Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7284070 Napisano: 02.08.2025 21:33:07 w WC - rozmowy o wszystkim
makra napisał(a):

Gdzie trzymacie te wszystkie paragonu z konkursów promocyjnych? Ja zagrałam w kilku a mam już ich sporo choć nie gram nałogowo. Nie gubicie się z nimi ?

Pytanie kilka dni temu, ale podbiję emotka  Ja mam plastikowe koperty. Na każdą kopertę naklejam taśmę papierową i opisuję nazwą konkursu (ewentualnie nazwę produktu), daty trwania i z literką P, (skrót od paragony) datę do kiedy trzeba trzymać paragony. Mam dwa osobne plastikowe pudła - w jednym są aktualne konkursy, w  drugim zakończone. Na koniec miesiąca przeglądam zakończone i wszystkie z P. z datą w danym miesiącu lądują w koszu. Odklejam taśmę, przyklejam nowy kawałek i koperta gotowa na nowe paragony. Bardzo czytelny i szybki system emotka  Jak brakuje mi kopert to w zakończonych przeklejam etykietki na jedną kopertę i przekładam paragony z konkursów, których paragony mogę wywalić z końcem tego samego miesiąca. Jak na jednym paragonie mam kilka konkursów, to paragon trafia do koperty, w której data wyrzucenia paragonów jest najpóźniejsza, a na taśmie dopisuję jaki paragon tam jeszcze jest emotka  Np. Rossmann Borotalco + Palmolive, ale zazwyczaj staram się kupować wszystko na osobne paragony, bo ułatwia to segreację. 

Segregatory mi się nie sprawdziły, bo irytowały mnie koszulki, które się zaginały jak nie były dobrze wypełnione. Album na zdjęcia też testowałam, ale folijki się rozrywały, był też problem z loteriami/konkursami, w których miałam dużo zgłoszeń. Trzymanie ich w jednej przegródce sprawiało, że folijka się odrywała, a trzymanie osobno wprowadzało chaos. Trzymanie w jednym pudełku to w ogóle totalny  bałagan i strata czasu, gdy trzeba było znaleźć konkretny paragon. Plastikowe kopertki są dla mnie idealne emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7283764 Napisano: 01.08.2025 12:28:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agnieszka830401 napisał(a):

Witam. Zastanawiam się co myślicie o konkursach, w których opisie nie ma wzmianki o kosztach transportu / przesyłki nagrody, regulaminu brak, a po ogłoszeniu wyników okazuje się, że warunkiem odbioru nagrody jest opłacenie tych kosztów . Zazwyczaj zakładam, że jeśli nie ma w opisie ani regulaminie rozstrzygniętej tej kwestii to dostawa nagrody leży po stronie organizatora. Miał ktoś podobną sytuację? Ciekawa jestem czy to częste zjawisko?

Myślę, że jak konkurs nie ma regulaminu to nie warto w nim grać emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7283719 Napisano: 01.08.2025 11:08:25 w Pomocy!!!!

W temacie "Konkursy" na 5 stronie go widzę, ale jest tylko tytuł, opis a w środku nic.

Tak, rzeczywiście - ostatnie strony to cmentarzysko usuniętych postów. 😅Warto zadać pytanie o koszty w Dyskusjach, ale ogólnie sprawa wygląda tak: jeśli bierzesz udział w konkursie bez regulaminu, robisz to na własne ryzyko. Takie konkursy są zazwyczaj prowadzone nieprofesjonalnie.O kosztach wysyłki decyduje organizator, ale rzadko zdarza się, żeby trzeba było za nią płacić. Takie sytuacje najczęściej dotyczą podejrzanych, mało wiarygodnych konkursów. Częściej można spotkać zapis, że laureat ma obowiązek opłacenia podatku od nagrody, ale na szczęście to też nie jest normą. Zazwyczaj to organizator bierze ten koszt na siebie. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7283686 Napisano: 01.08.2025 09:50:05 w Pomocy!!!!

zielonaszpilka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Dodałam wątek do forum. Niestety oprócz tematu i opisu nic poza tym nie wyświetla się, czyli brak jest treści którą pisałam, nie ma też możliwości dodania postu czy edytowania.... Co poszło nie tak? Jak poprawić?

Jaki wątek dodałaś?

