Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6705198 Napisano: 25.05.2020 18:44:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ananaska napisał(a):

Jak wygląda sprawa z Avon na wakacje? Co z ich galerią? Cały czas są te same zdjęcia.Pisał może ktoś do nich?

Ktoś pisał i w galerii są tylko przykładowe zdjęcia. To, że nie ma tam Twojego zdjęcia, to nic nie znaczy. Wyświetl w wątku >>
1 katake 0

zielonaszpilka

#6705021 Napisano: 25.05.2020 00:08:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ZetZ napisał(a):

bubba napisał(a):

u mnie na onet też nie ma potwierdzenia emotka /quote]

na gmail jedno potwierdzenie przyszło a kolejne już nie.

u mnie 1 zgłoszenie i zero potwierdzeń emotka no słabo

U mnie wszystkie potwierdzenia doszły - poczta na gmailu Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704875 Napisano: 23.05.2020 23:03:58 w Wkurza mnie...
sasaaabp napisał(a):

Tak trochę w nawiązaniu do konkursów wkurza mnie, że w regulaminie nie ma informacji o limicie znaków, robię tekst na dużo, clzowiek się napracuje, traci czas, a potem przy wysłaniu pojawia się komunikat o limicie....

Dlatego, gdy jest formularz a nie ma nigdzie info o limicie, ja robię próbę wysyłki jakiekolwiek tekstu, najpierw baaardzo długiego i sprawdzam czy pojawi się limit. To może być nawet zbitka przypadkowych liter, ale to oszczędza właśnie takich rozczarowań. Też mnie to zawsze wkurzało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704750 Napisano: 22.05.2020 23:02:00 w PLAGIATY
ziolko napisał(a):

"Uwielbiam" jak udowodnię komuś plagiat, wkleję linka z wyszukanymi zdjęciami i ten ktoś kasuje swoje zgłoszenie z konkursu  emotka emotka
Ewidentny dowód na to, że złodziej zaciera ślady. 
Bo ktoś myśli, że strony z tapetami albo  strony ze zdjęciami stockowymi to darmowa baza danych zdjęć, które można brać i zgłaszać jako swoje... 

Dlatego trzeba oznaczać złodzieja i udowadniać mu plagiat nie pod jego komentarzem, bo jak usunie swój to wtedy wszystko znika;) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704737 Napisano: 22.05.2020 21:36:15 w PLAGIATY
delfinka101 napisał(a):

Do "zacnego" grona plagiatorów dołączył pan Dariusz Cejman. Myśli, ze jak ktoś wrzucił ten tekst 2 lata temu to teraz on może go zabrać i wrzucać jako swój.

Wrzucajcie też screeny z dowodami, żeby nie było wątpliwości kto zacz i co zrobił, bo bez dowodów to każdy może tu napisać wszystko. A tak będzie czarno na białym na kogo uważać w przyszłości. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704727 Napisano: 22.05.2020 20:16:56 w moje dzisiejsze wygrane :)
Skarpetki z Krychowiakiem emotka  no nie wiem czy Krychowiak byłby zadowolony, bo będzie je nosił mój mąż emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704427 Napisano: 21.05.2020 16:27:49 w Biedronka
pioge7 napisał(a):

Czy teczka Unipap z Myszką Minni nadaje się do konkursu Kiory? Nie widziałem żadnej info na teczce o Disneyu. Nic innego znaleźć nie mogę emotka  

Jeżeli teczka ma Myszkę Mini to z tyłu powinien być też mały napis Disney z literką c w kółku i wtedy taki produkt jest ok. Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

zielonaszpilka

#6704424 Napisano: 21.05.2020 16:15:15 w WC - rozmowy o wszystkim
rufus napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

brandcomm???? oni to na pewno nie czytają emotka .

To jest wyłącznie SUBIEKTYWNA opinia zielonejszpilki - każdy ma swoją, wiadomo emotka

Dokładnie, to tylko moja opinia;) wygrałam u nich tylko w Red Bullu, za to dwukrotnie emotka i  były to mocno hmm... niestandardowe teksty, jakich nie puściłbym nigdzie indziej emotka  więc tylko na tej podstawie twierdzę, że czytali, bo jednak oba teksty miały wspólny mianownik emotka  natomiast trzeba brać też poprawke na to, że za różne konkursy, nawet organizowane w tej samej agencji, odpowiadaja często różni ludzie i to, co chwyci u jednego inny może olać totalnie, a być może i tak, że jeszcze inny po prostu sobie wylosuje;) ale podtrzymuje swoje zdanie, że zdecydowana większość konkursów jest rozwiązywana uczciwie i zgłoszenia są czytane

