy zysk wykazać w rocznym PIT

A mam jeszcze pytanie, jak rozumiecie ten "zysk" - jako całość kwoty za jaką się coś sprzedało? Bo skoro sprzedaję coś znacznie poniżej wartości rynkowej, to tak na chłopski rozum, zysku nie mam, raczej stratę...Edit: widzę awi, że mamy tą samą zagwozdkę emotka

Wygrałeś nagrodę o wartości 1000 zł. Organizator zapłacił 100 zł (10%) podatku od WYGRANEJ. Czyli ty nabyłeś ową rzecz za 0 zł. Obojętnie po jakiej sprzedasz cenie (przed upływem pół roku) to ta cena jest twoim zyskiem. I ją należy wykazać w PIT. Tak na marginesie: pół roku liczy sie od następnego miesiąca w którym otzrymałeś nagrodę. Np. wygrałeś we wrześniu to nieopodatkowana sprzedaż nastąpi w kwietniu następnego roku

Dziwne, a co w sytuacji, jeśli w regulaminie nie ma wartości nagrody? (bywają takie regulaminy)

U mnie babka w urzędzie skarbowym jak pytałem to powiedziała że mam uwzględnić kwotę sprzedaży a nawet jeśli np. Dałem przesylke 10 zł a zapłaciłem 8 zł to to 2zl to też mój zysk. Jak jej powiedziałem że przecież kopertę muszę kupić i taśmy to powiedziała że mam na to mieć paragon i trzymać.  ;(  Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

pioge7

#6408121 Napisano: 27.09.2017 08:46:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mattadore napisał(a):

PEPSI Orlen co były karty 100, ile naliczalo punktow vitay za 2x Pepsi ??? Bo nie zgadzają mi pkt. A paragony dawno w smietniku

Mi pisało że jakbym dał kartę to bym zyskał 7 pkt ale karty oczywiście zapomniałem emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407984 Napisano: 26.09.2017 19:54:17 w SZUKAM....
gryszelm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ta Zgrzewarka do folii na Allegro co jest to jest dobra do laysów ? Ma ją ktoś i chwali sobie? Nie wiem czy kupować czy nie emotka

Córka bardzo sobie chwali, tą do której link podawał luko i w wcześniej chyba rogalino ( w wątku bodajże Lays). Z taka cenę rewelacyjny według niej produkt.

Wlasnie o tą mi chodzi emotka  co chyba luko podawał. W takim razie kupuje. 

sylzab2294 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ta Zgrzewarka do folii na Allegro co jest to jest dobra do laysów ? Ma ją ktoś i chwali sobie? Nie wiem czy kupować czy nie emotka

ja mam z aliexpress i się sprawdza emotka https://pl.aliexp...s.9042311.0.0.zHo1bd

Miałem ją na oku, ale nie mam czasu na czekanie. Laysy kupione, kody w środku, a nie chce żeby coś się z nimi stało. 
Ale dobrze wiedzieć że to cos działa emotka  kupuje 
dziekuje za info  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6407938 Napisano: 26.09.2017 17:20:46 w SZUKAM....
Ta Zgrzewarka do folii na Allegro co jest to jest dobra do laysów ? Ma ją ktoś i chwali sobie? Nie wiem czy kupować czy nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407936 Napisano: 26.09.2017 17:17:08 w Paragony na trwające konkursy
Paragon wedel abc zamienię na paragon topaz wedel emotka
paragon abc wedel zamianie na kody desperados emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407701 Napisano: 26.09.2017 12:26:54 w SZUKAM....
jokan napisał(a):

basku napisał(a):

czy na 1 adres domowy mozna wygrać więcej niż 1 nagrodę wawel? krakowska mieszanka?

podbijam....a sprawdzales w regulaminie? (sama jestem ciekawa)

w regulaminie pisze że jedna osoba może wygraj 1 nagrodę na pojedynek, i ze może wygrać tylko 1 główną. Wiec jeśli jedna osoba może wygrać w każdym pojedynku to inne osoby też mogą emotka takie jest moje rozumowanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407598 Napisano: 26.09.2017 06:59:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bluegirl napisał(a):

Czy w mieszance krakowskiej trzeba mieć paragony do każdego zgłoszenia?

Z tego co wiem nie trzeba mieć wcale. Nic w regulaminie nie pisze na ten temat  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407237 Napisano: 25.09.2017 10:24:41 w SZUKAM....
Czy w Wawelu wygrał ktoś w dwóch różnych rundach na te same dane? Albo nazwisko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407232 Napisano: 25.09.2017 10:18:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mirai napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

mirai napisał(a):

Przed chwilą otrzymałem sms z „Poznaj Smak Wygranej” z informacją o przesłanie zdjęcia zgłoszonego paragonu. Czy to oznacza, że jestem laureatem i coś wygrałem emotka . Dzisiaj jest termin I losowania, ale wg regulaminu mają powiadamiać telefonicznie, a nie mailowo. Nie rozumiem... emotka .

