Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6717564 Napisano: 22.07.2020 22:30:51 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

emotka Czy ktoś zna się na przepisach dot. urlopu wychowawczego przy blizniakach? Wiem, że wychowaeczy może być ma 3 lata do 4 r.z dziecka. Moi skończyli niedawno 4 i skończył mi się wychowawczy czy mogę na drugiego syna wziąć?  Jest jakiś przepis dot.bliznoakow ?  emotka

Niestety nie, przy wychowawczym nie ma znaczenia ile dzieci się urodziło. Przysługuje tak samo jak przy jednym dziecku 3 lata urlopu wychowawczego, ale nie dłużej niż do ukończenia przez dziecko 4 roku życia.

Skoczył mi się wychowawczy 15.07 A chłopaki skończyli 4 w marcu  emotka  więc miałam dłużej  emotka
Kurde gdzieś mi się obilo o uszy, że przy blizniakach mogę najpierw iść na jednego A potem na drugiego. Ale widocznie były to źle informację  emotka

To "działa" w sytuacji gdy kobieta ma np. dwoje lub troje dzieci z małą różnicą wieku. I załóżmy w trakcie urlopu wychowawczego na pierwsze dziecko rodzi kolejne. Wtedy może wykorzystać niejako oba te wychowawcze po sobie.

Ok. rozumiem. Dziękuję. 
Czyli nie rady. 

A urlop bezpłatny? Czy pracodawca Ponosi Duży Koszt, Gdybym Bezpłatny Wzięła ? 

Pracodawca nie ponosi kosztu, bo na urlopie bezpłatnym przestaje opłacać za Ciebie składki. Urlop bezpłatny nie wlicza się do stażu pracy. Jeśli urlop trwa dłużej niż 30 dni to tracisz również ubezpieczenie zdrowotne. Możesz wtedy zgłosić się do dobrowolnego ubezpieczenia zdrowotnego. Pracodawca również może nie zgodzić się na udzielenie Ci takiego urlopu.

Ubezpueczenie i tak mam u męża. A gdybym po 2 miesiącach bezpłatnego zaszła w ciążę to co wtedy. Musiałabym wrócić normalnie o pracy i wtedy mogę iść na l4? 

We wniosku o urlop bezpłatny podajesz na jaki okres go chcesz. W przypadku, gdy zajdziesz w ciążę to na bezpłatnym urlopie nie będzie Ci przysługiwać zwolnienie lekarskie. Musiałabyś wrócić do pracy (tutaj nie wiem, czy od razu pierwszego dnia mogłabyś podać l4, żeby mieć wszystkie świadczenia) . Na wcześniejsze zakończenie urlopu bezpłatnego zgodę musi wyrazić pracodawca, Jeśli nie wyrazi zgody na wcześniejszy powrót to urlop trwa aż do dnia, który podałaś we wniosku. Urodzenie dziecka na urlopie bezpłatnym nie przerywa biegu tego urlop

Pracodawca nie zrobi mi problemu, wie że chcemy mieć dziecko i pójdzie we wszystkim Na Reke

Muszę tylko się dowiedzieć czy jeśli bym zaszła w ciążę na bezpłatnym to jak wrócę normalnie do pracy po jakim czasie mogę dac l4. 

Ok.Dziękuję Wam bardzo

Wydaje mi się, że l4 możesz dać od razu pierwszego dnia emotka  ale lepiej to potwierdź Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6717561 Napisano: 22.07.2020 22:19:39 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

emotka Czy ktoś zna się na przepisach dot. urlopu wychowawczego przy blizniakach? Wiem, że wychowaeczy może być ma 3 lata do 4 r.z dziecka. Moi skończyli niedawno 4 i skończył mi się wychowawczy czy mogę na drugiego syna wziąć?  Jest jakiś przepis dot.bliznoakow ?  emotka

Niestety nie, przy wychowawczym nie ma znaczenia ile dzieci się urodziło. Przysługuje tak samo jak przy jednym dziecku 3 lata urlopu wychowawczego, ale nie dłużej niż do ukończenia przez dziecko 4 roku życia.