Też wygrałem w redbullu (rower), ale pamiętam że były tam jakieś "jaja".
Setki zgłoszeń, a wygrywały duble.  emotka
A selekcja w konkursach zawsze jakaś jest.. Tak mi się wydaje.
Mi się wierzyć nie chce że WSZYSTKO co do jednego jest czytane. 

ps. Szkoda że od Grzegrzółki od dawna nic nie ma. Bramki od iq marketing, czy jakiejkolwiek innej agencji nie mają podjazdu.  emotka

Nie kojarzę konkursu z rowerami emotka  Ja piszę o tym zeszłorocznym ze skokami na spadochronie i lotem helikopterem i tylko na tej podstawie opieram swoją opinię emotka  Ale też teraz mi się kojarzy, że już kiedyś na forum czytałam negatywne opinie o Brandcomm - chyba przy konkursie m&m's z żabki (tam nie udało mi się wygrać;), chociaż sama póki co, nie mam im nic do zarzucenia. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704259 Napisano: 21.05.2020 00:41:41 w WC - rozmowy o wszystkim
edzia21 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

brandcomm???? oni to na pewno nie czytają emotka .

To jest wyłącznie SUBIEKTYWNA opinia zielonejszpilki - każdy ma swoją, wiadomo emotka

Dokładnie, to tylko moja opinia;) wygrałam u nich tylko w Red Bullu, za to dwukrotnie emotka i  były to mocno hmm... niestandardowe teksty, jakich nie puściłbym nigdzie indziej emotka  więc tylko na tej podstawie twierdzę, że czytali, bo jednak oba teksty miały wspólny mianownik emotka  natomiast trzeba brać też poprawke na to, że za różne konkursy, nawet organizowane w tej samej agencji, odpowiadaja często różni ludzie i to, co chwyci u jednego inny może olać totalnie, a być może i tak, że jeszcze inny po prostu sobie wylosuje;) ale podtrzymuje swoje zdanie, że zdecydowana większość konkursów jest rozwiązywana uczciwie i zgłoszenia są czytane Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6704230 Napisano: 20.05.2020 21:32:09 w WC - rozmowy o wszystkim
stalowiak1979 napisał(a):

Witam. Jest wiele agencji które organizują konkursy-ale jak wskazuje konkurs Warki chyba nie wszystkie zgłoszenia były czytane -wiadomo bardzo duż ailośc zgłoszeń.
Jak wynika z Waszych doświadczeń które agencje sprawdzaja zgłoszenia w konkursach kreatywnych sms gdzie rzeczywiscie wybierają fajne prace.

Sprawdzone agencje to na pewno Smolar, Karlsbad, Avanti, Los Mejores, Albedo, Columbit, Grzegrzółka, Kiora, Brandcomm, Nairobia, Studio REC, Fortis, NAV Agency... no jest tego trochę emotka . Zresztą ja mało kiedy podejrzewam losowanie, nawet jeśli agencja to jakiś no name. Prawdopodobnie w Warce był jakiś element losowości, bo przerobienie takiej ilości zgłoszeń wydaje się mega trudne. Niektórzy chwalili się, że wysyłali po 300 zgłoszeń dziennie! Wystarczy kilka takich osób plus cała reszta, która wysyłała po jednym albo po kilka zgłoszeń i może się zrobić nawet kilkanaście tysięcy dedykacji do przeczytania. Ale w innych konkursach nie masz takiej kosmicznej ilości, więc wszystko jest do przeczytania. Zwłaszcza, że duża część zgłoszeń od razu po przeczytaniu kilku pierwszych słów trafia do kosza, bo jest słaba emotka   Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

zielonaszpilka

#6704032 Napisano: 19.05.2020 23:03:58 w PLAGIATY
superloser napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Przy takim podejściu organizatora, jedynym "beknięciem" laureatki będzie te...po wypiciu coli na Times Square.

Szczerze mówiąc, na miejscu pani Marzeny, jeszcze nie wznosiłabym toastu. Wiele osób naprawdę zdenerwowała ta sytuacja. Ostatnio było sporo mniejszych aferek plagiatowych, a w samych Góralkach dwukrotnie odbierano nagrodę za plagiat. Ludzie są sfrustrowani, bo wiele osób wzięło udział w tym konkursie. Wiele osób pisze reklamacje, nie tylko do agencji, ale też na różne maile w Góralkach. Odzywają się też do Absolwenta, w związku z tym hasłem, ale akurat Absolwent może mieć to gdzieś. Wiem, że są plany nagłośnienia tej sytuacji w mediach, a tu wizerunkowo Góralki mogą mocno stracić - pytanie czy są na to gotowe. Wiem też, że co najmniej jedna osoba chce złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa emotka  na podstawie art. 115 ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych:
"1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie." Na ile to będzie skuteczne, nie wiem, ale podobno takie zawiadomienie może złożyć każdy, nie tylko autor skradzionego hasła. Mam nadzieję, że popcorn, który sobie uszykowałam mi się przyda emotka

Myslisz, ze tak odwaznie z dzieckiem, z twarza, z plagiatem w Goralkach hula-hopowała? 

