Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6724540 Napisano: 25.08.2020 19:02:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBgabriela1 napisał(a):

Hej, mam pytanie odnosnie Almette, czy mozna zgłosić 2 wieczka z jednego paragonu ?  Nie jest to jasne w regulaminie
I czy moze byc alko na paragoqnie ? emotka

Mozna, a to co oprocz tego masz na paragonie nikogo nie interesuje. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6724472 Napisano: 25.08.2020 14:59:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anaesth napisał(a):

ashanti napisał(a):

anaesth napisał(a):

ivanotta napisał(a):

nie pamiętam dokładnie ale chyba tam były etapy miesięczne? albo jakieś takie dłuższe. Mam dwa maile od nich jeden 30.08 a drugi 30.09 

Aż sprawdziłam swoją skrzynkę. Za pierwszy etap mam maila z 29.07, za przedostatni 25.10, a z ostatniego 14.11. Wtedy też było 5 etapów? Licząc 2 tygodnie na zbieranie odpowiedzi i 2 tygodnie na informowanie, to by się zgadzało emotka

W tamtym roku była edycja letnia i jesienna (różniły się nagrodami), etapow łącznie było duuużo, każdy trwał jakoś 14-16 dni  emotka

Rzeczywiście emotka Tak teraz przeczytałam mój post i zauważyłam, że jednak się nie zgadza emotka

Macie całe zestawienie:
Aple koniec etapu 16.07; informowali 29.07 poniedziałek
Blackberry Koniec etapu 01.08; informowali 14.08 środa
Watermelon koniec etapu 16.08; informowali 30.08 piątek
Mango&Lime koniec etapu 02.09; informowali 16.09 poniedziałek
Apple jesienna koniec etapu 16.09; informowali 30.09 poniedziałek
Blackberry jesienna koniec etapu 30.09; informowali 14.10 poniedziałek
Watermelon jesienna koniec etapu 14.10; informowali 25.10 piątek
Mango&Lime jesienna koniec etapu 31.10; informowali 14.11 czwartek

Czyli informowali zawsze przed koniec kolejnego etapu, najpóźniej w dniu, w którym kończył się poprzedni etap emotka  Zazwyczaj maile były koło godziny 10, a etap trwał do godziny 12, więc jeszcze przed jego zakończeniem była informacja o wygranej w poprzednim etapie. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6724375 Napisano: 25.08.2020 09:19:25 w Czy informują/ informowali?
jokan napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Nie, w Mrągowskiej pierwszy etap trwał chyba do 19.08

wychodzą moje zaległości w czytaniu regulaminów...nie wyrabiam się emotka emotka

Edit. Trwał do 20.08 emotka  tez dość szybko rozwiązali, no ale nie był to jeden dzień Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

zielonaszpilka

#6724333 Napisano: 24.08.2020 21:55:48 w Czy informują/ informowali?
jokan napisał(a):

nikos napisał(a):

jokan napisał(a):

nikos napisał(a):

jokan napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Czy parówki Jedynki dzisiaj kogoś informowały?

raczej się nie wyrobili na dzisiaj.....

Widziałam wpis na fb, że komuś wpadła nagroda. 

chyba masz rację, bo to był już 7 tydzień....a wyniki za 7 tydzień już są na ich stronie

Z moich obserwacji wynika, że ta Agencja ma wykwalifikowany pracowników po kursie szybkiego czytania. Nazajutrz po zakończonym etapie, przed południem, pojawiają się wyniki. 

a czy nie jest podobnie z Maślanki Mrągowskiej? Dzisiaj juz wyniki, a czy wczoraj nie skończył się 1 etap?

Nie, w Mrągowskiej pierwszy etap trwał chyba do 19.08 Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

zielonaszpilka

#6723540 Napisano: 21.08.2020 12:29:35 w Smolar
darog napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Na której stronie ten list od Smolara ?

Ja kojarzę tylko jakiegoś maila, którego ktoś wrzucał, gdy dochodził się że Smolarem o wysyłkę nagrody. Kojarzy mi się, że tam był jakiś problem. Z wpisów osoby, która tego maila wrzuciła przebijała roszczeniowosc, więc bez znajomości całej sytuacji i wymiany wszystkich wiadomości trudno mi ocenić czy ten mail był "nienawistny" czy po prostu ktoś sobie na to zasłużył.