Koszty przesyłki nagrody... Nie wiedziałam gdzie napisać o konkursach w których opisie nic nie pisze o konieczności zapłaty kosztów dostawy, regulaminu brak a po ogłoszeniu wyników okazuje się, że warunkiem odebrania nagrody jest opłacenie kosztów jej dostawy. Zazwyczaj jeśli nic o tym nie pisze zakładam, że nagroda wraz z dostawą. Zastanawiałam się czy często zdarzają się takie sytuacje. Na forum nic wcześniej na ten temat nie znalazłam. Gram od wielu lat i wcześniej nie spotkałam się z taką sytuację. A skoro nie widziałam takiej dyskusji, stwierdziłam że założę osobny wątek.

Wątek zbędny, dlatego usunięty. O tym możesz spokojnie pogadać w wątku Dyskusje o innych konkursach

Ok, mi w sumie obojętne gdzie. Tylko szkoda, że teraz będzie taki pusty temat tam tkwił. Fajnie by było gdyby była jakaś informacja zwrotna jeśli wątek jest usuwany lub "niedopuszczony do działania" emotka  Widzę, że takich tematów jest kilka.

Ja w ogóle nie widzę takiego tematu. Może Ty go jeszcze widzisz jako autorka:) Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#7283672 Napisano: 01.08.2025 09:20:34 w Pomocy!!!!

@gnieszk@ napisał(a):

Dodałam wątek do forum. Niestety oprócz tematu i opisu nic poza tym nie wyświetla się, czyli brak jest treści którą pisałam, nie ma też możliwości dodania postu czy edytowania.... Co poszło nie tak? Jak poprawić?

Jaki wątek dodałaś?

Koszty przesyłki nagrody... Nie wiedziałam gdzie napisać o konkursach w których opisie nic nie pisze o konieczności zapłaty kosztów dostawy, regulaminu brak a po ogłoszeniu wyników okazuje się, że warunkiem odebrania nagrody jest opłacenie kosztów jej dostawy. Zazwyczaj jeśli nic o tym nie pisze zakładam, że nagroda wraz z dostawą. Zastanawiałam się czy często zdarzają się takie sytuacje. Na forum nic wcześniej na ten temat nie znalazłam. Gram od wielu lat i wcześniej nie spotkałam się z taką sytuację. A skoro nie widziałam takiej dyskusji, stwierdziłam że założę osobny wątek.

Wątek zbędny, dlatego usunięty. O tym możesz spokojnie pogadać w wątku Dyskusje o innych konkursach Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#7283661 Napisano: 01.08.2025 08:47:50 w Pomocy!!!!

Najpewniej wątek zbędny i został usunięty, bo nic nie widać. Co to za wątek? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7283517 Napisano: 31.07.2025 17:26:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gabsterski napisał(a):

Działa Wam konkurs Palmolive z Rossmanna? Możecie wejść w apce na tę stronę, gdzie trzeba wysłać zgłoszenie? Jak to zrobić? U mnie nic się nie dzieje po kliknięcu Biorę udział...

Mi zniknęło ze strony głównej i w ogóle tego konkursu nigdzie nie widzę emotka

Jest tutaj, ale nie działa 

Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7283492 Napisano: 31.07.2025 16:18:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olunka napisał(a):

czy w konkursie Lavazza trzeba dodac i opis i zdjecie? czy albo to albo to?

I to i to Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7283488 Napisano: 31.07.2025 16:08:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Działa Wam konkurs Palmolive z Rossmanna? Możecie wejść w apce na tę stronę, gdzie trzeba wysłać zgłoszenie? Jak to zrobić? U mnie nic się nie dzieje po kliknięcu Biorę udział... Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7281936 Napisano: 25.07.2025 20:19:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mellowfruit napisał(a):

ktoś też ma problem z wysłaniem formularza Capri?

Dalej błąd... komuś w końcu poszło? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7236331 Napisano: 21.01.2025 10:40:49 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Kawy loteria Jacobs dino, kurier DPD, dokumenty do podpisu Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7235890 Napisano: 18.01.2025 17:02:54 w Wkurza mnie...
@gnieszk@ napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wczoraj wkurzyłam się na naszą służbę zdrowia.
Chciałam zarejestrować się na tomografię.Czekałam na telefonie w kolejce 3 godziny po to,
żeby pani w rejestracji powiedziała mi,
że mają termin na CITO, na drugą połowę listopadaemotka
Poleciła mi, żebym zadzwoniła na inną ulicę, bo słyszała, że tam mają terminy na czerwiec-lipiec.
Podała mi nr tel.,więc dziś zadzwoniłam, czekając 40 minut w kolejce.
W rejestracji pani na ,,dzień dobry'' zapytała czy mierzę sobie codziennie puls,
powiedziałam, że nie.Kazała mi codziennie mierzyć i zadzwonić w poniedziałek, to ustalą termin badania.
Nawet nie zapytała o kod, na który jest wpisane CITO.
No kurna, to One ważniejsze od lekarzyemotka Skoro jest CITO, to chyba jest jak najprędzejemotka
Do czego to dochodziemotka

