Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6643337 Napisano: 26.09.2019 13:36:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Joan no właśnie Twoje podejście ze względu na ZW mnie bardzo interesuje emotka ale to w ogóle nie bierzesz udział w promocyjnych czy bierzesz udział tylko w tych, w których i tak kupiłabyś produkt? Bo gdybym tak robiła, to w niewiele co bym grała emotka

Ideałem nie jestem, kupię czasem te pierońskie lay's czy coca-colę emotka Ale rzadko. Nigdy nie spożywam niczego na siłę, a zmuszanie faceta, żeby mył głowę goownianym szamponem "bo konkurs" to nie moja bajka. Po prostu czasem mam na coś smaka i trudno.

Są konkursy / loterie, gdzie w danej sieci można kupić cokolwiek, wtedy działam intensywniej; to akcje typu "podczas zakupów wymień min. 100 pkt Payback i odpowiedz na pytanie", loterie Auchan / Lidl czy konkursy na stacjach paliw.

Często da się kupić produkt na konkurs less waste, np. wodę Perrier od Nestle w szklanej butelce. Gdy jest jakaś akcja, od razu wchodzę na stronę producenta i dokładnie sprawdzam, co ma w ofercie, szukając mniejszego zła.

Są konkursy/loterie, gdzie i tak kupiłabym produkty, więc nie wybrzydzam, aktualnie to np. passata Mutti w szkle (loteria), sosy Mutti w szkle (zwrot za zakupy + loteria), olej Kujawski w szkle (zwrot za zakupy), pasty Wawrzyniec w szkle (co jakiś czas zwracają kasę, uwielbiam je) albo nowa loteria Bakalland (jak już mam płacić po dwie dychy za garść orzechów, niech przynajmniej będą do loterii).

Jest wiele konkursów, gdzie nie trzeba kupować niczego, tzw. "aktualnych", w tym roku wygrałam w takim konkursie min. Thermomix. A czasem wystarczy się schylić po kapsel czy kubek, żeby ustrzelić fajną nagrodę.

Z jednej strony nie jestem ekstremistką, z drugiej strony podczas każdych zakupów mam w głowie ZW / less waste.

Dziękuję za tak obszerną odpowiedź emotka Właśnie czegoś takiego potrzebowałam emotka Tak, muszę przysiąść bardziej do aktualnych konkursów - chociaż tam jest jednak zdecydowanie mniej cennych nagród. Bardzo podoba mi się pomysł z szukaniem mniejszego zła - na pewno skorzystam emotka Z loteriami mam mniejszy problem, bo tam nie mam szczęścia i gram tylko, jak rzeczywiście używam produktu albo mam skądś paragon, nie kupuję specjalnie produktów na loterie, więc chociaż to mi odpada emotka a kapsle też zbieram emotka   Dzięki! Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6643333 Napisano: 26.09.2019 13:19:53 w Czy informują/ informowali?
nataszka napisał(a):

Czy ITM PMI COMBERA było info ?

nie Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6643321 Napisano: 26.09.2019 12:34:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magisterek napisał(a):

Napiszę Wam HIT odnośnie Żywca w Lewiatanie, którą organizowało Studio Rec, poprosiłem przed 5 wrzesnia znajomego, żeby ze swoje emaila wysłał zapytanie, czy i kiedy powiadamiali laureatów. Dzisiaj do mnie dzwoni, że odkrył dopiero odpowiedź od Agencji, że laureatów powiadomili i jego zgłoszenie e-mail przypisany jest do nagrody LAZY BAG! Kazali mu odeslac oswiadczenie i paragon tyle, że on NIE BRAŁ UDZIAŁU w tym konkursie a Lazy Baga wygral! Nie mam pytań!
Jeśli komuś przyznali Zanzibar to bede w wielkim szoku! W sumie nikt sie Zanzibarem nie pochwalil. A tu każdy kto do nich napisze dostaje odpowiedź że wygrał lazy baga! Kosmos!

Tak myślałam, jak czytałam wpisy o tym konkursie, że coś im się chyba rypnęło. Może utracili całą bazę zgłoszeń i teraz świecą oczami - jak ktoś się do nich zgłosi mailowo to dają mu lazybaga na odczepnego emotka jak im się skończą lazybagi to będą już pisać tylko o tym, że wszyscy laureacii poinformowani emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6643298 Napisano: 26.09.2019 11:33:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

Pytanie o konkursowe wydatki. Prowadzicie jakieś zestawienie konkursowych wydatków? Konkursy promocyjne to często spora kasa. Zwraca Wam się to, jesteście na plusie? Ja póki co tak, ale tak mocno w promocyjne gram od niedawna, a sierpień był bogaty jeśli chodzi o wygraną gotówkę emotka A w tym miesiącu widzę, że znowu sporo zainwestowałam w konkursy i martwię się o wynik. Jak jest u Was?

