Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6705719 Napisano: 28.05.2020 10:12:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBewa36 napisał(a):

Jaki numer paragonu trzeba wpisać w konkursie Kujawski Lidl? Mam na paragonie ciąg cyfr jest /i kolejne cyfry? Wpisać wszystkie czy tylko te po kresce?

Wszystko. Całość to numer paragonu a nie tylko to co przed albo po kresce. Jak SMS nie będzie przechodził tu usuń ukosnik Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6705679 Napisano: 27.05.2020 23:00:29 w WC - rozmowy o wszystkim
patyk napisał(a):

patyk napisał(a):

gizoon napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Człowiek szuka porady w sprawie PREZENTU a dostaje teologiczne wysrywy. 

Dziękuję za zrozumienie. Współczuję parom ślubnym. Wynika z tego, że nic nie powinni dostać na wesele, bo sama obecność jest nieziemskim zaszczytem. 

Nikt Ci nie powie konkretnie ile masz dać. Kwestia na ile Cię stać i jak czujesz. Ja na chrzest dawałam 1000 zł i złote kolczyki (bo to dziewczynka). Uważam że sporo ale dochodził tu aspekt tego że oni nie mieszkają w Polsce i nie mamy możliwości widywania się zbyt często, przez co mam ograniczone możliwości "rozpieszczania" chrzesnicy, oraz że to dla mnie naprawdę bliska rodzina, wyszłam z założenia że rodzice najlepiej wiedzą czego ona potrzebuje w danym momencie. Kolczyki były na pamiątke (nie zajęły dużo miejsca w bagażu emotka   ). 
Gdyby mnie nie było stać na tyle dałabym mniej, z tego co wiem od znajomych najczęściej standardem jest to około 500 zł. 
Zrobisz jak uważasz, są przeróżne sytuacje. 

P. S według tradycji chrzestny kupuje świecę a chrzestna szatkę do chrztu. Jednak skonsultuj się z rodzicami czy już sami nie kupili bo jednak to raczej taka tradycja o której rzadko kto już pamięta. 

Proponuje przeczytać wątek dokładnie. Chrzest jest dziecka znajomych, a chrześniak ma komunię. Najpierw cała strona wykładów na temat duchowego aspektu  i obowiązków chrzestnych, a potem rady co kupić na chrzest chrześniakowi, który ma komunię emotka  emotka  Znasz już odpowiedzi na wszystkie pytania gizoon, nawet te, których nie zadałeś emotka Wyświetl w wątku >>
1 gizoon 0

zielonaszpilka

#6705675 Napisano: 27.05.2020 22:18:19 w WC - rozmowy o wszystkim
gizoon napisał(a):

Drodzy konkursowicze, ile się teraz daje do koperty na chrzest (jestem przyjacielem rodziców) i komunie św.(tutaj w roli chrzestnego)? Wiem, że każdy daje ile może, ale jak to było u Was? Chrzest będzie ostatniego maja, komunia we wrześniu. Będę wdzięczny za sugestie. Na chrzest kupiłem już rampersa, butelkę niekapek z Aventa, grzechotkę i biblie dla dzieci z dedykacją. Myślałem by w kopertę dać 200 zł. Czy chrzestny kupuje coś szczególnego na komunie? Czy wystarczy koperta?

Jak jesteś przyjacielem rodziców to na chrzest spokojnie wystarczy to co kupiłeś, nawet bez koperty emotka  Jeśli jednak chcesz dać coś w kopertę to 200 zł będzie aż świat. Na Komunię chrzestni dają nawet 1000 zł, ale ja myślę, że i połowa tej kwoty jest ok. Najlepiej w sprawie prezentu pogadać jednak z rodzicami, bo może np. dziecko marzy o rowerze, a to akurat taki wiek, że często się zmienia rower na większy, bo dziecko wyrasta z rowerka dziecięcego. Albo np. w porozumieniu z rodzicami można kupić smartwatcha dla dzieci. A może dziecko marzy o jakimś kursie albo zajęciach dodatkowych i fajnym prezentem byłoby opłacenie mu tych zajęć. Albo dziecko ma jakąś zajawkę i potrzebuje do tego sprzętu - mój siostrzeniec, który teraz będzie miał komunię marzy o wielkim zestawie lego, bo lego uwielbia i składa je godzinami, więc ma całą listę wymarzonych modeli, z których duża część chodzi po kilka stów emotka  Jak rodzice i dziecko nie mają konkretnego pomysłu to bezpiecznie będzie dać kopertę. Ja bym jednak część kasy z koperty odłożyła i za to kupiła coś, co zostanie dziecku na pamiątkę i tu już w zależności od tego czy to chłopiec czy dziewczynka i czym się interesuje. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6705298 Napisano: 26.05.2020 09:57:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agusiac87 napisał(a):

Czy Milka&Oreo informują na bieżąco czy na koniec konkursu?

