Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6727753 Napisano: 08.09.2020 18:33:22 w Czy informują/ informowali?
iwona0103 napisał(a):

Maślanka II etap?

Na stronie można już sprawdzić laureatów za etap III emotka Wyświetl w wątku >>
1 iwona0103 0

zielonaszpilka

#6727707 Napisano: 08.09.2020 14:53:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

buziolek napisał(a):

W dniu losowania będą takie wpisy:
bluza tic tac  emotka
U mnie też bluza  emotka
I u mnie  emotka

I bluza Lays i Pepsi iiiiiii jeszcze bluza Cheetos  emotka   emotka  bo przy takiej suszy....

wiesz, jeszcze bluzę lays czy pepsi przeżyję, bo tam jest spora kasa do wygrania, więc raczej większość gra o kasę. Bluz cheetos nie rozumiem, bo tam się wybiera nagrodę o którą się gra, ale to pewnie tak jak w poprzednim konkursie z układaniem kształtów z chrupek - niektórzy wybierali bluzę, ręcznik czy koszulkę, bo dużo łatwiej to było wygrać, ze względu na małą liczbę chętnych na te nagrody. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6727697 Napisano: 08.09.2020 14:01:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

superloser napisał(a):

fiona25 napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

[quote=

FBewa36 napisał(a):

TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać

gienek1] TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać

Po loterii tictac to ja jeszcze nie zakończyłam "żałoby" takie fajne nagrody były ostatnio...

To tak jak ja... smuteczek. Tak mnie wkurzyły nagrody w tej pożalsięboże loterii, że przestałam w ogóle kupować tictaki, chociaż wcześniej od czasu do czasu się skusiłam. 

Loteria tic tac przywołuje moje najlepsze wspomnienia...w pierwszej trafiłam wszystkie trzy nagrody , w drugiej tylko raz,ale za to z najwyższej półki - wszystkie nagrody cały czas cieszą moją rodzinkę...to były piękne czasy  emotka  Też sie zmartwiłam,jak zobaczyłam aktualne nagrody... Pewnie zagram , córka tic tac kupuje tak czy siak, ale emocje juz nie będą takie same... emotka

Ja ostatnio nawet znalazłam paragon w koszyku z tic takami i wywaliłam do kosza. Naprawdę nie warto o to grać. Biała bluza otagowana z każdej strony. Głupio w tym wyjść do ludzi, na działkę też głupio bo po 5 minutach będzie czarna, ani to ładne ani interesujące. Fatal.

Jakby towar sie sprzedawal to by i nagrody byly  emotka

Ee jak widzę w sklepach to ludzie dość często sięgają po tictaki. Jednak taka promocja nie zachęci wielu do kupna dodatkowych paczek. Naprawdę mocno liczę na to, że zostaną z tym cenzuram na magazynie emotka

Wiesz, kiedy masz swiadomosc, ze inwestycja w "super nagrody" byla tylko chwilowa top sprzedaz i nie zwiekszyla produkcji, to inwestujesz w gadzety ... tak dla przypomnienia sie emotka
Jak im nie zejda, to hostessy ubiora na jakis targach albo promo w sklepie emotka
20 lat miodem lepionych odchodzi do wspomnien... 
Oby te bluzy odbijały im się czkawką tak długo, żeby odechciało im się robić takie loterie. Naprawdę, to już lepiej nie robić żadnej, niż generować takie tony nikomu niepotrzebnych śmieci. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6727688 Napisano: 08.09.2020 13:41:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

fiona25 napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

[quote=

FBewa36 napisał(a):

TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać

gienek1] TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać

Po loterii tictac to ja jeszcze nie zakończyłam "żałoby" takie fajne nagrody były ostatnio...

To tak jak ja... smuteczek. Tak mnie wkurzyły nagrody w tej pożalsięboże loterii, że przestałam w ogóle kupować tictaki, chociaż wcześniej od czasu do czasu się skusiłam. 

