Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6703266 Napisano: 15.05.2020 17:54:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nkba napisał(a):

Możecie napisać z jakiego maila informowała żubrówka?

kontakt@dzikikonkurs.pl Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

zielonaszpilka

#6703180 Napisano: 15.05.2020 12:58:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

helcia85 napisał(a):

Żubrówka poszła calość?

chyba caly czas ida meile

Maile o skrzyniach mam wszystkie z tej samej godz. 12:29. Nie wiem jak inne nagridy Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702998 Napisano: 14.05.2020 15:07:12 w Dyskusje o wynikach konkursu
koniczynka123 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Ale cenna tzn. jaka? 10 tys ok, a konsola za 1000 zł? A głośnik za 400? a słuchawki za 200? Ile to jest cenna nagroda? Każdy znowu ustawi sobie to pojęcie po swojemu, więc ja zdecydowanie wolę, żeby nie publikował zwycięskich haseł nikt. Wtedy po pierwsze nie ma szansy, żeby ktoś skopiował Twój tekst, który wcześniej nigdzie nie był publikowany, a po drugie nawet jak wygrywa Twoim starym skradzionym hasłem to o tym nie wiesz i serce nie boli. Bo niestety często jest tak, że widzisz że ktoś ukradł Twój tekst a organizator umywa ręce i nic z tym nie zrobi. 

Po łapkach w dół widzę, że konkursowicze wolą zżynać teksty i są za tym, żeby nie publikować. To ciekawe jak to się ma do konkursów na FB gdzie widać wpisy uczestników.
Zelonaszpilka- pisałam wyłącznie o swoim odczuciu i plagiatach moich tekstów. Zawsze będzie mnie złościć czyjeś cwaniactwo!

Mnie wkurza jak ktoś wygrywa kradzionym tekstem czy zdjęciem bez względu na to czy to mój tekst czy kogoś innego i czy wygrywa brelok do kluczy czy 10 tys. Sama bardzo często zgłaszam do organizatorów, że tekst czy zdjęcie jest kradzione nawet jak nie biorę udziału w konkursie. Myślę, że łapki w dół nie są dlatego, że ludzie wolą zżynać, tylko właśnie dlatego, że publikacje zwycięskich haseł to raj dla plagiatorów. A jak się ma to do wpisów konkurowych na fb? Ano tak, że są nagminnie kradzione. Dlatego powtarzam, że ja w konkursach na fb biorę udział tylko, gdy zależy mi na nagrodzie i tylko tekstami, których kradzieży mi nie będzie żal. Na fb często wygrywają mierne teksty, więc nie trzeba się tam wysilać emotka  Często są to długie elaboraty dotyczące jakiegoś tematu, więc ciężko je ukraść i wysłać np. w konkursie smsowym czy na krótkie hasło.  Ja na fb na pewno nie wrzucę swojego dopracowanego tekstu opartego na fajnym pomyśle, bo nie mam kontroli nad tym, kto i gdzie go potem skopiuje.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702958 Napisano: 14.05.2020 12:44:17 w Dyskusje o wynikach konkursu

Dlatego jestem za publikacją zwycięskich tekstów, bo nasze teksty były publikowane już naście lat temu i była doceniana nasza praca a nie czyjeś cwaniactwo emotka Sama inspiruje się napisanymi przez siebie kiedyś tekstami, bo wydaje mi się, że miałam ciekawsze pomysły ale nie żeby kopiować całość nawet swojego tekstu emotka

To nie przejdzie, bo publikować musieliby wszyscy. A tego nie zrobią, więc dalej będzie częśc konkursów z publikowaniem wyników a część bez i i tak będą plagiaty. Nie ma na to dobrego rozwiązania.

Wystarczyłoby tylko zwycięzce głównej nagrody, bo jak ktoś wygra jakieś gadżety czy rolki to tak nie żal. Ale jeśli siedzisz długo nad "dopieszczeniem" hasła i ktoś wygrywa nim cenną nagrodę to jednak serce boli emotka

Ale cenna tzn. jaka? 10 tys ok, a konsola za 1000 zł? A głośnik za 400? a słuchawki za 200? Ile to jest cenna nagroda? Każdy znowu ustawi sobie to pojęcie po swojemu, więc ja zdecydowanie wolę, żeby nie publikował zwycięskich haseł nikt. Wtedy po pierwsze nie ma szansy, żeby ktoś skopiował Twój tekst, który wcześniej nigdzie nie był publikowany, a po drugie nawet jak wygrywa Twoim starym skradzionym hasłem to o tym nie wiesz i serce nie boli. Bo niestety często jest tak, że widzisz że ktoś ukradł Twój tekst a organizator umywa ręce i nic z tym nie zrobi.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702956 Napisano: 14.05.2020 12:37:49 w Dyskusje o wynikach konkursu