To nie ta pani Marzena, więc nie szczuj na nią. To tylko zbieżność inicjałów. Poza tym nic mnie już nie zdziwi. Ludzie nawet na fb, gdzie wszyscy mogą zobaczyć zgłoszenia, wrzucają bez żenady zdjęcia i teksty ukradzione innym. Tutaj plagiator mógł się nie spodziewać, że zwycięski tekst też opublikują. Zresztą nawet w Góralkach ktoś wrzucił ukradzione zdjęcie z konta instagramerki, która ma 300 tys obserwujących i nie był to pierwszy tydzień gry, więc wiadomo było, że oni publikują nagrodzone zgłoszenia. Szczerze mówiąc zrobił się duży syf wokół tego konkursu, co mnie cieszy i jeśli ostatecznie pani Marzena G. przyjmie te 10 tys nagrody to może mieć niewesoło. Budżet teraz potrzebuje kasy, 500+ się samo nie zarobi, a to może być łatwo kąsek dla jakiegoś prokuratora, któremu się nudzi. No chyba, że pani Marzena potrafi udowodnić, że tekst jest jej autorski i to ona była splagiatowana w Absolwencie emotka  jak tak, to może spać spokojnie emotka  Przecież oświadczenie podpisała, z tego już się tak łatwo nie wykręci emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6704024 Napisano: 19.05.2020 22:34:37 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

Na innym koncie FB mam nowy wygląd FB...toż to jakaś masakra jest....to naprawdę nowość, czy po prostu b. długo już się nie logowałam? można to dziadostwo zmienić? emotka

można. Jak rozwiniesz tę strzałeczkę u góry po prawej, tak ja do wylogowania, to masz tam opcję "Przejdź do starej wersji" czy coś takiego emotka  Ja też nie mogę patrzeć na tę nową wersję i od razu zmieniam na starą. Mam nadzieję, że nie usuną starej wersji permanentnie.  Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

zielonaszpilka

#6704017 Napisano: 19.05.2020 22:00:43 w PLAGIATY
edzia21 napisał(a):

Przy takim podejściu organizatora, jedynym "beknięciem" laureatki będzie te...po wypiciu coli na Times Square.

Szczerze mówiąc, na miejscu pani Marzeny, jeszcze nie wznosiłabym toastu. Wiele osób naprawdę zdenerwowała ta sytuacja. Ostatnio było sporo mniejszych aferek plagiatowych, a w samych Góralkach dwukrotnie odbierano nagrodę za plagiat. Ludzie są sfrustrowani, bo wiele osób wzięło udział w tym konkursie. Wiele osób pisze reklamacje, nie tylko do agencji, ale też na różne maile w Góralkach. Odzywają się też do Absolwenta, w związku z tym hasłem, ale akurat Absolwent może mieć to gdzieś. Wiem, że są plany nagłośnienia tej sytuacji w mediach, a tu wizerunkowo Góralki mogą mocno stracić - pytanie czy są na to gotowe. Wiem też, że co najmniej jedna osoba chce złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa emotka  na podstawie art. 115 ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych:
"1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie." Na ile to będzie skuteczne, nie wiem, ale podobno takie zawiadomienie może złożyć każdy, nie tylko autor skradzionego hasła. Mam nadzieję, że popcorn, który sobie uszykowałam mi się przyda emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6703928 Napisano: 19.05.2020 15:04:05 w PLAGIATY
Widzieliście oświadczenie Góralkow w komentarzu?  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6703824 Napisano: 19.05.2020 09:03:30 w PLAGIATY
Ja dziękuję... Serio? Jestem zażenowana tym, co się ostatnio dzieje, ale cieszę się, że takie rzeczy coraz częściej są wyłapywane i zgłaszane. Mam nadzieję że organizatorzy odpowiednio zareagują. A z goralkami cisza? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6703484 Napisano: 17.05.2020 16:35:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
taki-radek napisał(a):

Może ktoś bardziej doświadczony będzie wiedział.

Jak wygrane w konkursie urządzenia mają się do późniejszej gwarancji? Czy bez dowodu zakupu są jakoś uwzględniane? Chodzi mi konkretnie o Huawei P30. Potrzebny jest jakiś protokół przekazania nagrody? Skan dowodu zakupu? Jak to wygląda?