Nie ma czegoś takiego że "ktoś sobie zasłużył".
Agencje sa opłacane przez sponsorów a laureatów mają traktować z szacunkiem. Coś mi świta, że w tym liście było coś w sensie "idźcie do normalnej pracy a nie zajmujecie się wygrywaniem i handlowaniem.
Nie ma czegoś takiego jak "roszczeniowiec": jeśli wymaga dokładnie to co w regulaminie, nagrody, czy co tam.. i pokazuje palcem to nie "roszczeniowość" a obrona swoich interesów. 
Ile było przypadków że wysyłali jakieś gorsze śmieciowe nagrody i upominało się o te faktyczne? Fakt- wtedy agencja "szaleje" WYGRAŁ I JESZCZE NIE PASUJE MU TO "GÓW...NO"??!! A mógł nie wygrać i nic nie dostać! 

Poza tym Smolar TU na forum jest.

Mail o którym pisze był którymś z kolei mailem w wymianie. Trudno ocenić o co tam chodziło. Dochodzenie swoich praw to nie roszczeniowosc, ale trzeba być przy tym kulturalnym i z szacunkiem odnosić się do drugiej strony. Nie wiem czy osoba, która tamten mail publikowała dochodziła swoich praw, które zostały pogwalcone czy jednak coś nie do końca była tak a ona mimo to przerzucała się na argumenty. Takich osób na forum jest sporo i nie dziwię się, jeśli komuś coś tłumaczysz, bo nie ma racji albo tłumaczysz a on Cię wyzywa, obraża lub w inny sposób niegrzecznie się odnosi, że w końcu tracisz cierpliwość. Nie znam tamtej sytuacji więc nie będę się wypowiadać, bo znamy tylko malutki wycinek, a na takiej podstawie trudno mi wyciągać wnioski na temat tego, że Smolar jest nienawistny w stosunku do konkursowiczów. Uważam, że takie stwierdzenie na podstawie tego maila jest nieuzasadnione. 

A dochodzenie swoich praw a roszczeniowość to dwie różne rzeczy, które mogą aczkolwiek nie muszą występować równocześnie. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6723522 Napisano: 21.08.2020 11:16:59 w Smolar
visserarthur napisał(a):

Na której stronie ten list od Smolara ?

Ja kojarzę tylko jakiegoś maila, którego ktoś wrzucał, gdy dochodził się że Smolarem o wysyłkę nagrody. Kojarzy mi się, że tam był jakiś problem. Z wpisów osoby, która tego maila wrzuciła przebijała roszczeniowosc, więc bez znajomości całej sytuacji i wymiany wszystkich wiadomości trudno mi ocenić czy ten mail był "nienawistny" czy po prostu ktoś sobie na to zasłużył. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6723450 Napisano: 21.08.2020 00:38:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosiak351 napisał(a):

olywka napisał(a):

[quote=
asantesana]

prosiaczek napisał(a):

Tak sobie siedzę i myślę, że pisanie DROGIE Odido, co prawda jest zgodne z prawdą, ale nie całkiem uprzejme chyba... emotka   emotka

Możesz zastosować wymiennie NAJDROŻSZE ODIDO emotka  Tak zaczęłam swój tekst, ale w porę się opamiętałam  emotka

A może? ODIDO... Najcenniejszy sklepie, to właśnie dla Ciebie te życzenia klepię

a u mnie na paragonie ODIDO (tak było na szybie sklepu) pisze jak byk jakieś"AMZ" imię i nazwisko - załamka

Sklepy ODIDO to franczyza, na paragonie będzie imię i nazwisko franczyzobiorcy i nazwa jego firmy, ale to nie zmienia faktu, że sklep należy do sieci odido. Jak jest na liście sklepów na stronie odido.pl to wszystko jest ok.