Dlatego jestem za publikacją zwycięskich tekstów, bo nasze teksty były publikowane już naście lat temu i była doceniana nasza praca a nie czyjeś cwaniactwo emotka Sama inspiruje się napisanymi przez siebie kiedyś tekstami, bo wydaje mi się, że miałam ciekawsze pomysły ale nie żeby kopiować całość nawet swojego tekstu emotka

To nie przejdzie, bo publikować musieliby wszyscy. A tego nie zrobią, więc dalej będzie częśc konkursów z publikowaniem wyników a część bez i i tak będą plagiaty. Nie ma na to dobrego rozwiązania. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702954 Napisano: 14.05.2020 12:36:21 w Dyskusje o wynikach konkursu
sasaaabp napisał(a):

ale dowalili z tymi wynikami... szok

zresztą sam nikt chyba nie wiedział jak to będą wybierać, czy wybiorą najlepsze hasło z tych co wygrali hulajnogę, czy w ogole ktoś inny, ale raczej spodziewałem się wygranej za zdjęcie plus tekst.

proponuję teraz ten tekst wklejać z jakiegoś leewego konta na każdy konkurs, gdzie pasowałby, żeby zawsze eliminować osobę, która mogła je rzeczywiście zglosić. Skoro 2 os. wkleją taki sam tekst, to chyba nie wybiorą nikogo z nich emotka

Informacja o głównej była jasna - wybierają za tekst, a zdjęcie nie miało tu nic do rzeczy. I wstrzymałabym się z nawoływaniem do plagiatowania jakiegokolwiek tekstu. Rozumiem frustrację z braku wygranej, ale tu nie ma pewności czy autor dokonał plagiatu czy autoplagiatu i czy przysługują mu prawa autorskie i majątkowe do odpowiedzi. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702951 Napisano: 14.05.2020 12:29:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
edzia21 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bluszczowelove napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Jestem pewna, że ten zwycięski tekst z Góralek widziałam już kiedyś w innym konkursie, tylko nie wiem w jakim emotka

O tych flegmatykach i cholerykach pisałam w konkursach kilkanaście lat temu emotka potem widziałam podobny tekst w wynikach innych konkursów...
Udziału w góralkach nie brałam, projekt graficzny nawet mi się podoba ale ludzie emotka postarajcie się coś napisać od serca a nie zżynać teksty innych

Projekt graficzny - jest chyba od nich. Główna była tylko za hasło emotka   mi też się wydaje, że już go gdzieś widziałam ;(

Również gdzieś już widziałam tę odpowiedź (kojarzy mi się z jakimś "kawowym" konkursem?!?!)...i nawet się zastanawiam czy COKOLWIEK zostało w niej zmienione. 

Chyba masz rację, teraz też mi się z kawowym skojarzył

https://www.e-konkursy.info/konkurs/konurs-fresh-cafe-moj-smak.html#.Xr0WK0Qzapo
wyszukałam po frazie choleryka na starym dysku i jest ...

A w innej odpowiedzi z tego konkursu przeplata się też kwestia "apetytu na życie", porażka.

Ja znalazłam swoje z maślanki  odnośnie "choleryków"  w nalewce babuni w 2009r, potem w Kamisie 2011 roku  w haribo kilka lat później napisanego przez p. W.Pastucha. Wszystkie to 8 słów.  A dokładnie to co napisał pan Wojciech dziś opublikowały Góralki. Kiedyś już pisałam, że auto wygrał pan który kropka w kropkę zerżnął moje hasło z Herballa emotka   Każde hasło od początku swej działalności  zapisywałam w zeszycie, potem w  na dysku gdzie można sprawdzić daty wpisywania emotka Ludzie weźcie się do roboty a nie kopiowania tekstów innych emotka

Trochę słabo, że główna w konkursie przypada za tekst - plagiat. Współczuje wszystkim, którzy brali udział i "pocili czoła" nad autorskimi tekstami. Swoją drogą od zawsze zastanawiam się nad kolejnymi rozwiązywanymi konkursami bez podawania "wybranych" haseł - ile tam plagiatów wygrywa. 