Różnie. Czasem jest dołączony paragon, czasem na podstawie protokołu przekazania nagrody, czasem gwarancja jest realizowana przez organizatora a czasem np. po numerze seryjnym. Czasem jej nie będziesz miał. Pytaj organizatora. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6703266 Napisano: 15.05.2020 17:54:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nkba napisał(a):

Możecie napisać z jakiego maila informowała żubrówka?

kontakt@dzikikonkurs.pl Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

zielonaszpilka

#6703180 Napisano: 15.05.2020 12:58:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

helcia85 napisał(a):

Żubrówka poszła calość?

chyba caly czas ida meile

Maile o skrzyniach mam wszystkie z tej samej godz. 12:29. Nie wiem jak inne nagridy Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702998 Napisano: 14.05.2020 15:07:12 w Dyskusje o wynikach konkursu
koniczynka123 napisał(a):

Ale cenna tzn. jaka? 10 tys ok, a konsola za 1000 zł? A głośnik za 400? a słuchawki za 200? Ile to jest cenna nagroda? Każdy znowu ustawi sobie to pojęcie po swojemu, więc ja zdecydowanie wolę, żeby nie publikował zwycięskich haseł nikt. Wtedy po pierwsze nie ma szansy, żeby ktoś skopiował Twój tekst, który wcześniej nigdzie nie był publikowany, a po drugie nawet jak wygrywa Twoim starym skradzionym hasłem to o tym nie wiesz i serce nie boli. Bo niestety często jest tak, że widzisz że ktoś ukradł Twój tekst a organizator umywa ręce i nic z tym nie zrobi. 

Po łapkach w dół widzę, że konkursowicze wolą zżynać teksty i są za tym, żeby nie publikować. To ciekawe jak to się ma do konkursów na FB gdzie widać wpisy uczestników.
Zelonaszpilka- pisałam wyłącznie o swoim odczuciu i plagiatach moich tekstów. Zawsze będzie mnie złościć czyjeś cwaniactwo!

Mnie wkurza jak ktoś wygrywa kradzionym tekstem czy zdjęciem bez względu na to czy to mój tekst czy kogoś innego i czy wygrywa brelok do kluczy czy 10 tys. Sama bardzo często zgłaszam do organizatorów, że tekst czy zdjęcie jest kradzione nawet jak nie biorę udziału w konkursie. Myślę, że łapki w dół nie są dlatego, że ludzie wolą zżynać, tylko właśnie dlatego, że publikacje zwycięskich haseł to raj dla plagiatorów. A jak się ma to do wpisów konkurowych na fb? Ano tak, że są nagminnie kradzione. Dlatego powtarzam, że ja w konkursach na fb biorę udział tylko, gdy zależy mi na nagrodzie i tylko tekstami, których kradzieży mi nie będzie żal. Na fb często wygrywają mierne teksty, więc nie trzeba się tam wysilać emotka  Często są to długie elaboraty dotyczące jakiegoś tematu, więc ciężko je ukraść i wysłać np. w konkursie smsowym czy na krótkie hasło.  Ja na fb na pewno nie wrzucę swojego dopracowanego tekstu opartego na fajnym pomyśle, bo nie mam kontroli nad tym, kto i gdzie go potem skopiuje.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702958 Napisano: 14.05.2020 12:44:17 w Dyskusje o wynikach konkursu

Dlatego jestem za publikacją zwycięskich tekstów, bo nasze teksty były publikowane już naście lat temu i była doceniana nasza praca a nie czyjeś cwaniactwo emotka Sama inspiruje się napisanymi przez siebie kiedyś tekstami, bo wydaje mi się, że miałam ciekawsze pomysły ale nie żeby kopiować całość nawet swojego tekstu emotka

To nie przejdzie, bo publikować musieliby wszyscy. A tego nie zrobią, więc dalej będzie częśc konkursów z publikowaniem wyników a część bez i i tak będą plagiaty. Nie ma na to dobrego rozwiązania.

Wystarczyłoby tylko zwycięzce głównej nagrody, bo jak ktoś wygra jakieś gadżety czy rolki to tak nie żal. Ale jeśli siedzisz długo nad "dopieszczeniem" hasła i ktoś wygrywa nim cenną nagrodę to jednak serce boli emotka

Ale cenna tzn. jaka? 10 tys ok, a konsola za 1000 zł? A głośnik za 400? a słuchawki za 200? Ile to jest cenna nagroda? Każdy znowu ustawi sobie to pojęcie po swojemu, więc ja zdecydowanie wolę, żeby nie publikował zwycięskich haseł nikt. Wtedy po pierwsze nie ma szansy, żeby ktoś skopiował Twój tekst, który wcześniej nigdzie nie był publikowany, a po drugie nawet jak wygrywa Twoim starym skradzionym hasłem to o tym nie wiesz i serce nie boli. Bo niestety często jest tak, że widzisz że ktoś ukradł Twój tekst a organizator umywa ręce i nic z tym nie zrobi.  Wyświetl w wątku >>