Na koniec Wyświetl w wątku >>
1 agusiac87 0

zielonaszpilka

#6705198 Napisano: 25.05.2020 18:44:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ananaska napisał(a):

Jak wygląda sprawa z Avon na wakacje? Co z ich galerią? Cały czas są te same zdjęcia.Pisał może ktoś do nich?

Ktoś pisał i w galerii są tylko przykładowe zdjęcia. To, że nie ma tam Twojego zdjęcia, to nic nie znaczy. Wyświetl w wątku >>
1 katake 0

zielonaszpilka

#6705021 Napisano: 25.05.2020 00:08:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ZetZ napisał(a):

bubba napisał(a):

u mnie na onet też nie ma potwierdzenia emotka /quote]

na gmail jedno potwierdzenie przyszło a kolejne już nie.

u mnie 1 zgłoszenie i zero potwierdzeń emotka no słabo

U mnie wszystkie potwierdzenia doszły - poczta na gmailu Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704875 Napisano: 23.05.2020 23:03:58 w Wkurza mnie...
sasaaabp napisał(a):

Tak trochę w nawiązaniu do konkursów wkurza mnie, że w regulaminie nie ma informacji o limicie znaków, robię tekst na dużo, clzowiek się napracuje, traci czas, a potem przy wysłaniu pojawia się komunikat o limicie....

Dlatego, gdy jest formularz a nie ma nigdzie info o limicie, ja robię próbę wysyłki jakiekolwiek tekstu, najpierw baaardzo długiego i sprawdzam czy pojawi się limit. To może być nawet zbitka przypadkowych liter, ale to oszczędza właśnie takich rozczarowań. Też mnie to zawsze wkurzało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704750 Napisano: 22.05.2020 23:02:00 w PLAGIATY
ziolko napisał(a):

"Uwielbiam" jak udowodnię komuś plagiat, wkleję linka z wyszukanymi zdjęciami i ten ktoś kasuje swoje zgłoszenie z konkursu  emotka emotka
Ewidentny dowód na to, że złodziej zaciera ślady. 
Bo ktoś myśli, że strony z tapetami albo  strony ze zdjęciami stockowymi to darmowa baza danych zdjęć, które można brać i zgłaszać jako swoje... 

Dlatego trzeba oznaczać złodzieja i udowadniać mu plagiat nie pod jego komentarzem, bo jak usunie swój to wtedy wszystko znika;) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704737 Napisano: 22.05.2020 21:36:15 w PLAGIATY
delfinka101 napisał(a):

Do "zacnego" grona plagiatorów dołączył pan Dariusz Cejman. Myśli, ze jak ktoś wrzucił ten tekst 2 lata temu to teraz on może go zabrać i wrzucać jako swój.

Wrzucajcie też screeny z dowodami, żeby nie było wątpliwości kto zacz i co zrobił, bo bez dowodów to każdy może tu napisać wszystko. A tak będzie czarno na białym na kogo uważać w przyszłości. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704727 Napisano: 22.05.2020 20:16:56 w moje dzisiejsze wygrane :)
Skarpetki z Krychowiakiem emotka  no nie wiem czy Krychowiak byłby zadowolony, bo będzie je nosił mój mąż emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704427 Napisano: 21.05.2020 16:27:49 w Biedronka
pioge7 napisał(a):

Czy teczka Unipap z Myszką Minni nadaje się do konkursu Kiory? Nie widziałem żadnej info na teczce o Disneyu. Nic innego znaleźć nie mogę emotka  

Jeżeli teczka ma Myszkę Mini to z tyłu powinien być też mały napis Disney z literką c w kółku i wtedy taki produkt jest ok. Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

zielonaszpilka

#6704424 Napisano: 21.05.2020 16:15:15 w WC - rozmowy o wszystkim
rufus napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

brandcomm???? oni to na pewno nie czytają emotka .

To jest wyłącznie SUBIEKTYWNA opinia zielonejszpilki - każdy ma swoją, wiadomo emotka

Dokładnie, to tylko moja opinia;) wygrałam u nich tylko w Red Bullu, za to dwukrotnie emotka i  były to mocno hmm... niestandardowe teksty, jakich nie puściłbym nigdzie indziej emotka  więc tylko na tej podstawie twierdzę, że czytali, bo jednak oba teksty miały wspólny mianownik emotka  natomiast trzeba brać też poprawke na to, że za różne konkursy, nawet organizowane w tej samej agencji, odpowiadaja często różni ludzie i to, co chwyci u jednego inny może olać totalnie, a być może i tak, że jeszcze inny po prostu sobie wylosuje;) ale podtrzymuje swoje zdanie, że zdecydowana większość konkursów jest rozwiązywana uczciwie i zgłoszenia są czytane