Skoczył mi się wychowawczy 15.07 A chłopaki skończyli 4 w marcu  emotka  więc miałam dłużej  emotka
Kurde gdzieś mi się obilo o uszy, że przy blizniakach mogę najpierw iść na jednego A potem na drugiego. Ale widocznie były to źle informację  emotka

To "działa" w sytuacji gdy kobieta ma np. dwoje lub troje dzieci z małą różnicą wieku. I załóżmy w trakcie urlopu wychowawczego na pierwsze dziecko rodzi kolejne. Wtedy może wykorzystać niejako oba te wychowawcze po sobie.

Ok. rozumiem. Dziękuję. 
Czyli nie rady. 

Pracodawca nie ponosi kosztu, bo na urlopie bezpłatnym przestaje opłacać za Ciebie składki. Urlop bezpłatny nie wlicza się do stażu pracy. Jeśli urlop trwa dłużej niż 30 dni to tracisz również ubezpieczenie zdrowotne. Możesz wtedy zgłosić się do dobrowolnego ubezpieczenia zdrowotnego. Pracodawca również może nie zgodzić się na udzielenie Ci takiego urlopu.

Ubezpueczenie i tak mam u męża. A gdybym po 2 miesiącach bezpłatnego zaszła w ciążę to co wtedy. Musiałabym wrócić normalnie o pracy i wtedy mogę iść na l4? 

We wniosku o urlop bezpłatny podajesz na jaki okres go chcesz. W przypadku, gdy zajdziesz w ciążę to na bezpłatnym urlopie nie będzie Ci przysługiwać zwolnienie lekarskie. Musiałabyś wrócić do pracy (tutaj nie wiem, czy od razu pierwszego dnia mogłabyś podać l4, żeby mieć wszystkie świadczenia) . Na wcześniejsze zakończenie urlopu bezpłatnego zgodę musi wyrazić pracodawca, Jeśli nie wyrazi zgody na wcześniejszy powrót to urlop trwa aż do dnia, który podałaś we wniosku. Urodzenie dziecka na urlopie bezpłatnym nie przerywa biegu tego urlopu. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6717559 Napisano: 22.07.2020 22:09:52 w Smolar
gosiak351 napisał(a):

superloser napisał(a):

gosiak351 napisał(a):

nie ograniam tych sms,  czy zdarza się, że w regulamienie mogą być dopuszczalne sms ze znakami specjalnymi?

Zawsze mozesz pisac ze “specjalnymi”, ale zamiast 160 masz chyba tylko 70 w smsie

btw a przecinek to znak specjalny?

nie, przecinek to normalny znak. Znaki specjalne to te znaki, które skrócą Ci długość smsa - czyli np. polskie znaki diakrytyczne ą, ę, ś, ć  itd. i różne symbole, które możesz dodac do smsa, np. symbol Pi, pierwiastek, znak mnożenia (taki mały specjalny x), itd. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6717557 Napisano: 22.07.2020 22:05:13 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Ok. rozumiem. Dziękuję. 
Czyli nie rady. 

Pracodawca nie ponosi kosztu, bo na urlopie bezpłatnym przestaje opłacać za Ciebie składki. Urlop bezpłatny nie wlicza się do stażu pracy. Jeśli urlop trwa dłużej niż 30 dni to tracisz również ubezpieczenie zdrowotne. Możesz wtedy zgłosić się do dobrowolnego ubezpieczenia zdrowotnego. Pracodawca również może nie zgodzić się na udzielenie Ci takiego urlopu. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6717542 Napisano: 22.07.2020 21:32:34 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Poprawkak, wychowawczy od 2016 można wykorzystać do ukończenia przez dzieci 6 roku życia. Ale długość wychowawczego się nie zmienia. Dłuższy jest tylko macierzyński i rodzicielski. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6717537 Napisano: 22.07.2020 21:17:41 w Pomocy!!!!
pikawka napisał(a):