Loteria tic tac przywołuje moje najlepsze wspomnienia...w pierwszej trafiłam wszystkie trzy nagrody , w drugiej tylko raz,ale za to z najwyższej półki - wszystkie nagrody cały czas cieszą moją rodzinkę...to były piękne czasy  emotka  Też sie zmartwiłam,jak zobaczyłam aktualne nagrody... Pewnie zagram , córka tic tac kupuje tak czy siak, ale emocje juz nie będą takie same... emotka

Ja ostatnio nawet znalazłam paragon w koszyku z tic takami i wywaliłam do kosza. Naprawdę nie warto o to grać. Biała bluza otagowana z każdej strony. Głupio w tym wyjść do ludzi, na działkę też głupio bo po 5 minutach będzie czarna, ani to ładne ani interesujące. Fatal.

Jakby towar sie sprzedawal to by i nagrody byly  emotka Ee jak widzę w sklepach to ludzie dość często sięgają po tictaki. Jednak taka promocja nie zachęci wielu do kupna dodatkowych paczek. Naprawdę mocno liczę na to, że zostaną z tym cenzuram na magazynie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6727684 Napisano: 08.09.2020 13:34:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fiona25 napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

[quote=

FBewa36 napisał(a):

Loteria tic tac przywołuje moje najlepsze wspomnienia...w pierwszej trafiłam wszystkie trzy nagrody , w drugiej tylko raz,ale za to z najwyższej półki - wszystkie nagrody cały czas cieszą moją rodzinkę...to były piękne czasy  emotka  Też sie zmartwiłam,jak zobaczyłam aktualne nagrody... Pewnie zagram , córka tic tac kupuje tak czy siak, ale emocje juz nie będą takie same... emotka Ja ostatnio nawet znalazłam paragon w koszyku z tic takami i wywaliłam do kosza. Naprawdę nie warto o to grać. Biała bluza otagowana z każdej strony. Głupio w tym wyjść do ludzi, na działkę też głupio bo po 5 minutach będzie czarna, ani to ładne ani interesujące. Fatal. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6727675 Napisano: 08.09.2020 13:06:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
prosiaczek napisał(a):

[quote=

FBewa36 napisał(a):

Po loterii tictac to ja jeszcze nie zakończyłam "żałoby" takie fajne nagrody były ostatnio... To tak jak ja... smuteczek. Tak mnie wkurzyły nagrody w tej pożalsięboże loterii, że przestałam w ogóle kupować tictaki, chociaż wcześniej od czasu do czasu się skusiłam.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6727586 Napisano: 08.09.2020 00:11:14 w Biedronka
aguagu napisał(a):

Już wiem, na Orange nie dochodziły zwrotki. 

Dokładnie, plus, play i tmobile zwrotki miały emotka  tylko orange nie Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6727209 Napisano: 06.09.2020 13:20:44 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja

superloser napisał(a):

I dobrze. Info o wygranej w bramkach tez powinno dochodzic z min. 2 godzinnym poślizgiem ... a najlepiej po połnocy, jak data sie zmienia.
Jest naprawde wiele sklepikow, gdzie godzina wydruku jest wczesniejsza od rzeczywistego czasu.

Byłoby super;) ja się cię, że unique porządnie podchodzi do weryfikacji, jednego tylko nie rozumiem. Czemu nie zrobią blokady w formularzu, która nie przepuści ponownie zgloszenia tego samego paragonu? Oszczędziłoby to im dużo roboty przy weryfikacji.