Nie prowadzę zestawienia - czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal emotka

Z biegiem lat prawie całkowicie przestałam używać produktów marek konkursowych na rzecz np. mydła Aleppo, goździkowej pasty do zębów, szamponu do włosów w kostce itp. O jedzeniu nawet nie wspomnę. Można powiedzieć, że każda akcja promocyjna jest dla mnie nieprzewidzianym wydatkiem. W dodatku kiedyś można było kupić cokolwiek, a teraz zakupy po 40 zł? 100 zł? Żart jakiś. I nagrody były o niebo lepsze, bez natłoku chińskiego szajsu, najniższą nagrodą były np. bony albo iPODy.

Czy się kasa zwraca? Nie wiem, ale finalnie hajs się zgadza. Jestem zdania, że lepiej wygrać coś porządnego raz na dłuższy czas, niż dziobać byle g* 9x w tygodniu emotka Szanujmy swój czas, pieniądze i planetę emotka

Joan no właśnie Twoje podejście ze względu na ZW mnie bardzo interesuje emotka ale to w ogóle nie bierzesz udział w promocyjnych czy bierzesz udział tylko w tych, w których i tak kupiłabyś produkt? Bo gdybym tak robiła, to w niewiele co bym grała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6643295 Napisano: 26.09.2019 11:27:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
goldensight napisał(a):

Informowali już z konkursu Nivea wygraj wolny czas dla rodziny? Według regulaminu powinni 2 dni temu

Informowali - jest specjalny wątek na takie pytania;) Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

zielonaszpilka

#6643172 Napisano: 25.09.2019 21:22:13 w Paragony na trwające konkursy
Kupie delme abc. Będę siedziec do polnocy wiec jak ktoś jeszcze ma to dajcie znac;) Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6643166 Napisano: 25.09.2019 20:59:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dorothy napisał(a):

czy już ktoś sprawdził czy z Tic Taca można kupić tylko okulary czy również soczewki/płyny do soczewek?

Tak sprawdził i nie, nie można. https://www.twoje...ji_voucherow_350.pdf Wyświetl w wątku >>
1 dorothy 0

zielonaszpilka

#6643120 Napisano: 25.09.2019 18:19:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBbeata7 napisał(a):

Pytanie o konkursowe wydatki. Prowadzicie jakieś zestawienie konkursowych wydatków? Konkursy promocyjne to często spora kasa. Zwraca Wam się to, jesteście na plusie? Ja póki co tak, ale tak mocno w promocyjne gram od niedawna, a sierpień był bogaty jeśli chodzi o wygraną gotówkę emotka A w tym miesiącu widzę, że znowu sporo zainwestowałam w konkursy i martwię się o wynik. Jak jest u Was?

Nie kupuję produktów, których nie zużyję albo nie używam.Czasem dam się skusić na wypróbowanie czegoś, co jest w miarę  zdrowe i potrzebne.Nie kupuję odświeżaczy powietrza, Danio, Mokate, tic-taców - bo są niezdrowe.Staram się jak najmniej kupować słodyczy, choć czasem kupię coś z myślą o konkursie .Często gram w konkursach facebookowych- tam nic zazwyczaj nie trzeba kupować-tylko kreatywnie się wypowiedzieć lub wrzucić zdjęcie.Raz w życiu zainwestowałam w loterię- kupiłam półroczny zapas papieru toaletowego, po czym stwierdziłam, patrząc na wyniki,że ten konkurs to jakaś ściema- w kółko wygrywały osoby z tej samej, małej miejscowości na Podkarpaciu.Pewnie miały jakieś konszachty w sklepach i panie ekspedientki odkładały im paragony niezabrane przez klientów.Od tego czasu nie kupuję hurtowo produktów na konkursy, tym bardziej,że samochód wygrałam kiedyś jednym zgłoszeniem, a gadżetów typu krówka, miś, kubeczek -nie potrzebuję, bo tylko zagracają mieszkanie i nie za bardzo mam komu je oddawać.Wydatków konkursowych nie uważam za stricte konkursowe, bo i tak potrzebuję proszków do prania, pasty do zębów, przecieru pomidorowego,serka, ściereczek do kuchni czy orzechów do pochrupania.I tak bym kupiła te produkty.