Niestety nie, przy wychowawczym nie ma znaczenia ile dzieci się urodziło. Przysługuje tak samo jak przy jednym dziecku 3 lata urlopu wychowawczego, ale nie dłużej niż do ukończenia przez dziecko 4 roku życia. Poprawka, do ukończenia 6 roku zycia Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6717057 Napisano: 20.07.2020 20:49:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magie1982 napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

anaesth napisał(a):

pecia napisał(a):

Obskoczyłam dzisiaj 5 sklepów abc w okolicy i w żadnym nie maja produktów L’Oreal czy ktoś brał udział w tym konkursie gdzie w sieci sklepów Groszek Lewiatan ABC DElikatesy Centrum trzeba zakupić produkt tej firmy, jeśli tak to gdzie zakupiliscie ten deficytowy produkt ?

U mnie był jeden, jedyny szampon w Delikatesach Centrum, chyba za 14zł albo i więcej. Chyba powinnam żałować, że go nie kupiłam, skoro to taki niszowy produkt emotka

U mnie w abc jest i nawet pięknie opisany

Ja mam 3 lewiatany. Tylko w 1 był szampon...za 16 zł  emotka

Na 3 DC, tylko w jednym byly szampony po 12-13zl

U mnie w DC trochę było, do tego z delikarta minus 4 zł, czyli wyszły po 10.99

O to widze, że zrobiłam interes życia, bo u mnie w DC odzywki po 9,99 emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6716990 Napisano: 20.07.2020 17:21:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
magie1982 napisał(a):

Lech 0/6, kto mnie pobije?

Ja 0/10 emotka to znak że czas na konkursowe wakacje emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6716784 Napisano: 19.07.2020 23:53:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
moskala22 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Czy ktoś z laureatów miał problem z wypełnieniem formularza laureata Wygraj z Groszkiem / Smolar? Ja od wczoraj próbuję i nic nie mogę wskórać, wszystko uzupełniam i gdy daję wyślij nic się nie dzieje i brak jakiegokolwiek komunikatu.

Ja mam taki sam problem u nich z zozolami. Też będę do nich pisać

U mnie był problem na telefonie, ale na laptopie przeszło bez problemu 

W piątek i sobotę nie szło ani z telefonów ani laptopa, z żadnej przeglądarki. Dzisiaj poszło z laptopa (z telefonu dzisiaj nie sprawdzałam;) Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6716574 Napisano: 18.07.2020 09:04:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
misiamarysia napisał(a):

Czy ktoś z laureatów miał problem z wypełnieniem formularza laureata Wygraj z Groszkiem / Smolar? Ja od wczoraj próbuję i nic nie mogę wskórać, wszystko uzupełniam i gdy daję wyślij nic się nie dzieje i brak jakiegokolwiek komunikatu.

Ja mam taki sam problem u nich z zozolami. Też będę do nich pisać Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6716451 Napisano: 17.07.2020 15:22:51 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kupila88 napisał(a):

No nic tak długo nic a tak liczyłam na kiore i tyle zgłoszeń i nic.....watku zadziałają proszę....

Spokojnie, na razie chyba tylko Xboxy poszły;) są jeszcze głośniki i książki;) Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6716357 Napisano: 16.07.2020 23:47:20 w Smolar
ananaska napisał(a):

Czy ktoś wie, co jest przyczyną takiej zwrotki od Smolara:
Bardzo nam przykro ale tresc wiadomosci SMS jest nieprawidlowa.

Wpisałam zgodnie z regulaminem: nazwę sklepu.tak. nr paragonu. odpowiedź.
Chodzi o konkurs w Intermarche

Nie rób spacji po kropkach Wyświetl w wątku >>
1 ananaska 0

zielonaszpilka

#6716044 Napisano: 15.07.2020 16:17:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rare85 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Muzyczna loteria ob z 3 tygodnia informowali już? 

Tak, chwalili się na fb

Dziś losowanie i już dziś informowane? A gdzie dokładnie to szukać?

