Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#3202669 Napisano: 15.03.2010 03:35:32 w Dyskusje o wynikach konkursu
Ja w ogóle bardzo nie lubię konkursów, gdzie na najlepszą pracę mają niby klikać internauci emotka Wiadomo, że wygra ten, który lepiej się rozreklamuje, ma więcej stron, blogów, kont na forach i znajomych lub znalazł inny sposób na nabicie głosów emotka I wiadomo, że wtedy nie wygrywa najlepsza praca, tylko najskuteczniejszy uczestnik emotka Dlatego żal mi ludzi, którzy nie są tego świadomi i tworzą prace, wrzucają je do neta a nie wiedzą, że tu chodzi o reklamowanie się:D:D:D a jest takich sporo emotka

Dlatego jestem za loteriami lub konkursami z jury emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#3202651 Napisano: 15.03.2010 03:30:49 w Dyskusje o wynikach konkursu
marcepan1983 napisał(a):

natie napisał(a):

marcepan1983 napisał(a):

a swoją drogą to też wkurzają mnie wszystkie płaczki z tego forum, które piszą doniesienia, że oszust i głupi ch**
oskarżają ludzi nie mając absolutnie ŻADNEJ pewności czy ktoś oszukiwał czy nie (bo przecież łatwo kogoś zjechać i oskarżyć)
piszą, że ten jest oszust bo ma dużo głosów albo, że to plagiat(a zawsze może być tak, ze ten sam wierszyk pisze 1 osoba wiele razy; ja np. tak robię ze sowimi opowiadaniami i hasłami reklamowymi)

ja tez jestem taka placzka i co? glosy zbieralam tylko tu i sie przejechalam!!!!!!!!!!!!

nie wiem generalnie o czym mówisz specjalnie więc nie chce się wypowiadać.

ja mówię o płaczkach, którzy piszą donosy i bezsensowne komentarze pod różnymi pracami, bo ktoś ma dużo głosów to od razu na 100% jest oszustem emotka
albo jak 2 razy powtarza się jakiś wierszyk w różnych konkursach to też na pewno jest kradziony emotka

zauważmy tylko, że w tego typu konkursach biorą zazwyczaj te same osoby. i jeśli ktoś stworzył coś naprawdę dobrego to wcale się nie dziwię, że drugi raz wysłał tą samą prace skoro ktoś ją już wcześniej docenił.

A co do tego to uważam, że w konkursach na wierszyki, opowiadania itp. dobrze by było gdyby w regulaminie było zaznaczone, że praca ma być autorska i nigdzie do tej pory niepublikowana. To wtedy ucina wszelkie komentarze o tym, że wierszyk, który znajduje się na kilkudziesięciu stronach w internecie już od lat, został napisany przez osobę, która wygrała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#3202639 Napisano: 15.03.2010 03:26:44 w Dyskusje o wynikach konkursu
No niestety, konkurs kontrowersyjny, ale porusza bardzo ważny problem. Szkoda tylko, że wizaż załatwił tą sprawę w ostatnim dniu konkursu. Przede wszystkim super jest to, że eliminowali głosy, które były naliczane automatami i tym podobnymi oszustwami. Nie fajne jest to, że poleciały za to też osoby, które nie miały z tym nic wspólnego.

Przede wszystkim redakcja wizażu powinna już w pierwszym dniu konkursu jasno wyjaśnić, że:
a) liczą się tylko banery i linki - i że kopiowanie adresu do przeglądarki, linki z maila czy podane na gg nie są zliczane!
b) że kod do komunikatorów był podany tylko po to, aby np. nasza kumpela mogła łatwiej umieścić baner na blogu
Poza tym:
c) procenty powinny być aktualizowane na bieżąco i np. gdy kliknęło się w link z gg, od razu powinno się wyświetlić, że głos oddano niepoprawnie - wtedy ludzie mieliby czas żeby zareagować na to
d) jeżeli ktoś używał e-konkursów tak jak to opisali - że boty i że bombardowanie klikami - to redakcja powinna usunąć te zbotowane konta, usunąć wszystkie pozostałe kliki które nadeszły z tego serwisu (no bo jak sprawdzić, które były legalne a które nie? niestety przez tego hakera część i tak by ucierpiała) ALE! powinni od razu powiadomić o tym osoby, które zbierały kliki na e-konkursach, żeby wiedziały, że muszą się reklamować gdzie indziej

W tym momencie sporo osób straciło mnóstwo czasu.
Niestety nie ma co już się denerwować, bo z tego co się orientuję to stawką był jakiś krem. Wiem, że zachowanie redakcji jest frustrujące, ale frustrujące w tych konkursach są też właśnie osoby, które w przeciwny cudowny sposób nabijają po kilka tysięcy głosów dziennie (m.in. dlatego nie gram w tych konkursach:) Trzeba po prostu wyciągnąć wnioski na przyszłość... Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#3170590 Napisano: 05.03.2010 10:24:20 w Połączenia nieodebrane
Przed chwilą z nieznanego pan z kobieta.pl (chyba) bukiet kwiatów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#3160519 Napisano: 01.03.2010 06:21:45 w Pomocy!!!!
spróbuj wcisnąć ctrl plus -, ewentualnie w pasku na górze okna w zakładce widok i tam poszukać powiększenie - jeśli masz firefoxa, jeśli jakąś inną przeglądarkę to też pokombinuj z paskiem u góry emotka Wyświetl w wątku >>
0 0