No właśnie - ja nie kupuję takich rzeczy jak danio, bo po pierwszy u nas się nie je takich rzeczy, a po drugie nagrody są do d. Słodycze czasem kupuje, ale wiem, że jak jest konkurs to kupuję ich zdecydowanie więcej... Za to praktycznie w ogóle nie kupuję produktów na loterię jeśli ich nie używam, bo żal mi kasy, w loteriach nie mam szczęścia (wyjątek robię dla tic taców - bo są tanie, a nagród sporo i kilka zgłoszeń tygodniowo posyłam...) Nie lubię konkursów facebookowych, bo mam wrażenie, że tam ciężko wygrać. Nigdy nie wiadomo, co się spodoba organizatorom, a często mam wrażenie, że podobają im się badziewiaste wpisy, poza tym zazwyczaj są tam słabe nagrody albo w małej ilości. I to mnie odrzuca.
Od dzisiaj zrobię zestawienie wydatków konkursowych (z podziałem na te, które i tak bym poniosła i na te, które kupiłam specjalnie na konkurs) i zysków, zobaczymy jak to wyjdzie emotka Bo nie wiem czy nie przesadzam z tymi wydatkami na promocyjne... Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6642974 Napisano: 25.09.2019 13:41:40 w Czy informują/ informowali?
norweska20 napisał(a):

Hulajnogi z WAWEL KAUFLAND tez juz poinformowane ?

Hulajnogi informowali wczoraj Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6642972 Napisano: 25.09.2019 13:34:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
wojowniczka napisał(a):

Nie kupuję nigdy tego, co mi się kompletnie nie przyda- i o ile 10 serków Almette jesteśmy w stanie przejeść, 10 paczek kawy się nie zmarnuje, tak np nie kupiłabym 10 szczoteczek elektrycznych, albo 10 zestawów domestosa emotka zazwyczaj kupuję to, co jest mi potrzebne, ale z firmy, która aktualnie ma jakiś konkurs emotka
Pewnie w tym tkwi mój błąd i powinnam bardziej "inwestować", ale póki co nie narzekam emotka na konkursy wydaję około 50-150 zł miesięcznie, a wartość nagród to średnio 1000-2000 zł (zależy jaki miesiąc i jakie konkursy emotka ) i co najważniejsze- produkty zakupione na konkurs zużywam/wykorzystuję więc nie odczuwam praktycznie w ogóle wydatków "konkursowych"

No właśnie ja też tak się staram, ale niektóre konkursy kuszą i się łamię. Wiem też, że np. czekolada czy serki almette u nas się nie zmarnują, ale gdyby nie konkurs to bym ich nie kupiła wcale albo nie w takiej ilości. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6642969 Napisano: 25.09.2019 13:31:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atyde25 napisał(a):

[quote= Ja tak nie liczę.Nie ma dla mnie różnicy jakiej marki kupię ,mydło,dezodorant,proszek do prania,masło czy płyn do płukania.I tak bym te produkty kupowała i zużywała.Gorzej z chipsami bo ich nie cierpię ,ale dobieram produkty tak by je zużyć a nie składować bo nawet nie mam piwnicy na takie zapasy.Nie dam się naciągnąć na inny papier toaletowy nigdy bo mam swój ulubiony z drogerii na R i go nie zamienię na inny.

zielonaszpilka] Pytanie o konkursowe wydatki. Prowadzicie jakieś zestawienie konkursowych wydatków? Konkursy promocyjne to często spora kasa. Zwraca Wam się to, jesteście na plusie? Ja póki co tak, ale tak mocno w promocyjne gram od niedawna, a sierpień był bogaty jeśli chodzi o wygraną gotówkę emotka A w tym miesiącu widzę, że znowu sporo zainwestowałam w konkursy i martwię się o wynik. Jak jest u Was?

No właśnie ja mam trochę problem, bo dużej części konkursowych rzeczy nie jadam/nie pijam/nie używam emotka np. płyny do płukania - kupiłam bo ostatnio było sporo konkursów, ale teraz muszę je chyba taniej opchnąć na olx. Pachnideł do domu nie używam - więc w Glade nie grałam, ale np. kawy też nie pijam, ale mam już jej spory zapas, bo konkursy ciekawe emotka Dopiero teraz odkryłam zalety wymiany paragonowej emotka emotka kawę i czekolady w ilościach hurtowych rozdam w prezentach świątecznych, no ale nawet dzisiaj byłam na zakupach i tak jestem bogatsza o 4 płyny do mycia okien i 2 zestawy po 3 kostki toaletowe - kiedy ja to zużyję?! Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6642964 Napisano: 25.09.2019 13:21:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Pytanie o konkursowe wydatki. Prowadzicie jakieś zestawienie konkursowych wydatków? Konkursy promocyjne to często spora kasa. Zwraca Wam się to, jesteście na plusie? Ja póki co tak, ale tak mocno w promocyjne gram od niedawna, a sierpień był bogaty jeśli chodzi o wygraną gotówkę emotka A w tym miesiącu widzę, że znowu sporo zainwestowałam w konkursy i martwię się o wynik. Jak jest u Was? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6642936 Napisano: 25.09.2019 12:31:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Tym razem mają 500 zestawów piw do rozdania, więc na pewno potrzebowali więcej czasu, ale ja myślę, że dziś się pojawią wyniki emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6642920 Napisano: 25.09.2019 12:10:02 w Konkursy z dużą ilością nagród
anialistopad napisał(a):

pikawka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Rabat na ogórki i to przy zakupie 2 słoików