Przyznaję, że nie korzystałam, ale tu niby można sprawdzić terminy oczekiwania. Na pewno warto przynajmniej spróbować i wtedy ewentualnie tam dzwonić
Informator o Terminach Leczenia Index

Ja zawsze z tego korzystam i polecam. Czasami terminy są dłuższe niż podane na stronie, ale nigdy nie było to więcej niż kilka dni:) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7235888 Napisano: 18.01.2025 16:42:40 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

Wczoraj wkurzyłam się na naszą służbę zdrowia.
Chciałam zarejestrować się na tomografię.Czekałam na telefonie w kolejce 3 godziny po to,
żeby pani w rejestracji powiedziała mi,
że mają termin na CITO, na drugą połowę listopadaemotka
Poleciła mi, żebym zadzwoniła na inną ulicę, bo słyszała, że tam mają terminy na czerwiec-lipiec.
Podała mi nr tel.,więc dziś zadzwoniłam, czekając 40 minut w kolejce.
W rejestracji pani na ,,dzień dobry'' zapytała czy mierzę sobie codziennie puls,
powiedziałam, że nie.Kazała mi codziennie mierzyć i zadzwonić w poniedziałek, to ustalą termin badania.
Nawet nie zapytała o kod, na który jest wpisane CITO.
No kurna, to One ważniejsze od lekarzyemotka Skoro jest CITO, to chyba jest jak najprędzejemotka
Do czego to dochodziemotka

Poszukaj innego miejsca. Sprawdź sobie na stronie kolejki NFZ. Fakt, że czasem trzeba dojechać do miasta obok albo i kawałek dalej, ale można znaleźć naprawdę szybkie terminy. Ja dostałam skierowanie na rezonans głowy pod koniec grudnia a badanie mam na początku lutego i to tylko dlatego, że chcę je mieć zrobione w konkretnym szpitalu, który ma najnowocześniejszy sprzęt. Gdyby mi na tym nie zależało to są miejsca w ogóle bez czekania. Teraz też dużo placówek rejestruje mailowo. Sprawdź czy nie ma takiej opcji. Znajdź jakiegoś maila do rejestracji albo szpitala/przychodni, napisz że trudno sie do nich dodzwonić i czy jest możliwość ustalenia terminu mailowo. Podaj od razu swoje dane i kod skierowania. W moim województwie i w sąsiednich terminy na tomografię są z dnia na dzień, trudno mi uwierzyć W tak absurdalne terminy zwłaszcza na cito. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7233644 Napisano: 08.01.2025 17:53:05 w moje dzisiejsze wygrane :)
Milka - 1000 zł emotka  byłam pewna, że ten konkurs już dawno rozwiązany  emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7233483 Napisano: 08.01.2025 12:54:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

taak napisał(a):

https://www.e-konkursy.info/konkurs/mazowiecki-konkurs-fotografii-kulinarnej-edycja-viii

wygrał ktoś może kiedyś w tym konkursie i mógłby podzielić się informacją, jakie mniej więcej przyznają tam nagrody?

Dwie edycje temu: „W VI edycji konkursu, która odbyła się rok wcześniej, pula nagród wyniosła łącznie 40 tys. zł, a laureaci zostali nagrodzeni wysokiej klasy przenośnymi dyskami twardymi SSD oraz kartami pamięci.”

Jeśli dobrze rozumiem, to po te tajemnicze nagrody będzie trzeba się udać osobiście do Warszawy. 🙄

Mieszkańcy mazowieckiego, do których skierowany jest ten konkurs, raczej nie będą mieć bardzo daleko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7233463 Napisano: 08.01.2025 12:23:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
taak napisał(a):

https://www.e-konkursy.info/konkurs/mazowiecki-konkurs-fotografii-kulinarnej-edycja-viii

wygrał ktoś może kiedyś w tym konkursie i mógłby podzielić się informacją, jakie mniej więcej przyznają tam nagrody?

Dwie edycje temu: „W VI edycji konkursu, która odbyła się rok wcześniej, pula nagród wyniosła łącznie 40 tys. zł, a laureaci zostali nagrodzeni wysokiej klasy przenośnymi dyskami twardymi SSD oraz kartami pamięci.” Wyświetl w wątku >>
1 taak 0

zielonaszpilka

#7232783 Napisano: 03.01.2025 11:58:37 w WC - rozmowy o wszystkim
agicho napisał(a):

Czy coś zmieniło z powiadomieniami, wcześniej wyskakiwały jak ktoś odpowiedział na post a teraz każdy ruch  forumowicza, dostaje powiadomieni .dziennie ich jest multum .Nic nie wciskam .czy to jakieś "unowocześnienie"?