Wysyłają taki sms jesli nr paragonu im się powtarza, w tamtym tygodniu też rozsyłali. Ja mam np na paragonie wielokrotność wymaganej kwoty(na co zezwala regulamin) więc wysłałam odpowiednią ilość sms. Stąd miałam powielenie numeru. Ewentualnie ktoś wysłał taki sam nr jak ty.Na pewno to nie jest sms o wygranej!

Dzięki za informację. Ja wysłałem tylko 1 zgłoszenie z 1 paragonu. Jeżeli faktycznie oni tak wszystkich sprawdzają, to ogłoszenie listy laureatów im się znacznie wydłuży...

znaczy ze będą dobrze sprawdzać emotka   Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6407118 Napisano: 24.09.2017 20:10:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

Mysia napisał(a):

Mam paragon, a na nim numer dwucyfrowy, czy z moim paragonem wszystko ok?  emotka emotka Może się to wiązać z nową kasą fiskalną czy coś? Mam z tego sklepu paragon z maja i jest sześciocyfrowy,wiem głupie pytanie ale pierwszy raz mam taki paragon emotka emotka

taki paragon najlepszy gdy jest ograniczenie znaków w sms i trzeba podać numer paragonu - idealnie emotka

u mnie otwarli SPAR 7 września. NOWA KASA NOWE PARAGONY. KONKURS na Śniadaniową myślę numer super bo będzie mały, raptem 3 cyfry... A tu numer 000000359. emotka zamiast 3 mam 9 emotka Wyświetl w wątku >>
1 defed 0

pioge7

#6406975 Napisano: 24.09.2017 07:12:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

paula9891 napisał(a):

Kiciunia21 napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

W temacie desperadosa. Wycieczka do Wroclawia. Narzeczona na egzamin a ja? Kapslowy kloszard zebrałem chyba z 50 kapsli;)  

mąz nie chce ze mną wychodzić bo zbieram po drodze kapsle i paragony... emotka

Dlatego polecam kupno a najlepiej adopcję psa emotka  Bez skrępowania można chodzić powoli i wypatrywać kapsli emotka A kolejna psia mordka będzie szczęśliwa z długiego spaceru  emotka U nie z rana 9  emotka A przy okazji 2 zł, które oddałam Panu szukającemu puszek w koszach.

Hahaha dobre emotka  I udac, ze sie po nim sprzata z woreczkiem... A do woreczka kapsel emotka

to u mnie chyba same zule, Desperadosa jeszcze nie uswiadczylam....bynajmniej w parku same Perly, żubry, piasty emotka  

To u mnie jakaś kultura osobista wśród żuli panuje, bo nawet kapsli po piwach pod barem nie uświadczysz emotka  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6406336 Napisano: 22.09.2017 07:19:03 w SZUKAM....
bruce napisał(a):

zuzola napisał(a):

jak informują z kinder bueno?

Rozmaicie właśnie! emotka  - SMS - na bilety, telefonicznie - na karty, a na Oskary emotka  - to dopiero powiadomi nas laureat.

pewnie przyjadą osobiście pogratulować emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6406174 Napisano: 21.09.2017 17:41:43 w Lay's
rufus napisał(a):

Do nowego konkursu żabka/freshmarket są nowe paczki promocyjne czy mogą być z maxxgamingu?

nie ma nowych. standardowe z kodami na loterię emotka Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

pioge7

#6406007 Napisano: 21.09.2017 12:15:13 w Biedronka
madzia1-s napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ma ktoś naklejki na świezacki cudacki i ich nie potrzebuje emotka ? siostra zbiera i ma mało a dzieci nic tylko kalafior i czosnek... zapłaci siostra za wysyłkę emotka

mam tylko 3 nie wiem czy oplaca sie wysylac... 

a jak się uda dozbierać kilka to by można było prosić emotka zwykły list za 3 zł emotka może by się dało kilka dozbierać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6405998 Napisano: 21.09.2017 11:55:20 w Biedronka
ma ktoś naklejki na świezacki cudacki i ich nie potrzebuje emotka ? siostra zbiera i ma mało a dzieci nic tylko kalafior i czosnek... zapłaci siostra za wysyłkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6405948 Napisano: 21.09.2017 10:24:39 w SZUKAM....
czy wygrał ktoś w mieszance krakowskiej będąc samym na zdjęciu? czy raczej wygrywają zdjęcia z rodziną na zdjęciu ? Wyświetl w wątku >>
0 0