Bierz! Taka okazja  emotka

A widzisz ,a ja głupia się zastanawiałam czy to warto haha

Kurcze, to ja mam rabat 1 zł na zakup karmy dla kota z rybą przy zakupie 3 szt! Lecę do Polo emotka co prawda mam psa, a nie kota, ale niech nie wybrzydza sierściuch jeden! Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6642808 Napisano: 24.09.2019 22:45:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mama-l-k-m napisał(a):

pikawka napisał(a):

Ja też wysłałam zdjęcie... Tak mi się na śmiesznie skojarzyło i poszło. Powiem Wam, że mnie już nic nie zdziwi. Jakiś czas temu maz robił mi fotkę do konka. Prawie się poklocilismy bo odbiegaly od mojej wizji. Wlbwznadziejne wyszlo. Wkurzona wysłałam bo skoro był już paragon... Ale serio nie liczyłam na nic. A tam telefon o wygranej. No szok...chyba z litości bo jak zobaczyli to parskneli śmiechem...

u siebie zauważyłam im więcej się staram i pracy włożę w zdjęcie to nic nie wygram - a jak na spontana zrobię bo akurat jest pogoda ok, albo wezmę produkt konkursowy na wycieczkę bo jedziemy to wtedy wpada nagroda za to zdjęcie.
Dlatego na groszka wysłałam dwa zdjęcia jedno co trochę pracy włożyłam a drugie na spontana - gdzie jeszcze rolnik który orał pole podszedł i spytał się "a co tu się dzieje??" - rozwalił nas na maksa emotka

Też tak mam często... dlatego ostatnio olewam i robię zdjęcia na minimum emotka Tak jak dzisiaj Groszka. W ogóle nie planowałam brać udziału, ale ktoś napisał dzisiaj o Groszku, zerknęłam na konkurs, wpadł mi do głowy pomysł, który mogłam zrealizować w 5 minut, kupiłam paragon i właśnie wysyłam fotę. Jak wygram to będę baaardzo zaskoczona i baaardzo zadowolona emotka Musimy wrócić do tego wątku po wynikach i zobaczymy czyja fota/tekst wygra emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6642676 Napisano: 24.09.2019 15:11:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBewelina13 napisał(a):

Wena jakas jest :D ale ja lubię się rozpisywać. A w loterii Milka nie mogę się doszukać które produkty objęte są promocja, kupiłam alpejskie mleczko i nie wiem czy się wlicza 

Wszystkie produkty milka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6642675 Napisano: 24.09.2019 15:10:30 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Paczka Ambasadorki Streetcom Vichy - kurier dpd Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6642671 Napisano: 24.09.2019 15:02:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBewelina13 napisał(a):

Słuchajcie jeśli w konkursie jest ograniczenie do 160znakow to powiedzcie mi każda literka to już 1znak czy słowo jak oni to liczą? Jak każda literka to do 160 znaków dużo nie wymyślę 

160 znaków to znaków - każda literka to znak. 160 znaków to standardowy sms - uwierz mi, że bawet doliczając konkursowe prefiksy i numery paragonów da się dużo wymyślić emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6642664 Napisano: 24.09.2019 14:52:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fantagiro napisał(a):

izak1000 napisał(a):

Wygrałam maskotkę z Milki a na paragonie z ITM mam "czekolada biała", muszę mieć pieczątkę ze sklepu czy też może być zdjęcie paragonu z czekoladą? emotka

Może być zdjęcie paragonu z czekoladą. Masz nawet takie info po wejściu w formularz

chyba nie przejdzie emotka
musisz mieć adnotację !
identyczna sytuacja - opis "ciastka pieguski" za 3,99 w tle oczywiści milkowe pieguski i co...ODRZUCILI !

Tak, tak, potem zedytowałam, bo Pioge7 ma rację - musi być adnotacja emotka nie wiem skąd ja wzięłam tą fotę na tle produktów - z jakiegoś innego konkursu emotka i usunęłam ostatecznie komentarz, zeby nie wprowadzać w błąd emotka Wyświetl w wątku >>
1 izak1000 0

zielonaszpilka

#6642461 Napisano: 23.09.2019 23:33:35 w Paragony na trwające konkursy
Ktoś ma jeszcze wedla z ITM? Wyświetl w wątku >>
0 0