Jeżeli wyskakują Ci powiadomienia z jednego wątku to pewnie kliknęłaś ustaw powiadomienia. Wejdź w dany wątek i na górze po prawej stronie albo ogólnie gdzieś na górze powinnaś mieć anuluj powiadomienia. Wyświetl w wątku >>
2 agicho, pionas 0

zielonaszpilka

#7232548 Napisano: 02.01.2025 11:29:46 w Segregacja konkursów.
Morganeczka napisał(a):

Hejka to i ja się podepnę emotka  po pierwsze brakuje mi kategorii "konkursy z kupowaniem" wchodzę e-konkursy i jest zalew konkursów facebookowych, instagramowych a ja szukam tych gdzie trzeba coś kupić. I tam można byłoby podzielić na loterie i opisowe. Poza tym brakuje mi apki z e-konkursy z możliwością robienia zapisków, listy zakupów czy listy wygranych.  Co o tym myślicie?

Przecież masz konkursy promocyjne. To są właśnie konkursy, w których masz coś kupić:) w tytule zazwyczaj jest podane, że to loteria albo konkurs, a jak nie jest to możesz zawsze napisać z prośbą o dodanie tego w tytule emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7232482 Napisano: 01.01.2025 21:57:19 w WC - rozmowy o wszystkim
Za wysyłkę i ochronę płaci kupujący. Targowanie się zazwyczaj wygląda tak, że kupujący korzystają z gotowego narzedzia "Zaproponuj cenę". Ty dostajesz informację, że kupujący proponuje np. 40 zamiast 50 zł i możesz zaakceptować albo odrzucić i np. zaproponować swoją cenę 45 zł. Jak on ją zaakceptuje to od razu ustawia się mu taka cena (tylko jemu) i może za nią przedmiot kupić. Czasami propozycje są sensowne - obniżka 5, 10 zł, a czasami są z czapy, np. rzędu 50-70% ceny wyjściowej emotka  Czasami kupujący piszą, że proponują 40 zł i wtedy jak akceptujesz to masz taką opcję "zaproponuj cenę" i jak wpiszesz tam 40 zł to za taką cene ten kupujący będzie mógł przedmiot kupić. Niektórzy sprzedający robią tak, że do każdego kto przedmiot "polubi" wysyłają propozycję kilkuzłotowej obniżki, żeby zachęcić do zakupu. Co jeszcze warto robić, to od razu robić zdjęcia z miarką albo umieszczać wymiary w opisie, bo 90% kupujących i tak o nie poprosi, więc szkoda potem tracić czasu na odszukiwanie ciucha, mierzenie i odpisywanie każdemu. Generalnie vinted jest spoko, bo jak ktoś coś kupi, to dostajesz gotową etykietę do druku i tylko pakujesz, naklejasz i nadajesz paczkę. Jedyny minus jest taki, że nie możesz "wyłączyć" sobie opcji wysyłki przez niektórych przewoźników i niektórzy wybierają inpost, niektórzy orlen paczkę, inni pocztę polską, a jeszcze inni dpd czy dhl. Generalnie misz masz. Czasami ludzie piszą w opisie, że nie wysyłają tym czy tym, ale jak ktoś kupi, a Ty nie będziesz chciała wysłać tym przewoźnikiem, to musisz anulować zakup i wtedy tracisz gwiazdki. Płaszcze, kurtki itd. zwłaszcza z dobrym składem (wełna, puch) albo dobrych marek, możesz sprzedać lepiej, ale 150-180 zł osiągną tylko rzeczy, które oryginalnie w sklepie kosztują w okolicach tysiąca. Możesz sobie zerknąc na wyszukiwanie vinted i tam poszukać rzeczy, które Ty chciałabyś sprzedać. Zobaczysz przekrój cen, przy czym wiadomo, że jeśli chcesz sprzedać szybko, to musisz być tańsza niż konkurencja z tym samym przedmiotem, w tym samym rozmiarze, w takim samym stanie emotka  Przy wystawianiu aukcji, po wpisaniu opisu, marki itd. Vinted podpowie Ci cenę, za jakąś sprzedały się ostatnio takie przedmioty. Przy czym czasem się to zgadza, a czasem nie emotka  I czasem vinted sugeruje mi cenę 15-30 zł, a ja spokojnie sprzedaję przedmiot za 100 emotka  Jeśli masz więcej pytań to pisz pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0