Ale co w regulaminie było nieczytelne? Jaka lista zakupów? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6723448 Napisano: 21.08.2020 00:17:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edith napisał(a):

Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie wiem co robić. Nie moge wyegzekwować nagrody - voucher do hotelu na 1800 zl od organizatora.Konkurs byl tutaj dodany , byl na fb.Podobno wyslali voucher 3 tygodnie temu , nie chcą podać nr nadania i reklamować zaginięcia. Tłumaczą się, że są na urlopie i po powrocie  dzisiaj podadzą nr przesyłki- zero odzewu. W międzyczasie napisali, ze w ten poniedziałek hotel wyśle bezpośrednio na e-mail voucher...niestety dalej nie ma.Mało tego jak zadzwoniłam hotel powiedział, ze nigdy nie wystawiał vouchera na to nazwisko.Wiem, że zwycięzca 2 miejsca też nie otrzymał nagrody...podobno rower tez zaginął. Co mogę zrobić w tej sprawie? Bo mi już ręce opadają   :-( 

Voucher nie musi być imienny, więc hotel nie musi mieć o nim informacji. Konkurs wygląda średnio, firma też. Pewnie spodziewali się dużo większego zainteresowania, wyskoczyli z dość drogimi nagrodami, a tu raptem kilkanaście zgłoszeń i mam wrażenie, że się przeliczyli. W regulaminie mają zapis o tym, że jak zwycięzca nie odbierze przesyłki to roszczą sobie prawo do niewysyłania jej ponownie. Pytanie czy nie będą chcieli się tym zapisem wykpić, ale to słaba opcja, bo jakby się na to powołali to ja bym walczyła z nimi i musieliby w końcu podać numer przesyłki. Generalnie póki co porób screeny regulaminu i wyników i męcz ich dalej (chociaż to dopiero 3 tygodnie i rzeczywiście trwa sezon urlopowy, a w regulaminie nie ma słowa o dacie wysyłki, więc ja bym im dała jeszcze czas). A potem zostaje Ci chyba rzecznik praw konsumenta, a potem ewentualnie sąd. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6723442 Napisano: 21.08.2020 00:05:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malineczka23 napisał(a):

Mam pytanie gdzie znajde logo  jednego z Projektów Specjalnych! Konkurs w kinie Helios

W google, wpisz nazwę wybranego projektu dopisz "logo" i wyskakuje sporo różnych grafik, w tym te z logo emotka A listę projektów masz choćby w opisie konkursu. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6723426 Napisano: 20.08.2020 22:38:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mama2006 napisał(a):

muszę kupić jakąś półlitrową wodę mineralną, jest  może jakiś konkurs?

Loteria żywiec zdrój niegazowana i loteria Nestle Pure Life i chyba nic więcej. Wyświetl w wątku >>
1 mama2006 0

zielonaszpilka

#6723350 Napisano: 20.08.2020 19:08:28 w Smolar
masza napisał(a):

ivanotta napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

superloser napisał(a):

Kto ma słownik zabronionych wyrazow u Smolara?

Był już ruch i echo, może ktoś jeszcze coś dorzuci;)

cechuje emotka

dodam od siebie: porachuje  emotka

Skąd wiecie o tym ? 

Z doświadczenia emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6723109 Napisano: 19.08.2020 20:39:22 w PLAGIATY
konkursowyninja napisał(a):

Hej Kochani emotka

Odniosę się do tych wszystkich dziwnych wpisów i oskarżeń. Po pierwsze mój przepis nie jest taki sam. Dziwię się zatem, że przytakujecie osobie, która rozpoczęła to całe zamieszanie, nie sprawdzając dokładnie składników. O dziwo i tu Was zaskoczę - nawet gdybym chciał dodać przepis z tymi samymi składnikami, to w świetle prawa mógłbym to zrobić. Pomimo to mój przepis ma inny skład i jest unikatowy, czy to się komuś podoba, czy też nie - TAKIE SĄ FAKTY . W związku z tym, że w mojej potrawie inny jest skład, to nabiera ona indywidualnych walorów smakowych. Zgadzam się, że gdybym podał identyczną procedurę wykonania przepisu jak ktoś inny (PROCEDURĘ, nie SKŁADNIKI) to naruszyłbym jego prawa autorskie - ja na szczęście takich rzeczy nie robięProponuję zatem przeczytać dokładnie przepisy prawne (w tym te szczegółowe) i wtedy dopiero zabierać się za wszelkie oskarżenia (nie proponuję tego robić publicznie, o ile nie ma się pewności co do przedstawianych tez).
Po drugie do zdjęcia dodanego w konkursie też mam prawa autorskie, czy to się komuś podoba, czy też nie.Ochronie prawnej podlega sposób i forma wyrażenia przepisu, a nie receptura (spis składników) na daną potrawę.  