Też wygrałem w redbullu (rower), ale pamiętam że były tam jakieś "jaja".
Setki zgłoszeń, a wygrywały duble.  emotka
A selekcja w konkursach zawsze jakaś jest.. Tak mi się wydaje.
Mi się wierzyć nie chce że WSZYSTKO co do jednego jest czytane. 

ps. Szkoda że od Grzegrzółki od dawna nic nie ma. Bramki od iq marketing, czy jakiejkolwiek innej agencji nie mają podjazdu.  emotka

Nie kojarzę konkursu z rowerami emotka  Ja piszę o tym zeszłorocznym ze skokami na spadochronie i lotem helikopterem i tylko na tej podstawie opieram swoją opinię emotka  Ale też teraz mi się kojarzy, że już kiedyś na forum czytałam negatywne opinie o Brandcomm - chyba przy konkursie m&m's z żabki (tam nie udało mi się wygrać;), chociaż sama póki co, nie mam im nic do zarzucenia. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704259 Napisano: 21.05.2020 00:41:41 w WC - rozmowy o wszystkim
edzia21 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

brandcomm???? oni to na pewno nie czytają emotka .

To jest wyłącznie SUBIEKTYWNA opinia zielonejszpilki - każdy ma swoją, wiadomo emotka

Dokładnie, to tylko moja opinia;) wygrałam u nich tylko w Red Bullu, za to dwukrotnie emotka i  były to mocno hmm... niestandardowe teksty, jakich nie puściłbym nigdzie indziej emotka  więc tylko na tej podstawie twierdzę, że czytali, bo jednak oba teksty miały wspólny mianownik emotka  natomiast trzeba brać też poprawke na to, że za różne konkursy, nawet organizowane w tej samej agencji, odpowiadaja często różni ludzie i to, co chwyci u jednego inny może olać totalnie, a być może i tak, że jeszcze inny po prostu sobie wylosuje;) ale podtrzymuje swoje zdanie, że zdecydowana większość konkursów jest rozwiązywana uczciwie i zgłoszenia są czytane Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704230 Napisano: 20.05.2020 21:32:09 w WC - rozmowy o wszystkim
stalowiak1979 napisał(a):

Witam. Jest wiele agencji które organizują konkursy-ale jak wskazuje konkurs Warki chyba nie wszystkie zgłoszenia były czytane -wiadomo bardzo duż ailośc zgłoszeń.
Jak wynika z Waszych doświadczeń które agencje sprawdzaja zgłoszenia w konkursach kreatywnych sms gdzie rzeczywiscie wybierają fajne prace.

Sprawdzone agencje to na pewno Smolar, Karlsbad, Avanti, Los Mejores, Albedo, Columbit, Grzegrzółka, Kiora, Brandcomm, Nairobia, Studio REC, Fortis, NAV Agency... no jest tego trochę emotka . Zresztą ja mało kiedy podejrzewam losowanie, nawet jeśli agencja to jakiś no name. Prawdopodobnie w Warce był jakiś element losowości, bo przerobienie takiej ilości zgłoszeń wydaje się mega trudne. Niektórzy chwalili się, że wysyłali po 300 zgłoszeń dziennie! Wystarczy kilka takich osób plus cała reszta, która wysyłała po jednym albo po kilka zgłoszeń i może się zrobić nawet kilkanaście tysięcy dedykacji do przeczytania. Ale w innych konkursach nie masz takiej kosmicznej ilości, więc wszystko jest do przeczytania. Zwłaszcza, że duża część zgłoszeń od razu po przeczytaniu kilku pierwszych słów trafia do kosza, bo jest słaba emotka   Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

zielonaszpilka

#6704032 Napisano: 19.05.2020 23:03:58 w PLAGIATY
superloser napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Przy takim podejściu organizatora, jedynym "beknięciem" laureatki będzie te...po wypiciu coli na Times Square.

Szczerze mówiąc, na miejscu pani Marzeny, jeszcze nie wznosiłabym toastu. Wiele osób naprawdę zdenerwowała ta sytuacja. Ostatnio było sporo mniejszych aferek plagiatowych, a w samych Góralkach dwukrotnie odbierano nagrodę za plagiat. Ludzie są sfrustrowani, bo wiele osób wzięło udział w tym konkursie. Wiele osób pisze reklamacje, nie tylko do agencji, ale też na różne maile w Góralkach. Odzywają się też do Absolwenta, w związku z tym hasłem, ale akurat Absolwent może mieć to gdzieś. Wiem, że są plany nagłośnienia tej sytuacji w mediach, a tu wizerunkowo Góralki mogą mocno stracić - pytanie czy są na to gotowe. Wiem też, że co najmniej jedna osoba chce złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa emotka  na podstawie art. 115 ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych:
"1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie." Na ile to będzie skuteczne, nie wiem, ale podobno takie zawiadomienie może złożyć każdy, nie tylko autor skradzionego hasła. Mam nadzieję, że popcorn, który sobie uszykowałam mi się przyda emotka

Myslisz, ze tak odwaznie z dzieckiem, z twarza, z plagiatem w Goralkach hula-hopowała? 

