Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6670999 Napisano: 07.01.2020 05:44:22 w Allegro.pl - bez linków
@gnieszk@ napisał(a):

asantesana napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Tak, będzie widoczne na zwykłym, ale z oznaczeniem allegro lokalnie.
Wystawiając "po staremu" płacisz też prowizję od sprzedaży, za samo wystawienie nie ma opłat
Jeśli chodzi o plusy Allegro Lokalnie to jest bardziej bezproblemowy formularz, szybciej się wystawia i nie ma np. narzuconej odgórnie wysokości opłaty za wysyłkę paczkomatem.
Natomiast ja mam z tym allegro lokalnie niemiłe doświadczenia. Ludzie kupują i potem nie płacą, nie odpisują itd. Wiem, że na zwykłym też się tak zdarza, ale o ile ja na zwykłym nigdy takiej sytuacji nie miałam to na allegro lokalnie już kilkukrotnie. I dlatego wróciłam na zwykłe.

Już wszystko rozumiem, dzięki za rzeczowe wyjaśnienie. Nie wiedziałam, że jest narzucona wysyłka paczkomatem. A co do allegro lokalnie, to nawet jeśli kupują i nie płacą, to przynajmniej nie trzeba się użerać z allegro o zwrot prowizji.
Jeszcze raz dziękuję!

Nie jest narzucona wysyłka paczkomatem tylko maksymalna wysokość opłaty za wysyłkę paczkomatem -8.99 (na zwykłym allegro)

8,99 bo tyle kosztuje ta usługa... wiecej nie zapłacisz za taka przesyłkę to allegro sobie ustaliło i wpisało taką cenę za każdy gabaryt. emotka  Więc i tak dobrze  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6670958 Napisano: 06.01.2020 19:56:07 w Sport
stamp2 napisał(a):

emotka emotka emotka emotka

CUDOWNIE emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6670538 Napisano: 03.01.2020 21:27:29 w Pomocy!!!!
Znalazłem dziś w domu 3 powerbanki z Tymbarka, nie wiem jaki konkurs. Jednak po naladowaniu ich i podpięciu pod rożne kable nie działa żaden.... coś źle robię czy to takie jednorazówki były że popsute przyszły,... bo 3/3 nie ładują telefonów emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6669746 Napisano: 31.12.2019 17:08:30 w Życzenia na święta i nie tylko
Dobrego, zdrowego i spokojnego Nowego Roku, żeby się darzyło nam wszystkim. Szczęśliwego Nowego Roku emotka  
i byśmy się nauczyli nie odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę emotka   Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6669740 Napisano: 31.12.2019 16:39:16 w Popraw sobie humor...

przygotowania do Sylwestra idą pełną parą emotka   Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6669288 Napisano: 29.12.2019 13:17:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kumulacja napisał(a):

Konkurs noworoczny Kropka TV.
Wraca mi e-mail z informacją, że adres mejlowy jest błędny.
konkurs@kropkatv.pl
A czy Wam się udało wysłać zgłoszenie?

trzeba pisać do nich na facebooku... może coś z tym zrobią. Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6668963 Napisano: 27.12.2019 15:45:04 w Pomocy!!!!
czy ktoś dostał dziś coś z UPS?
dostałem smsa, że kurier nie zastał nikogo w domu, a paczka do odbioru w punkcie odbioru, jednak po sprawdzeniu widzę, że paczka jest d odbioru w punkcie UPS w Gdańsku, a ja jestem z małoposlki... nie wiem, czy to jakaś pomyłka i mają mój numer czy to do mnie powinno iść a pomylili adresy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6668774 Napisano: 25.12.2019 21:06:28 w SZUKAM....
tereniagno napisał(a):

Czy z Zott w ABC podaje się w mailu tylko dane do wysyłki i skan paragonu,czy coś jeszcze ?

tak dane i telefon i skan paragonu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6668720 Napisano: 25.12.2019 10:12:32 w Oddam za darmo
0 0

pioge7

#6668717 Napisano: 25.12.2019 09:21:53 w Oddam za darmo
0 0

pioge7

#6668683 Napisano: 24.12.2019 17:30:49 w Życzenia na święta i nie tylko
Zdrowych i pogodnych świąt dla nas wszystkich. Wesołego świętowania i koledowania. Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6668193 Napisano: 21.12.2019 19:46:23 w Sport
Odzyskałem w końcu internety
KAMIL STOCH gratulacje emotka pierwsze miejsce Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6667966 Napisano: 20.12.2019 15:48:29 w Informują
Palma z abc, książka 
sms o 15:47 Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6667759 Napisano: 19.12.2019 21:09:33 w SZUKAM....
jokan napisał(a):

czy ktos wysylal Farmio a na paragonie nie ma wpisane Farmio? Braliscie od razu jakas pieczatke? Jak tam u nich jest (pytam o wczesniejsze konkursy)