Ile jest plagiatów? Na pewno mnóstwo. Pewnie właśnie najczęściej wykorzystywane są teksty sprzed lat, gdy agencje praktykowały publikacje zwycięskich tekstów. I ludzie na pewno na nie wygrywają do dzisiaj. Dlatego ja swoje wypracowane teksty wysyłam tylko na konkursy, gdzie nie publikują wyników. A na wszystkie konkursy, gdzie Twoja odpowiedź jest widoczna, jak np. fb wrzucam teksty, których mi nie żal.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702947 Napisano: 14.05.2020 12:22:09 w Dyskusje o wynikach konkursu
Imzezowaty_kot napisał(a):

Hm... Zdziwiłybyście się, jak często inni ludzie mają dokładnie takie same pomysły jak Wy. Kiedyś była jedna, która wykłócała się i rościła sobie prawa do pisania o "czerwonym dywanie i wybiegu". Jakby miała monopol na takie skojarzenie. Uważam, że góralkowy tekst jest lekki i rytmiczny, nagroda zasłużona. To, że ktoś bazował na typach osobowości, tak jak ktoś inny też kiedyś NIE OZNACZA, że tekst jest plagiatem.

ps. ten kto NIGDY nie korzystał z tego samego pomysłu w różnych konkursach niech pierwszy rzuci... komentarzem? emotka

Co innego taki sam pomysł a co innego dokładnie ten sam tekst;) pytanie czy autor jest ten sam i czy w poprzednim konkursie przekazywał prawa majątkowe do utworu, a jeśli tak to czy na określony czas, np. 5 lat czy bezterminowo emotka  bo wtedy sytuacja podobna jak ze zdjęciem, które straciło hulajnogę. Często majątkowe prawa przekazywane są tylko na kilka lat, więc być może tutaj już ten czas minął i autor moze ponownie je komuś przekazać. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702812 Napisano: 13.05.2020 17:49:20 w Czy informują/ informowali?
superloser napisał(a):

superloser napisał(a):

Byl Kinder za ostatni tydzien?

I Czy ktos wygral w Kinder zgloszeniem z niedzieli?
bo nie ma niedzielnych laureatow  emotka

Za ostatni nie było, Kinder śle maile w środy w okolicach południa. Ja niedzielnymi zgłoszeniami wygrywałam. A o której niedzieli mówisz? 

Dzieki. Żadna z niedziel nie ma laureatow - moze jest gdzies zapis, ze bez niedziel jak w Milce. 

U mnie wyświetlają się laureaci niedzielni. Jak sprawdzasz na telefonie to obróć telefon w poziomie i dopiero sorawdzaj niedziele;) Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702771 Napisano: 13.05.2020 14:17:37 w Czy informują/ informowali?
dwaburekoty napisał(a):

żubrówka z bluzami?

Jeszcze nie, mają czas do 22.05 Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702704 Napisano: 12.05.2020 23:20:47 w Czy informują/ informowali?
superloser napisał(a):

Byl Kinder za ostatni tydzien?

I Czy ktos wygral w Kinder zgloszeniem z niedzieli?
bo nie ma niedzielnych laureatow  emotka

Za ostatni nie było, Kinder śle maile w środy w okolicach południa. Ja niedzielnymi zgłoszeniami wygrywałam. A o której niedzieli mówisz?  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702587 Napisano: 12.05.2020 14:57:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBmarta22 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Czy ktoś też dostał od Avanti piłkę z Lay's z pomylonym imieniem i nazwiskiem? Adres i numer telefonu się zgadza ale imię i nazwisko nie. Ciekawe czy to kwestia ich słabo działającego formularza... Zaczynam bać się o telewizor, bo potwierdzenia wysłania danych też nie było emotka  

Tak. Ja.
U mnie był niejaki Pan Tadeusz  emotka

Miałyście dzisiaj jakieś info od DPD o  przesyłce? Czy tylko e-maila od Avanti? Kurcze, wczoraj miałam te e-maile, kurier jest zawsze tak między 12.00 a 13.00, a póki co, nie widać go...

Tak, wczoraj mail dzisiaj sms. Od Dpd. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702582 Napisano: 12.05.2020 14:50:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikawka napisał(a):

Czy ktoś też dostał od Avanti piłkę z Lay's z pomylonym imieniem i nazwiskiem? Adres i numer telefonu się zgadza ale imię i nazwisko nie. Ciekawe czy to kwestia ich słabo działającego formularza... Zaczynam bać się o telewizor, bo potwierdzenia wysłania danych też nie było emotka  

Tak. Ja.
U mnie był niejaki Pan Tadeusz  emotka

No fantastycznie. Pewnie poprzesuwaly im się rekordy w bazie:/ no nic, piszę do nich. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702577 Napisano: 12.05.2020 14:40:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś też dostał od Avanti piłkę z Lay's z pomylonym imieniem i nazwiskiem? Adres i numer telefonu się zgadza ale imię i nazwisko nie. Ciekawe czy to kwestia ich słabo działającego formularza... Zaczynam bać się o telewizor, bo potwierdzenia wysłania danych też nie było emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702443 Napisano: 12.05.2020 00:01:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

konkurs Milka w C4 

6. Sprzedaż promocyjna objęta niniejszym Konkursem dotyczy wszystkich Produktów MILKA i OREO (z wyłączeniem lodów Milka i Oreo) ( "Produkty”), wprowadzanych do sklepów sieci Carrefour przez Mondelez Polska sp. z o.o.
to znaczy dowolny Oreo lub dowonly Milka, Czy jeden z produktow z tego obrazka 