Ochronie prawnej podlega jedynie sposób i forma przedstawienia przepisu, a nie receptura (skład) na daną potrawę.  

Czy jeśli ktoś doda przepis na jajecznicę z boczkiem i fasolką, a ja dodam natkę pietruszki to naruszam jego prawa autorskie? 

Pozdrawiam emotka  

Adam, doskonale wiesz o co wszystkim chodzi. Twoje tłumaczenia są śliskie. Mogłeś darować sobie zerzniecie tego przepisu i dodanie jakiegokolwiek autorskiego (nie, to że zmieniłeś jeden składnik i dodałeś nazwę kielecki nie jest autorskie ani kreatywne). Doskonale wiesz, że komisja nagrodziła głównie wiersz ze wstępu więc przepis, którego właściwie w sumie nie ma, nie miał większego znaczenia, więc równie dobrze mogłeś dać przepis na jajecznicę z boczkiem, fasolką i natką pietruszki. Ale tego nie zrobiłeś. Swoje zdanie o Tobie już wyraziłam wyżej, zdania nie zmieniam, a śliskimi ludźmi się brzydzę. Wiem, że Ci to zwisa, nie musisz mi tego uświadamiać. Nie pozdrawiam. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6723103 Napisano: 19.08.2020 20:11:51 w PLAGIATY
mia napisał(a):

ziolko napisał(a):

Facet idzie w zaparte "Myli się pani, mój przepis ma inny skład i nie chodzi jedynie o dodanie nazwy producenta."

A co mu pozostało? emotka
Po tych wszystkich jego nadymaniach, gdzie i czego nie wygrał (a wszystko fair play) musiałby pokasować ukochane blogi, profile, zdjęcia, a najlepiej zmienić nazwisko. Internet nie zapomina. emotka
Mógł od razu się przyznać, pokajać i próbować tłumaczyć mniej lub bardziej głupio. Teraz już mleko rozlane.

mia niestety obawiam się, że gość zrobił to z pełną premedytacją, wiedząc że przepisy kulinarne nie są tak dobrze chronione prawami autorskimi. On moim zdaniem był przygotowany na to, że wypomną mu ten plagiat. Dla mnie jako konkursowicz jest skreślony i bez względu na to, jaka ochrona przysługuje przepisom kulinarnym dla mnie to plagiat i wstyd, a postawą gościa jestem zażenowana. Zażenowana jestem również postawą kółeczka wzajemnej adoracji, które mu gratuluję i broni. Wstyd również dla nich, ich traktuje na równi z nim. Oni najgłośniej krzyczą, kiedy ktoś łamie regulamin albo potrafią pisać komentarze negujące wybór komisji kiedy przegrywają, ale kiedy ktoś od nich łamie regulamin to wszystko dla nich jest ok. Moralność Kalego. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6723053 Napisano: 19.08.2020 16:51:15 w PLAGIATY
Pomijając już ewidentne kopiuj wklej, bo gość może się rzeczywiście wybronić tym, że lista składników nie jest objęta ochroną praw autorskich (chociaż ja bym się tu kłóciła, bo można wymienić te same składniki, ale inaczej to opisać czy choćby zmienić kolejność a tu jest ewidentnie zerzniete) to w jego zgłoszeniu ja nie widzę żadnego przepisu. Jest lista składników i jakiś krótkie zdanie o sosie i dwa o mięsie. Czytając ten "przepis" ja bym nie miała pojęcia jak zrobić tę potrawę, a chyba takie było zadanie konkursowe? Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6722984 Napisano: 19.08.2020 13:02:04 w Smolar
superloser napisał(a):

Kto ma słownik zabronionych wyrazow u Smolara?

Był już ruch i echo, może ktoś jeszcze coś dorzuci;) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6722975 Napisano: 19.08.2020 11:36:46 w Smolar
donia7 napisał(a):

Czy odsyłacie dane z Silana jeśli nie macie eska? emotka

Nie grałam w to, ale oczywiście, że bym odesłała emotka  Jak przechodzi formularz laureata to nawet się nie zastanawiaj emotka Wyświetl w wątku >>
1 donia7 0

zielonaszpilka

#6722906 Napisano: 19.08.2020 00:02:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

1q1q1q napisał(a):

O, taką dyskusję to ja lubię. Wybrali zgłoszenie mail? - dobrze! Może kiedyś wybiorą po połowie: smsy i z www. 