Chodzi mi o to, że w formularzach np. Nestle można wielokrotnie zgłosić dokładnie ten sam paragon - ta sama data, nip i numer kasy. W minionkach wiele osób zgłaszało ten sam paragon do skutku albo chociaż np. dwa razy, zwiększając tym samym dwukrotnie szansę na trafienie w bramkę. Część osób pomimo takiego oszustwa dostała pozytywną weryfikację. Ale wiem, że niektórzy po pierwszej pozytywnej weryfikacji dostawali drugą - negatywną, bo unique jednak się dopatrzył, że paragon był zgłoszony dwukrotnie. I tylko to mnie zastanawia, czemu nie wprowadzą blokady jak np. w prymacie, która nie pozwoli na zgłoszenie ponownie tego samego paragonu. Zamiast to, muszą bawić się w weryfikowanie takich podwójnych zgłoszeń, a obawiam się, że nie wszystko wyłapują. Pewnie przy mniejszej ilości nagród, jak teraz przy kamerach jest to łatwiejsze niż przy poprzedniej minionkowej loterii, ale mimo wszystko. Inne agencje potrafią założyć taką blokadę emotka  A to, że właściciele sklepików i sprzedawcy w mniejszych punktach mogą robić różne dziwne rzeczy to już inna historia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6727206 Napisano: 06.09.2020 12:55:48 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
superloser napisał(a):

kupila88 napisał(a):

Agencja uniquone Nestle trzeba mieć wszystkie paragony, wkurzyło mnie to bo napisali że chcą mój paragon do weryfikacji po tym jak na początku udało mi trafić jakiś cudem na kilkanaście zgłoszeń  więc im wysłałam zwycięski paragon jaki chcieli odpisali po tyg na maila że paragon zweryfikowany prawidłowo i teraz jesteśmy z mężem na późnych wakacjach a oni mi piszą maila że chcą wsyzztskie paragony jakie zgłosiłam a po pierwsze mnie już nie ma w domu po drugie już na pewno wszystkich nie mam skoro im wysłałam wygrany i napisali że ok to nie przechowywałam innych.....

Jeśli regulamin pozwala im na weryfikację wszystkich zgłoszonych to nic nie zrobisz - chcesz nagrodę to wyślij im wszystkie. Napisz im że jesteś na wakacjach i że wyślesz im resztę paragonów po powrocie. Jeśli nie masz wszystkich to rzeczywiście problem, ale to dziwne, że pozbywasz się paragonów, skoro w tych loteriach Nestle zazwyczaj są rezerwy (nie wiem jak tu). W loteriach Nestle jest dużo oszustów i przekrętów, ludzie próbują naciągac regulamin, a ostatnio unique zaczęła porządnie weryfikować zgłoszenia.

I dobrze. Info o wygranej w bramkach tez powinno dochodzic z min. 2 godzinnym poślizgiem ... a najlepiej po połnocy, jak data sie zmienia.
Jest naprawde wiele sklepikow, gdzie godzina wydruku jest wczesniejsza od rzeczywistego czasu.

Byłoby super;) ja się cię, że unique porządnie podchodzi do weryfikacji, jednego tylko nie rozumiem. Czemu nie zrobią blokady w formularzu, która nie przepuści ponownie zgloszenia tego samego paragonu? Oszczędziłoby to im dużo roboty przy weryfikacji. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6727198 Napisano: 06.09.2020 12:14:26 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
kupila88 napisał(a):

Agencja uniquone Nestle trzeba mieć wszystkie paragony, wkurzyło mnie to bo napisali że chcą mój paragon do weryfikacji po tym jak na początku udało mi trafić jakiś cudem na kilkanaście zgłoszeń  więc im wysłałam zwycięski paragon jaki chcieli odpisali po tyg na maila że paragon zweryfikowany prawidłowo i teraz jesteśmy z mężem na późnych wakacjach a oni mi piszą maila że chcą wsyzztskie paragony jakie zgłosiłam a po pierwsze mnie już nie ma w domu po drugie już na pewno wszystkich nie mam skoro im wysłałam wygrany i napisali że ok to nie przechowywałam innych.....