Ja mam paragon z netto a na nim JAJA ŚCIÓŁKOWE 10 szt
zapytałem na Facebooku czy będą respektować to mi odpisali tak

Tak, będziemy honorowali taki paragon z Netto. Gdyby były jakieś problemy, to proszę się powołać na tę korespondencję.  PozdrawiamyZespół Farmio Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

pioge7

#6667596 Napisano: 19.12.2019 12:51:24 w WC - rozmowy o wszystkim
delvitto napisał(a):

posłuchajcie, dawno temu wygrałam taki sportowy zegarek Garmin, wtedy był wart ok 1000 zł, teraz chyba cena ciut spadła. Jakoś nie mogę znaleźć kupca, pomimo niskiej ceny, zeszłam już na ponad 600 zł, a wszystko jest zapakowane fabrycznie. No i w końcu znalazł się ktoś, ale jedyne pytanie, a właściwie stwierdzenie, że jakby kupił, to oczywiście, w ciągu 14 dni może zwrócić. Ja na to, że jeśli zwróci go tak jak dostał, czyli bez używania, to jak najbardziej zwrócę pieniądze, jeśli jednak będzie go testował, używał, i mu się odwidzi, to na pewno nie przyjmę. bo potem już go nie sprzedam za tę cenę, gdyż będzie jako używany. 
Gość mi nie odpisał, ale chcę Was spytać na przyszłość, czy zawsze mam obowiązek przyjąć w ciągu 14 dni sprzedany wcześniej towar, czy mam prawo zastrzec, że zwrotów nie przyjmuję?

nie masz takiego obowiązku jeśli sprzedajesz jako osoba prywatna. Jeśli sprzedajesz z konta firmowego na allegro lub jako firma coś sprzedasz na odległość, to jak najbardziej masz taki obowiązek bez podawania przyczyny przyjąć zwrot, ale nie używany.
Ale jeśli sprzedajesz jako przysłowiowa Pani Kowalska to tego zwrotu nie masz obowiązku przyjmować.
No chyba, że okaże się, że zegarek np. jest zepsuty i taki do niego dotarł, to wtedy już chyba powinnaś, ale nie wiem do końca jak to jest. Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6667314 Napisano: 18.12.2019 14:22:33 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

jokan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

O to ja mam w pdf fotkę dowodu i tu jest pies pogrzebany!

to może otwórz w pdf ten dowód zrób screena i zapisz w kompie... będzie w jpg emotka

Ja zrobiłam Kasi jpegi z pdfa, ale niestety Lotto krzyczy ze sa odblaski, wiec mysle, ze problem jest z jakoscia zdjecia niestety:(

Jest może ktoś na forum, kto jest w mocy zlikwidować mi "refleksy i odblaski" na skanie dowodu osobistego, jednocześnie zachowując kolory na skanie emotka

A próbowałaś może zrobić zwykle zdjęcie dowodowi telefonem? 
mi rok temu tak przyjęli jak robiłem.... ale to było zaraz po starcie ich platformy 

Próbowałam i albo mam komunikat "zdjęcie nieczytelne" albo o tych nieszczęsnych "refleksach i odblaskach". Swoją drogą, to ja ich po prostu nie rozumiem,że się tak uwzięli na ten skan/fotkę dowodu osobistego, skoro człowiek nawet jeszcze nic nie wygrał,ech.No i te ich obostrzenia, przeginają, naprawdę.

No muszą sprawdzić czy jesteś pełnoletnia... to nie ma się dziwić że chcą dowód... ale dziwi fakt że jakieś odblaski masz na dowodzie....  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6667303 Napisano: 18.12.2019 14:13:09 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

jokan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

O to ja mam w pdf fotkę dowodu i tu jest pies pogrzebany!

to może otwórz w pdf ten dowód zrób screena i zapisz w kompie... będzie w jpg emotka

Ja zrobiłam Kasi jpegi z pdfa, ale niestety Lotto krzyczy ze sa odblaski, wiec mysle, ze problem jest z jakoscia zdjecia niestety:(

Jest może ktoś na forum, kto jest w mocy zlikwidować mi "refleksy i odblaski" na skanie dowodu osobistego, jednocześnie zachowując kolory na skanie emotka

A próbowałaś może zrobić zwykle zdjęcie dowodowi telefonem? 
mi rok temu tak przyjęli jak robiłem.... ale to było zaraz po starcie ich platformy  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6667251 Napisano: 18.12.2019 12:29:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
margobb napisał(a):

Pisał ktoś do Golden w sprawie  Nivea Baby ?

Wlasnie przyszły emaile  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6667250 Napisano: 18.12.2019 12:28:57 w Informują
Email nivea baby o 12:27
rowery i książki emotka   Wyświetl w wątku >>