Z regulaminu punkt 10 pierwsza strona "w czasie Sprzedaży Promocyjnej zakupić dowolny Produkt Milka lub Oreo: Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702201 Napisano: 10.05.2020 23:33:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

Superloser, wzgadnij którym Smerfem byś był  emotka

Wiem, ze chcesz byc zlosliwa I zablysnac ale to nie moja bajka ... 

A Warka inwestuje w kolejnych uzaleznionych  emotka

absolutnie nie zamierzałam być złośliwa, nie gniewaj się Smerfie emotka  na zgodę możemy się napić emotka  jak ani Smerfy ani Warka to nie Twoja bajka to może sok z gumijagód? emotka Wyświetl w wątku >>
1 nataszka 0

zielonaszpilka

#6702192 Napisano: 10.05.2020 22:43:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

mia napisał(a):

kermit napisał(a):

Uparłam się na Warkę i w związku z tym przeszukałam profil na facebook-u. Ludzie wstawiają swoje wygrane zgłoszenia. Gdyby ktoś też chciał poczytać.

Warka mnie zgrzewa, udziału nie biorę, ale poczytać było warto! emotka emotka

A i proponuję od razu dla chętnych (darmo!):
Ślę ci mężu miły w darze, Warkę w cudnym zgrzewki wymiarze. Bo gdy piwko z kija leje się do ryja, brzuszek rośnie nam radośnie, a dusza śpiewa o wiośnie!
Plus jeszcze parę błędów można dodać, dla okrasy. Wietrzę duże szanse wygranej. emotka

Taaa widziałam te nagrodzone wpisy... Dlatego chociaż wygrałam kilka razy i uważam, że moje zgłoszenia są dużo lepsze (a jakże;)  emotka to nie mam złudzeń, że oni to czytają emotka  ale mi po prostu byłoby wstyd, gdyby znajomy dostał karton ze słabą dedykacją... albo z dedykacją z błędami  emotka

Ale to nie jest trunek dla elit, ino dla szarych mas. Mas, ktora nie ma matury z polskiego ani kasy na “siorbane napoje” - tylko leje dla procentow w krwiobiegu 6zeta litr.

Superloser, zgadnij którym Smerfem byś był emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702191 Napisano: 10.05.2020 22:42:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dwaburekoty napisał(a):

A widzieliście dedykację z barką? Piękna była! I moim zdaniem zasłużyła w pełni na wygraną!

Nie widziałam. Gdzieś można przeczytać? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6702125 Napisano: 10.05.2020 15:02:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mia napisał(a):

kermit napisał(a):

Uparłam się na Warkę i w związku z tym przeszukałam profil na facebook-u. Ludzie wstawiają swoje wygrane zgłoszenia. Gdyby ktoś też chciał poczytać.

Warka mnie zgrzewa, udziału nie biorę, ale poczytać było warto! emotka emotka

A i proponuję od razu dla chętnych (darmo!):
Ślę ci mężu miły w darze, Warkę w cudnym zgrzewki wymiarze. Bo gdy piwko z kija leje się do ryja, brzuszek rośnie nam radośnie, a dusza śpiewa o wiośnie!
Plus jeszcze parę błędów można dodać, dla okrasy. Wietrzę duże szanse wygranej. emotka

Taaa widziałam te nagrodzone wpisy... Dlatego chociaż wygrałam kilka razy i uważam, że moje zgłoszenia są dużo lepsze (a jakże;) emotka to nie mam złudzeń, że oni to czytają emotka  ale mi po prostu byłoby wstyd, gdyby znajomy dostał karton ze słabą dedykacją... albo z dedykacją z błędami emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6702060 Napisano: 09.05.2020 22:10:01 w WC - rozmowy o wszystkim
rafi323raf napisał(a):

Ale dawno mnie tu nie było! emotka Tyle znajomych nicków, pozdrawiam wszystkich emotka

Dwa lata w konkursy nie grałem! Ale wirus przyszedł, świat do góry nogami przewrócił, czasu dużo, może wrócić do gry? emotka
Akurat w lipcu stuknęłaby mi połowa życia na forum/ w konkursach emotka

Zależy jak dobry jesteś w te klocki emotka  Jak dobry, to nie wracaj emotka  i tak mamy już dużą konkurencję emotka   Wyświetl w wątku >>