To nie ta pani Marzena, więc nie szczuj na nią. To tylko zbieżność inicjałów. Poza tym nic mnie już nie zdziwi. Ludzie nawet na fb, gdzie wszyscy mogą zobaczyć zgłoszenia, wrzucają bez żenady zdjęcia i teksty ukradzione innym. Tutaj plagiator mógł się nie spodziewać, że zwycięski tekst też opublikują. Zresztą nawet w Góralkach ktoś wrzucił ukradzione zdjęcie z konta instagramerki, która ma 300 tys obserwujących i nie był to pierwszy tydzień gry, więc wiadomo było, że oni publikują nagrodzone zgłoszenia. Szczerze mówiąc zrobił się duży syf wokół tego konkursu, co mnie cieszy i jeśli ostatecznie pani Marzena G. przyjmie te 10 tys nagrody to może mieć niewesoło. Budżet teraz potrzebuje kasy, 500+ się samo nie zarobi, a to może być łatwo kąsek dla jakiegoś prokuratora, któremu się nudzi. No chyba, że pani Marzena potrafi udowodnić, że tekst jest jej autorski i to ona była splagiatowana w Absolwencie emotka  jak tak, to może spać spokojnie emotka  Przecież oświadczenie podpisała, z tego już się tak łatwo nie wykręci emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704024 Napisano: 19.05.2020 22:34:37 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

Na innym koncie FB mam nowy wygląd FB...toż to jakaś masakra jest....to naprawdę nowość, czy po prostu b. długo już się nie logowałam? można to dziadostwo zmienić? emotka

można. Jak rozwiniesz tę strzałeczkę u góry po prawej, tak ja do wylogowania, to masz tam opcję "Przejdź do starej wersji" czy coś takiego emotka  Ja też nie mogę patrzeć na tę nową wersję i od razu zmieniam na starą. Mam nadzieję, że nie usuną starej wersji permanentnie.  Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

zielonaszpilka

#6704017 Napisano: 19.05.2020 22:00:43 w PLAGIATY
edzia21 napisał(a):

Przy takim podejściu organizatora, jedynym "beknięciem" laureatki będzie te...po wypiciu coli na Times Square.

Szczerze mówiąc, na miejscu pani Marzeny, jeszcze nie wznosiłabym toastu. Wiele osób naprawdę zdenerwowała ta sytuacja. Ostatnio było sporo mniejszych aferek plagiatowych, a w samych Góralkach dwukrotnie odbierano nagrodę za plagiat. Ludzie są sfrustrowani, bo wiele osób wzięło udział w tym konkursie. Wiele osób pisze reklamacje, nie tylko do agencji, ale też na różne maile w Góralkach. Odzywają się też do Absolwenta, w związku z tym hasłem, ale akurat Absolwent może mieć to gdzieś. Wiem, że są plany nagłośnienia tej sytuacji w mediach, a tu wizerunkowo Góralki mogą mocno stracić - pytanie czy są na to gotowe. Wiem też, że co najmniej jedna osoba chce złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa emotka  na podstawie art. 115 ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych:
"1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie." Na ile to będzie skuteczne, nie wiem, ale podobno takie zawiadomienie może złożyć każdy, nie tylko autor skradzionego hasła. Mam nadzieję, że popcorn, który sobie uszykowałam mi się przyda emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6703928 Napisano: 19.05.2020 15:04:05 w PLAGIATY
Widzieliście oświadczenie Góralkow w komentarzu?  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6703824 Napisano: 19.05.2020 09:03:30 w PLAGIATY
Ja dziękuję... Serio? Jestem zażenowana tym, co się ostatnio dzieje, ale cieszę się, że takie rzeczy coraz częściej są wyłapywane i zgłaszane. Mam nadzieję że organizatorzy odpowiednio zareagują. A z goralkami cisza? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6703484 Napisano: 17.05.2020 16:35:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
taki-radek napisał(a):

Może ktoś bardziej doświadczony będzie wiedział.

Jak wygrane w konkursie urządzenia mają się do późniejszej gwarancji? Czy bez dowodu zakupu są jakoś uwzględniane? Chodzi mi konkretnie o Huawei P30. Potrzebny jest jakiś protokół przekazania nagrody? Skan dowodu zakupu? Jak to wygląda?

Różnie. Czasem jest dołączony paragon, czasem na podstawie protokołu przekazania nagrody, czasem gwarancja jest realizowana przez organizatora a czasem np. po numerze seryjnym. Czasem jej nie będziesz miał. Pytaj organizatora. Wyświetl w wątku >>
0 0