A kurcze,może to jeszcze nagrody z 2 tygodnia? Dziewczyna pisała o tym, że w pon miała telefon z głośnikiem, a wiem że za 2 tydzień dzwonili w zeszłym tygodniu w czwartek, więc założyłam że to już za kolejny tydzień, ale chyba jednak nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6716012 Napisano: 15.07.2020 14:42:46 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Dzisiaj akurat nic mnie nie wkurza.No ale poczułam się niejako w obowiązku zrelacjonować, co dalej zadziałałam w sprawie kradzieży na blika, której dokonano na moją szkodę. W końcu kilka osób z forum mnie dość sugestywnie namawiało, bym to zgłosiła.Tak się szczęśliwe złożyło, że mogłam dziś wziąć pojedynczy, wolny dzień w pracy. Coś mnie tak więc natchnęło, aby pofatygować się na komisariat w Długołęce.Miła pani policjantka spisała moje zeznania.Nie mam w domu drukarki, w pracy zaś zapomniałam wydrukować ze swojego konta te 2 przestępcze transakcje.Na szczęście policjantka zgodziła się, abym pokazała jej w telefonie ze strony swojego banku i nawet zrobiła swoim telefonem zdjęcie- twierdziła, że ona już sobie to sama wydrukuje  niczego więcej nie muszę donosić w formie papierowej.Pouczyła mnie o konsekwencjach składania fałszywych zeznań, spisała dane z dowodu, poprosiła o numer konta w celu przelewu ewentualnie odzyskanych pieniędzy.Podałam numer swojego telefonu i adres mailowy.Jutro przekażą sprawę na komisariat policji w Dębnie. No i zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie.Nawet jeśli nie uda się odzyskać hajsu, przynajmniej wiem, że zrobiłam wszystko, co w mojej mocy, by kasę odzyskać.Czy ktoś się orientuje, przez jaki okres czasu banki przechowują np. dane z monitoringu przy bankomacie?Albo jakieś konkretne dane o transakcji blik?

Świetna decyzja Cudaczku! Mocno wierzę, że odzyskasz pieniądze! Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6715995 Napisano: 15.07.2020 13:49:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

Muzyczna loteria ob z 3 tygodnia informowali już? 

Tak, chwalili się na fb Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6715430 Napisano: 12.07.2020 23:03:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
prosiaczek napisał(a):

Normalnie na alkoSopotify mnie moga puszczać. A Ty co? Znowu (jak ja) na dedlajnie z paragonami siedzisz? emotka  ;) emotka

emotka  a jakże emotka Mam stos paragonów, więc czeka mnie pracowita godzina emotka  Ale marzy mi się ta lodówka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6715428 Napisano: 12.07.2020 22:54:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
prosiaczek napisał(a):

Ja rozumiem pomyłki w gazetkach reklamowych. Ale pomyłka na stronę głównej konkursu??? 17.07?

A jak tam Wasze LECHENDARNE hity? emotka  Macie już całe listy przebojów? Ja swoją listę właśnie tworzę emotka  Gracie o lodówkę czy o gitarę? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6715383 Napisano: 12.07.2020 15:38:33 w Co to za zawleczka?
ladyinred napisał(a):

boloadi napisał(a):

Witam srebrna zawleczka 10 znaków.  Z czego to?

Tez chce się dowiedzieć emotka

A ona na pewno jest srebrna a nie taka bardzo jasno złota? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6715251 Napisano: 11.07.2020 16:18:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asandraa napisał(a):

asandraa napisał(a):

W zapowiedziach było info o konkursie Somersby Przymierz się do nagród. Wiadomo kiedy rusza/czy może już trwa?

W sierpniu. Bodajże 3.

Dzięki. Wiesz może coś więcej? Jakie nagrody? Słyszałam, że worki-plecaki, ale co jeszcze to niestety nie wiem...

Przeklejam zdjęcie, które wrzucała @nitka310
Tyle wiem emotka Wyświetl w wątku >>
1 nitka310 0

zielonaszpilka

#6715249 Napisano: 11.07.2020 16:14:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asandraa napisał(a):

W zapowiedziach było info o konkursie Somersby Przymierz się do nagród. Wiadomo kiedy rusza/czy może już trwa?

W sierpniu. Bodajże 3. Wyświetl w wątku >>
0 0