Ale dlaczego mają wybierać po połowie? Niech wybierają najlepsze po przeczytaniu wszystkich, bez względu na to czy to sms czy zgłoszenie przez stronę. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6722903 Napisano: 18.08.2020 23:49:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
1q1q1q napisał(a):

Dzięki za tego screena emotka  I tyle w temacie teorii spiskowych na temat tego, że zgłoszenia przez stronę nawet nie były czytane. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6722891 Napisano: 18.08.2020 22:11:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

darog napisał(a):

darog napisał(a):

magie1982 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Nivea / Hebe już cały poinformowany? Tylko jedna osoba się chwaliła, ale pewnie już "po zawodach".

Eeee nie jedna, spójrz w wygranych na wymianę emotka

No ale...wszyscy zwycięzcy są ze zgłoszeń sms? Z www nikogo.
No i wydawało mi się że 1 rower dziennie
-a mam info od dwóch laureatów (a może być ich więcej?) że słali smsy w ostatnim dniu

Może tak być, że wszyscy są z smsów, a może być tak, że po prostu nie wszyscy się pochwalili. A to, że 1 rower dziennie to rzeczywiście tylko Ci się wydawało emotka  Częsty błąd przy konkursach, w których nagród jest tyle samo, co dni trwania konkursu. W regulaminie nie ma ani słowa o tym, że nagrody są przyznawane po jednej dziennie, więc wybierali te 14 ze wszystkich zgłoszeń. Tak samo jest w konkursach Albedo, z tymże oni często komunikują na plakatach i stronie, że codziennie jest do wygrania 10 bonów, z tymże z regulaminu nie wynika, żeby były to nagrody dzienne i najczęściej to jest po prostu tylko taka komunikacja - rozbijają pulę nagród na liczbę dni i tak o tym informują, chyba po to, żeby pokazać, że są duże szanse na wygranie emotka  A docelowo i tak wybierają nagrody ze wszystkich zgłoszeń bez podziału na dni.

No może i nie rozumiem, że CODZIENNIE - to nie każdego dnia np jem śniadanie, ale np w środę jem 3 porcje? hmm.. fakt Albedo dziwnie rozwiązuje niby nagrody dzienne, a jednak kumulacja np weekendowa..
Co do zgłoszeń przez www Nav już kiedyś podobny "numer" zrobił, były tylko wpisy o powiadomieniu sms, i ZERO o mailu

Albedo tak samo to komunikuje, a nagrody wcale nie są podzielone na etapy dzienne. Z regulaminu NIVEA nie wynika, żeby to miały być dzienne, więc mogły być a mogły nie być emotka  A w zgłoszeniu przez stronę nie podawało się oprócz maila numeru telefonu?

Zgłoszenia na www trzeba było podać Imię, nazwisko i mail (bez telefonu). Pewnie nie brali pod uwagę zgłoszeń z www bo było ich mało? Kto by chciał dane podawać? 
POza tym takie info 'CODZIENNIE" ROWER DO WYGRANIA jest wprowadzające w błąd. Po co się angażować w codziennie wysyłanie zgłoszeń skoro ja np wolę załatwiać "hurtem" jedno po drugim w jakiś dzień kiedy mam czas na "pierdoły"

Dlatego się czyta regulaminy. A codziennie rower do wygrania nie do końca wprowadza w błąd, bo konkurs trwa 14 dni i przez te 14 dni masz codziennie szansę na wygranie emotka  Nie będę wchodzić dłużej w dyskusje na temat tego, jak komunikują ilość nagród różne agencje, bo ja już się nauczyłam, że czyta się regulaminy emotka  a to co na plakacie/gazetce/stronie internetowej nie jest zobowiązujące, więc w ogóle nie biorę tego pod uwagę. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6722844 Napisano: 18.08.2020 18:20:42 w Smolar
kiedystobylo napisał(a):

Ile czekaliście na info o pozytywnej weryfikacji i kod z Zozoli?

Wygrana sprzed 2 tygodni, oświadczenie wysłane (potwierdzenie przesłania jest na poczcie). 

Formularzy wypełniłam 18 lipca, weryfikacja 31 lipca, kodu nie mam do dziś emotka Wyświetl w wątku >>
0 0