Jeśli regulamin pozwala im na weryfikację wszystkich zgłoszonych to nic nie zrobisz - chcesz nagrodę to wyślij im wszystkie. Napisz im że jesteś na wakacjach i że wyślesz im resztę paragonów po powrocie. Jeśli nie masz wszystkich to rzeczywiście problem, ale to dziwne, że pozbywasz się paragonów, skoro w tych loteriach Nestle zazwyczaj są rezerwy (nie wiem jak tu). W loteriach Nestle jest dużo oszustów i przekrętów, ludzie próbują naciągac regulamin, a ostatnio unique zaczęła porządnie weryfikować zgłoszenia. Wyświetl w wątku >>
1 madllen 0

zielonaszpilka

#6726787 Napisano: 04.09.2020 11:05:16 w WC - rozmowy o wszystkim
domika napisał(a):

margobb napisał(a):

kalajf napisał(a):

bluszczowelove napisał(a):

Wybierając drukarkę warto sprawdzić ceny tuszy do niej. Zdarza się, że tanie drukarki mają drogie tusze, albo brak zamienników. emotka

Dziękuję za informację

Dokładnie. Kupisz HP za 200 zł i będzie super dopóki nie będziesz musiał dokupić kompletu tuszy;)

Przed pandemia tusze kosztowały po 40 zł do tej drukarki - także nie uważam, żeby to było dużo. Teraz po 50 parę złotych kupowałam przez neta. Nie ma tragedii emotka

No i zamienniki też wcale nie są drogie.

Poza tym nie sądze że nawet kupując oryginał za 50 zł raz na 4 miesiące był to jakiś tragicznie wielki wydatek.

50 kolor i 50 czarny czy 50 za całość? Jest jednak różnica między 50 zł a 8 zł za komplet, a tyle ja płacę. Priorytetem dla mnie przy drukowaniu było to, żeby tusze były tanie, żeby nie bolało mnie serce i kieszeń,kiedy muszę coś wydrukować;). 

Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

zielonaszpilka

#6726755 Napisano: 04.09.2020 10:14:51 w WC - rozmowy o wszystkim
kalajf napisał(a):

bluszczowelove napisał(a):

Wybierając drukarkę warto sprawdzić ceny tuszy do niej. Zdarza się, że tanie drukarki mają drogie tusze, albo brak zamienników. emotka

Dziękuję za informację

Dokładnie. Kupisz HP za 200 zł i będzie super dopóki nie będziesz musiał dokupić kompletu tuszy;) Wyświetl w wątku >>
1 mario74 0

zielonaszpilka

#6726743 Napisano: 04.09.2020 09:22:56 w WC - rozmowy o wszystkim
kalajf napisał(a):

Jaką drukarkę polecacie?Do drukowania kilku stron na tydzień...

Ja też polecam brothera. Ja mam taki kombajn- drukarka ze skanerem, mfc j220 (nie są już dostępne, ale wybrałam ja na podstawie opinii z internetu, z jakichś rankingów, itp.) i jestem bardzo zadowolona. Drukuje już kilka lat, swojego czasu nawet bardzo dużo, bo drukowałam rzeczy do pracy. Zamienniki tuszów po 2 zł na allegro, więc nawet tego nie odczuwasz. Teraz drukuje już tylko oświadczenia konkursowe, etykiety nadawcze i jakieś dokumenty do urzedow,, nie ma problemów z zasychaniem tuszy. Wyświetl w wątku >>
1 rare85 0

zielonaszpilka

#6726709 Napisano: 03.09.2020 23:00:49 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Otrzymałam na pocztę Interi fałszywego maila, z prośbą o akceptację regulaminu. Oczywiście kliknelam  emotka  co teraz robić?  emotka

Ale kliknelaś tylko w maila czy w jakiś link czy załącznik w mailu?

Kliknelam w okienko "akceptacji regulamonu" wg tego co wyczytałam powinno się otworzyć okno instalacyjne i jakiś wirus by się ściągnął. Ale nic mi nie wyskoczyło. Tylko okienko BŁĄD po kliknięciu  emotka  Niewiele czy to znaczy, że jest ok....wwwrr oglądałam tego maila parę razy i wydawał się autentyczny...Ale się dałam zrobić...

I jeszcze jedno, kliknęłaś to na telefonie czy na komputerze?

Otworzyłam maila. W środku było okienko akceptuję regulamin. Na nie kkiknelam i wyskoczyło okienko BŁĄD o tyle

Ok, czyli na telefonie. Dobrze by było, żebyś usunęła z telefonu aplikacje bankową i nie korzystała z telefonu do logowania się do banku i do płacenia przez internet. Najlepiej by było, żeby ktoś Ci zerknął do telefonu i sprawdził, czy czegoś tam czasem jednak nie ściągnęłaś. Na większość wirusów działa też przywróćenie telefonu do ustawień fabrycznych (chociaż chyba nie na wszystkie), ale to wiąże się z tym, że tracisz wszystko, co masz na telefonie - więc musiałabyś to wszystko na czym Tobie zależy sobie zgrać wcześniej. Być może jest tu ktoś kto się na tym bardziej zna i podpowie Ci coś mądrzejszego jeszcze, ale przede wszystkim póki co, nie włączaj na telefonie nic związanego z bankowością i płatnościami.

Patrzyłam na aplikację CHYBA nic nie pobrałam. Antywirus też nic nie wykrył. Konta nie otworzę na bank bo się boję. Jutro dam mężowi do sprawdzenia Ale nie wiem czy będzie umiał stwierdzić czy coś pobralam..ale jestem zła 

Nie złość się na siebie. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia. To są oszuści, oni specjalizują się w tym, żeby Cię oszukać i po prostu są w tym dobrzy. Mój mąż jest bardzo wyczulony na tym punkcie, a niedawno sam kliknął w takiego smsa z informacją o paczce w paczkomacie emotka stoi obok mnie i pyta się czy znowu coś wygrałam albo zamówiłam na niego. Ja mówię, że nie. A on: "To dziwne. Może to jakiś wirus". Po czym kliknął w link, kliknął w kolejny i zanim zdążyłam zapytać zaskoczona: Co on wyprawia?! Już sobie ściągnął wirusa emotka No wyłączyło mu mózg na chwilę. Na szczęście udało się go łatwo usunąć (edit. wirusa nie męża!;), instrukcje znaleźliśmy w internecie wpisując metodę jaką oszuści wykorzystali.

Edit2: dla pewności weszłabym na swoje konto bankowe z innego urządzenia, najlepiej z komputera i tam zmieniła limity płatności internetowych i przelewów na zero. Zmieniłabym też hasło i pin do aplikacji mobilnej. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6726707 Napisano: 03.09.2020 22:49:52 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Otrzymałam na pocztę Interi fałszywego maila, z prośbą o akceptację regulaminu. Oczywiście kliknelam  emotka  co teraz robić?  emotka

Kliknelam w okienko "akceptacji regulamonu" wg tego co wyczytałam powinno się otworzyć okno instalacyjne i jakiś wirus by się ściągnął. Ale nic mi nie wyskoczyło. Tylko okienko BŁĄD po kliknięciu  emotka  Niewiele czy to znaczy, że jest ok....wwwrr oglądałam tego maila parę razy i wydawał się autentyczny...Ale się dałam zrobić...

I jeszcze jedno, kliknęłaś to na telefonie czy na komputerze?

Otworzyłam maila. W środku było okienko akceptuję regulamin. Na nie kkiknelam i wyskoczyło okienko BŁĄD o tyle

Ok, czyli na telefonie. Dobrze by było, żebyś usunęła z telefonu aplikacje bankową i nie korzystała z telefonu do logowania się do banku i do płacenia przez internet. Najlepiej by było, żeby ktoś Ci zerknął do telefonu i sprawdził, czy czegoś tam czasem jednak nie ściągnęłaś. Na większość wirusów działa też przywróćenie telefonu do ustawień fabrycznych (chociaż chyba nie na wszystkie), ale to wiąże się z tym, że tracisz wszystko, co masz na telefonie - więc musiałabyś to wszystko na czym Tobie zależy sobie zgrać wcześniej. Być może jest tu ktoś kto się na tym bardziej zna i podpowie Ci coś mądrzejszego jeszcze, ale przede wszystkim póki co, nie włączaj na telefonie nic związanego z bankowością i płatnościami. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6726704 Napisano: 03.09.2020 22:39:41 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

I jeszcze jedno, kliknęłaś to na telefonie czy na komputerze? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6726703 Napisano: 03.09.2020 22:36:37 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Ale gdzie było to okienko? Rozumiem, że otworzyłaś maila, tam kliknęłaś w jakiś link, który pokierował Cię do strony i tam kliknęłaś tę akceptację regulaminu? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6726702 Napisano: 03.09.2020 22:34:15 w WC - rozmowy o wszystkim
dwaburekoty napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Jak bardzo się z Wami zgadzam. Nie mam co robić z gruszkami (uroki wiejskiej wsi), a mam w rodzinie "mistrzynie wypieków", więc poprosiłam o jakiś fajny przepis. wysłała przepis na 2.5kg słodkich gruszek i 1.5kg cukru. Podziękowałam.

OMG, ile cukru???  emotka  akurat gruszki mają sporo pektyn, więc tego cukru może być naprawdę mało. Ze śliwek robiłam powidła zupełnie bez cukru dla Mamy Cukrzycowej.  Gruszki chyba mają mniej, więc trochę cukru można by sypnąć, ale bez szaleństw. Zazdroszczę tych gruszek emotka  

otóż to, zwłaszcza, że zaznaczone bylo w przepisie, żeby gruszki były słodkie... Mocno się dziwie, bo ona pracowała jako pielęgniarka, a jej 6letnie dziecko ląduje co jakiś czas w szpitalu, bo aceton w kosmos podniosło (a mi wprost proporcjonalnie podnosi się ciśnienie)....
W tym roku u mnie na wsi dostatek wszystkiego (oprócz śliwek i ogórków). Mega jestem dumna, bo wielką zamrażarkę mam wypełnioną od podłogi po sufit warzywami, a szafa na przetwory się nie domyka (od przecierów pomidorowych, poprzez paprykę marynowaną, po warzywa naszykowane na królicze pasztety).

Jak to smacznie brzmi  emotka  jak się już wybudujemy to też sobie zrobię taką szafę emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6726700 Napisano: 03.09.2020 22:30:06 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

Ale kliknelaś tylko w maila czy w jakiś link czy załącznik w mailu? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6726650 Napisano: 03.09.2020 18:49:58 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

zielonaszpilka są różne osoby i różne poziomy słodkości...
Kiedyś policzyłam ilość cukru w torcie, jaki był w programie "Bake of - ale ciacho". Do tynków, kremów w środku i ciasta poszło około 3 KG (!!!) cukru! 
Najwięcej oczywiście do tynku. 
Np przepis na ten biszkopt ma aż 3 szklanki cukru! i tylko 3,5 szklanki mąki https://akademiatortu.pl/przepisy/idealny-biszkopt-czekoladowy/  Aż 

Nie wyobrażam sobie tego emotka  kosmiczna ilość:D wiem, że ludzie mają różne smaki i różne gusta;) ale wystarczy poczytac komentarze pod przepisami, gdzie znaczna część ludzi pod większością przepisów pisze o tym, że musiała zmniejszyć ilość cukru, więc jednak uważam, że te ilości są zawyzone mimo wszystko. Jak ktoś od dawna je takie ilości cukru to trudno, żeby mu smakowały ciasta mniej słodkie. Jednak wystarczy zrobic sobie cukrowy odwyk na jakiś czas, żeby potem docenić ciasta w których czuć smak, a nie tylko cukier;) tak jak ze slodzeniem herbaty. Wiele osób słodziło herbatę wiele lat, a gdy przestali to po pewnym czasie okazuje się, że nie są w stanie pić słodzonej emotka Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0